ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@caner1245 bende böyle bekliyorum fakat haziran 13 de LGS var. Sınav öncesi gelirse mülakat tarihi süreç bizi çok zorlayacak. Acaba tarihler çakışırsa değiştirme şansı oluyor mu?
-
@saydogan Evet boyle durumlar okumustum, mulakati yapan konsolosluk gorevlisinin ya Tina gore degisiyor sanirim durum. Bu yuzden Vize reddi tabi ki olmaz ama yine de ingilizce girmekte fayda var, zaten sorular hep ayni cunku
-
@gunduzguleryuz çok teşekkür ederim. darısı başınıza.
-
@Özgür-Şahin Ocak ayında sırada beklerken, önümüzde İstanbul Üni. bir akademisyen vardı, alanının TIP olduğunu konuşmasından anladık. Nereye yerleşeceksiniz, güney carolina dedi.. Diğerleri de destek vererek hep beraber Türkçe konuştular...Yanında eşi ve 3 çocukları, bu kişi yaklaşık 60 yaşları civarında bir akademisyen hocaydı sanırım. Biz de arkada mülakat sırası bekliyorduk. Tüm soruları Türkçe cevapladı, 19 nolu kısımda soru soran memurun yanında bir ABD'li görevli vardı. O çevirdi ama Türkçesi pek iyi değildi. Sonra bize sıra geldi, mülakat için Türkçe dedik ama o sırada o çevirmen kadın da oradaydı. Memur bize İngilizce sordu, sorular o kadar net ve basitti ki yanındaki memurun çevirmesindense İngilizce daha anlaşılır bir biçimde tüm soruları cevapladık. O nedenle rahat olun, bu sadece bir formalite, sorular da hep aynı.
Esas kısım sonrasında başlıyor. Buralar bizde de anılarda kaldı, artık ABD'de ne yaparız, nerede iş buluruz, nereye yerleşiriz ... bu kısımlara odaklanın. Mesela ben şu an o kısımdayım, 55 gün sonra ailece kesin giriş yapacağız. Gideceğim yerde henüz evim bile yok düşünün : )
-
@sbsb2025 Teşekkür ederim. Haklısınız. Bu bilgiler bizi oldukça rahatlattı. Sonrası da ayrı bir süreç tabi. Ümid ediyorum ki zamanla her şey yoluna girer, bunlarda herkes için hatıra kalır.
-
Merhabalar.. bu süreci yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim
unganlar öncesi antikor testi yaptırsak çıkan sonuçlara itibar ediyorlar mı acaba? Ya da çıkan sonuca göre eksik aşıları tamamlasak o bilgileri dikkate alacaklar mı? Teşekkür ederim.. -
31 Mart'ta giriş yapmıştım, 10 Nisan'da SSN geldi, green card gelince bilgilendirme için yazacağım tekrar. USCIS'den online olarak adres güncellemesi yaptım, kart henüz basılmadığı için yeni verdiğim adrese gelmesini bekliyorum.
-
@Curuftas Antikor testi yaptırıp ihtiyacınız olan aşıları yaptırın ve aşı kartınıza işletin. aşı kartınızı Unganlar'a sunun.
-
@Ephedra teşekkürler..
-
@media Hayirli olsun, once SSN lerin geliyor sanirim
-
@Ephedra teşekkür ederim..
-
Merhaba, eb2 nıw kendi start up şirketi üzerinden başvuru yapan var mı? Varsa bana özelden yazabilir mi? Herkese sürecinde başarılar dilerim
-
Merhabalar. 13 mart tarihinde Amerika'ya giriş yaptık , 10 gün kalıp döndük. ufak tefek sorunlar dışında ( pilot grevi,ulaşım) sorun yaşamadık. 10 gün sonra SSN lerimiz geldi. 1 hafta önce benim greencardım fiziki olarak verdiğim adrese ulaştı. oğlumunki henüz gelmedi. normal bir süreçmiş bazı aile fertlerinin geç gelmesi. . umarım bekleyen herkesin süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanır.
-
@media 1 Şubat girişliyiz.. SSN’ler 9 Şubat’ta, Green Card’lar ise 12 Mart’ta elimize ulaştı, ancak çocuk için bir 8 gün daha bekledik, o da 20 Martta geldi. Dilerim bekleyen herkes en kısa sürede benzer sonuçları alır ve yeni düzenine kavuşur.
-
@80-s Evet bizde de aynısı oldu, bize 12 Mart, çocuğa ise 20 Martta geldi..
-
Merhabalar, vize onayından sonra Uscis fee payment yaparken A - Number yerine verilen numarayı doğru şekilde yazıyorum ancak "We couldnot find the A-Number vs diyor. Benzer problem yaşayan oldu mu acaba
-
Sorunu şöyle çözdüm.
Birincisi vizedeki numaraları girmemiz gerekiyor. Sarı zarfın üzerindeki 2 rakam daha az.
İkincisi de önce ANK ile başlayan case ID yi sonra A- ile başlayan numarayı girince sorun çözüldü. Tersini yapınca direkt hata veriyordu. Belirttiğim sıraya göre yapınca ödeme sayfasına geçiş mümkün oldu -
Dün girmiş olduğum mülakata dair kendimce dikkat etmeniz gereken çıkarımları sizinle paylaşmak istiyorum gireceklere faydası olacağını düşünüyorum;
E-devlet evrak çıktılarını son iki gün kala falan alın ve barkodun net gözüktüğünden emin olun.
Mülakat saatinizden çok erken gitmenize gerek yok.
CV niz başına çalışmalarınızı özetleyen kısa bir paragraf eklerseniz faydası olacaktır.
Genel olarak endişe edilecek hiçbirşey yok. Bana sadece tek bir soru soruldu amerika da ne yapacağım. Onun dışında hiçbir soru gelmedi. Bunun sebebini CV başına yazdığım özetle ilgili olduğunu düşündüm. 5 dk falan sürdü görüşme ve onaylandı. Bu süreçte forumdan bir çok arkadaşla yardımlaşma halinde olduk onlara ve özellikle her soruma sabırla cevap veren @gucarslan 'a teşekkür ederim. Sorularınız olursa mesaj yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz. -
@caner1245 Hayırlı olsun, Türkçe mi yaptınız mülakatı? Forumda bu yönde çok soru oluyor.
-
@caner1245 hocam hayırlı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

