Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Deniz-Canatan Merhana Ankara ya mail attınızmı M99 kodlu ?

• @aysegul hemen güncelleyeceğim irtibata geçtim 3 defa mail attım fakat geri dönüş almadım hala

• @itsahmet merhaba, mülakat yerinizi viyana olarak görüyorum, bizim de viyana ve tahmin edersiniz ki soru işaretleri var kafamızda. anladığım kadarıyla viyana size mülakat tarihi vermiş hayırlı olsun bu arada 🙂 biz de ankaraya taşımalımıyız dosyamızı ne yapmalıyız konusunu netleştirmeye çalıştığım için biraz bilgi topluyorum açıkçası 🙂

• @Eda-Yaşar-Kardaş Benimde aklimda olan benzer bir durum. Ancak bir ek yapayim. Viyana'da devam etme sebebim olasi bir vize basilma durumunda Viyana'nin daha atik davranacagini dusunmem. Iki yer arasinda bakildiginda Viyana konulara cok daha net yaklasiyor.

• Ds 260 formunda “ Başka bir ülkede 1 yıldan fazla yaşadınız mı ?” diye bir soru yoktu sanıyorum, ya da var mı ? ben mi hatırlamıyorum? Bilemedim, şunun için soruyorum, benim 4-5 yıl Bulgaristanda üniversite hayatım oldu, adli sicil kaydımı alıyorum oradan bunda sorun yok, sorum şu bunun için DS 260’ı açtırmama gerek var mı ? Yoksa mülakatta sorulduğunda söylemek yeterli mi ? Diğer bir sorum da şu ; küçük kızım okula bu yıl başladı , ikamet ettiğimiz yerin dışında bir okula kaydetmek için eşimin ve kızımın ikamet adreslerini o bölgede oturan teyzesine taşıdık ( bu işlemi bir çok kişi yapıyor ülkemizde ) kendi ikamet adresimize geri taşımamız gerekiyor mu? Yada bunun için DS 260 ı açtırmaya gerek var mı? Teşekkürler şimdiden gelecek cevaplar için.

• @Eda-Yaşar-Kardaş merhabalar teşekkür ederim ben risk almak istemedim ve ilk defa yurt dışına çıkacağız annemle birlikte gitmişken bir kaç gün gezmeyi de düşünüyoruz nasipse o yüzden ankaraya taşıma fikrine hiç yanaşmadım her zaman denk gelmiyor bu tarz şeyler mülakat bahanesiyle yurtdışı görmüş olacağız. Eğer imkanınız varsa viyanaya gidin konaklamayı vs uyguna halledebilirsiniz biz öyle yaptık bahaneyle gezmiş olacağız inşallah

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 ikisi için de formu açtırmanıza gerek yok, mülakatta bildirmeniz yeterli.

• @gucarslan

Çok teşekkürler.

• @mertcank34 bizde benzer düşüncelerdeyiz açıkçası Viyana daha güven veriyor 😉 gidişattan anladığım mülakat randevusu da veriyor yani tekrar taşımaya gerek yok gibi duruyor.

• @itsahmet bizim de shengenimiz olduğu için rahatlıkla viyanayı seçmiştik, randevu vermeyeceğini düşünmüştüm ama gördüğüm kadarıyla sorun çıkarmıyorlar. o yüzden viyanadan devam 🙂 gitmişken schnitzel yemeden dönmeyin 😉

• Merhabalar,

İstenen evraklar arasında Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi) yazmaktadır. E devlet üzerinden alınan Formül A yeterli olmakta mıdır ? Yoksa nüfus müdürlüğüne gidip mi belge almak gerekiyor ?
    Diğer evrak ise Document Delivery Registration. Bu belge UID barkodlu evrak mı ?

• Merhaba arkadaslar

Muhtemelen Nisan ayinda Viyana’da mulakata girecek ilk kisilerden birisiyim ben de.
    31 mart icin molnardan saglik gorusmesi , 2 nisan icin de konsolosluktan mulakat aldim.
    Suan hali hazirda asilarimi tamamliyorum ( Tetraxim, Hepatit-B ve Grip asisi ).

Dosyami geri Ankara’ya tasimadim cunku pause ihtimalinin kalkmasi durumunda vize basim yogunlugu vb. gibi seylere Ankara’da takilmak istemedim. Tamamen kisisel bir tercih tasiyan arkadaslarimiza saygim sonsuz.

Haftaya mulakat gectikten sonra tam mulakat deneyimini de yazip anlatirim.

• @rhyten Surecinizde basarilar diliyorum. Bir sorum olacakti. Son gordugumde bazi arkadaslara Molnar randevu vermiyordu. Sadece bir arkadasimiza randevu vermisti. O da konsolosluktan gelen "isterseniz doktor randevusu alabilirsiniz" bilgisini alip Molnar'a ilettikten sonra randevusunu almisti. Siz randevunuzu direkt Molnar'dan alabildiniz mi? Yoksa konsolosluktan bir onay maili alip mi ilerlediniz?

• tesekkur ederim. Konsolosluk bana mulakat bilgi mailini yolladigi gibi ben de onlara saglik gorusmesi yapmak istedigimi soyledim. Ilk basta pause’in ne kadar surecegini veya kalkip kalkmayacagini bilmediklerini bu yuzden tavsiye etmediklerini soylediler. 1 gun sonra da tekrar mail atip isterseniz doktor randevusu alabilirsiniz diye eklediler. Ben de bu attiklari maili molnar’a iletip saglik randevusunu kendilerinden aldim, asilar ile ilgili de birkac soru sordum( bebeklikten asi kartim vardi orada yazanlari kabul edeceklerini ve flu mevsiminde saglik mulakati oldugum icin grip asisinin gerektigi konularinda).

@mertcank34, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rhyten Surecinizde basarilar diliyorum. Bir sorum olacakti. Son gordugumde bazi arkadaslara Molnar randevu vermiyordu. Sadece bir arkadasimiza randevu vermisti. O da konsolosluktan gelen "isterseniz doktor randevusu alabilirsiniz" bilgisini alip Molnar'a ilettikten sonra randevusunu almisti. Siz randevunuzu direkt Molnar'dan alabildiniz mi? Yoksa konsolosluktan bir onay maili alip mi ilerlediniz?

• @rhyten Merhaba.Öncelikle mülakatınız hayırlı olsun,umarım kolaylıkla halledersiniz.Pause kararı kalkınca, vize basım yoğunluğundan ziyade genel gidişat içinde Ankara'nın mülakat için davet göndermesi daha mühim değil mi? Yani Ankara'nın mülakat için davet gönderme sırasına girmezsek pause kararı kalsa da, bizler için bir faydası olmaz diye değerlendiriyorum.Bir şey mi kaçırıyorum acaba? Yanlış mı düşüncem?

• @rhyten, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaslar

Muhtemelen Nisan ayinda Viyana’da mulakata girecek ilk kisilerden birisiyim ben de.
    31 mart icin molnardan saglik gorusmesi , 2 nisan icin de konsolosluktan mulakat aldim.
    Suan hali hazirda asilarimi tamamliyorum ( Tetraxim, Hepatit-B ve Grip asisi ).

Dosyami geri Ankara’ya tasimadim cunku pause ihtimalinin kalkmasi durumunda vize basim yogunlugu vb. gibi seylere Ankara’da takilmak istemedim. Tamamen kisisel bir tercih tasiyan arkadaslarimiza saygim sonsuz.

Haftaya mulakat gectikten sonra tam mulakat deneyimini de yazip anlatirim.

Merhaba, benim de aynı şekilde Viyana'da 31 Mart doktor ve 2 Nisan mülakat günüm. Özel bir hastanede antikor testi yaptırmıştım, aşıları da dün tamamladım fakat bir sorum olacaktı. Aile hekimim sadece A4 kağıdına aşı kartı başlığıyla yaptırdığım aşıların tarihi ve adını türkçe olarak çıktı verdi imzalı mühürlü. Siz farklı belge alabildiniz mi? Çıktının Türkçe olması sebebiyle emin olamadım da.

• Merhaba tesekkur ederim. Ankara zaten hali hazirda gecen senelere gore cok iyi gidiyor mulakat dagitiminda, ancak pause bir anda kalkarsa hangi sirayla vize basacaklari mechul. Ben buna guvenmedigim icin dosyami Viyanada biraktim.

@ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rhyten Merhaba.Öncelikle mülakatınız hayırlı olsun,umarım kolaylıkla halledersiniz.Pause kararı kalkınca, vize basım yoğunluğundan ziyade genel gidişat içinde Ankara'nın mülakat için davet göndermesi daha mühim değil mi? Yani Ankara'nın mülakat için davet gönderme sırasına girmezsek pause kararı kalsa da, bizler için bir faydası olmaz diye değerlendiriyorum.Bir şey mi kaçırıyorum acaba? Yanlış mı düşüncem?

• @MusaAtakan Bugün, taşındığına dair maili aldım. İlginç bir detay 'Hongkong to Ankara' olarak yazmışlar maili. Herhangi bir şeyi etkileyeceğini düşünmesem de paylaşmak istedim.

• Arkadaşlar lütfen yardım edin bu AIS nedir sayfaya giriyorum sayfa kullanılamıyor deniyor mayıs ayına mülakat tarihi verdiler sistem nasıl ilerliyor önce AIS e kayıt olmam gerekiyormuş sonra hastane randevu alıcam nerden alıcam ungan soyisimli doktorlar varmış onları telefonlamı aramam lazım ayrıca ne gibi evraklar hazırlayacağım lütfen yardım

• @Recep-Macit-AYDIN Recep bey güncel durumunzu imzanıza ekleme yapmanız gerekmektedir.Aksi taktirde Adminler veya biz kullancılar sizlere yardımcı olacak bilgilere ulaşamayız...

Benzer Başlıklar

• 180
  • 153
  • 73
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |