Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan @Alfa-Centauri @patrisi tesekkurler bilgi verdiginiz icn ☺️ ben yine randevu olusturup 2 hafta bekliyim

• Arkadaşlar merhabalar , yarın görüşmem var 28 ocakta ve 16 şubatta ceac sistemine belge yükledik ama hala gönderilmiş gözüküyor onaylandı gözükmüyor bir sorun yaşar mıyım?

• Bir de arkadaşlar vukatlı nüfus kayıt örneği başruvan kişinin mi eşinin mi istiyorlar görüşme esnasında ?

• Arkadaşlar merhabalar greencart fee ödemesi yapmaya çalışıyoruz dünden beri ama site hata veriyor böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?

• Sağlık raporu işim bitti arkadaşlar 2080+ 19.330 tl ödeme yaptım 2 asi oldum biraz bekledikten sonra işlemler bitti.

• @Mahmut-Can-Yapıcı mülakata girecek olanların vukuatlı nufüs kayıt örneğini istiyorlar .Yüklediğiniz evraklarıda yanınıza alın verirsiniz.Bizde yüklemiştik ama haftalar sonra bakmıştım onaylandı vs yazmıyordu yanlarında hiç sormadılar o evrakları

• @gokcesak hayır dün ödedim sorun çıkmadı

• @umutmuftahi çok sağolun içimi rahatlattınız teşekkürler

• @ahmetZ şu an aynı siteye girebiliyor musunuz?

• @gokcesak girmeye çalıştım hata veriyor site

• @ahmetZ evet neden acaba ya hemen düzelir mi salı günü biletim var

• @gokcesak ins duzelir benim bilette Salı günü

• Sağlık kontrollerine girdim dün yarın akşama kadar iletilir demişlerdi ama saat 15:30 oldu hala mail gelmedi arıyorum ama 17:00-19:00 arası telefonlara bakıyorlarmış bu durumu yaşayan var mı? Bugün kesin gelir mi ?

Yarın görüşmem var çünkü stres yapmaya başladım

• @Mahmut-Can-Yapıcı Onaylandı yazmaz ama gonderilir. Sadece yükledikten sonra submit documents gibi bir buton var. Ona basmayı unutmayın yeter.

• @Mahmut-Can-Yapıcı Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği vize için görüşmeye giden kişiden istenir. Amerikan vatandaşı eşten istenmez. Amerikan vatandaşının Türk eşinden görüşmeye getirmesi istenir. Ben ABD vatandaşıyım ama Türkiye doğumluyum. Benim vukuatlı nüfus cüzdanımı da çıkarttık eşimin yanında bulunsun ne olur ne olmaz diye. Eşim yanlışlıkla benimkisini vermiş görevliye. Konsolosluk görevlisi istediğimiz bu değil demiş ve eşimden kendi Vukuatlı nüfus kayıt örneğini istemiş. Onu verince sorun kalmamış.

• @Mahmut-Can-Yapıcı Bize ertesi akşam 5ten sonra gelmişti diye hatırlıyorum. Yani bir iki saat daha var. Yarın randevunuz olduguna göre mecbur soracaksınız.

• @Yuri-Spaky evet bir arayacağım tekrar saatleri gelsin çok stres yaptım şuanda

• @Yuri-Spaky teşekkürler bilgilendirme için

• @ahmetZ inşallah iyi yolculuklar dilerim nereye gidiyorsunuz 🙂

• Nihayet mutlu son.
    Ben şu anda ABD de yaşıyorum ama eşim Türkiye'de. Bu gün konsolosluk randevusu vardı. Vizesi onaylanmış ve bir hafta içinde adresinizde olur demişler.
    Tüm detayları mülakata giren ben olmadığım için bilemiyorum. Gece saat 2'de telefonum çaldı ve bu arada konuştuk.

Konuştuğumuz kadarıyla anlatayım. Randevu saat 7:30 daydı ve ilk randevuydu. İlk izlenim ne yazık ki hala sıra olmayı öğrenememiş insanlar var. Biz 2.5 yıla yakın bekliyoruz zaten ama orada sırasında 10 dakika beklemek neden bu kadar yoruyor insanları anlayamıyoruz.

Bizim özel bir durumumuz var. Eşimle 30 yıllık evliyiz ve eşim green kart ile ABD de daha önce 8 yıl yaşadı. Hatta ABD de bir oğlumuz daha oldu. Ama Türkiye'ye işlerdeki karışıklıklarım sırasında dönmek zorunda kalınca benimle geldi ve uzun süre kalınca da green kartı hakkını kaybetti. Bu aslında kontrolümüz dışındaydı. Türkiye'ye dönünce biraz daha beklesem emekli olabileceğimi gördüm ve emekli olana kadar durmaya ve çalışmaya da karar verdik. İşler iyice yuvarlandı gitti yani.
    Daha sonra tekrar dönmeye karar verince ben Türkiye'de yaşarken ABD'de iş aramaya başladım ve iyi sayılabilecek bir tanesini buldum. Amerikan devletiyle alakalı ve iyi sayılabilecek güvenli bir iş. 2.5 yıldır çalışıyorum, kurumuma uluslararası ödüller kazandırdım ve defalarca terfi aldım. Bütün bunları ödülleri, terfileri ve diğer detayları CEAC sistemine yükledik. Çünkü zararı yok ve hatta görüşme sırasında sağlam kanıtlarla yüklenirse belki görüşme kolay geçer dedik.

Eşim daha önce SB1 vizesine de başvurmuştu ama reddedilmişti. O vizenin kabul oranı çok düşük ve Türkiye'de yaşamaya başlayalı çok zaman olmuştu. Eşim Türkiye okulda da hep Fransızca öğrenmişti ve okulda da nefret ettirmişler, eski okul sistemleri malum. Nedense dil öğrenememesi onun aleyhine oldu. Bu vize görüşmesinde tek cekincemiz buydu.
    O nedenle elimiz sağlam gitmeye çalıştık ve bütün dokümanları CEAC sistemine yükledik. Hatta fazla fazla. Mesela ben ABD'ye ikinci yalnız gelişimde eşime de hemen vize verirler umuduyla sağlık sigortasını hemen yaptırdım. 2 yıldır eşim burada olmadığı halde sağlık sigortasını ödüyoruz. Bunun belgelerini de CEAC sistemine ekledim. Sonuçta kamu yükü ve sponsor en büyük sorun. Bu sorun böylece fazlasıyla çözülmüş oldu çünkü bütün vergi kayıtlarında sigortalı olduğu görünüyor ve ayrıca sigorta poliçelerinin kopyalarını da CEAC sistemine yüklemiştik.

Aslında eskiden Green Kartlı olmak bir ayrıcalık olmuyor bu durumda. Aksine ters bir etki de yapabilir. Belki beraber aynı anda giriş yapmayı denesek daha zor olacaktı. Ama oğlumun okulunu bitirmesini bekledi eşim bu arada da 2 yıl geçti işte.
    Bu ters etkiyi kaldırmak için eşime de burada ne işler yapabileceğini bulduk. Hem kanıt topladık hem de gelecek için gerçek planlar yaptık. Projelerimizi CEAC sistemine yükledik.

Sonuçta bu gün vize kabul edildi. Eşimin söylediğine göre normal istenen birkaç belge dışında hiçbir belge sormamışlar. Hatta Türkçe tercüman bile eşim istemesine rağmen gerek yok demişler. Konsolos veya görevli kişi Türkçe biraz biliyormuş. Form doldururken birkaç soru sormuş. Annenizin kızlık soyadı nedir sizin eski soyadınız nedir gibi. Başka hiçbir şeye bakmadılar dedi.
    Sadece kendi nüfus kayıt örneği yerine benimkini vermiş yanlışlıkla. Ondan kendisininkini istemişler. Gene standart Nüfus Kayıt, Sabıkasızlık kaydı, fotograf, barkodlu randevu ve teslimat çıktısı gibi standart belgeleri almışlar. Ama onlar dışında hiçbirşey istemediler diyor eşim. Ve aşırı kolay olmuş onaylanması. Sadece görevli neden İngilizce öğrenmediniz demiş bu kadar sürede. Eh haklı adam. Ama bu sefer herşey çok daha sağlam başlayacak eşim için. Yeni bir hayat ve bunu yaşamak için biz de sıfırdan destek olacağız ve öğrenecek. KAybedilen hakkın geri alınması yıllar sürüyor ve değerini iyi bilmek gerekli.
    Toplam 1 saatte işlem tamamlanmış ve bir hafta içinde vize adresinize gelir demişler.

Şimdi pasaport bekliyoruz kargoda.

Bu arada İş bankası ABD den bankaya giriş yapınca benim dijital bankacılık işlemlerimi blokladı. Hiçbir şey yanlış değil. İkametgahım bile ABD de görünüyor. Türk telefon hattımı kullanıyorum. Ama son güvenlik ayarları artık çığrından çıkmış durumda İş Bankasında. Beni en yakın şubemize bekliyoruz diyorlar. Ne kamera görüşmesi ne email ne telefon, faydasız hepsi. İyi de en yakın şube dünyanın öteki ucunde diyorum umurlarında değil. Robot gibiler. En son mail yazdım cevap bekliyorum.Ona da cevap gelmezse belki eşimi almaya giderim. Bu arada da İş bankasını sıfırlarım. Eğer buraya gelip İş Bankasına güvenecek olanlar varsa aklınızda olsun. Hiç tavsiye etmem.

Benden bu kadar. Burada ben de sizilerin tecrübelerini okudum, benim de faydam olsun istedim. O nedenle uzun uzun anlattım. Herkese başarılar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 16
  • 2
  • 3116
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |