Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Mangoman Hocam merhaba mülakat ertelemenize hiç gerek yok dediğim gibi Reddit'de kendiniz de araştırabilirsiniz bu soruyu yabancı forumlarda insanlar zamanında ziyadesi ile sordu hiç bunun için endişelenmeyin gidip vizenizi alın 6 aylık geçerlilik süresi içerisinde sizin 2.evlilik yıl dönümünüze denk geliyorsa hiçbir sorun yok

Vizeyi cebinize koyun 2.evlilik yıl dönümünü bekleyin sonra uçak bileti alıp ABD'ye gidin sınırda giriş yaparken görevliye 2.evlilik yıl dönümü olduğundan IR1 istediğinizden bahsedin ya güncelleme yapıcaktır ya da bunu not alıcaktır

Sonrasında size 10 yıllık Green card gelir eğer gelmezse bile USCIS in green card yenileme formu var kendi hataları olduğu zaman ücret bile almıyorlar evlilik cüzdanınızı ve size gelen Green cardın kanıtını yükleyip 10 yıllık almanız gerekirken 2 aldığınızı söylediğinizde hızlıca replecament alabiliyorsunuz.

Şu noktada bunun için endişelenmenize hiç gerek yok bendeki bilgi değilde gereksiz araştırma diyelim sabırsızlığımdan öldüğüm için buradaki bir çok arkadaşımızın aksine gereğinden fazla sabırsız biriyim hatta şuan bekleyenler arasından en sabırsızlarından biri olduğuma inanıyorum ben hahaha sabah akşam araştırmadığım şey kalmadı Re-entry permit'e kadar süreci ezberledim ihtiyacım var mı hayır ama can sıkıntısı ve sabırsızlık işte hahaha 😅

Hiç canınızı sıkmayın vizenizi alıp 2.yıl dönümüzden sonra ABD'ye giriş yapın 10 yıllık alıcaksınız bana inanmıyorsanız bu bilgiyi ChatGPT'den ve reddit'deki yabancıların yazdığı forum yazılarından teyit edebilirsiniz. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun ^^

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Hocam merhaba mülakat ertelemenize hiç gerek yok dediğim gibi Reddit'de kendiniz de araştırabilirsiniz bu soruyu yabancı forumlarda insanlar zamanında ziyadesi ile sordu hiç bunun için endişelenmeyin gidip vizenizi alın 6 aylık geçerlilik süresi içerisinde sizin 2.evlilik yıl dönümünüze denk geliyorsa hiçbir sorun yok

Vizeyi cebinize koyun 2.evlilik yıl dönümünü bekleyin sonra uçak bileti alıp ABD'ye gidin sınırda giriş yaparken görevliye 2.evlilik yıl dönümü olduğundan IR1 istediğinizden bahsedin ya güncelleme yapıcaktır ya da bunu not alıcaktır

Sonrasında size 10 yıllık Green card gelir eğer gelmezse bile USCIS in green card yenileme formu var kendi hataları olduğu zaman ücret bile almıyorlar evlilik cüzdanınızı ve size gelen Green cardın kanıtını yükleyip 10 yıllık almanız gerekirken 2 aldığınızı söylediğinizde hızlıca replecament alabiliyorsunuz.

Şu noktada bunun için endişelenmenize hiç gerek yok bendeki bilgi değilde gereksiz araştırma diyelim sabırsızlığımdan öldüğüm için buradaki bir çok arkadaşımızın aksine gereğinden fazla sabırsız biriyim hatta şuan bekleyenler arasından en sabırsızlarından biri olduğuma inanıyorum ben hahaha sabah akşam araştırmadığım şey kalmadı Re-entry permit'e kadar süreci ezberledim ihtiyacım var mı hayır ama can sıkıntısı ve sabırsızlık işte hahaha 😅

Hiç canınızı sıkmayın vizenizi alıp 2.yıl dönümüzden sonra ABD'ye giriş yapın 10 yıllık alıcaksınız bana inanmıyorsanız bu bilgiyi ChatGPT'den ve reddit'deki yabancıların yazdığı forum yazılarından teyit edebilirsiniz. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun ^^

Valla ne bileyim biz daha welcome letter'ı 9 Şubat'ta aldık. Arka arkaya tüm onaylar geldi. Üstüste şok yaşadık. Geçen sene her onay en az 3-6 ay arası sürmüş bakınca gelen mail uzantısına kadar baktık sahte mail mi diye 🤣😂 Allah size de bir an önce onaylarınızı almayı nasip etsin.

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Hocam merhaba mülakat ertelemenize hiç gerek yok dediğim gibi Reddit'de kendiniz de araştırabilirsiniz bu soruyu yabancı forumlarda insanlar zamanında ziyadesi ile sordu hiç bunun için endişelenmeyin gidip vizenizi alın 6 aylık geçerlilik süresi içerisinde sizin 2.evlilik yıl dönümünüze denk geliyorsa hiçbir sorun yok

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocam. Biz vizeyi aldıktan 2 ay sonra ABD ye giriş yapsak IR1 a dönüyor GC o zaman tek sıkıntı. Görevlinin bu konuda tecrübeli ve bilgili olması veya bizim konuyu doğru aktarmamız lazım. Yoksa tekrar kart yenilemek için form doldurmamız gerekiyor. Ya da uscis ofise gidip düzeltiriz.

• @Mahmut-Can-Yapıcı hayırlı olsun oğlumun da pasaportu bugün teslim edildi☺

• @zeynep1212 Hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim 🙂

• @Mangoman Hiç sorun yok en en kötü durumda USCIS'den kart yenileme talep edeiblirsiniz hata yapmış olurlarsa ama 10 yıllığı alırsınız hiç sorun çıkmaz ^^

• @umayy 🙏🏻 teşekkür ederim. Canlı olmayan aşıların bir kısmını bugun yaptırdım bazı aşılara da kan tahlilinde bağışıklığım çıktı. Orda da canlı aşıları yaptırırım diye düşündüm. Umarım bir sorun çıkmaz.

• @Mahmut-Can-Yapıcı Teşekkür ederim. Sizen aldığım cesaretle bugun gittim ve daha önce olmadığım birkaç aşıyı yaptırdım. Test yaptırıp bağışıklığıma baktırdım. Daha önce medikalden dolayı red alan var mı ben inceledim sayfayı denk gelemedim hiç ama, daha önce geçirilen ameliyatlar ve bulaşıcı olmayan kronik rahatsızlıklar engel olur mu?

• @mrs-rock Aşılar konusunda bir sorun çıkartamazlar çünkü resmi bir belge götürüyorsunuz. Eşimle bunu iyice araştırıp yaptırdık çünkü sadece az para koparacakları için söyleniyorlar başka bir şey olmuyor.

• @mrs-rock Sadece tuberkuloz red aliyor diye biliyorum ben hicbir kronik rahatsizliktan red alan gormedim.

• Vizesi onaylanan ve mülakat tarihi alan herkese tebrikler 🙂

• Amerika’da tanidigimizin tanıdığınin eşi de mülakat bekliyormus ankaradan onun eşinin evine gitmişler göçmenlik bürosundan o an evde yokmuş yan komşuya bir şeyler sormuşlar sonra gitmisler

• @bircekoc Biz 28 Aralıkta başvurduk herşey patır patır onaylandı 2 Nisan'da mülakata gireceğim neredeyse 15-16 ayda herşey tamamlanmış olacak. Yani bizde ciddi hızlanma oldu

• @Alternative12, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Az önce mülakat tarihi aldım arkadaşlar 13 nisan

Bende 2 Nisan'da gireceğim daha yeni mülakat tarihi gönderdiler.

• @Mangoman mülakat atamalarını ters sırayla yaptılar sanırım :)) neyse hayırlısı olsun buna da sukur

• Merhaba arkadaşlar ben şimdi 1.5 yıllık evliyim 2.yılım ağustosta doluyor ne fark var bir fark oluyor mu?

• Merhaba,

Önümüzdeki hafta CR-1 vizesi için mülakat randevum var. Eşim ve çocuğum Amerika vatandaşı ve şuan Türkiye’de yaşıyoruz hepimiz. Mülakata beraber gitsek içeriye girebiliyor muyuz birlikte? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

• @Tugrul-Gokpinar merhaba, sadece siz girebilirsiniz, aileniz dışardaki cafelerde bekleyecek, hemen yanda starbucks ve çeşitli bir kaç cafeler var.

• Bu ileti silindi!

• @Refiks anladım teşekkür ederim. İnternet sitesinde gerek yok ama katılabilirler demişler ama değişkenlikler olabilir tabi onun için sormak istedim.

IMG_1660.jpeg

Benzer Başlıklar

• 16
  • 1360
  • 1589
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |