Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhabalar, 11 Mart tarihinde giriş yaptığımız Chicago'dan SSN lerimiz 26 Mart - Greencardlarımız ise 4 Nisan itibariyle verdiğimiz adrese ulaşmış durumda.
    Burada birbirine destek olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonrası için herkes umduğundan, beklediğinden çok daha güzel şeyler yaşar.

• Merhaba,

Bir konu danışmak istiyorum:

Ben pasaport teslim adresi olarak İstanbul'da bir pick-up adresi seçmiştim, GTS Premium Delivery (US Visa) Tracking'den pasaportun hazır olduğuna dair bilgilendirme iletisi aldım. Pasaportun Ankara VFS Global merkezde olduğu bilgisi teyit edildi.

Pasaportu ve ilgili zarfları İstanbul'dan teslim alamaz mıyım?

Gelen iletideki https://vfs.gtspremium.com/ linkinden Ülke olarak TR seçince "CHOOSE THE CITY YOU ARE INTERVIEWING IN:" iki seçenekli bir ekran geliyor, burada Mülakata girdiğim il olarak Ankara seçip, Pick-up ili Olarak İstanbul ve ilgili pick-up noktası mı seçilmeli?

Çok teşekkürler

• Merhabalar 31 Mart konsolosluk görüşmesi sonucunda bu sabah Mahall deki VFS bürosundan Pasaportumu aldım. Konsolosluk görüşmem sabah 8 de idi. Ben yakınlarda bulunan Greenpark Ankara otelinde kaldım. Sabah çıkış yapmadım eşyalarımı otelde bıraktım sadece gerekli evrakları yanıma aldım. Hatta oda kartımı bıraktımı da resepsiyona bıraktım, Otelden sadece 10-15 dk yürüme mesafesinde bulunuyor konsolosluk. Ben biraz erken gittim ancak çok erken gitmeye gerek yok. Randevu saatinden 15 dk öncesinde dahi orda olsanız yeterli oluyor. Konsolosluğun hemen yanında bir emanetçide mevcut. Eğer arabanızla gideceksiniz çevrede park yerleride mevcut, konsolosluk sadece basit araç anahtarına müsade ediyor. Ben 745 de içeri giriş yaptım. Önce pasaportlarınızı alıyorlar, burada randevunuz olup olmadığı kontrol ediliyor muhtemelen. Sonrasında pasaportlarınınz size geri veriliyor ve güvenlikten geçiyorsunuz. İçeri girdiğinizde immigrant olduğunuzu söylediğinizde size 2 adet kagit veriliyor. Bu numara sırasınız oluyor, hem evrak teslimi hemde sonrasında görüşme için. Öncekilke evrak teslimi gerçekleşiyor. Benden pasaport, resimler, nüfus kayıt örneği (güncel), adli sicil kayıtları (bende isviçrede vardı istenen, 1 yıldan fazla kaldığın her ülkeden alınmış olması gerekiyor), ve pasaport teslim için alınan UİG numarası olan confirmation page alındı. Job offer a gerek yok ama sizde var mı diye soruldu bende yok dedim. İngilizce mi Türkçemi diye sordu, ingilizce dedim. Teslim ettiğim tüm evraklar bunlardı. 15-20 dk sonrasında bana sıra geldi. Önce sağ el yukarı kaldırılıp yemin ettiriliyor. Sonra herkese sorulan sorular: nerede yaşamayı planlıyorsun, ne yapmayı planlıyorsun, şuanki işin ne, amerikadaki hiç contacts ların var mı vs gibi sorular geliyor. Ayrıca daha önce hiç amerikaya gittinmi, başka bir ülkede yaşadın mı gibi sorularda geliyor. Ben akademisyen olduğum için CV çok teknik geldi bana ayrıca non scientist bir insana yaptığınız işi nasıl açıklarsınınız gibi bir soruda geldi. Sonrasında herşey iyi gözüküyor 1 hafta içerisinde mail alırsınız dedi.

Mülakattan 2 gün sonra pasaport alım için akşam 17 civarıbda mail geldi. Ben pick up seçimiştim , randevu oluşturdum ve bu sabah aldım. VFS de de benden sadece kimlik istendi. Buraya da erken gelmenize gerek yok, randevu saatinden 5 dk önce olsanız yeterli oluyor.

Bu süreci de böyle bitirdik, darısı bekleyen arkadaşlara, Asıl zorlu süreç bundan sonra başlıyor. Amerikada NJ de 1 seneye yakın bir süre yaşadığım için bazı tecrübelerim var. Deneyimlerimizi aktarmak isteyen arkadaşlar iletişim bilgilerini mesajdan paylaşabilirler. Hepimize hayırlı olsun diyorum. Burada birbirimize çok destek olduk, herkese teşekkürler.

• @biophys Hayirli olsun, yolunuz acik olsun.
    Hangi eyalette yasamayi planliyorsunuz, belki denk geliriz.

• @biophys hocam hayırlı olsun, tebrikler.

• @meke Tesekkurler, ben north east part ta yasamayi planliyorum, kardesim var PA de onceden de NJ de kalmistim bir sure o yuzden o cevrede is arayacagim . Umarim denk geliriz

• @gunduzguleryuz Cok Sagolun 2 seneden fazla bir sure oldu ama en sonunda bitti Darisi bekleyenlerin basina 🙏

• Herkese selamlar , NVC ye gerekli belgelerimi submit ettikten sonra erken mülakat nezamana alabilirim. Yakın zaman hızlı mülakat alanlar oldumu. Diyelim mülakat tarihini ağustos Eylül verildi . Mülakat beklemeyip Daha sonrasında süreci değiştirip ABD içinden AOS yapabilirmiyim . Teşekkürler

• @leony3553 DQ olduktan 3-4 ay sonra mülakata giriliyor. Bu aşamada AOS yapmaya çalışmak çok mantıklı gelmiyor çünkü göçmenlik süreci devam ederken göçmenlik niyeti taşımayan bir vizeyle girmeye çalışacaksınız ülkeye. Sorun yaşamanız çok olası

• @leony3553 Şuan konsolosluk uzerıden gıtmek aos a gore daha hızlı.

• @Ephedra bilgi için sağol , eşim f1 çocuklarımda f2 ile 2 yıldır abd de , bende fırsat buldukça gidip geliyordum b2 turist vizeyle. Eğer konsolosluk üzerinden başvurursam onların gelmesi gerekiyor ama Buda statülerini terk etmek oluyor . Yada ben tek başvurup eşime aileden dolayı gc başvurmam lazım f2a ama çok geriden geliyor sanırım Ekim 2024 şuan tarih. Valla ne yapcamı şaşırdım. Konsolosluktan başvurup ağustos felan mülakat verseler sonra current durumu kalkarsa ağustosta bekleme uzayacak , mülakat tarihi ozaman askıya alınıyormuş sanırım. Bakalım olmadı bir avukatla görüşüp bir çare bulmaya çalışacam. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• @caner1245 bilgi için teşekkürler. Siz submit ettikten sonra nezamn dq oldunuz ve mülakat tarihi aldınız acaba merak ettim

• Merhabalar! Ben EB-2 NIW için 18 Mart’ta DQ oldum, konsolosluktan randevu verilmesini bekliyorum. Konsolosluk randevularının dağıtımı için belli bir dönem var mıdır acaba? Örneğin her ayın ilk haftası ve son haftası gibi. Bir de mailler Türkiye’deki çalışma saatine göre mi geliyor konsolosluk üstünden olduğu için?
    Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Bir çok kişinin mülakat sürecini okudum. İngilizceye orta düzeyde hakimim; ancak kendimi türkçe daha rahat ifade edebileceğimi düşünüyorum. Mülakat dilini türkçe olarak tercih etmem problem oluşturur mu? Tecrübe ve fikir sahibi olan hocalarımın yorumlarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

• @phd Tahmini 1.5-2 ay icersinde geliyor. 4 hafta da gelenler de vardi sanirim. Artik hizli ilerliyor. Randevu maili ile konsolosluk gorusmesi arasi da 1-2 ay gibi bir sure oluyor . Sizlere mayis ikinci yari mail gelir, Haziran sonu gibi de gorusme olur . Konsolosluk Yukons gore randevulari slotlar halinde yayinliyordu sanirim, Genel olarak aksam 10-11 den sonra geliyor mailler

• @biophys Çok teşekkür ederim.

• @Özgür-Şahin Bu soruya kimse net bir cevap veremez teknik olarak türkçe girmeniz mümkün ama memurun bu durumu nasıl karşılayacağı belirsiz.

• @Özgür-Şahin Akademisyen misiniz? Türkçe mülakata giren olmuştu ama akademisyen miydi bilmiyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |