Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Taner-Yanar, detaylar geldiğinde tekrar paylaşırsan belki yardımcı olabiliriz.

• @Melek-Alan Gözen security i şikayet etmeyi düşünüyor musunuz? Açıkçası anlattığınız tavırlar bana da çok anlamsız ( tabiki de hadlerini çok aşmışlar) geldi. "EB2 NIW de job offer şartı olmadığını bilmiyor musunuz" deseydiniz ve "siz konsolosluk musunuz bu vizeyi vermeye yetkiniz var mı "denilseydi de aynı tavır içinde mi olurlardı acaba?

• @Melek-Alan
    İlk defa böyle bişey duyuyorum.Bunu hangisi yaptıysa içinde taşıdığı bir komplex olmalı.Çok geçmiş olsun.

• @Megadeth Kesinlikle katılıyorum. Kompleksten başka birşey bunu açıklayamaz. Yanlız bu basit bir sorun değil. eğer karşı taraf hem bilgisiz hemde authority sahibi ise ve bu kadar hassas bir konu üzerinde yetkisini bildğimiz halde haksız olduğunu da bildiğimiz halde bizim tavrımız ne olmalı? asıl soru bu.
    1- Çıkartıp petition önüne mı koymamız lazım bak bu şartlar altında gidiyorum diye.
    2- NIW EB2 programı bu şekildedir bununla gidiyorum mu dememiz lazım?
    3- yada confrontation ile sen bilmiyorsun arkadaşım deyip tartışmaya mı geçmemiz lazım.
    bir taraftan uçağınız kaçıyor. diğer taraftan belki kötü niyetli ve kesinlikle bilgisiz biriyle uğraşyorsunuz. doğru tarvrı tanımlamakta fayda var.

• @scholarway teşekkür ederim gerçekten. Bildirim gelsin paylaşacağım

• @mukavemeth Bilgiler için teşekkür ederim. Web sitelerinde 270 dolar yazmışlar ve fiyata dahil olan hizmetleri belirtmişler fakat buna uymuyorlar anladığım kadarıyla. O an seste çıkaramıyoruz çünkü başka bir alternatif bulunmuyor. Ne desem bilemedim 🙂

• @biophys verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim umarım fazla fazla ödeme talepleri olmaz 🙂

• @dandanakan01 anlattığınız ciddi anlamda sinir bozucu bir durum. Bakalım biz ne yaşayacağız. Bilgiler için teşekkür ederim.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Melis hanım arkadaşların da söylediği gibi ne aşı yapıldığını bile söylemiyorlar. Sadece 5-10 dakka sonra faturanız emaile geliyor. Mesela bana 5 aşılama yaptıklarını yazmışlar ama bir aşı yaptılar. Belki faturayı görünce itiraza çıkılabilir ama uğraşmadım. Bu yolda zaten bunlar belirsiz harcamalardan biriydi. İşin açıkçası kurtulduğunuz ve bir aşamayı daha tamamladık diye mutlu oluyorsunuz. Bir de itiraz edilince konsolosluğa nasıl bir bilgi vereceklerini bilmediğimiz için uğraşmadık.

• @Numan-Zafar Bu sanırım kompleksden daha öte bir yetki meselesi gibi geldi bana. ilk başta ben de güvenlik görevlisi yetkisi nasıl bu kadar olabilir ki dedim. Biraz nette araştırınca çok sıkıntı çıkarmadan sordukları sorulara güzel güzel cevap vermemiz gerekiyor gibi hissettim. Şikayetvar da birçok kişiyi uçağa almamışlar. İnsanların uçuşu yanmış. https://www.sikayetvar.com/gozen-security/gozen-security-personelinin-ucusa-alinmama-karari-ve-resmi-belge-talebi

• @provide o anda sakin kalabilmek bence en uygun davranıştı bize göre, aksi bir durumda uçağı kaçırmak, uçağa alınmama ihtimali yaşamak istemeyeceğimiz bir deneyim olduğu için sordukları sorulara bize göre onların sorgulayacağı bir şey olmamasına rağmen cevap verdik. Sakin kalabilmekte çok kolay olmasada bence öyle yapılmalı.

• @mmeder Evet her pasaport için ayrı ayrı ödüyorsunuz bunu. 3 kişilik bir aile için 3x ödeyeceksiniz. Gidip Ankara VFS'den teslim almak isterseniz ücretsiz alabiliyorsunuz. Tek kişi gidip tüm pasaportları alabilir, ben öyle yaptım.

• @media çok teşekkür ederim.

• @scholarway Bu konuda tecrübem yok ama bildiğim kadarıyla Amerikaya girişte adres değişikliği yapılabiliyor. Bence madem avukatınız adresi kullanmaya izin verdi şimdilik bu adresi yazıp Amerika girişte asıl adresinizi veya geçici kalacağınız adresi verebilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi bu konuda tecrübesi olan arkadaş varsa daha tatmin edici cevap verecektir.

• @mukavemeth Bunu gordum..
    ''Herhangi bir yolcunun uçurulması veya uçurulmamasına ilişkin nihai karar, Şirketimize ait olmayıp, tümü ile havayolu şirketine aittir.''
    bu beni rahatlattı biraz.

• @Melek-Alan Geçmiş olsun, ülkeden çıkışta bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum. Moraliniz bozulmuş olsa da yolumuz açık ve güzen günler yakındır... Benzer şekilde biz de memurlar tarafından 45 dakika bekletildik, harç ödeme konusunda tabi. Diğer türlü pek çok kişi rahatça geçip gidiyor. Haziran ayı başında esas girişimizi yapacağız, bakalım neler olacak. ABD tarafında ise 5-10 dk sürmedi giriş.

• hocalarım eb1 için welcome letter geldi şimdi ve ödeme işlemini hızlıca tamamladım. ayrıca eb1 dosyamın bilgileri ile ceac 'a giriş yaptığımda ilk başvurum olan niw 'nin PD tarihi benim kişisel PD tarihim olarak görünüyor. Eb1 'in PD tarihini değil niw 'nin yani daha önceki tarihi kayda geçirmişler. bunun faydası olur mu bilmiyorum ancak benzer durumu yaşayan bir hocamız olduysa bilgi verirse sevinirim

• @emkey Merhaba benim de benzer bir durumum vardı. DQ tarihiniz önemli işlemler EB1 e göre ilerleyecek.

• @Numan-Zafar, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Megadeth Kesinlikle katılıyorum. Kompleksten başka birşey bunu açıklayamaz. Yanlız bu basit bir sorun değil. eğer karşı taraf hem bilgisiz hemde authority sahibi ise ve bu kadar hassas bir konu üzerinde yetkisini bildğimiz halde haksız olduğunu da bildiğimiz halde bizim tavrımız ne olmalı? asıl soru bu.
    1- Çıkartıp petition önüne mı koymamız lazım bak bu şartlar altında gidiyorum diye.
    2- NIW EB2 programı bu şekildedir bununla gidiyorum mu dememiz lazım?
    3- yada confrontation ile sen bilmiyorsun arkadaşım deyip tartışmaya mı geçmemiz lazım.
    bir taraftan uçağınız kaçıyor. diğer taraftan belki kötü niyetli ve kesinlikle bilgisiz biriyle uğraşyorsunuz. doğru tarvrı tanımlamakta fayda var.

Gozen'in immigration vize sahibi birine karsi bu kadar sorgulama, keyfi olarak ucaga almama yetkisi oldugunu sanmiyorum.
    Ulkemizde yaygin olan azicik sorumluluk alan kisinin ben ne oldum diyip karsi tarafa zulm etme durumu gibi geldi.
    Belgenin orjinal yada sahte oldugunu ayirt edemiyorlarsa gercekten kendi eksiklikleri.

Yolcularin Gozen'e sirin gozukmek gibi bir sorumlulugu olmamali.
    Keyfi olarak erken kapattiklari icin pandemi zamaninda bir TK ucagini kacirmistim bunlar yuzunden.

Onun disinda gidip gelmelerimde pek bir sorun yasamadim.

• @dandanakan01, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Melis-Böke-Yazıcıoğlu çok belirsiz bir süreç bu sağlık taramasi konusu. Bana aşilarim tam olmasina ve onayli e devlet ciktisi olmasina ragmen aşı yapıldı, tam olarak soyle oldu: konusurken doktorun sordugu sorular arasinda abd'daha once kalis sureciyle ilgili sorulara yanit verirken birden elindeki enjektorle ( hic boyle birsey duymadim ve yasamadim) asi yapti. Cansiz asiymis ve onemsizmis:) kalabalik bir gün olması ve hekimin sanırım keyifsiz bir gününe denk gelmesi nedeniyle ne aşısı olduğu bilgisini sormama ragmen soylemedi giyinebilirsiniz dedi ve odadan cikti. Sekreteri de gelen raporda göreceğimi söyledi ve tek kisi 12.370 tl odeme yaptim. Sanirim aşisiz gidenlerle ayni miktara denk geliyor rakam. akşam fatura geldi: 3 doz aşi, rapor ve sağlik muayenesi bedeli olarak. Yapilan asi e nabiz sistemine de islenmemis. Pes dogrusu! Sirada onumdeki cocuklu ailelerin memnuniyetsizliklerine de sahit oldum. Ozetle odeme miktarinin ve asilamanin neye dayanilarak yapildigi ( forumdaki onceki post'lari okumus biri.olarak da yaziyorum) cok belirsiz.

Bu gercekten cok enteresan bir durum. Turkiye veya ABD'de boyle kafana gore faturasiz ucret kesmek yasal degil. Yani ne oldugunu bile soylemeden tek asi yapip, sonra 3 doz diye faturalandirmak? Ben henuz bu asamaya gelmedigim icin bilmiyorum ama belki de doktor degil de ucreti alan personelin bir hatasi mi acaba?

E-nabiz'da gozuken asiyi begenmeme durumlari olmuyor saniyordum.
    Bazi asilarin zamani geciyor bunu anliyorum. Tetanoz diyelim ki 5 sene. Zaman disinda acaba influenza vb asilarda belli bir doz sayisi mi ariyorlar?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

106

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |