Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hasan-Ayvaz merhaba.dilekçe üzerine il sağlık müdürlüğünde görevli bir yetkili beni toplum sağlığı merkezinden birine yönlendirdi. Toplum sağlığı merkezinde aşı birimi diye bir birim var. görevli personel eksik olan aşıları beyan şeklinde yeniden sisteme işledi ve e nabıza göndere basarak sisteme işledi. Bizzat bende yapılan işlemi gördüm. Sağlık bakanlığı sistemine aşıları elle yeniden girerek işlemi gerçekleştirdi. Aslında tüm aşılar sistemde kayıtlı ancak zamanında aşıları yapan kişi e nabıza göndermediği için e nabızda görünmediğini söylediler. O nedenle sistemde görünen aşıları elle yeniden girerek e nabıza gönder yaparak sorunu çözdüler . Sistem iki aşı için hata verdi. O aşılar içinde il sağlık müdürlüğü resmi yazı verdi. Bulunduğum şehirde toplum sağlığı merkezi de il sağlık müdürlüğü içindeydi. Bazı şehirlerde farklı yerlerde oluyor. Gerçekten çok uğraştım üç doz aşı yinede yapıldı. Uğraşmazsam beş doz yapılacaktı. Yine de iki doz aşı için emeğime değdi diye düşünüyorum. Ancak toplum sağlığı merkezinde görevli kişi aşı kartlarına göre aile hekimliği de beyanla aşıları işleyebilir dedi. Ancak bizim aile hekimi bu işi yapmak istemediği için il sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim. Kolay gelsin.

• @ozanertugrul keşke geçmiş paylaşımları dikkatle okusaydınız arkadaşlar tecrübelerini paylaştı ben ve birçok arkadaşımız mülakat tarihi aldıkdan sonra ankaraya taşımanın işlediğini paylaştık yapılan işlem dosyayı taşımaktan ziyade mülakatı taşımak gibi bişey oluyor tarih aldıkdan sonra

• @meral ben bu deneyimi yasadim mulakatta benim saglik muayenem eksikti ve esiminki tamdi. Iki hafta sonra yaptirabildim ve istanbuldan ankaraya gondermek icin baya arastirma icine girdim
    Esimle beraber 18 subatta mulakata girdik ve benim saglik muayenem eksikti sadece esiminkini vermistik. Daha sonrasinda ankarada unganlarda saglik muayenemi olduktan sonra istanbula donduk ve ben 12 martta ups ile ankara VFS ye gonderdim. 13 martta teslim edildi fakat vfs den herhangi bir mail almadim. Buyukelcilige eksik belgemin ulasip ulasmadigina dair bir mail attim fakat ona da bir donus alamadim hala bana ustravel sitesinden kontrol etmem soylendi ama giris yapamiyorum hala belirsiz durumum

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ReLoad kullanıcıların imzası bunun için var 😉

Haklısın hocam ama bi iletiye bakmaya çalışıp bir de aşağı in imzaya bak falan. Neyse benimki sadece kendime kolaylık düşünmekti :))

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ReLoad Son dönemde bir çok kişinin uyguladığı bir yöntem var, geçmiş sayfalarda okudunuz mu bilmiyorum.

HK veya BK’a taşımış olup mülakat aldıktan sonra dosyalarını Ankara’ya aktarmış arkadaşlar oldu.
    Çünkü pause kararı var ve kalktığı takdirde iki defa gidip gelmek gerekecek ve maddi açıdan büyük bir külfet olacaktı.

Siz de öncelikle bültende aktif olmayı bekleyin. Aktif olur olmaz mülakat alma ihtimaliniz çok yüksek, çünkü Hong Kong’un iş yükü Ankara kadar yoğun değil, sırada bekleyenlere hemen mülakat dağıtıyor. Önce Hong Kong’dan mülakat almayı garantileyin, sonra Ankara’ya taşıyın.

Teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• Screenshot 2026-03-27 110834.png

Merhabalar ustraveldocs profilimi geri Türkiye ye taşımak istiyorum ve bunun için mail attım ama böyle bir karşılık aldım pasaport numaram aynı olmasına rağmen uid diye bahsedilen numarayı nerede bulabilirim bilgisi olan varsa sevinirim

• Merhaba, bangkokta mülakata gireceğiz. Pause kararının kalması ihtimali için hazırlık yapmak istiyorum bu yüzden birikimlerime dair belge de götürmek istiyorum. Bankadan TL cinsinden bir belge alabiliyorum, dolarım olmadığı için dolar karşılığı olarak alamıyorum. Şimdiden dolar da almak istemiyorum. Sizce TL göstermek sorun olur mu? Yoksa dolar karşılığı göstermemin resmi bi yolu var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Deniz-Oral, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, vize randevusu için hangi mail adresinden mail geliyor. Teşekkürler

Sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@elfdvc evet lütfen 🙂

• @UfukD

Merhaba bir şeyi merak ediyoruz, istenen evraklar arasında Nüfus kayıt örneği yazmışsınız, bunu nereden temin ettiniz, E-devlet mi yoksa bir kurumdan elden ıslak imzalı istiyorlar.

• @Aslan-3 e devlette Vukuatlı nüfus kayıt örneğini barkodlu olarak indirebilirsiniz.

• Merak ettiğim bir konu var, ciddiye alınıp cevap yazılabilirse çok memnun olurum. Şu an maddi olarak çok iyi bir durumda değilim ve Bangkok mülakatım verilince Ankara'ya taşımayı düşünüyorum. Ankara hesap dökümü istiyor, mülakata sadece ben katılacağım ve 15 bin dolar gibi bir rakamdan bahsedildiğini biliyorum. Bu parayı kredi kartımdan çeksem ve başka bir bankanın hesap dökümlerinde göstersem sizce bir problem yaratır mı? Abd'de iş bulma vs konularında sıkıntı yaşamayacağım. CV güçlü ve orada çok iş imkanım var İngilizcem de neredeyse anadilim seviyesinde. 15 Binden az gösteren oldu mu? Veya hesap dökümüne çok takılınıyor mu? Bilenler aydınlatabilir mi acaba? Yaşım görece genç ve askerden yeni döndüm kaynaklara erişimim şu an kısıtlı :d

• @Scythep genelde 15.000 gösteriliyor.Daha düsük gösteren oldumu açıkçası ben denk gelmedim,fakat genç bir arkadaş azmi gösterdi bilmiyorum ama sponsor istemişlerdi kendisinden,ben sizin yerinizde olsam borç harç edip 15.000 in altına inmem,karar sizin

• @joseph-universe

Evet ben normal şartlarda o şekilde belgeleri çıkarıp mülakata gireceğim fakat bir kaç arkadaşın bu konuda tereddütü olmuş , bahsettiğim arkadaşın deneyiminde de Nüfus kayıt örneği isimli belgeyi okuyunca emin olmak istedim. Yani bu-devlet den aldığımız vukaatlı nüfus belgesinden hariç herhangi bir kurumdan ıslak imzalı bir belge daha istemiyor Ankara doğru mu ?

• @falsepoet Geçen sene genelde 10k-15K USD gösteriyorlardı. Bu sene yorumlarda genelde 15K görünce bende 15k gösterecegim. Kademe kademe üst rakamlara çıkılıyor...

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merak ettiğim bir konu var, ciddiye alınıp cevap yazılabilirse çok memnun olurum. Şu an maddi olarak çok iyi bir durumda değilim ve Bangkok mülakatım verilince Ankara'ya taşımayı düşünüyorum. Ankara hesap dökümü istiyor, mülakata sadece ben katılacağım ve 15 bin dolar gibi bir rakamdan bahsedildiğini biliyorum. Bu parayı kredi kartımdan çeksem ve başka bir bankanın hesap dökümlerinde göstersem sizce bir problem yaratır mı? Abd'de iş bulma vs konularında sıkıntı yaşamayacağım. CV güçlü ve orada çok iş imkanım var İngilizcem de neredeyse anadilim seviyesinde. 15 Binden az gösteren oldu mu? Veya hesap dökümüne çok takılınıyor mu? Bilenler aydınlatabilir mi acaba? Yaşım görece genç ve askerden yeni döndüm kaynaklara erişimim şu an kısıtlı :d

@Scythep

Maddi varlıklarınızı ne kadar çok kanitlayabilirseniz bu mülakatın gidişatı açısından o kadar olumlu olacaktır ama son karar yine mülakatınızı yapacak olan konsolosun. Maddi varlıklara ilave olarak mülakat esnasında ABD’de nereye taşınmayı düşünüyorsunuz sorusuna vereceğiniz cevap da önemli. Görece olarak düşük bir varlık gösterirken taşınmayı planladığınız yeri San Francisco, New York City, California veya Hawaii gibi cevap verirseniz, bu şehirler gibi yaşam giderlerinin yüksek olduğu yerlerde geçiminizi ilk başta nasıl sağlayacağınız hususunda konsolosun ilave soruları gelmesi muhtemel. Paraya ilave olarak yaşam giderlerinin daha makul olduğu yerleri beyan etmeniz ve neden orası sorusuna da hazırlıklı olmanız yararınıza olacaktır. Bol şans!

• @Scythep
    Merhaba, ilgili miktari kredi kartinizdan cekip, baska bir banka hesabinizda gostermenizde bir sorun bulunmuyor. Ancak surecin akibeti belli olmadigindan ilgili parayi geri kredi kartiniza yatirmanix gerekirse cok fazla komisyon odeyeceginizi dusunuyorum. Bunun yerine mumkunse borc alabileceginiz biri varsa sizi bir nebze de olsa gereksiz bir komisyon odemesinden kurtarmis olur.
    Yani sira bu konuda daha once yazmis oldugum bu iletiye goz atabilirsiniz. Bol sanslar.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/515443

• @ufuk-acar Sağlık muayenesinden bir gün sonra bugün kapalı zarf olarak Sağlık raporunu 16.00 da aldım. Haftaya mülakata kadar bende olacak mülakat günü diğer evraklarla birlikte teslim edeceğim

• Merhaba, vize randevusu için hangi mail adresinden mail geliyor. Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |