Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hong Kong Konsolosluğu'na gerekli evrakların neler olduğununa dair detaylı sormuştum. Her ne kadar mülakat deneyimlerinde bahsedilenlere de dikkat ediyor olsak dahi.
    Mülakat tarihi yaklaştıkça diğerlerine geldiği gibi bize de gelir mi bilmiyorum ama, HK'takiler çok erken gittiği için belki mail geldiğinde orada oluruz diye o yüzden erkenden sormak istemiştim.
    Verdikleri yanıtta ise:

• Verdikleri internet adresindeki talimatları inceleyin dediler
    • Sağlık muayenesini tamamlamadıysanız mülakatınız iptal edilecektir, diyor bir de.

Gelen Yanıt:

Thank you for your email.

Please review the appointment instructions for immigrant visa applicants at https://www.ustraveldocs.com/hk/en/immigrant-visa#prepare-documents prior to your interview, paying particular attention to the instructions for the medical examination required of all immigrant visa applicants. If your medical examination is not complete, your interview appointment will be cancelled. You must have a completed medical examination to be allowed entry to the consulate for your appointment.

Thank you.

Consular Information Unit (RL)
    U.S. Consulate General Hong Kong and Macau
    Consular Section

• @efe48 Türkiye ve ABD arasında apostil anlaşması yok. Dolayısı ile apostil yaptırmanıza gerek yok. Üzerinde resmi damgalar yada edevlet gibi doğrulama için QR kodu olması yeterli. Bu evrakın ingilizce tercümesini yaptırınca işlem bitiyor. Diplomanız için de aynı süreç geçerli. Diplomanız zaten ingilizce ise çeviri gerekmiyor.

• We have scheduled your visa interview for April 15, 2026, at 08:30. Please review the appointment instructions for immigrant visa applicants at https://www.ustraveldocs.com/hk/en/immigrant-visa#prepare-documents prior to your interview, paying particular attention to the instructions for the medical examination required of all immigrant visa applicants. If your medical examination is not complete, your interview appointment will be cancelled. You must have a completed medical examination to be allowed entry to the consulate for your appointment.
    For DV case, principal applicant must meet the education and working experience requirement. Please provide a copy of your High School Diploma and Certificate of Graduation with the barcoded/QR coded documents from Turkish e-state system. You can apply by yourself through the website: https://www.turkiye.gov.tr/vuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama. Please send the necessary documents to this office as soon as possible. Thank you for your time and cooperation in this matter.
    Best regards,
    Consular Information Unit (mf) U.S. Consulate General Hong Kong and Macau Consular Section

Bu mailde dün gelmiş, anladığım kadarı ile lise diplomamı ve mezuniyet belgesi mail olarak isteniyor. Yanlışsam düzeltin lütfen, hassas bir süreçteyiz yanlış bir işlem yapmak istemiyorum 🙏🏻

• @GRKM Bence bunlarla hiç uğraşmayın çünkü çocukların aşı kartı zaten vardı kendi aşı kartımı buldum onu götürdüm eşimin hiçbir aşı kartı yoktu ikimizede aynı aşıyı vurdular. çocuklarla birlikte 70 bin tl ödeyip çıktık. Bize potansiyel müşteri gözünde bakıyorlar maalesef.

• @alfonzo Bizimkini de gördü ben dedim bunu almayacak mısınız dıye 'hayır gerek yok gördüm ' dedi almadı. Önemli diye uğraşmış çıktısını almıştım halbuki 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@uck Hong Kong'ta sağlık muayenesi ve mülakat için gerekli olan evrak listesini daha önce paylaşmıştım, bu iletimi dikkatle okuyun ve aklınıza takılan bir soru olursa lütfen sorun.

https://yesilkartforum.com/forum/post/467884

• Öncelikle çok teşekkürler @Serapp hanım, iletinizi detaylı takip ediyorum.
    Benim bu konuyla ilgili şöyle bir soru işareti var kafamda. HK'a baya erken gidiyoruz gerçekten. Diğer mülakat yerlerine bu kadar uzun süre önce gidilmiyor genellikle gördüğüm.
    HK'a gitmek için mülakattan 20-21 gün önce buradan ayrılıyor olacağız. (arada resmi tatil varmış, sağlık randevu tarihi biraz daha erken oldu o yüzden)

• Bu alınan evrakların 30 gün süresi olması gerektiği söyleniyor.
    • Şimdilerde tercüme ettirmek için bu belgeleri çıkartacağız ve tercüme ettireceğiz ama çoktan 30 gün dolmuş olacak. Tekrardan son halini çıktı alıp yeni halini götürsek filan problem olur mu?
  • ⭐⭐⭐⭐

@uck, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Benim bu konuyla ilgili şöyle bir soru işareti var kafamda. HK'a baya erken gidiyoruz gerçekten. Diğer mülakat yerlerine bu kadar uzun süre önce gidilmiyor genellikle gördüğüm.
    HK'a gitmek için mülakattan 20-21 gün önce buradan ayrılıyor olacağız. (arada resmi tatil varmış, sağlık randevu tarihi biraz daha erken oldu o yüzden)

• Bu alınan evrakların 30 gün süresi olması gerektiği söyleniyor.
    • Şimdilerde tercüme ettirmek için bu belgeleri çıkartacağız ve tercüme ettireceğiz ama çoktan 30 gün dolmuş olacak. Tekrardan son halini çıktı alıp yeni halini götürsek filan problem olur mu?

Tercüme edilecek evrakları şimdi değil, gitmenize yakın yani 9-10 gün önce yaptırın lütfen. Mesela diyelim ki tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, e-devletten çıkardığınızda üzerindeki son kullanım tarihi sizin mülakat gününüzün bir sonraki günü (yani 18 Nisan olacak şekilde) olsun ondan sonra tercüme ettirin. Şimdiden tercüme bürosunu bulun fiyat konuşun ve geleceğiniz tarihi söyleyin ama şu an bir işlem yapmayın.

Rica ederim ne demek.. benim oğlum Hong Kong'da mülakata girmişti bildiğim her konuda yardımcı olurum.

• @yusufeymen38 merhaba, tebrikler. Küçük bir sorum olacak...Çocukların formül A belgesi sizin e devlet kaydınız üzerinden mi alındı yoksa çocukların e devlet kaydı üzerinden mi?(çocukların e devlet kaydı oluyor mu bilmiyorum)

• Evrak tercümesi yaptıracak olanlara bir hatırlatma (daha önce aynı hatırlatmayı 2025 talihlileri için yapmıştım ve öğrendiğim kadarı ile bir kaç arkadaş baya ekonomik olacak şekilde bu yöntemden yararlanmışlardı);

Tercümanlık ofisinden mutlaka fiyat teklifi alın. Akabinde bir de bulunduğunuz şehirdeki Turist Rehberleri Odası ile iletişime geçerek "Yeminli tercümanlık işim var, kaşe ve lisansı olan bir arkadaş yönlendirebilir misiniz?" bilgisi ile iletişiminizi bırakarak talepte bulunun. Size ulaşacak arkadaşlardan da fiyat teklifi alın ve en ekonomik olan yol ile devam edin.

Turist rehberlerinin çoğu aynı zamanda yeminli tercümanlık yapmaktadırlar. Adliye ve noterler başta olmak üzere çeviriler için fiyat avantajı dolayısı ile çoğu kamu kuruluşu öncelikle turist rehberleri ile çalışırlar, sonrasında tercümanlık bürolarına yönelirler.

Bilgilerinize

• @uck iyi akşamlar, aklınızda bulunsun yetişmeyen bir evrakınız olursa benimle iletişime geçebilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım. Mülakat tarihimiz ve saatimiz aynı. Biz sağlık muayenesinden sonra Türkiye ye dönücez ve mülakattan 4 gün önce gelicez tekrardan.

• @ceycey12345 Bana da bu email geldi.Eşim bugün çevirisini yaptırdı dün transkrip aldık lisesinden onu da çevirtirdik.Şuan maile dönüyordum bende.

• @kıymet Maalesef okuduklarımdan sonra bende Ankara'daki sağlık merkezinin herkese aşı vurmak gibi bir zorunluluğu varmış gibi işlem yapması dikkatimi çekti. Nasıl olsa elleri mahkum aşısı olsa da olmasa da vuralım yolumuzu bulalım derindeler gibi geliyor.

• @Cego43 Çok teşekkür ederiz, tabi elbette. Aynı şekilde bizde HK'de olacağız. Sizin de bir durumunuz olursa iletişimde olalım

• @Ekto-Oktan
    Ben bu konuda biraz kafayı kırdım. Buradaki bir tık tecrübeli kişiler Eylül son diyor. Gitti gider Eylülde hakkımız.
    İran olayları da az bir ihtimalin üstüne tuz biber oldu. Yine de bazı okumalar yaptım. ( GPT ye sordum böyle dedi değil baya baya açtım okudum)
    DV olayında arka plan ve detayları bilmek lazım. Bu yorumlar normal şartlarda geçerli olurdu. İstisna aradım ama durum pek parlak değil.

Immigration and Nationality Act - INA) Section:
    Under no circumstances can visas be issued or adjustments approved after September 30."

Yani ne olursa olsun biter diyor.
    Ancak tarihte 2 kere bu durumu aşım olmuş.
    Buna reserve visa diyorlar.

1 Pandemi de olmuş. İşlem yapılmadığı için 9 bin küsür kişi kazandıkları yılı devreden yıl vizelerini almışlar.

2 Biden (DV-2021 Davası) Burada da hukuksal bir olay olmuş ve mahkeme karar vermiş. Ancak burada kimsenin potansiyel olarak bir dav açacak buna katılacak ve buradan kazanım alacak statüde olduğunu sanmıyorum.

Reservin kararı da bir şekilde süreç içerisinde alınıyor.

Ben henüz sarı kağıdı almadım ama bu kağıtlar gerçekten "idari inceleme" veya buna benzer bir ifade yer alıyorsa dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM. Ben bu konuda bir başvuru oldu mu bunu bulamadım. Bir ihtimal Eylüle doğru birileri harekete geçebilir ama bu buradan değil ABD hukuk organlarınca olur.

Kısaca özetle durumumuz şu.
    Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var. Bircisini kazananlar olarak ücretsiz kazandık. İkinci çekilişin bedeli aile fert sayısı ve hastane aşılarına göre 50.000 TL ile 140.000 TL lik bir piyango. Sonuçlar en geç Eylülde.

• @ORUCU merhaba size hangi 3 aşı yapıldı

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Işık-0 tebrikler, umarım sürecin sonu da güzel biter. Çalıştığınız otelin markasını bilmiyorum ancak kariyerinizde Marriott, Hilton veya Hyatt markalarında geçmiş/güncel tecrübeniz varsa, kullandıkları PMS sistemlerine %100 hakimseniz, night audit konusunda deneyiminiz kuvvetliyse ve göçmen vizenize kavuşabilirseniz fırsat yakalama ihtimaliniz yüksek burada, tabii konaklama sektöründe devam etmek istiyorsanız. Bol şans!

• @ATS16 Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Vizeme kavuşabilirsem benimde planım turizm sektöründe devam etmek olacaktır.

• @Kemalalp
    IMG-20260305-WA0000.jpg

• bana verilen sarı A4 kağıdında mali belgeler(financial documents) tablosu olan sayfada orta bölümde bir kısım var orada göçmenlik ve vatandaşlık yasasının 221 g maddesinden dolayı reddedilme tarihinizden itibaren... şeklinde devam eden bir alan var bu alanda yazıyor.*
      Other kısmında DV processing olarak yazmışlar.

• @Ekto-Oktan @gucarslan Bey gayet güzel bir şekilde açıklamış ve elimizdeki sarı kağıdın içerisinde çeşitlilik vizesi (DV) başvurusu yapan kişilerin dikkatine: 30 Eylül tarihinden sonra hiçbir koşulda vize verilemez. Diyerek Gayet net bir cevap verdiklerini düşünüyorum.

IMG-20260305-WA0000(1).jpg

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |