Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.8k 275

• @Numan-Zafar EB2 lerin hepsi NIW değil o yüzden genel bir evrak listesi o. Job offer zorunlu değil.

• @scholarway Merhaba, ben kendi basvurumda Aile secerek gondermisim ve kabul aldi.

• Merhaba arkadaşlar. Aramızda girişimci olarak onay almış olanlar varsa bir konuda görüş almak istiyorum. Eğer yoksa da genel olarak fikir almak isterim.

Pandemiden sonra ofisimi (yazılım startup) Teknokent’ten home ofise çevirdim. Şu anda DS-260 formunu dolduruyorum ve şu anki durumda ikamet adresim ile iş yeri adresim aynı görünüyor. Bu durum sizce bir sorun oluşturur mu? Özellikle randevu aşamasında güven açısından bir problem yaşama ihtimali var mı? Eğer böyle bir ihtimal varsa iş adresini başka yere taşıyabilirim.

• @scholarway Bir problem yaratacagini dusunmuyorum, adresini ayni yaabilirsin.
    Ayristirmak istersen daire numaranin yanina -A veya /A gibi bir ek yaz istersen.

• Merhaba Arkadaslar,

Saglik randevusu oncesi 1 adet yetiskin Hepatit-B dozu almissam ancak saglik randevusuna kadar 1 ay gecmemis ve o gün 2. Doz yapılamayacak olursa bu durum olumsuz bir saglik raporu olarak gidip vize durumumuzu etkiler mi? Buna göre disarda yaptirmamaya karar verecegiz.
    Tesekkür ederim.

• @Gokturk-GMD asilar konusunda eksik olanlar yapiliyor, eger mevcutta bir asi yaptirdin ise o asilar icin medical report ta notlar dusuluyor , asi kartini gotur Birde eger ilac ve gozluk kullaniyorsan bunlarida yaninda gotur,

• @biophys benim ve eşimin aşı kartlarımız yok. Bunun yerine enabız ingilizce vaccinations sayfası ektan göruntüsünü alıp aile hekimine kaşeletip imzalatsak olur mu?

• @Gokturk-GMD e nabizda asilariniz gorunuyorsa da oluyor dediler benim gorusmemde

• Merhabalar, sağlık muayenesine ilişkin birkaç soru sormak istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• doktorun web sitesinde en az 2 is günü öncesinde tamamlanmış olmasi gerektiği yazıyor. Genelde 1 hafta once gidiyorlar fakat güvenli bölgede kalabilmek adına sizin tavsiyeniz nedir?
    • web sitesinde muayene ücreti 270usd görünüyor. Gerçekten böyle mi yoksa daha fazla ücret mi çıkıyor? (Asilarimizin hepsi tam)
    • Son olarak ödemeyi nakit mi alıyorlar yoksa kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor mu?

• Merhaba arkadaşlar, DS-260 formunda şöyle bir soru var:
    “Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States.”

Benim gideceğim yerde pek tanıdık yok. Bu yüzden sadece şehir, eyalet ve posta kodu yazıp “Name of person currently living at address” kısmını boş bıraksam ve “U.S. Street Address (Line 1)” bölümüne de “TO BE DETERMINED WHEN I ARRIVE” yazsam sorun olur mu?

Ayrıca şu soru da var:
    “Is this address where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed?”

Bu soruya “No” deyip, Green Card’ın gönderileceği adres olarak daha önce çalıştığım avukatın adresini yazdım. Kendisi de yazabileceğimi söylemişti. Sonuçta yaşayacağım adres ile Green Card’ın gönderileceği adres aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum.

Böyle bir durumda siz nasıl yapmıştınız?

• Tecrübeli arkadaşlardan bir bilgiye ihtiyacım var. premium delivery için üç kişilik aile her birimiz için ayrı ayrı ücret mi ödeniyor acaba?

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu 1 hafta 10 gün önceden giderseniz mantıklı olur.

• @biophys aşılar hangileri acaba?

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu muayene ücret konusu tamamen muamma o gün iyi taraflarında olurlarsa ya da gelirleri iyi olursa az alıyorlar benim görüşüm. Biz 2 çocuk+2 yetişkin 51 000 ungana 4100 lab a ödedik. Kredi kartından ödeme yaptık. Önümüzdeki aile 2 yetişkin +bir çocuk (3 yaşında) 1560$ ungana ödediler. Yani daha kesin şu ücreti ödersiniz diyecek bu forumdan da çıkmadı :)

• Hayman ile çıktığım yolun sonunda aldığım RFE’ye verdiğimiz cevap sonrası Red aldım. İnsan negatif ihtimali düşünmediği için yıkıcı oluyormuş ekranda bunu görmek. Grupta bunu tecrübe eden kimse varsa yorumları çok değerli olacaktır.

• @Taner-Yanar Hocam, öncelikle ret almanız her şeyin sonu değil. Ret alip sonra onay alan kişiler var diye biliyorum. Hatta dosyada değişiklik yapmadan direkt dosyayı olduğu gibi neredeyse gönderip onay alanlar da varmış. RFE ne ile alakalıydı, bazen dosyaya bakan kişiyle de alakalı olabiliyormuş, duyduğuma göre.

• @Taner-Yanar pp yapmış mıydınız? Alanınız nedir? Researcher NIW miydi sizin ki? Umarım Hayman red durumunda bir kez daha hazırlama opsiyonu sunmuştur, tabi ücretsiz olarak.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu 1 hafta onceden olmasi iyi olur, 2 gun denmesinin nedeni ertesi gun medical report un konsolosluga iletilmesi, ancak bir aksilik cikarsa diye 1 hafta onceden olmasi yararli bence, muayene ucreti degisken yapilan asi sayisina gore degisiyor cunku, mevcut asilariniz var ve yasiniz belli yas ustu ise asi sayisi ve kontroller degisebiliyor cunku dolayisiyla para da degisiyor ben 1 kisi icin 15 bin civari verdim ve kredi karttan odedim, ama nakitte veriliyor, rahat kiyafetler giyip gitmeniz yarariniza zira hem rontgen hemde doktor Muayenesi esnasinda kiyafetler takilar vs cikartiliyor, kullandiginiz ilac ve gozlugunuz varsa yaninizda goturun . Unganlarin yeri kugulu Parkin yaninda, Ataturk bulvari tarafinda bir kafe var onun Sagindan giris yapiyorsun, pasajin icinde 4. Kat. Simdiden Gecmis olsun Melis hanim :)

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu çok belirsiz bir süreç bu sağlık taramasi konusu. Bana aşilarim tam olmasina ve onayli e devlet ciktisi olmasina ragmen aşı yapıldı, tam olarak soyle oldu: konusurken doktorun sordugu sorular arasinda abd'daha once kalis sureciyle ilgili sorulara yanit verirken birden elindeki enjektorle ( hic boyle birsey duymadim ve yasamadim) asi yapti. Cansiz asiymis ve onemsizmis:) kalabalik bir gün olması ve hekimin sanırım keyifsiz bir gününe denk gelmesi nedeniyle ne aşısı olduğu bilgisini sormama ragmen soylemedi giyinebilirsiniz dedi ve odadan cikti. Sekreteri de gelen raporda göreceğimi söyledi ve tek kisi 12.370 tl odeme yaptim. Sanirim aşisiz gidenlerle ayni miktara denk geliyor rakam. akşam fatura geldi: 3 doz aşi, rapor ve sağlik muayenesi bedeli olarak. Yapilan asi e nabiz sistemine de islenmemis. Pes dogrusu! Sirada onumdeki cocuklu ailelerin memnuniyetsizliklerine de sahit oldum. Ozetle odeme miktarinin ve asilamanin neye dayanilarak yapildigi ( forumdaki onceki post'lari okumus biri.olarak da yaziyorum) cok belirsiz.

• @Taner-Yanar Bizim de akademisyen olmayan bir arkadaşımız Hayman le çalışarak aynı süreci yaşadı red aldı maalesef. Şimdi akademik olarak ilerleyerek haziranda doktoradan mezun olup tekrar başvuracak. Firma onun bu başvurusunu ücretsiz yapacağını söyledi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k