Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu kadar mesai, umut, emek ve para harcayıp bin bir ümitle kendimiz ve ailemiz için doğduğumuz toprakları ve sevdiklerimizi bırakıp dünyanın diğer bir ucunda onurlu ve yasal bir şekilde yeni bir hayata başlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, buna karşılık hala önümüze kontrolümüz dışında çeşitli engeller konuluyor, bu insan üstü çabalar ve emekler inşallah boşa gitmez diye ümit ediyorum, artık 2026 talihlileri olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz, bir Green Card emekçisi olarak şuraya bir not düşüyorum, bizden sonrakiler için, siz siz olun asla kaznandık bu iş tamam demeyin taa ki gideceğiniz eyalete ayak basana kadar. Çünkü her an herşey olabiliyor, olmaz demeyin ve herşeye hazırlıklı olun, daima B,C,D planlarınız olsun.Biraz beyin yakan bir süreç ona göre, biz isteyerek yaktık sorun yok.

• @ceycey12345 Hayırlı olsun umarım bize de en kısa sürede sıra gelir ve vizemizi alırız...

• @oguzolcer Adres değişikliği için açtırmanıza gerek yok mülakat sırasında adres bildirimi yapacaksınız tavsiyem A 4 kağıdına büyük harflerle adres ve kişi ismini yazın verirsiniz sıkıntı olmaz

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @designer96 Ayşegül Hanım ın profilinde tam da bu konu ile ilgili işinize yarayacak detaylı bir ileti var. Önce ustraveldocs üzerinden ticket açıp profilinizin Ankara dan Bangkok a taşınması talebi iletin. Pasaport, 2NL görüntülerini ticketa ekleyin. Sonra Ayşegül Hanım ın iletisindeki 0800 lü numarayı arayın ve durumunuzu anlatın. Sizi yönlendireceklerdir. 2-3 gün sürüyor ticket a cevap vermeleri.

Eski iletilerime bakarsanız benim de nasıl profil taşıması yaptığımı okuyabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emrewhite neden bu kanıya kapıldınız ki, çok yanlış düşünüyorsunuz.
    yasaklar kalkarsa sadece dava açanlara kalkmayacak, bu şekilde bir süreç işlemiyor.
    yasakların kalkması ile avukatların davacıları için istediği şeyler iki farklı konu.

sürecin açılması için dava yoluyla bir zorlama gerektiği belirtiliyor

kim belirtiyor bunu tam olarak?
    davaya katılınmasını isteyen avukatlar mı? 🙂

• @gucarslan hocam nasil olacak peki? Yonetimin kaldirmasi lazim tek yol bu sanirim herkese acilmasi icin. Yani hepimizin vizeye kavusmasi icin baska bir yol varmi?

• @gucarslan ben süreci tam olarak anlayamadım ve kafamda soru işaretleri oluştu ve çok telaşlandım. Şöyle ki burada yazılanları okuduğumda genel olarak hükümetin kendi kendine süreci açmayacağı, dv2026 için bizleri sürüncemede bırakma çabası içinde olduğu şeklinde bir düşünce görüyorum son zamanlarda. Aksi bir durum varsa ve yanılıyorsam lütfen beni düzeltin. Bu durumda da tek çare açılan davalarla bu durumun yasaya aykırı olduğu yönünde karar verilerek sürecin mahkeme zorlamasıyla ilerletilmesi olarak anlıyorum. Biz de (davalara katılmayanlar) şu anda bu tek çareden mahrum kaldık diye yorumluyorum. Eğer başka bir çare, başka bir beklenti, başka bir olasılık varsa ve açıklayabilirseniz çok çok sevinirim çünkü sürecin ne kadar zor geçtiğini bu forumda en iyi anlayabilecek kişilerden biri olduğunuzu düşünüyorum. Ve elimizde bir fırsat vardı ve bunu kaçırdık düşüncesiyle kendime kızıyorum. Daha önce de davaya ilişkin görüşlerinizi dava açıldıktan sonra yazacağınızı belirtmiştiniz siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Mevcut davanın gidişatı, davaya atanan hakimin de bir göçmen olması ve dava sürecinin hızlı ilerlemesi gibi konular da düşünüldüğünde bu davaya katılmayan dv 2026 talihlileri bir hak kaybı yaşayabilir mi? Şu aşamada bunun önüne geçmek için ne yapabiliriz?

• Mülakat belgelerimizi kac gun önceden ayarlamamiz gerekir acaba adli sicil kaydı gibi belge de tarihe felan bakıyorlar mi ki

• @elbruz çok teşekkür ederim, hemen inceliyorum.

• @onur12 Siz evraklarınızı hazırlayın mülakatınıza zaten 15 gün kalmış bütün evraklarınızı hazırlayabilirsiniz.Arşivli adlı sicil kaydını İngilizce çıkartın

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emrewhite & @earslann,

vize basımının önündeki tek engel başkanlık kararnamelerinin getirdiği yasaklar.
    eğer bu yasaklar kalkarsa zaten herkese vize basılacak. açılan davalarda avukatların talepleri davacıları için bir fayda sağlamak.
    yargıcın, böyle bir durumda sadece davacıları için bir karar vermesini bekliyor avukatlar.
    peki bu nasıl mümkün olacak?

yargıç, yasakları sadece davacılar için kaldırdım hadi onların vizesini basalım mı diyecek.. bence çok zor.
    yasaklar, ya yeni başkanlık kararnamesi ile kalkar ya da açılan davaların sonucu yargıçlar yasakların kanunsuz olduğuna karar verir ve kaldırılmasını ister.
    iki sonuçta da yasaklar kalkar ve vize basımı başlar, mülakata girmiş ve AP'ye kalmış herkese vize verirlir, yeni mülakatlar devam eder ve uygun olan herkes vizesini alır.

her iki sonuçta da kazanan yine avukatlar olur.
    çünkü onlar, yasaklar doğal yoldan kalksa bile davaya katılmış ve vizesini almış herkesten kalan ücretin tamamını alacaklar.
    yasaklar o dava sonucundan dolayı kalkmamış olsa bile. davaya katılanlar sözleşmelerini açıp okusunlar, bu detayların hepsi var.

peki burada davacılar için fayda ne?

ben dava dosyasını incelemedim. sadece taleplerinin PI olduğunu biliyorum, yani sadece davacıların fayda sağlaması yönünde.
    avukatlar bu hakime nasıl anlatır, nasıl kanıtlar bu onların sorunu.
    burada zarar genel.. yasaklar bütün dv talihlilerini kapsıyor, hatta spesifik 75 ülke durumu vs de var.

hakim, siz dava açtınız, size vize vereyim ben o zaman demeyecek benim görüşüme göre.

davaya katılanların hepsi de bültende cut-off olmadı, onlar davayı kazansalar, hakim bunlara vize verin dese dahi vize alamazlar, çünkü bültende cut-off olmadılar.
    son iki bültenin yerinde saymasının bence nedenlerinden biri de bu. hükümet davaya katılanların case numarasını biliyor, bir ihtimal davayı kaybederlerse kaç kişiye vize verilmesi gerektiğini de hesapladılar çoktan. bunu gomez ve goodluck davasındaki duruşmalarda söylemişlerdi çünkü.

EU için bülten zaten 20.000.. konsolsoluklar mülakat dağıtıyor. 18-19K'lar mülakat aldı.
    hükümet bülteni ilerletmeyip, siz misiniz dava açan o zaman bülten de bu kardeşim derse avukatlar nasıl cevap verecek müvekkillerine?
    onların için bir kayıp yok ki, zaten başvuru ücretlerinin peşinatını aldılar.

tek çözüm yasakların doğal yolla kalkması.
    ha hükümet yine bülteni ilerletmeyebilir, orası ayrı bir konu.
    ama biz davalar üzerinden bu çıkarımı yaptık, yapıyoruz. bu yüzden yorumlamayı da bunun üzerine düşünmek gerek.

• @gucarslan cok tesekkurler duruma aciklik getirdiginiz icin

• Hukumetin dv pause icin getirdigi argumanlar zayif. Gerekçe kuvvetli degil. Duzeltmek icin bir planlari yok. Keyfi olarak durduruldugu buradan bakınca goze batiyor.
    75 ulke kisitlamasi icin biraz daha yere basan argumanlar sunsalar da dv pause kismi zayif.
    Burada karar tabii ki hakimin. Normal sartlarda pause un herkes icin acilmasini bekleriz. Gecmiste de oldugu gibi. Bir davaci olarak benim de temennim o yonde. Fakat farkli sonuclar da çıkabilir bekleyip gorecegiz. Bildigim bir sey var ki Sayın Amir Ali dv surecinin zamana bagli oldugunu biliyor ve sureci hizlandiriyor. Dava acilimi mart ortasi. Beklenen sonuc haziran basi. 2.5 ayda karar verir ise takdire şayan bir hareket olur.

• @onur12
    Bu konuda önerilen, E-Devlet üzerinden alınan belgeleri mülakata 2-3 gün kala alınması yönünde ,(adli sicil kaydı ne kadar güncel olursa o kadar iyi ) zaten e-devletten İngilizce barkodlu evrak alacağımız için çok uzun süren bir işlem değil, fotoğraf,diploma,sağlık raporu ve banka dökümanlarını şimdiden hazırlayalım aynı gün mülakata giriyoruz, orada görülmek üzere.

• @Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onur12
    Bu konuda önerilen, E-Devlet üzerinden alınan belgeleri mülakata 2-3 gün kala alınması yönünde ,(adli sicil kaydı ne kadar güncel olursa o kadar iyi ) zaten e-devletten İngilizce barkodlu evrak alacağımız için çok uzun süren bir işlem değil, fotoğraf,diploma,sağlık raporu ve banka dökümanlarını şimdiden hazırlayalım aynı gün mülakata giriyoruz, orada görülmek üzere.

Özellikle vukuatlı nüfus belgesi kısa süreli çıkıyor 10 15 gün civarı ve konsolosluk çalışanı özellikle bu tarihe dikkat ediyor .

• @kemal85

Evet bende onu kastettim e-devlet çıktılarını yakın tarih almakta fayda var

• @gucarslan selamlar; burada o zaman bizim gibi yuksek numarali dosyalar icin surec sonlandi gibi anliyorum ben ; davalar acildi ve onumuzdeki kalan 3 bultende de 20bin cutoff u davalar sebepli arttirmiyacak diyorsunuz hukumet.
    Ama o zaman gerek aile gerek is kaynakli , amerika icinde ya da dısında gocmenlik davalari bu donemde artti deniyor. Bulten herbir kategori icin önemli diye biliyorum bu baglamdan bakarsak en basindan beri hicbir kategori icin artmamasi gerekmez miydi bultenin ? Bu yonetim oldugu surece göcmenlik davaları bence hep olucak bu kesin. Dv özelinde de bultende Europe dısındaki bolgelerdeki sayılar cok da sıkıntılı durmuyor gibi gecen seneler ile karsılastırıldıgında.
    Bu durumda tek sorun hukumet icin davaya katılan europe bolgesindeki katılımcılar mı oluyor?
    Birde bu hukumetin gocmenlik hedeflerinin en az vizeyi basmak oldugunu hepimiz biliyoruz buradan yola cıkarak da olası bir dava kazanımında sadece katılımcılara vize basmalari onlarin acisindan daha istedikleri bir durum olamayacak mi?
    Yine anlayacaginiz belirsizligin ve stresin tavan yaptıgı bir donemin sonlarina geliyoruz 🙂 Umarim hepimiz icin olumlu haberlerin geldigi bir 5 ay ile bu sureci sonlandiririz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |