Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar tekrardan. 18 şubatta DQ olmuştuk şimdi de randevu maili geldi. 7 Nisan a randevu vermişler. Doktor randevusunu nereden planlayacağımı bulamadım. Bir de aşıları gitmeden önce sağlık ocağında yaptırsam nasıl olur?

• @mrs-rock aşılar konusunda yukarıda anlatmıştım göz atabilirsiniz deneyimime

• @mrs-rock harika gözünüz aydın 🙏

• @mrs-rock gözünüz aydın inş onayı da alırsınız kolayca🙏aşı olmadan gitmek yine de daha mantıklı gibi çünkü belki yok yapacağız derlerse iki kere yapilirsa ters etki olur diye de insanın aklından gecmiyor değil

• @Nazmi-Şener Size gelen RFE deki bu bahsettiğiniz kanıt talepleri bir template, bir dilekçe ile bırlıkte yaşamadıgınız ıcın orda sıraladıklarınızı sağlamanızın ımkansız oldugunu yazın. ve ardından sgk ya gidip(eğer eşiniz aynı zamanda tc vatandaşı ise ve tr de evlendıysenız, sgk dan sizin sıgortanızdan yararlandıgını belgeleyın sgk o belgeyı dırek verıyor, sonra, eğer ıkınızın tr de zaman gecırdıgınız gunlerde sızınle restoranta yemek yemeye gıden ya da sızle gezmeye yada bırlıkte tatıle gıttıgınız esınızıde sızın sayenızde tanıyan arkadaşlarınızdan şuşu şekılde bu çifti tanıyrum ve su tarıhte şu zamandan beri tanışıyorlar şu tarıhte bırlıkte su etkınlıgı yapmıştık gibi bi kagıt ımzalatabılırsınız... ve bu ımzalı kagıtları de rfe ye sunabılırsınız...ayrıca sizin adınıza eşinizin abd de kı evıne hıc bır kargo ya da gonderı geldıyse, o gonderı ustundekı sizin adınızı ve esınızın abd adresını gosterır resmı de sunabılırsınız kanıt olarak. ayrıca, youtube oremıum hesabınız varsa ve ortak kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, spotify aile uyelıgınde bırlıkte kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, ve apple ın şu şcloud hafızasının aıle paketı secenegı var eger onu kullanıyorsanız bırlıkte o da otak bırseydır onu da sunabılırsınız... ben bunları sunmuştum aynı template bana da geldı ve sorunsuz 15 gun ıcınde onay geldı... hatta eşim benım adıma ek kart cıkartmıştı abd de(chase ssn olmasa bıle yapıyordu bu ek kart olayını) bu ek kartın posta zarfında da benım adım yazıyordu ve bu zarfında resmını cektım ve kanıt olarak koydum. bunlar fazlasıyla yeterlı olacaktır.... sona gelmışsınız...

• 49ad773d-3a65-411a-943c-5b92335b84db-image.jpeg
    Track My Visa’dan alıntıdır.

• Bu ileti silindi!

• @ozcancavus simdi kontrol ettim ben de bu yaziyla karsilastim,hayirlisi olsun hakkimizda.Dun discordda 2024 e ait karisik onaylara denk geldim biri nisan biri kasim vs gibi, demek ki o kalanlara yogunlastilar diye yorumluyorum

• Merhaba , ben green card fee leri ödedim.Gelen mailde ödemenin alındığı tracking id vs gibi bilgiler var.En altta IOE ile başlayan numaralar var .Bu ödeme bu dosyalara uygulanmıştır diye.Bu IOE il başlayan numaralar bizim 2 sene önce başvurduğumuzda verilen numaralar değil.Ödeme yapan arkadaşlarda da böyle mi yoksa yanlış birşey mi yaptım anlamadım…bilgisi olan ??

• Pasaportum teslim edildi.

• Bugün Dallas ta indim ve siraya girdim sıram gelince pasaportumu verdim tek sorduğu adres sonra aldı beni başka odaya götürdü orda sıraya girdim hiç bir şey sormadan pasaportumu verdi kimse bavulumu kontrol etmedi 25 adet raporsuz ilaçla çıktım bana hiç bir soru sorulmadı

• @umutmuftahi evet benim de farklı o numarayla green cardımızın durumunu takip ediyoruz

• @gigi25 valla teşekkürler içim rahatladı

• @bamboo @ozcancavus Merhaba bunun ile alakalı gerek onların duyuruları olsun gerek gruplarda redditte gördüğümüz detaylara bakarak söyleyebilirim ki maalesef USCIS yeni tarihleri işlemeyi durdurdu yani case onaylamayı 2025 için durdurdular şubat 2025'in sonunda sıkıştı case sırası daha önce geride kalmış ilgilenmedikleri caseler için uğraşıyorlar 2024 yılından vs kalma

Ne diyeyim ki heyecanlandım onayım yakındır diye kursağımda bıraktılar 1 ay böyle israf edip tekrar aynı hızda geri başlasalar ben anca Hazirana onay alabiliyorum sayelerinde onay sürem 1 yılın üstüne çıkıcak çok teşekkür ederim ne diyeyim ki bizde kendimizi şanslı sanıyorduk 😅

• @uguran Cevabın için İlk başta çok teşekkür ediyorum, evet eşime buradan kargo göndermiştim bunu hemen ekleyeceğim,ek Kart olayinida hemen başlatıyorum, çok teşekkür ediyorum bu yararlı bilgiler için.

• @Ekto-Oktan biz de cok heyecanlanmistik nisanda onay gelecek gibi gorunuyordu, simdi eskisi gibi yaz sonu gelecek diye dusunuyorum ben biraz akisina biraktim 2027 basi gibi tum sureci tamamlayip giris yapariz , erken olursa da surpriz olur artik bu sekilde dusunuyorum

• Yuhh Arkadaşlar IL geldi bugün bana 2 Nisan'a!! Ne oldu bu sene NVC, USCIS çok hızlandı? Şok oldum halen inanmıyoruz hanımla ! Ben CR1 almak istemiyorum. Ne yapmam lazım? IR1 istiyorum. Onun için bekledim.

• @bamboo Vallahi ben mülakat tarihine takıntılıyım Eğer mülakatım Aralıkta gelirse yani vizem elime aralıkta ulaşırsa 6 ay ben fazladan beklerim. 1.5 yıl bekleyeceğim tam evliliğimin 2 yılının dolmasın 5 ay falan kalasıya gidip 2 yıllık kart alıcağım vallahi yemezler.

Ya erken vericekler benim vizemi ya da ben bekliyeceğim ben kesinlikle kararlıyım süreci hiç yavaşlatmadan akışına salıp gidiyorum ama olurda vize elime Aralıkta geçerse yani beni o kadar bekletmiş olurlarsa 5 ay kendim bekleyip evlilik yıl dönümünden sonra giricem ABD'ye böylelikle 10 yıllık gc alıcam.

Kafamda artık çok net benim ya erkenden verirler vizemi gider 2 yıllık kartımı alır başlarım ya da ben de geciktiririm 10 yıllığı alana kadar girmem onların yaptığına bende aynı şeyi yapıcağım o derece inadım şuanda eğer Aralığa sarkarsa bunu yapıcam yani

• @Mangoman Hocam sakin olabilirsiniz bu hiç önemli bir durum değil CR1/IR1 konusu vizenin basıldığı güne değil ABD'ye giriş yaptığınız güne göre karar verilir öncelikle Hızlanan NVC bu arada USCIS hızlanmadı hızlanmışlardı şimdi yine yavaşladılar bizi çok seviyorlar sağ olsunlar 😅

Şaka bir yana hocam Diyelim 10 Nisanda vize elinize CR1 olarak geçti 2.evlilik yıl dönümünüz 30 Ağustos vizeniz 6 ay geçerli eğer vize süreniz 2.evlilik yıl dönümünüz geçtikten sonra hala bitmiyorsa 30 ağustosu bekliyorsunuz Türkiyede veya başka bir ülkede

30 Ağustostan sonra ABD'ye giriş yaptığınızda IR1 olarak 10 yıllık Green card yolluyorlar çünkü evliliğinizin 2.yılı dolduktan sonra giriş yapmış oluyorsunuz yollamasalar bile USCIS'den kart yenileme talep edip USCIS hatası seçeneğini seçerek evliliğin 2.yılından sonra girdiğinizi gösterdiğiniz an 10 yıllık kart ile renew ediliyor.

Yani bunun için endişelenmenize gerek yok ABD'ye evliliğinizin 2.yılından sonra girdiğiniz sürece 10 yıllık kartı her türlü alıyorsunuz 💯

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@bamboo Vallahi ben mülakat tarihine takıntılıyım Eğer mülakatım Aralıkta gelirse yani vizem elime aralıkta ulaşırsa 6 ay ben fazladan beklerim. 1.5 yıl bekleyeceğim tam evliliğimin 2 yılının dolmasın 5 ay falan kalasıya gidip 2 yıllık kart alıcağım vallahi yemezler.

Ya erken vericekler benim vizemi ya da ben bekliyeceğim ben kesinlikle kararlıyım süreci hiç yavaşlatmadan akışına salıp gidiyorum ama olurda vize elime Aralıkta geçerse yani beni o kadar bekletmiş olurlarsa 5 ay kendim bekleyip evlilik yıl dönümünden sonra giricem ABD'ye böylelikle 10 yıllık gc alıcam.

Kafamda artık çok net benim ya erkenden verirler vizemi gider 2 yıllık kartımı alır başlarım ya da ben de geciktiririm 10 yıllığı alana kadar girmem onların yaptığına bende aynı şeyi yapıcağım o derece inadım şuanda eğer Aralığa sarkarsa bunu yapıcam yani

Tamda dediğin oldu bana bugün. 2 Nisan'a Mülakat gelmiş. 28 mayısta 2 yılım doluyor. Mülakatımı erteleyin mi diyeyim yoksa başka bilindik bir yolu var mı bunun. Sen bayağı bilgi kışın gördüğüm kadarıyla?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |