DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@ATS16 blgi için teşekkür ederim. Hastane ile iletişime geçme konusunda bir sıkıntım yok. Kendileri ısrarla randevu vermeme konusunda direniyorlar. Her türlü whatsapp, mail, arama, sosyal medya kanallarından darlıyorum. Diğer hastane ile ilgili soru işaretlerim olmasa saniyesinde orayla iletişime geçeceğim ama el mahkum mecbur burayı bekleyeceğiz
GÜNCELLEME: Bu sabah (27/02/2026 09:30) oldukça sert bir mail gönderdim. 1 saat içerisinde randevu bilgilerim ile dönüş yaptılar.
-
Bu ileti silindi! -
@MetMete
Anladığım kadarıyla evrak maili gidenlerde "almayın" diye bir ibare yok. Peki "alın" diye bir ibare var mı? Evrak mailinde yazanları buraya biri yapıştırabilir mi acaba? -
-
@elfdvc kesinlikle, düşünsenize, dosyanızı Ankaraya taşıdınız ve ne olduysa oldu ve Ankara mülakat vermedi, kabus gibi birşey olur heralde. O yüzden bu da alınıp alınılmaması tamamen kişinin tasarrufunda olması gereken bir risk.
Ne güzel ki elinizde bir mülakat tarihi var, bu bile dv2026'nın genelini düşününce çok şükür denecek bir şey. Bangkok'ta iyi şanslar dilerim, kim bilir belki o zamana kadar birşeyler düzelir :) -
Selamlar, Viyana için Dr Molnar'a sağlık randevusu için talep maili atmıştım. Aşağıdaki cevap geldi.
Dear Mr O***,
We have been advised by the US Consular Section not to do any medical
examinations for DV applicants for now. Please attend to the interview
without medical.You will receive more information at the Consulate on the day of your
visa application.Kind regards,
Stefan Molnár -
Selamlar, Hong Kong'dan Sağlık Randevusu için geri dönüş aldık ve rezervasyonumuzu yaptırdık.
Bende 2-3 gün önce mail atmıştım ama geri dönüş olmayınca Whatsapp numaralarını bulup oradan yazdım. Ardından dönüş yapacaklarını söylediler ve kısa süre sonra mail geldi.
Dr Nicolson Whatsapp Numarası : +852 5226 4821Eğer bekleyenler varsa, yardımcı olur diye paylaşmak istedim.
EDIT: Mülakat Tarihinden en az 10 iş günü (hafta sonları ve resmi tatiller hariç) öncesine randevu veriyorlar ve belirtmişler, bilginize.
İlgili Gönderdiğim Mesaj:
Hello,
My spouse and I have a US Diversity Visa (DV) interview scheduled for April 17, 2026, at the US Consulate in Hong Kong. We need to schedule our mandatory medical examinations.I have already sent a detailed email to [email protected] from [ BENİM MAİL ADRESİM ] with our case numbers and our info's.
Could you please check my email and advise on the available appointment dates? We will be traveling from Turkey and are waiting for your confirmation to finalize our flight and accommodation bookings.
Thank you in advance!
Name: *****
Surname: **** -
@onur12 Mail adresi: [email protected]
KONU: M99 - 2026EU00011*** - Request to Unlock DS-260 Form
Dear Consular Officer,
I request that you unblock DS-260 form. I need to make some important corrections.Case Number: 2026EU00011***
Principal Applicant Name: *** ***
Preference Category: DV DIVERSITYThank you for your time and assistance in this matter.
Sincerely,*** olan yerlere kendi bilgilerinizi eklersiniz.
-
Viyana’dan sağlık muayenesine yönelik şöyle bir dönüş aldık. Bizim tercihimize bırakmışlar.
If you wish to take the medical exam, you are free to do so.
We advise DV applicants not to take the medical exam simply to save money as the DV program is paused and we don't know if / when we are able to issue the visas. -
@emrewhite, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Viyana’dan sağlık muayenesine yönelik şöyle bir dönüş aldık. Bizim tercihimize bırakmışlar.
If you wish to take the medical exam, you are free to do so.
We advise DV applicants not to take the medical exam simply to save money as the DV program is paused and we don't know if / when we are able to issue the visas.Ankara konsolosluğu hiç böyle bir şey demiyor, ben olsam bu mesaj ardından Viyana konsolosluğu hakkında hiç çekincem olmazdı açıkçası...
Çevirisi : Tıbbi muayeneye girmek istiyorsanız bunu yapmakta özgürsünüz. DV programı duraklatıldığından ve vizeleri verip veremeyeceğimizi/ne zaman verebileceğimizi bilmediğimizden, DV başvuru sahiplerine sırf paradan tasarruf etmek için tıbbi sınava girmemelerini tavsiye ederiz.
Ben hangi dosyaları ne zamana çeviri yaptırsam diye düşünüyorum 1 haftadır bazı evrekları da şu kadar süre geçerlidir yazıyor çünkü... @gucarslan da sağlık muayenesine gitmeyin pause kalkmadan diyor ama ben ranedevu aldım bilmiyorum.
-
@kemal85 tamamen size kalmış.
konu için fikrim ilk günden beri net.. -
@uck merhaba, bize de geri dönüş yaptılar. 31 mart uygun olur diye. Erteleme istedik bakalım bekleme süresi çok uzun diye.
-
@Emre-Kurtulmuş anladım teşekkür ederim peki bunu nasıl anladınız bilmediğim için soruyorum
-
@Cego43 Sonucunuzu paylaşır mısınız? Bakalım erteleyecekler mi? Çünkü o arada resmi tatil varmış sanırım. 10 iş günü en erken bu şekilde oluyor
-
@Fatime-İncebaş daha doğrusu dv için değil derken zaten maddi evrak durumunu hepimiz biliyoruz istemeyen konsolosluklara bile nolur nolmaz diye bulunduruyoruz. Sizde hatta götürdük ama istemediler diye belirtmiştiniz mesajınızda yani çok değişen bir durum yok süreçte siz zaten vize görüşmesinide geçirmiş bir durumdasınız
-
@uck Tabi paylaşırım. Siz onayladınız sanırım.
-
Herkese merhaba. Sağlık muayenesi ve vize görüşmesi arasında Türkiye ye gel git yapmayı düşünüyorum. Daha önce Hong Kong da mülakata girmiş olan arkadaşlarım sağlık muayenesine girdikten sonra geri çağrılma ya da eksik evrak vs gibi sorunlar yaşadılar mı acaba.
-
@emrewhite sız Viyana'dan mail gelmesi üzerine sağlık raporu olayını sormuştunuz değil mi? Bana henüz Viyana'dan mail gelmeden ben onlara sormustum. Muhtemelen bu sebeple bana dönüş yapmadılar. Randevu için Molnar'a mail atmıştım. Onlar da Viyana'nin randevu vermedigini söyleyerek randevu olusturmamisti. Sanırım konsolosluğun size gönderdiği bu maili eke ekleyip saglik randevusu talebinde bulunabilirsiniz. Şahsen ben size yazılan bu yazıyla Molnar'a dönüp tekrar randevu talep edeceğim.
-
Merhaba, 2 Nisan için Viyana mülakat tarihi mailim geldi fakat case numberım dolayısıyla Haziran sonu/Temmuz başı gibi bekliyordum ve henüz Schengen vizesi alabilmiş değilim... Bir süredir hem Avusturya hem de İsviçre vizesi için bekleme listesindeyim, 2 gündür konsolosluklarla sürekli mailleşiyorum ama bu kadar kısa bir süre içerisinde vize alabileceğimi düşünmüyorum.
Forumun tecrübeli kişilerine akıl danışmak istedim, Viyana'ya mail atıp mülakat tarihimi erteleme şansım olur mu? Ankara'ya mail atıp dosyamı geri mi taşımalıyım? Ya da başka bir fikriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. -
@tolga-ozfidan evet biz Viyana’nın gönderdiği mülakat teyid mailinin üzerine sağlık raporu alamlı mıyız / alabilir miyiz diye sorduk ve bu cevabı aldık. Açıkçası biz de sağlık randevusu almayı değerlendiriyoruz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum