ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@scholarway Sanırım bu kısıma daha sonra belirlenecek diyebilirsiniz ya da herhangi bir adres verip mülakat sırasında bu adresi değiştirebilirsiniz.
-
@Feridun-Boylu, mülakat sırasında değiştirebileceğimi biliyorum ama o sırada kimse yoksa otel olarak kalması mümkün müdür?
-
@Melek-Alan Gözen'in tutumuna hayret ettim. Onlar daha çok turist vizesi ile giden geri döner mi dönmez mi , dönüş bileti-otel var mı vs diye bakıyorlar. Göçmen bir vizeye karşı bu tutumları çok anlamsız. Neyse ki Amerika'ya sorunsuz girmişsiniz. Geçmiş olsun.
-
@provide Merhaba hocam, ben Chenle çalıştım EB2 ve EB1 A için şartlarımın uygun olduğunu söyledi. EB2 için refund lu vermişti garanti olsun diye ilk o şekilde ilerledim. Sonra takvimde sıkışmalar olunca Chen EB1 A ya başvurmayı teklif etti o şekilde ilerledik.
-
@media çok teşekkür ederim, bilmiyorum bizim uçuşa mı özeldi ama herkesi turist, oturumu olan ayırt etmeden sanki konsolosluk mülakatındaymışız gibi didik didik sorguladılar ki konsoloslukta bu kadar çok soru sormadılar zaten. Tavırları çok rahatsız ediciydi.
-
@scholarway Teşekkürler, evet aslında biz de böyle bir durumla karşılaşmayı hiç beklemiyorduk. Sonuçta elimizde konsolosluk tarafından verilmiş bir vize var, kalıcı oturum vizesi, turist olsak geri gelmeyeceğimizi düşünse anlarım ama neyi sorguladı biz de anlam veremedik.
-
@Taner-Yanar, detaylar geldiğinde tekrar paylaşırsan belki yardımcı olabiliriz.
-
@Melek-Alan Gözen security i şikayet etmeyi düşünüyor musunuz? Açıkçası anlattığınız tavırlar bana da çok anlamsız ( tabiki de hadlerini çok aşmışlar) geldi. "EB2 NIW de job offer şartı olmadığını bilmiyor musunuz" deseydiniz ve "siz konsolosluk musunuz bu vizeyi vermeye yetkiniz var mı "denilseydi de aynı tavır içinde mi olurlardı acaba?
-
@Melek-Alan
İlk defa böyle bişey duyuyorum.Bunu hangisi yaptıysa içinde taşıdığı bir komplex olmalı.Çok geçmiş olsun. -
@Megadeth Kesinlikle katılıyorum. Kompleksten başka birşey bunu açıklayamaz. Yanlız bu basit bir sorun değil. eğer karşı taraf hem bilgisiz hemde authority sahibi ise ve bu kadar hassas bir konu üzerinde yetkisini bildğimiz halde haksız olduğunu da bildiğimiz halde bizim tavrımız ne olmalı? asıl soru bu.
1- Çıkartıp petition önüne mı koymamız lazım bak bu şartlar altında gidiyorum diye.
2- NIW EB2 programı bu şekildedir bununla gidiyorum mu dememiz lazım?
3- yada confrontation ile sen bilmiyorsun arkadaşım deyip tartışmaya mı geçmemiz lazım.
bir taraftan uçağınız kaçıyor. diğer taraftan belki kötü niyetli ve kesinlikle bilgisiz biriyle uğraşyorsunuz. doğru tarvrı tanımlamakta fayda var. -
@scholarway teşekkür ederim gerçekten. Bildirim gelsin paylaşacağım
-
@mukavemeth Bilgiler için teşekkür ederim. Web sitelerinde 270 dolar yazmışlar ve fiyata dahil olan hizmetleri belirtmişler fakat buna uymuyorlar anladığım kadarıyla. O an seste çıkaramıyoruz çünkü başka bir alternatif bulunmuyor. Ne desem bilemedim

-
@biophys verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim umarım fazla fazla ödeme talepleri olmaz

-
@dandanakan01 anlattığınız ciddi anlamda sinir bozucu bir durum. Bakalım biz ne yaşayacağız. Bilgiler için teşekkür ederim.
-
@Melis-Böke-Yazıcıoğlu Melis hanım arkadaşların da söylediği gibi ne aşı yapıldığını bile söylemiyorlar. Sadece 5-10 dakka sonra faturanız emaile geliyor. Mesela bana 5 aşılama yaptıklarını yazmışlar ama bir aşı yaptılar. Belki faturayı görünce itiraza çıkılabilir ama uğraşmadım. Bu yolda zaten bunlar belirsiz harcamalardan biriydi. İşin açıkçası kurtulduğunuz ve bir aşamayı daha tamamladık diye mutlu oluyorsunuz. Bir de itiraz edilince konsolosluğa nasıl bir bilgi vereceklerini bilmediğimiz için uğraşmadık.
-
@Numan-Zafar Bu sanırım kompleksden daha öte bir yetki meselesi gibi geldi bana. ilk başta ben de güvenlik görevlisi yetkisi nasıl bu kadar olabilir ki dedim. Biraz nette araştırınca çok sıkıntı çıkarmadan sordukları sorulara güzel güzel cevap vermemiz gerekiyor gibi hissettim. Şikayetvar da birçok kişiyi uçağa almamışlar. İnsanların uçuşu yanmış. https://www.sikayetvar.com/gozen-security/gozen-security-personelinin-ucusa-alinmama-karari-ve-resmi-belge-talebi
-
@provide o anda sakin kalabilmek bence en uygun davranıştı bize göre, aksi bir durumda uçağı kaçırmak, uçağa alınmama ihtimali yaşamak istemeyeceğimiz bir deneyim olduğu için sordukları sorulara bize göre onların sorgulayacağı bir şey olmamasına rağmen cevap verdik. Sakin kalabilmekte çok kolay olmasada bence öyle yapılmalı.
-
@mmeder Evet her pasaport için ayrı ayrı ödüyorsunuz bunu. 3 kişilik bir aile için 3x ödeyeceksiniz. Gidip Ankara VFS'den teslim almak isterseniz ücretsiz alabiliyorsunuz. Tek kişi gidip tüm pasaportları alabilir, ben öyle yaptım.
-
@media çok teşekkür ederim.
-
@scholarway Bu konuda tecrübem yok ama bildiğim kadarıyla Amerikaya girişte adres değişikliği yapılabiliyor. Bence madem avukatınız adresi kullanmaya izin verdi şimdilik bu adresi yazıp Amerika girişte asıl adresinizi veya geçici kalacağınız adresi verebilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi bu konuda tecrübesi olan arkadaş varsa daha tatmin edici cevap verecektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum