Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @media Hayirli olsun, once SSN lerin geliyor sanirim

• @Ephedra teşekkür ederim..

• Merhaba, eb2 nıw kendi start up şirketi üzerinden başvuru yapan var mı? Varsa bana özelden yazabilir mi? Herkese sürecinde başarılar dilerim

• Merhabalar. 13 mart tarihinde Amerika'ya giriş yaptık , 10 gün kalıp döndük. ufak tefek sorunlar dışında ( pilot grevi,ulaşım) sorun yaşamadık. 10 gün sonra SSN lerimiz geldi. 1 hafta önce benim greencardım fiziki olarak verdiğim adrese ulaştı. oğlumunki henüz gelmedi. normal bir süreçmiş bazı aile fertlerinin geç gelmesi. . umarım bekleyen herkesin süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

• @media 1 Şubat girişliyiz.. SSN’ler 9 Şubat’ta, Green Card’lar ise 12 Mart’ta elimize ulaştı, ancak çocuk için bir 8 gün daha bekledik, o da 20 Martta geldi. Dilerim bekleyen herkes en kısa sürede benzer sonuçları alır ve yeni düzenine kavuşur.

• @80-s Evet bizde de aynısı oldu, bize 12 Mart, çocuğa ise 20 Martta geldi..

• Merhabalar, vize onayından sonra Uscis fee payment yaparken A - Number yerine verilen numarayı doğru şekilde yazıyorum ancak "We couldnot find the A-Number vs diyor. Benzer problem yaşayan oldu mu acaba

• Sorunu şöyle çözdüm.
    Birincisi vizedeki numaraları girmemiz gerekiyor. Sarı zarfın üzerindeki 2 rakam daha az.
    İkincisi de önce ANK ile başlayan case ID yi sonra A- ile başlayan numarayı girince sorun çözüldü. Tersini yapınca direkt hata veriyordu. Belirttiğim sıraya göre yapınca ödeme sayfasına geçiş mümkün oldu

• Dün girmiş olduğum mülakata dair kendimce dikkat etmeniz gereken çıkarımları sizinle paylaşmak istiyorum gireceklere faydası olacağını düşünüyorum;
    E-devlet evrak çıktılarını son iki gün kala falan alın ve barkodun net gözüktüğünden emin olun.
    Mülakat saatinizden çok erken gitmenize gerek yok.
    CV niz başına çalışmalarınızı özetleyen kısa bir paragraf eklerseniz faydası olacaktır.
    Genel olarak endişe edilecek hiçbirşey yok. Bana sadece tek bir soru soruldu amerika da ne yapacağım. Onun dışında hiçbir soru gelmedi. Bunun sebebini CV başına yazdığım özetle ilgili olduğunu düşündüm. 5 dk falan sürdü görüşme ve onaylandı. Bu süreçte forumdan bir çok arkadaşla yardımlaşma halinde olduk onlara ve özellikle her soruma sabırla cevap veren @gucarslan 'a teşekkür ederim. Sorularınız olursa mesaj yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz.

• @caner1245 Hayırlı olsun, Türkçe mi yaptınız mülakatı? Forumda bu yönde çok soru oluyor.

• @caner1245 hocam hayırlı olsun.

• @Ephedra İngilizceydi ancak bir önceki kişi iranlıydı ve türkçe yaptı yanında türk bi görevli vardı memurun. Başka birisi de o da iranlıydı o da farsça yaptı aynı türk görevli farsça da biliyordu. İkisininde reddedildi vizeleri (reddilme sebepleri dil değil mevcut ban durumu). Ben dil konusunda dünkü atmosferi görmeden önce ingilizce seçin derdim ama şuan ki düşüncem sanki hiçbir önemi yok gibi.

• @sbsb2025 Hayırlı olsun hocam. 31 Mart girişliyim ben. 17 Nisan itibariyle Card Is Being Produced şeklinde göründü USCIS Case Status'da. 1-2 haftaya kadar gelir diye bekliyorum.

• ABD ye giriş yaptıktan sonra SSN direkt geliyor mu, yoksa bunun için orada ayrı başvuru yapmak gerekiyor mu?

• @ahmeteb DS260'da SSN istiyorum diye işaretlediyseniz girişten sonra 10 gün içinde geliyor genelde

• Merhabalar, ben randevu verilme zamanlarını tam anlamadım sanırım. Bu ayın başında artık mart ayında DQ olanlar için randevun oluşturulmaya başlandığı bilgisi yayınlanmıştı tool’da ama görünen o ki martta DQ olanlardan hiçbirine randevu için mail gitmemiş. Mayıs için vize bülteni de current olarak açıklandı, konsoloslukta tam olarak ne için bekleniyor? Randevu mailleri hep ay sonlarında mı geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

• @phd randevular ayın ilk ve son haftası açıklanıyormuş ayrıca Ankara'nın yoğunluk durumu da faktörlerden biriymiş. Biz de bekliyoruz.

• Merhabalar,

Bugun sabah ceac sistemi üzerinden konsolosluk mesaj göndermiş. Gönderilen mesajlarda cv mi ve nüfus kayıt ornegini sisteme yüklemem ve yanımda getirmem talep ediliyor. Sisteme yüklemeye gerek var mı? Benzer bir şey yaşayan oldu mu ?

Şimdiden teşekkür ederim.

• @Ephedra Merhabalar, CEAC’den giriş yaptığınız zaman sistemde herhangi bir kayıt görüyor mu acaba? “Your search did not return return any data.” olarak bir uyarı çıkıyor bende. Emin olamadım bu NCV ile CEAC arasındaki senkronizasyonda bir gecikmeden mi kaynaklı. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @media Permanent resident kartımızı Türkiye'ye gelen bir arkadaşım getirdi. Kartlara ve SSN'lere kavuşmak güzel. Türkiye çıkışlarında artık çıkış harcı da ödemeyeceğiz. ABD'de yeni hikaye ve mücadele başlıyor. İsteyen herkes bir an önce kavuşsun, yeni hayatlar güzellikler getirsin...

Benzer Başlıklar

• 47
  • 4
  • 8
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |