Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Mahmut-Can-Yapıcı mülakatınız ya da abd ye giriş tarihiniz 2. Yılınız dolduktan sonra olursa 10 yıllık oturm izni aliyorsunuz. Yakın bir zamanda yani bir kaç sayfa öncesinde bir kişi daha sormuştu aynı soruyu ve detaylı cevaplayan bir arkadaşımiz olmustu.

• @zeynep1212 Eğer dolmadıysa nasıl bir olay oluyor acaba aradım ama bulamadım o konuyu

• @Tugrul-Gokpinar deneyin isterseniz, benim mülakat günümde bu konuda kapıda tartışma yaşandı, Amerikalı eşi almadılar içeriye Türk olan arkadaş tepki gösterdi. benim de bilgim alınmadığıydı zaten.

• @Mahmut-Can-Yapıcı evliliğiniz 2. yılını doldurduktan sonra abd'ye giriş yaparsanız vizeniz 2 yıllık değil 10 yıllık oluyor. Yani oraya gidince tekrar 10 yıllığa çevirmek için uğraşmıyorsunuz. Doktor randevusundan itibaren 6 ay içinde giriş hakkınız var. İmzanızda evlilik ve doktor muayene tarihinizi göremediğim için tam tarih veremiyorum ama buna göre hesaplama yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar selamlar, 4 Mart'ta Miami Uluslararası Havalimanından sorunsuz giriş yaptım. Hatta çok hızlı bir şekilde oldu işlemler. İndikten sonra pasaport memuru nereden ve niyetle geldiğimi sordu. Ardından pasaportumu başka bir polise verip başka bir salona götürdüler. 1 Dakika sonra ismimle seslendiler, eşimin adını hangi tarihte evlendiğimizi ve nerede evlendiğimi sordular sonra girişimi yaptım. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına, Miami taraflarına gelecek olan varsa burada hava çoook sıcak ona göre gelin 🙂

• @can-bolatbaş evlilik tarihim 11 temmuz 2024 doktor randevum 26 şubat 2026 amerika girişim de 8 mart olucak.

• Merhabalar 5 aralık mülakatım vardı konsolosluğa ve belgeleri istenilen yerdeki görevli eşimin orijinal Boşanma belgesini istedi ve joint sponsor gerekebilir dedi hata gerekiyor dedi ve sponsor bulamıyoruz ne yapmalıyım lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi?

• @can-bolatbaş Hocam imzanız dikkatimi çekti vay arkadaş şansımıza bakarmısın sen git 1 seneden fazla USCIS'i bekle NVC'ye tüm dökümanları yolla 1 günde hepsini inceleyip DQ versinler gelde çatlama ya

Bu USCIS'in yatıcak yeri yok yemin ediyorum ya boşa çalışıyor kurum resmen 😅

• @Mahmut-Can-Yapıcı 2 yıldan az olduğu için Cr-1 statüsündesiniz

• @Ekto-Oktan Sen söyleyince dikkat ettim imzam hatalıymış değiştirdim 1 günü 10 gün olarak düzeltelim 😂 dün bir belge ekledim de sonra sadece onu 1 günde onayladılar. Ama Nvc, Uscis, konsolosluk hepsi bu dönem baya hızlılar şansımıza

• @Mangoman ah ahh keske herkes sizin kadar şansli olsaydi biz 2 bucuk yil bekledik sureci daha 1 ay oldu Amerika’ya geleli ömrümüzden ömür gitti 😄

• Selamlar burayı uzun zamandır takip ediyorum, bende IR-1 kategorisinde bulunuyorum, uscis i130 aşamasını geçtik ama maalesef dosyam iki aydan fazladır nvc aşamasında çünkü sponsor bulamıyorum, eşim benimle birlikte Turkiye'de ve sponsor için uygun birisini bulamadık, bu konuda yardımcı olabilecek var mı veya yönlendirme yapabilir

• Arkadaşlar merhaba. Yurt dışı çıkış harcını ödemek zorunda mıyız?

• @gokcesak merhaba hayirli olsun yeni hayatiniz, biz tampa bolgesinde olacagiz geldigimizde mutlaka tanismak isterim ,floridada olan pek fazla yok .tabi bizim onayimiza epey var 🙂

• @Derya-Akbaş Oturum hakkı olduğu için ödemiyoruz. Ödemek zorundasınız diyen pasaport görevlisi olursa bunu söyleyebilirsiniz. Geçmiş dönemlerde bu konu konuşulmuştu forumda oradan biliyorum.

• @bamboo Ben de Tampa'nın üst kısmına Ocala'ya gideceğim 😅

• @Alternative12, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman mülakat atamalarını ters sırayla yaptılar sanırım :)) neyse hayırlısı olsun buna da sukur

Aynen olsun en azından aynı günlerde onay almış olacağız. Yakın tarihlerde mülakata gireceğimizden iletişim içinde olalım. Aynı gemideyiz sonuçta 🙂 Aramızda 1-2 hafta var

• @yeşim-yıldırım, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman ah ahh keske herkes sizin kadar şansli olsaydi biz 2 bucuk yil bekledik sureci daha 1 ay oldu Amerika’ya geleli ömrümüzden ömür gitti 😄

Hangi konuda problem yaşıyorsunuz? Yardımcı olalım isterim

• Merhabalar ben tekrar bir soruyla geldim. Mülakata yalnız mı gireceğiz? Yoksa eşlerimiz de mülakata alınacak mı?

• @Derya-Akbaş ödemek zorunda değilsiniz, oturumum var diyin ısrar ederlerse başkasına sormasını söyleyin. ben de böyle olmuştu, şefine sordu ödemeyeceğimi söyledi.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 16
  • 965
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |