Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Evet akademisyen olarak mülakata gireceğiz. Sadece ihtimalleri değerlendirek istedim. Turist vizemde ingilizce olarak mülakata girmiştim; ancak bu sefer vize türünden sebep fazla detaylı bir mülakat olabilir diye dil tercihini sormak istedim sizlerede. Herkese teşekkürler.

• @Özgür-Şahin ingilizce olarak gir Bence , zaten Herkese ayni sorular geliyor , o yuzden sorulan sorular tanidik gelir, Ona gore de cevaplara hazirlarsin kendini, zorlamdigin yerde turkce acikla durumunu

• Bugün bir akademisyen olarak mülakata girdim. Türkçe talep ettim. hiç bir sorun olmadı. 8 de girdiğim mülakattan beklemeler sonucu 9:30 da onay alarak ayrıldım. Mülakat tahmini 10 dk falan sürdü. çok basit daha önece de yazılan sorular. girecek olan ve bekleyen arkadaşlara başarılar dilerim.

• @mmeder hocam hayırlı olsun, tebrikler.

• Merhaba arkadaşlar, az önce DQ olduğuma dair bir e-posta aldım ancak hangi tarihi baz almam gerektiğini anlayamadım. Sol üst köşede bugünün tarihi yer alıyor ama belgelerim aslında 27 Mart’ta onların eline ulaşmıştı.

Ayrıca gelen e-postada şu ifade vardı:
    “Additionally, the petitioner, as the sponsor, and all other sponsors (household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional evidence to you to present at the time of your interview, such as:
    • Other income
    • Assets
    • Proof of current employment”

Bu belgeler genel olarak herkesten istenen standart bilgiler midir? Şimdiden teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @dandanakan01 Paketi UPS teslim noktasından aldım. Hatam, sisteme girerken mülakat yerini yanlış seçip ilerlemek oldu, dalgınlığım neticesi zarfı geç teslim almış oldum

• @Özgür-Şahin Merhaba, bizim mülakatımız sırasında bir akademisyen Türkçe mülakat istedi, mülakat memuru o kişiye USA'ya akademisyen olarak gideceğini ve İngilizce bilmezse nasıl akademisyenlik yapacağını sordu, o kişi de İngilizcem çok kötü değil ancak Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dedikten sonra mülakatı biraz ters davranarak da olsa Türkçe yaptı memur. Sonuç olarak o kişi mülakattan geçti. Bence memurun o andaki tutumuna göre değişiyor.

• IV Scheduling Status Tool’da EB için mart 2026’da DQ olanlara randevu verilmeye başlandığı belirtilmiş, acaba özellikle mart başında DQ olanlardan randevu maili alan olup olmadığını biliyor musunuz?

Yurt dışı planı yapmaya çalışıyorum ama randevu tarihi kesinleşmeden de maalesef hiçbir plan yapamıyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @phd 12 mart DQ tarihi, henüz email gelmedi

• @phd Haziran ayı slotu için gelecektir. Nisan 25 i gibi gelir mail.

• @caner1245 bende böyle bekliyorum fakat haziran 13 de LGS var. Sınav öncesi gelirse mülakat tarihi süreç bizi çok zorlayacak. Acaba tarihler çakışırsa değiştirme şansı oluyor mu?

• @saydogan Evet boyle durumlar okumustum, mulakati yapan konsolosluk gorevlisinin ya Tina gore degisiyor sanirim durum. Bu yuzden Vize reddi tabi ki olmaz ama yine de ingilizce girmekte fayda var, zaten sorular hep ayni cunku

• @gunduzguleryuz çok teşekkür ederim. darısı başınıza.

• @Özgür-Şahin Ocak ayında sırada beklerken, önümüzde İstanbul Üni. bir akademisyen vardı, alanının TIP olduğunu konuşmasından anladık. Nereye yerleşeceksiniz, güney carolina dedi.. Diğerleri de destek vererek hep beraber Türkçe konuştular...Yanında eşi ve 3 çocukları, bu kişi yaklaşık 60 yaşları civarında bir akademisyen hocaydı sanırım. Biz de arkada mülakat sırası bekliyorduk. Tüm soruları Türkçe cevapladı, 19 nolu kısımda soru soran memurun yanında bir ABD'li görevli vardı. O çevirdi ama Türkçesi pek iyi değildi. Sonra bize sıra geldi, mülakat için Türkçe dedik ama o sırada o çevirmen kadın da oradaydı. Memur bize İngilizce sordu, sorular o kadar net ve basitti ki yanındaki memurun çevirmesindense İngilizce daha anlaşılır bir biçimde tüm soruları cevapladık. O nedenle rahat olun, bu sadece bir formalite, sorular da hep aynı.

Esas kısım sonrasında başlıyor. Buralar bizde de anılarda kaldı, artık ABD'de ne yaparız, nerede iş buluruz, nereye yerleşiriz ... bu kısımlara odaklanın. Mesela ben şu an o kısımdayım, 55 gün sonra ailece kesin giriş yapacağız. Gideceğim yerde henüz evim bile yok düşünün : )

• @sbsb2025 Teşekkür ederim. Haklısınız. Bu bilgiler bizi oldukça rahatlattı. Sonrası da ayrı bir süreç tabi. Ümid ediyorum ki zamanla her şey yoluna girer, bunlarda herkes için hatıra kalır.

• Merhabalar.. bu süreci yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim 😊 unganlar öncesi antikor testi yaptırsak çıkan sonuçlara itibar ediyorlar mı acaba? Ya da çıkan sonuca göre eksik aşıları tamamlasak o bilgileri dikkate alacaklar mı? Teşekkür ederim..

• 31 Mart'ta giriş yapmıştım, 10 Nisan'da SSN geldi, green card gelince bilgilendirme için yazacağım tekrar. USCIS'den online olarak adres güncellemesi yaptım, kart henüz basılmadığı için yeni verdiğim adrese gelmesini bekliyorum.

• @Curuftas Antikor testi yaptırıp ihtiyacınız olan aşıları yaptırın ve aşı kartınıza işletin. aşı kartınızı Unganlar'a sunun.

• @Ephedra teşekkürler..

Benzer Başlıklar

• 5
  • 70
  • 1519
  • 3164
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |