Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.4k 279

• @caner1245 bende böyle bekliyorum fakat haziran 13 de LGS var. Sınav öncesi gelirse mülakat tarihi süreç bizi çok zorlayacak. Acaba tarihler çakışırsa değiştirme şansı oluyor mu?

• @saydogan Evet boyle durumlar okumustum, mulakati yapan konsolosluk gorevlisinin ya Tina gore degisiyor sanirim durum. Bu yuzden Vize reddi tabi ki olmaz ama yine de ingilizce girmekte fayda var, zaten sorular hep ayni cunku

• @gunduzguleryuz çok teşekkür ederim. darısı başınıza.

• @Özgür-Şahin Ocak ayında sırada beklerken, önümüzde İstanbul Üni. bir akademisyen vardı, alanının TIP olduğunu konuşmasından anladık. Nereye yerleşeceksiniz, güney carolina dedi.. Diğerleri de destek vererek hep beraber Türkçe konuştular...Yanında eşi ve 3 çocukları, bu kişi yaklaşık 60 yaşları civarında bir akademisyen hocaydı sanırım. Biz de arkada mülakat sırası bekliyorduk. Tüm soruları Türkçe cevapladı, 19 nolu kısımda soru soran memurun yanında bir ABD'li görevli vardı. O çevirdi ama Türkçesi pek iyi değildi. Sonra bize sıra geldi, mülakat için Türkçe dedik ama o sırada o çevirmen kadın da oradaydı. Memur bize İngilizce sordu, sorular o kadar net ve basitti ki yanındaki memurun çevirmesindense İngilizce daha anlaşılır bir biçimde tüm soruları cevapladık. O nedenle rahat olun, bu sadece bir formalite, sorular da hep aynı.

Esas kısım sonrasında başlıyor. Buralar bizde de anılarda kaldı, artık ABD'de ne yaparız, nerede iş buluruz, nereye yerleşiriz ... bu kısımlara odaklanın. Mesela ben şu an o kısımdayım, 55 gün sonra ailece kesin giriş yapacağız. Gideceğim yerde henüz evim bile yok düşünün : )

• @sbsb2025 Teşekkür ederim. Haklısınız. Bu bilgiler bizi oldukça rahatlattı. Sonrası da ayrı bir süreç tabi. Ümid ediyorum ki zamanla her şey yoluna girer, bunlarda herkes için hatıra kalır.

• Merhabalar.. bu süreci yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim 😊 unganlar öncesi antikor testi yaptırsak çıkan sonuçlara itibar ediyorlar mı acaba? Ya da çıkan sonuca göre eksik aşıları tamamlasak o bilgileri dikkate alacaklar mı? Teşekkür ederim..

• 31 Mart'ta giriş yapmıştım, 10 Nisan'da SSN geldi, green card gelince bilgilendirme için yazacağım tekrar. USCIS'den online olarak adres güncellemesi yaptım, kart henüz basılmadığı için yeni verdiğim adrese gelmesini bekliyorum.

• @Curuftas Antikor testi yaptırıp ihtiyacınız olan aşıları yaptırın ve aşı kartınıza işletin. aşı kartınızı Unganlar'a sunun.

• @Ephedra teşekkürler..

• @media Hayirli olsun, once SSN lerin geliyor sanirim

• @Ephedra teşekkür ederim..

• Merhaba, eb2 nıw kendi start up şirketi üzerinden başvuru yapan var mı? Varsa bana özelden yazabilir mi? Herkese sürecinde başarılar dilerim

• Merhabalar. 13 mart tarihinde Amerika'ya giriş yaptık , 10 gün kalıp döndük. ufak tefek sorunlar dışında ( pilot grevi,ulaşım) sorun yaşamadık. 10 gün sonra SSN lerimiz geldi. 1 hafta önce benim greencardım fiziki olarak verdiğim adrese ulaştı. oğlumunki henüz gelmedi. normal bir süreçmiş bazı aile fertlerinin geç gelmesi. . umarım bekleyen herkesin süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

• @media 1 Şubat girişliyiz.. SSN’ler 9 Şubat’ta, Green Card’lar ise 12 Mart’ta elimize ulaştı, ancak çocuk için bir 8 gün daha bekledik, o da 20 Martta geldi. Dilerim bekleyen herkes en kısa sürede benzer sonuçları alır ve yeni düzenine kavuşur.

• @80-s Evet bizde de aynısı oldu, bize 12 Mart, çocuğa ise 20 Martta geldi..

• Merhabalar, vize onayından sonra Uscis fee payment yaparken A - Number yerine verilen numarayı doğru şekilde yazıyorum ancak "We couldnot find the A-Number vs diyor. Benzer problem yaşayan oldu mu acaba

• Sorunu şöyle çözdüm.
    Birincisi vizedeki numaraları girmemiz gerekiyor. Sarı zarfın üzerindeki 2 rakam daha az.
    İkincisi de önce ANK ile başlayan case ID yi sonra A- ile başlayan numarayı girince sorun çözüldü. Tersini yapınca direkt hata veriyordu. Belirttiğim sıraya göre yapınca ödeme sayfasına geçiş mümkün oldu

• Dün girmiş olduğum mülakata dair kendimce dikkat etmeniz gereken çıkarımları sizinle paylaşmak istiyorum gireceklere faydası olacağını düşünüyorum;
    E-devlet evrak çıktılarını son iki gün kala falan alın ve barkodun net gözüktüğünden emin olun.
    Mülakat saatinizden çok erken gitmenize gerek yok.
    CV niz başına çalışmalarınızı özetleyen kısa bir paragraf eklerseniz faydası olacaktır.
    Genel olarak endişe edilecek hiçbirşey yok. Bana sadece tek bir soru soruldu amerika da ne yapacağım. Onun dışında hiçbir soru gelmedi. Bunun sebebini CV başına yazdığım özetle ilgili olduğunu düşündüm. 5 dk falan sürdü görüşme ve onaylandı. Bu süreçte forumdan bir çok arkadaşla yardımlaşma halinde olduk onlara ve özellikle her soruma sabırla cevap veren @gucarslan 'a teşekkür ederim. Sorularınız olursa mesaj yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz.

• @caner1245 Hayırlı olsun, Türkçe mi yaptınız mülakatı? Forumda bu yönde çok soru oluyor.

• @caner1245 hocam hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k