Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Esila sormakta çok haklısın🙂😩beklemekten başka çare yok ne yazık ki

• @umayy Allah sabır versin, inşallah biranönce alırsınız 🤲 bizde 25 Martta DQ olduk sizi görünce panikledim, artık psikolojimiz bozuldu 😞

• Arkadaşlar tekrardan merhaba, eşimin vizesi onaylandı. Bugün sabah 07:15 de ordaydı. 08:00 olan randevusuna tam vaktini almışlar. İçeriye ilk girdiğinde numara verilmiş. İlk numarası yandığında vezneden kendi belgelerini göstermiş;
    -Vukuatlı Nufüs Kayıt Örneği
    -Evlilik cüzdanı
    -Fotoğraf
    -Pasaport
    -İlişkimizin kanıtını gösteren fotoğraflarımız
    -Bizden joint sponsor istenmişti. I-864 ve 2023-2024-2025 W-2 ve tax return leri vermiş
    Oradaki Türk beyefendi ingilizce biliyo musunuz diyo sorunca eşim evet demiş ve mülakatı ingilizce olmuş.
    İkinci veznede sıra numarası yanınca Amerikalı hanımefendi mülakatını yapmış. Yemin ettikten sonra, mülakata başlamış;

• Nasıl tanıştınız
    • Nikahınıza eşinizin ailesi katıldı mı
    • Eşininiz Amerikada ne işle uğraşıyor, nerede yaşıyor?
      Eşimin elinde düğün fotoğraflarımız vardı, memur hanımefendi onları da incelemiş. Vizeniz onaylandı demiş. Sorduğum her soruya yanıt veren yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah herkes vizesine kavuşur.

• @isotti Tebrik ederim, gözünüz aydın 🎉

• @umayy Sakıncası yoksa, Türk müsün yabancı mı? Çünkü yabancıların mülakatları daha geç oluyormuş diye duydum.

• @Salih525
    Amerikan vatandaşı olan Türk mülakatı bekleyen İranlı bütün olumsuzluklar üst üste zaten yasaklı ülkenin içinde birde Amerika’yla savaşta 😩😔 😒belkide hiç olmayacak hiç bilmiyoruz ama burdaki mülakata girenlere sorduğumuzda İranlı kişilerin mülakatta olduğunu söylediler ama vize vermiyorlarmis asla

• @isotti gözünüz aydın olsun🥳

• @Esila öncelikle güzel temenniniz için çok teşekkürler 🙏sizinki çok çabuk gelir bizimki yasaklı ülkeden o nedenle yüksek ihtimalle ama belirsizlik o kadar zorki

• @isotti tebrikler , yolunuz bahtiniz acik olsun.

• @isotti Hayırlı uğurlu olsun. Green kaet ücretini gitmeden ödemeyi unutmayın. Yolunuz açık olsun.

• @umayy Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Bu belirsizliğin ne kadar yorucu olduğunu bizzat yaşıyorum. Dosyalarımız farklı olsa da bekleyişimiz ve kurduğumuz hayaller aynı. Umarım o kapı sizin için de en kısa zamanda açılır, dualarım sizinle. Lütfen ümidinizi asla kaybetmeyin.🙏🏼

• @Esila çok sağolun inş hepimizin işleri rast gitsin🙏🙏🙏🙏

• @isotti hayırlısı olsun çok sevindim adınıza,herkes böyle sorunsuz geçer inşallah.

• Merhaba nişanlım çifte vatandaş (Meksika- ABD) çok yakında Türkiye'de evleneceğiz ve ABD'de yaşamasına rağmen gerekli kağıt işleri Meksika'da daha hızlı olduğu için belgeleri Meksika'dan aldı. Ve çok yakında Türkiye'de evleneceğiz ve burada evlendikten ABD'ye taşınmayı düşünüyoruz bu durum ilerideki vize surecimize etki eder mi sizce?

• @gerund Merhaba ABD konsolosluğundan evlilik için noter onayı alabiliyorsunuz ABD Konsolosluğu zaten bu belgeleri veriyor ve Meksika vatandaşlığı üzerinden Türkiyede evlilik yapmanızı önermem günün sonunda Meksika vatandaşı ile evlendiğinize dair belge verilicek ve uyruk bilgileri öyle düzenlenicek evlilik cüzdanının

Ha sorun olur mu olmaz fakat USCIS aşamasında ve NVC aşamasında sizi uğraştırabilir kafanızın rahat olması ve uğraşmamanız için evliliğin ABD'den gelen belgelerle ABD vatandaşlığı üzerinden kaydedilmesi en makul olanıdır.

Ayrıca CR1/IR1 sürecinin ortalama 16-24 ay sürdüğünü lütfen unutmayın. Eğer ABD'ye gitmek için aceleniz varsa evlenmediyseniz K1 vizesine başvurup ABD'ye gidin ve orada evlenin böylelikle daha hızlı Amerikaya varabilirsiniz. CR1/IR1 Green card için avantajlı vize türü olsa bile bekleme açısından çok sancılıdır.

Tekrardan bol şans dilerim.

• Selam arkadaşlar, Haziran ayı için mülakat tarihi alan var mı? Dağıtımlar şu an hangi DQ tarihlerine ulaştı, bilgisi olan paylaşabilir mi?

• @Esila Bildiğim kadarıyla en son ben mülakat tarihi aldım. Sonra yazan görmedim

• @Ekto-Oktan hocam tüm belgelerimiz zaten hazır ve nişanlımın işinden dolayı Türkiye'de uzun süre kalamiyor. bu yüzden plan değişikliği yapmamız zor. İki ay öncesine kadar biz de nişanlılık vizesini düşünüyorduk ama bu yol daha garanti diye düşündük geleceğimiz açısından.ayrıca nişanlımın ABD pasaportu var evlendirme dairesinin inisiyatifine bağlı evliliği bu pasaport üzerinden de evliliği işleyebilirler diye umuyorum. Bekleme süresi hakkında da bilgim var kendimi ona göre ayarladım ama dile kolay tabi koskoca iki yıl. Aklımdaki bir diğer soru da içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı düğün veya büyük bir kutlama yapamayacagiz ama elimizde evlilik öncesi birçok kanıt var. Ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında?

• @Ekto-Oktan En kolay yöntem ABD ye turist vizesiyle gidip orada evlenip 90 gün sonra AOS Adjustment of statuse başvurmak.

• @Mangoman Hiç sormayın hocam o hatayı bizde yaptık keşke bir turist vizesi alıp gitseydik ama günün sonunda herkes alamıyor Turist vizesini almak çok zor her profile vermiyorlar ama yinede evet denenebilicek bir şey.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 9
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |