DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@kemal85 bende dün kayıt oluştururken aynı yazı çıktı internetim ev internetiydi hemen tlfonun interneti ile bağlandım sorunsuz devam ettim, daha önceki deneyimlerde wifi ile bağlananların sorun yaşadığını okumuştum sizde farklı internet sağlayıcılarını deneyebilirsiniz kolay gelsin
-
Merhaba, 135xx CN ile 2 Nisan Gününe Hong Kong'dan müakat daveti aldım, bu mülakatı Ankara'ya taşıyabilir miyim?
-
@Emre-Çelik-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, 135xx CN ile 2 Nisan Gününe Hong Kong'dan müakat daveti aldım, bu mülakatı Ankara'ya taşıyabilir miyim?
Mülakat aldıktan sonra dosya transferi mümkün değildir. Bu aşamada dosyanız artık Hong Kong Konsolosluğu’nun kontrolündedir. Ancak çok ciddi bir sağlık veya seyahat engeli söz konusuysa, bunu resmi belgelerle birlikte Hong Kong Konsolosluğuna iletebilirsiniz. Ancak bunun da bir garantisi yok diyebilirim. Bunun dışında mesafenin uzak olması veya uçak bileti maliyeti gibi gerekçeler genellikle kabul edilmez.
Eğer bu soruyu, “pause” kararı nedeniyle iki kez seyahat etmeniz gerekebileceğini düşündüğünüz için soruyorsanız, duruma biraz farklı bir açıdan bakmanızı öneririm :)
Uzak Doğu’ya seyahat etmek çoğu insan için hayatında belki bir kez yaşayabileceği özel bir deneyimdir. Belki de bir daha gitme fırsatı bulamayacağınız bir ülkede güzel anılar biriktirme şansı yakalayacaksınız. Karar kalktığında ve vizeleriniz basıldığında, ABD’de bu harcamaları kısa sürede telafi edeceğinize inanıyorum.
-
@Emre-Çelik-1
Merhabalar, gecerli sebepleriniz varsa eger Ankara Amerika Buyukelciliginden dosyanizi Hongkong’dan transfer etmeleri icin talepte bulabilirsiniz, konsolosluk uygun gorurse dosyanizi tasiyabilir, uygun bir dilde yazilmis bir talep metni ile sansinizi deneyebilirsiniz.Mulakatiniz planlandiktan sonra dosyanizin transfer edilmesi ilgili konsolosluk kabul ettikten sonra gayet mumkundur. Soyle ki oturum sartinin aranmadigi donemlerde benim dosyama Kuala Lumpur’dan mulakat planlandiktan sonra Montevideo, Uruguay eger hala istekliysek dosyamizi transfer edebileveklerini belirtmislerdi. Bunun yani sira dosya transfer denelemelerimizde de sayisiz ulke konsolosluklari dosyaniza mulakat planlandiysa kabul edebiliriz seklinde yanitlar da vermekteydiler, gecmis donemlerde bu sekilde dosyasina mulakat planlandiktan sonra tasiyip vizelerini alan bircok kisi oldu. Burada soz konusu durum, mulakatiniz planlandiktan sonra doyanizi tasimak istediginiz konsoloslugun buna istekli olmasidir. Ancak yine de Ankara faktorunu unutmamak gerekmektedir, her ne kadar bulteni takip etseler de hali hazirda mulakat planlanmis dosyalar icin ekstra is yuku alip almayacaklari belirsizlik icermektedir. Bu sekilde dosyalarin transfer talepleri, transfer etmek istediginiz konsolosluga yapilarak gerceklestirilmekteydi ancak son duzenlemelerden sonra KCC’ye de sorarak sansinizi deneyebilirsiniz.
Sizin dosyaniz icin ilk paragrafimda belirttigim gibi gerekli kanitlarla, uygun bir dille transfer talebinde bulunabilirsiniz. Eger gecerli bir sebebiniz yoksa, HNK’nin oturum izni sorma endisenizi belirtebilirsiniz ancak bunun ne kadar calisabilir/uygun oldugu konusunda emin degilim, Ankara’nin dosyanizi transfer etmeseydiniz o zaman gibi bir yaklasimlari da olabilir. Bu gerekce belki de en son, gercekten baska hicbir care kalmadiysa eger bir ihtimal denenebilir, en kotu senaryo da ise talebinizi ciddiye almazlar ve hali hazirda HNK’da planlanmis mulakatiniza katilmaktan baska seceneginiz kalmamis olur, simdiden bol sanslar dilerim.
-
@Serapp hocam ya hongkong oturum isderse peki bizlerden ozaman ne yapıcaz
-
@Mehmet-Kocalar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp hocam ya hongkong oturum isderse peki bizlerden ozaman ne yapıcaz
Neden istesin? Hayır istemez. 28 Ağustos 2025 kararından sonrası için geçerli bu dediğiniz.
-
@Serapp tek korkumuz oturum isdemesı hocam 😒inşAllah isdemezler
-
@aysegul çerezleri temizleyerek sıfırdan denemiştim olmadı, bir de dediğiniz gibi deneyeceğim.
-
Merhaba, ben üniversite diploma aslımı hiç almadım covid zamanı mezun olduğum için. E devletteki barkodlu QR'lı mezun belgesi yeterli olur dimi? Biraz baktım öyle yazmışlar ama emin olmak için soruyorum sizlere.
-
@Serapp Tayland ve Avusturya'da bu sorunu kimse yaşamasa da Hong Kong'un tepkisini şu anda kesin olarak bilmiyoruz. 1 Kasım'dan sonra verilen ilk mülakatlar bunlar. Ben de düşük ihtimal olarak görüyorum ama yüzde yüz emin olamadık hala.
-
@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Tayland ve Avusturya'da bu sorunu kimse yaşamasa da Hong Kong'un tepkisini şu anda kesin olarak bilmiyoruz. 1 Kasım'dan sonra verilen ilk mülakatlar bunlar. Ben de düşük ihtimal olarak görüyorum ama yüzde yüz emin olamadık hala.
Hong Kong pause kararına kadar 27 vize basmış bunların 22 si EU kategorisinden. Bu kişilerin HK'da oturumu olduğunu sanmıyorum çünkü en zor oturum veren ülkelerden biri. Kendi ülkesi vatandaşları da bu çekilişe katılamadığına göre bu kişiler dosyasını taşıyanlardır. Ben oturum sormayacağına eminim.
-
Üniversite mezunuyum ama diploma aslını alma fırsatım olmadı covidden dolayı. E devletten qr'lı barkodlu mezun belgesi yeterli oluyor mu?
-
@aysegul Hanım'a UStraveldocs anlatımı için öncelikle teşekkür ediyorum. Dropbox Onay kısmında görseldeki hatayı aldım fakat devam et seceneği ile devam ettım. En sonda " Vaka Numarası " kısmında ise Case No yu , hem sıfırlı hem de sıfırsız girdiğim halde geçersiz hatası aldım. Aynı hatayı alan ve çözebilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

-
@FatihK-1 bazı kişiler diploma aslı şart diyor. Sorun olmuyor mu gerçekten e devlet mezun belgesi. Ben covidden dolayı gidip alamadım zamanında aslını
-
@Spectator bu görseldeki hata değil, ilerle deyip geçiyoruz. Ben vaka numarasını sıfırlı şekilde yazdım kabul edildi. Eğer mülakat yeni tanımlandıysa acele etmeyiniz, ben 4 mart mülakatına daha yeni dün kayıt yaptım.
-
@HALİT-Ozgur anladım, baska bir gun tekrar deneyeyim o zaman. Tesekkurler.
-
@meral, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@kemal85 bende dün kayıt oluştururken aynı yazı çıktı internetim ev internetiydi hemen tlfonun interneti ile bağlandım sorunsuz devam ettim, daha önceki deneyimlerde wifi ile bağlananların sorun yaşadığını okumuştum sizde farklı internet sağlayıcılarını deneyebilirsiniz kolay gelsin
Kablolu kablosuz herşeyi denedim sanırım internet sağlayıcımı değiştim yakın zamanda ondan diye şüpeleniyorum ama ip değişince de sistem direk engelliyormuş sanıyorum, daha önce Aysegul telefondan deneyin demişti, fakat nedense şimdi o da oçalışmadı, dartu aşağıda bir telefon eklemiş sanırım onu deneyeceğim pazartesi bakalım ne olacak, desteğiniz için teşekkür ederim vizeniz de olur inş.
-
@DARTHU mobil interneti paylaştırarak deneyin, genelde bu sayede çözülür.
-
@Spectator evet Halit Bey in dediği gibi, hem acelesi yok, hem de bazen sistemlerde birşeyler hemen güncellenmiyor, bir iki hafta sonra da deneyebilirsiniz. Son günlere bırakmayın yeter, kolaylıklar dilerim.
-
@aysegul evet o sekilde deneyeceğim. Tesekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum