Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. Ankara'da Nisan ayı için mülakat tarihi alan ya da daha önceden Ankara'da mülakata girmiş olan kişilere danışmak istediğim bir konu var. Hepimizin bildiği gibi süreç çok karışık ilerliyor ve sağlık muayenesi ile ilgili 6 ay süre olduğu ve eğer süreç daha da uzarsa vize basılmadan sağlık muayenesi süremizin dolmuş olacağı gibi çelişkiler var. Ben HK mülakatı için şu zamana kadar tüm araştırmalarımı ve evraklarımı planlamıştım ve şu an güncel olarak Ankara'da mülakata gireceğim için kafam çok karıştı.

1. Sağlık muayenesine kesin olarak mülakat öncesi girmeli miyiz ?
    2. Sağlık muayenesinde Unganlar için aşı kartlarımızın önemsiz olduğu ve direkt aşımız olsa bile orada aşı yapıldığı ifade ediliyor. Bu durumda tam net bir bilgilendirme var mı, eğer zaten orada yapılıyorsa dışarda tekrar aşı yaptırma gereği yok diye düşünüyorum.
    3. Ankara için sağlık muayenesi ve vize ücretleri ile ilgili net bir mülakat deneyimi bulamadım. HK için bu birçok kişi tarafından net ve detaylı bir şekilde anlatılmıştı. Ankara için de varsa yönlendirme yapabilir misiniz ?
      Şimdiden çok teşekkür ederim, bu süreçte gerçekten çok desteğe ihtiyacımız oluyor.

• merhaba unganlar çocuk doğum belgesinde ki doğum tarihini ay.gün.yıl şeklinde talep etmektedir. E- devlet üzerinden ise sadece barkodlu olarak gün.ay.yıl şeklinde veriyor bir sıkıntı olur mu ?

• @ufuk-acar 6 aylık olsun Türkçe kabul ediliyor siz banka çalışanına vize için diyin onlar hallediyo

• @ceyceycey Merhabalar öncelikle hayırlı olsun Nisan -Eylül arası 6 ay kalıyor o yüzden sağlık muayenesi olun eksik evrak durumuna düşmeyin,aşı kartınız varsa e-devlet te görünüyorsa yanınızda bulundurunuz Unganlar ona göre yapar, konsolosluk vize ücreti kişi başı 330$,ama Unganlar net ücret belli olmuyor yapılan işleme göre değişir.

• @GRKM O önemli değil onlar Unganlar randevu sistemine kayıt yaparken yazıyorsunuz

• @insallahcikar07 saglik muayenesi +6 ay

• @ceyceycey Saglik raporunuzu almadan da mulakata katilabilirsiniz.butceniz el veriyorsa alabilirsiniz mulakat tarihiniz nedeniyle saglik raporunuz sizi sept 30 deadline a kadar goturecektir 1 hafta oncesine almaniz yeterli olacaktir ben oyle yapmistim.

Ben kendi surecim uzerinden yorum yapacak olursam asi kartim sayesinde sadece bogmaca asisi ve tetanoz asisi vuruldum acikca ben gereksiz asi yaptiklari konusuna pek katilmiyorum.google yorumlarini okudugunuz zaman bir kac yabanci uyruklu talihlilerin yuksek ihtimal asi kartlari veya proof olarak belgelerinin eksikligine ve orta yas ve ustu olmalarina istinaden (asi kartlarinin kayip olmasi vs) 4 5 asi vurulduklarina dusunuyorum asilarinizi kanitlayacak legit belgeniz varsa sorun olmaz diye dusunuyorum ilk etapta yorumlari okudugumda bende oyle olabilir mi acaba diye varsayim yapmistim ama basima oyle birsey gelmedi surec gayet guzel ilerledi

Muayneye total odedigim ucret 475 dolar civariydi lab testleri/muayene ve asilar kisi sayiniza ve yapilcak islemelere gore ucret tabiikide degisecektir.

Bol Sans

• ⭐⭐⭐⭐

@Okan-1 sorun olmaz, pazartesi adres gelir gelmez günceller, resubmit edersiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Deniz-Canatan farketmez çok önemli değil çünkü her halükarda immigrant türü vizemiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyceycey eşinize randevu verildiğine dair ayrıca bir bilgilendirme almayacaksınız. Daha sonra size Ankara'dan evrak emaili geldiğinde, emailin içeriğinde eşinizin de hangi evrakları getirmesi gerektiği ayrı bir paragraf olarak yazacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyceycey, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Ankara'da Nisan ayı için mülakat tarihi alan ya da daha önceden Ankara'da mülakata girmiş olan kişilere danışmak istediğim bir konu var. Hepimizin bildiği gibi süreç çok karışık ilerliyor ve sağlık muayenesi ile ilgili 6 ay süre olduğu ve eğer süreç daha da uzarsa vize basılmadan sağlık muayenesi süremizin dolmuş olacağı gibi çelişkiler var. Ben HK mülakatı için şu zamana kadar tüm araştırmalarımı ve evraklarımı planlamıştım ve şu an güncel olarak Ankara'da mülakata gireceğim için kafam çok karıştı.

1. Sağlık muayenesine kesin olarak mülakat öncesi girmeli miyiz ?
    2. Sağlık muayenesinde Unganlar için aşı kartlarımızın önemsiz olduğu ve direkt aşımız olsa bile orada aşı yapıldığı ifade ediliyor. Bu durumda tam net bir bilgilendirme var mı, eğer zaten orada yapılıyorsa dışarda tekrar aşı yaptırma gereği yok diye düşünüyorum.
    3. Ankara için sağlık muayenesi ve vize ücretleri ile ilgili net bir mülakat deneyimi bulamadım. HK için bu birçok kişi tarafından net ve detaylı bir şekilde anlatılmıştı. Ankara için de varsa yönlendirme yapabilir misiniz ?
      Şimdiden çok teşekkür ederim, bu süreçte gerçekten çok desteğe ihtiyacımız oluyor.

1-Hayır, mülakat öncesi muayeneye kesin girmenize gerek yok, tercih sizin. Şu an ki durumda mülakatınızın başarısını etkileyen bir husus değil sağlık kontrolüne girmek veya girmemek.
    2-Unganlar muayene öncesi dışarıda aşı yaptırma gereği yok.
    3-Kişi başı yetişkinler için $440 - $480 arası değişiyor

• ⭐⭐⭐⭐

@abdiyos imzanız güncel mi? yani 9 ekimde vizenizi aldınız mı yoksa mülakata katılamadınız mı veya farklı bir durum için mi email adresinize veya sizinle iletişime geçmelerine ihtiyacınız var? Mülakat yerinizi örnek Cibuti olarak yazmışsınız, öyle değilse, imzanızı da güncelleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet sorun değil, bunun için iptal etmenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@insallahcikar07 çocukluk çağı aşı kartıysa yani bebeklik ve çocukluklarında yapılmış aşılarsa, kabul ediyorlar. Yani çıktıyı ne zaman aldığınızdan çok aşıların hangi tarihlerde yapıldığı ile ilgileniyorlar. Yakın zamanlarda, bu konu amacıyla (maliyeti düşürmek amacıyla) yapılan aşıları kabul etmiyorlar. Siz ailenizde kimin çocukluk çağı aşı kartı varsa götürün yanınızda, onları kabul ediyorlar ancak yine de aşılarının tam olduğunu düşündüğümüz çocuklara bile yapacak 1-2 aşı bulabilirler bilginiz olsun.

• @Spectator O zaman pause kararı kalkınca vizeyi basacaklar ve expire date’i 17 Mart(sağlık kontrolüne gireceğim tarih)+6 ay yani 17 Eylül gibi mi olacak. Biraz garip geldi.

• @ufuk-acar Maddi tasarruf için yapılan aşıları pek istemiyorlarmış. Siz hali hazırda olduğunuz aşıları gösterir yasal bir belge götürürseniz saydıkları aşılar olmuş. Forumda o şekilde tecrübeler var.

• Merhabalar, Temmuz 2025'de dosyami KCC araciligiyla Ankara'dan Hong Kong'a tasimistim. Simdi yeni kural geregi vatandasligi veya oturumu olmayan ulkelerde vize mulakati alamayacagimiz icin doysami tekrar KCC araciligiyla Hong Kong'dan Ankara'ya mi tasimam gerekiyor? Sureci takip edemedim yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler

• @aysegul imzam güncel hepsi doğru ben vizem tam teslim almadan önce pause kararı çıktığı için canceled without prejudice damgası vuruldu vize sayfasına şimdi emailim kayıp ettim açılma ihtimaline karşın iletişime nasılsın geçecem o lazım bana ?

• Arkadaşlar ESC çıktısı diye bir belge varmış. Onu nerden alabiliriz bilgisi olan yazabilir mi🙏🏻

• @ceycey12345 ESC greenkart kazandığınızı görebildiğiniz statü ekranı. Eğer mülakat için almak istiyorsanız buna gerek yok istemiyorlar.

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 7344
  • 19441
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |