Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul

Ayşegül hanım bir şey danışmak istiyorum,Schengen vizemiz var fakat 26 Nisan’da bitiyor, mülakat tarihimiz henüz belli değil, inşallah o tarihlere denk gelirse zaten Viyana’da mülakata girmek istiyoruz, gelmezse bir Schengen daha zorlayacağız elbette, şayet vize tarihlerimiz dışında bir mülakat tarihi gelirse diye Ankara’ya geri taşıma konusunda geç kalmış olur muyuz acaba ? O an gelirse bu mümkün olabilir mi acaba ?

Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra mülakat tarihi vizenizin geçerlilik tarih aralığı dışında ise, Viyana ABD konsolosluğu ile temasa geçerek mülakat tarihinizin vizenin kapsadığı tarih aralığına çekilmesi hususunda rica edebilirsiniz, geçtiğimiz yıl bu tür taleplere olumlu yanıt verdiler ve bu şekilde vizesini alan forum kullanıcıları oldu.

Son takdir VIE konsolosluğun ama bunun yanında maddi & manevi kaygılarınız var ise Ankara’ya dosya taşımak isterseniz, kabul edip etmeme takdiri ANK konsolosluğun çünkü artık bültende numaranız cut off’da.

• ⭐⭐⭐⭐

@kedisever evet, eşiniz için de geçerli.

• ⭐⭐⭐⭐

@şeymaaaa bu başlığın ilk sayfasında -3. veya 4. iletide- dosya taşıma ile ilgili detaylarla birlikte şablon vs yer alıyor. Faydalanabilirsiniz. Bol şans.

• @ATS16

Çok teşekkür ederim bu altın bilgi için, taslak metini de gördüm çok teşekkürler iyi ki varsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@kedisever, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba kucuk bir sorum olacakti. abd de farkli yillarda yasadiysak da criminal record almamiz gerekiyor mu? sonucda ABD ye basvuru yapiyoruz diye gerekmemesi mantikli geliyor ama emin olamadim.

ayrica bu criminal record esim icin de gecerli mi onun da birden fazla ulkede yasamisligi var. 20k aciklanmisken yavastan alalim gec kalmayalim aydinlatirsaniz sevinirim.

ABD’deki geçmiş yaşam süreniz kapsamında police certificate almanız gerekmiyor, görüşmenizi yapacak konsolos ABD içinde varsa suç kayıtlarınızı görüyor. Eşinizin diğer ülkelerdeki yaşam süresine bağlı olarak alması gereken police certificate için Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak konu başlığına bakabilirsiniz. Mülakata gireceğiniz konsolosluğun resmi yönlendirmelerini takip edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Subutay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ozyurta mülakata girdiğimizde bizimde turist vizemiz devam ediyordu. Gc vizesini okeylediklerinde, mülâkatimizi yapan personel turist vizesini iptal etti ve pasaportlarımizi GC vizesi basılarak tarafimiza postalanmak üzere kendilerinde kalmıştı. Zaten 1 hafta içerisinde verdiğimiz adrese GC basılı pasaportlarımiz elimize ulaştı.
    Yani GC vizesi verildimi turist vizesi iptal ediliyor.
    Şu dönemde mülakat onaylanıp AP ye kalanlara zaten pasaportları direkt iade edildiği için turist vizeleri geçerliliğini korumaya devam ediyor.

DV mülakatına katılan ve geçerli bir turistik vizeye sahip talihlinin yaşadığı mülakat deneyimini aşağıda bulabilirsiniz. Gelecekte forumu okuyacaklara da yardımcı olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/529605

• @ATS16 Tahlihlinin durumu çoğu vatandaştan farklı bir durum. İran’da pilot olarak çalışıyor ve bu yüzden turist vizesi iptal edilmiş olabilir. Herkesin bu durumu yaşayacağını pek zannetmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Tahlihlinin durumu çoğu vatandaştan farklı bir durum. İran’da pilot olarak çalışıyor ve bu yüzden turist vizesi iptal edilmiş olabilir. Herkesin bu durumu yaşayacağını pek zannetmiyorum.

@bkaraca

Bir önceki mesaj yanıt verirken geçerliliği devam ediyor vb kesin ifadelerden kaçınmak gerektiğini vurgulamak istemiştim. Başka bir başlıkta görebileceğiniz üzere, geçerliliği devam eden turistik vize (B1/B2) sahibi forum kullanıcısı mülakatsız vize yenileme talebi yapıyor Ankara’dan. Mülakatsız yenileme talebi reddediliyor, buna ilave olarak geçerli turistik vizesi de iptal ediliyor kullanıcının.

https://yesilkartforum.com/forum/post/528905

Ez cümle, DV mülakatına katılacak olup aynı zamanda pasaportunda geçerli bir turistik vizesi olan forum kullanıcılarının, mülakat bitiminde geçerli turistik vizeleri iptal edilirse bu hususun sürecin bir parçası olduğunu ve şaşırmamak gerektiğini anlatmak istemiştim. Hiç birimiz son karar merci değiliz, şu süreçte sanmalarımızın aksi tecrübeler okuyoruz ve tecrübelerin aksine bir çok uygulamaya şahit oluyoruz ne yazık ki.

• @ATS16 Maalesef çok ilginç zamanlardan geçiyoruz.

• Bülten EU için 20.000 açıklanmış. Hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@GRKM Mülakat emailini de bekleyebilirsiniz, yalnız emailin (2nl) gelmesi -adınıza nisan ayına mülakat planlanmış olsa bile- bültenden hemen sonra da olabilir, bir 7-10 gün sonra da olabilir. Daha da gecikebilir veya hiç gelmeyedebilir.
    2. seçenek ve bir çoğumuzun yaptığı gibi; KCC ye email göndererek dosyanıza mülakat planlanıp planlanmadığını sorabilirsiniz. Hem bülten henüz yeni açıklandı, hem de birkaç saat sonra orada mesai bitecek ve araya haftasonu girecek zaten, o yüzden pazartesi öğleden sonra email gönderebilirsiniz. Email örneği başlıkta bolca mevcut, basit bir aramayla hemen bulabilirsiniz.
    Kontrol edebileceğiniz bir diğer seçenek ise; ds260'ınızın olduğu sayfa; bu sayfanın sağ üstünde dosyanız için at:Ankara/Hongkong/Bangkok vs yazıyorsa mülakatınız planlanmış demektir. Bir de kazandığınızı öğrendiğiniz sayfayı kontrol ederseniz orada da mülakat gününüz ve saati yazar. Yalnız bu yazdığım son 2 seçenek her zaman hızlıca güncellenmeyebilir, bilginiz olsun.
    Henüz herhangi bir yerden (sağlık raporu için gibi) randevu almanıza gerek yok. Önce mülakat randevusu planlanıp planlanmadığını netleştirmeniz gerek.

• @aysegul Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 @Aslan-3
    https://yesilkartforum.com/forum/post/521274
    2.bölümdeki birşeyle ilgili sanırım bir düzeletme gerekli. Eskiden evet dosya cut off olduktan sonra KCC devreden çıkıyordu ve sadece konsolosluğa yapılacak başvuruyla taşınıyordu ancak yanlış hatırlamıyorsam Aralıkta yayınlanan kararla dosya taşıma işlemleri konusunda NVC (linkteki örnekte KCC) yetkilendirilmişti. Tabi taşıma işleminden sonra mülakat verip vermemek ANK nın uhdesinde. Ancak ben 2 örneği biliyorum aktif olduktan sonra Ankaraya taşıyıp, mülakat randevusu alan. Yine de karar sizin tabi.

• Merhaba iyi günler benim bir sorum olacaktı ben Azerbaycan vatandaşıyım,Polonyada yaşıyorum mülakat yerim Tiblisi case numaram 19k sorumun cevabını hiçbir yerde bulamadım yardimci olursaniz cok sevinirim🙏 benim Polonya'da oturumum var sadece eşim başvuru yaptı şu an bekleme aşamasında ama henüz oturum alamadı bu durumda transfer edebilir miyim bir sorun yaşar mıyım?

• Arkadaşlar bize 2NL geldi, ceac sitesinde at Ankara diye gözüküyor, ama kazandığımızı öğrendiğimiz site henüz güncellenmemiş.

• Şu Hong Kong da bir mülakat verseydi 😅

• Selamlar biraz önce 2NL maili geldi, henüz site güncellenmedi.

• @ATS16 Bizim durumumuzda hem asil talihli olan ben hem de esimin Amerika turist vizesi vardi ve bu vizeler iptal edilmedi.

• Bizede boyle bir mail geldi (You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing) Kazandigimizi ogrendigimiz siteye yonlendiriyor orda bir degisiklik yok ama.

• @earslann evet benim de aynı, sonradan güncelleniyormuş site galiba.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |