Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaslar selam, cuma issued olan pasaportum bugun (pazartesi) kargolandi diye mail geldi. Gelen mail de istanbuldan kargolancak yaziyor ama detaylara girdigimde ankaradan teslim alindi diyor ve 19 u teslim edilcek diyor. Benim ucak biletim 18 i 🙂 tam 10 is gunu surmus oluyor eksik evraklaei gonderdikten sonra . Bilet alacak olan olursa 15 gun sonrasina alsin benden tavsiye 🙂
    Anlamadigim sey ankaradan trabzona 1 is gununde kargo geliyordu suan neden 3 gun yazilmis acaba erken teslim olur mu? Sizde kaci teslim gozukuyordu pasaport icin kacinda teslim aldiniz? Tesekkurler

• Su CEAC sistemine girememe sikintisi gercekten yoruyor yahu. Koskoca ulke su websitesindeki sorunu gideremiyor. Resmen sitenin iyi gunune denk gelmemiz gerek belge yukleyebilmek icin. Onceden Opera, Firefox falan aciyordu simdi hepsi hata veriyor. 😠

• @seda-2 yazan süreye çok takılı kalmayın yarın teslim alabilirsiniz. En geç çarşamba sabah olarak düşünün.

• Arkadaşlar selam şuan unganlardayız buraya araçla gelecekseniz eğer gelirken mutlaka yakınlardaki bir otoparkın konumunu seçerek gelin benim gibi direkt unganların konumuna gelip araç koyacak yer bulamayınca 20 dk daha yolu uzatmayın 🙂

Çıkınca detayları yazacağım sizlere

• Pasaportumu az önce teslim aldım.

• @Refiks gözünüz aydın hocam onca bekleyiş onca soru işareti kalkmış oldu aklınızdan şimdi tek telaşınız valiz hazırlamak olacak 🙂

Tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• Merhaba arkadaşlar dün Unganlar'daydım. Randevum 11:10'daydi ancak erken gittiğim için sıra erkenden geldi. 10:30 gibi başlayan süreç yemek molası dahil 13:45'te bitti. Yanımda;

• Konsolosluk randevu maili çıktısı,
    • DS-260 barkodlu confirmation sayfası ve
    • Pasaportumu götürdüm.
      Fotoğrafı orada çekiyorlar ve zaten sadece benden pasaportu aldılar, diğer belgeleri talep etmediler.
      Akciğer filmi çekildi, kan alındı ve en son ilgili Ungan doktoru genel fiziksel sağlık kontrolü ve aşıları yaparak süreci tamamlıyor.
      Yapılan aşılar
      Tdap
      Hepatitis B
      Influenza
      MMR
      IPV (Polio)
      Varicella
      Düzen laboratuvara - 2068 TL
      Ungan'a ise 440 Dolar (19.223 TL) kart ile ödeme yaptım.

• @erncndr çok sağol darısı bir önce sizin başınıza :))

• ABD Dışişleri Bakanlığı (State Department) verilerine göre şu an Göçmen Vizesi (IV) için Ocak 2026 randevularını planlıyorlar. Bu doğru mu? Ben bekleme süresinin yaklaşık 6 ay civarında olduğunu sanıyordum.

• @bamboo Çok teşekkür ederim. Sistem yeniden açılınca daha doğru ve net bilgiler verildiğini düşünüyorum. Normalde çok umutlandırmak istemem ama sistem çok hızlı ilerliyor o yüzden sizin de dediğiniz tarihlerde onay almanız muhtemel.

• Merhaba, kusura bakmayin IR5 vizesi bekleyenlerdeniz ama bu baslikta daha hizli cevaplar alabildigim icin buraya da yaziyorum. 13 Subattaki mulakatimiz basarisiz oldu maalesef. Eminim daha once de forumda yazilmisti ama bazen gozden kacabiliyor bir seyler, siz bizim gibi dikkatsiz olmayin ve tekrar stres yasamayin. 11 Subatta Ungan randevumuz sorunsuz gecti, 2 gece Ankarada kaldik ve bir hevesle 13 Subat sabahi konsolosluga gittik. Fakat, kizimin (petitioner) dogum belgesinin (birth certificate) asli olmayinca, asli kizimin yaninda Amerikada bu yuzden fotokopisi vardi, konsolosluk surecininin ilk basamagi olan evrak tesliminde takildik. Simdi UPS ile gonderilen belgeyi bekliyoruz gelince yeniden randevu olusturacagiz. Bize sans dileyin.
    Bu arada, bizim durumumuzda olanlar varsa deneyimlerini yazarsa cok sevinirim, herkese kolayliklar dilerim.

• Merhaba arkadaşlar. 🤗
    Pazar günü Los Angeles havaalanından Amerika’ya giriş yaptım. İlk pasaport kontrolünde polis adres teyiti yaptıktan sonra beni bir odaya aldılar. Eşim de benimleydi önce bana sorular sordular, sonra eşime… Yaklaşık yarım saat kadar odada kaldık her şey sohbet havasındaydı ve kadın bizim söylediklerimizi boş bir kağıda not alıyordu kısa notlar şeklinde.
    Hatırladığım kadarıyla sorduğu sorular: benim Tr’deki adresimiz, email adreslerimiz ve telefon numaralarımız, ne iş yaptığımız, burada nerede yaşayacağım, ne kadar süredir evli olduğumuz, nasıl tanıştığımız, birlikte seyahat ettiğimiz yerler, daha önce Amerika’ya gelişim ile ilgili sorulardı. Görüşmeyi İngilizce yaptık, aynı odada yanyanaydık ama önce benimle sonra eşimle konuştu. Dediğim gibi hiç gerildiğim bir durum olmadı çok sohbet havasındaydı kadın espriler yapıyordu gülüyorduk. Büyük ihtimalle havaalanından havaalanına kişiden kişiye göre değişiyordur bu durum. Okuduğum tecrübelerde daha kısa süre sürebildiğini de okumuştum. Şimdi SSN bekliyoruz. Daha önce giden arkadaşlar için ne kadar sürede ulaşmıştı acaba size?

• @peaceful Merhaba, umarim cok hizli bir sekilde islemlerinizi tamamlarsiniz. Fakat kafama takilan bir sey var ;
    Neden yeniden mulakat planlamaniz gerekiyor? Normal sartlarda eksik evraklari tamamladiginiz zaman islemleri devam ettiriyorlar bizim dosyalarimizda. Belki dosya farkindandir bilemiyorum ama zaten Saglik raporunun gecerliligi 6 ay oldugu icin bence islemleriniz hizla pozitif yonde ilerleyecektir. Sabirli olun, bir cogumuz eksik evrakla karsilastik.

• @gigi25 Güzel günleriniz olsun. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Eşinizi de sizinle aynı odaya aldılar ama eşiniz Amerikan vatandaşı. Şu halde onun da ayrıca göçmen kapısından geçmesine izin verdiler.

• @ceen merhaba, bizdeki olay mulakatin hic baslamamis olmasi. giriste once evraklar kontrol ediliyordu. ayni yerde parmak izi falan da aliniyor galiba. iste biz orada orijinal belgeniz yok, o gerekiyor denilerek gonderildik.
    Iyi dilekleriniz icin tesekkurler, galiba yanlis okumadiysam cocuklariniz oldugunu dusundugum kizlarinizi hem doktorun ofisinde hem de konsoloslukta gordum. ne kadar uslu çocuklar demistim. bir suru kucuk cocuk vardi ve bagirip duruyorlardi, ama sizin oldugunu dusundugum kizlar o kadar sessizdiler ki:).

• @peaceful Merhabalar yaşadığınız duruma çok üzüldüm ve açıkçası bir tık gerildim. Benim de vatandaşlık belgemin aslı yok şuan fotokopisini götüreceğim ama onun yerine abd pasaportumun orjinali var onunla gidecek eşim mülakata.

Vatandaşlık belgem şuan kayıp ve bu yüzden yenisine başvurdum sadece imzam gerektiğinden amerikaya geçince imza atıp yenisini alacağım.

Bizim de mülakatımız 19 şubatta daha önceden mülakata giren arkadaşlara vatandaşlık belgesi soruldu mu? Mülakat için orjinal abd pasaportum var o yeterli olur mu onun yerine?

Mülakata giren arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

• @peaceful Ahh! Ne guzel sozler onlar 😍 cok tesekkur ederim. Simdi anladim sizin mulakat durumunu. Gonderiniz gelir gelmez hizlica cozulecektir eminim. Gec olsun guc olmasin, cok zaman bekledik hepimiz. 20-25 gun de gecer 😊

• @erncndr Merhaba, elimden benimle alakali hicbir sey istenmedi. Ne vatandaslik belgesi ne pasaport. Ama zaten pasaport da gayet yeterli olacaktir ihtiyac dahilinde. Cunku istenen belgelerde US passport or Naturalization certificate diyor.

Kolay gelsin!

• @erncndr
    peaceful'un durumu başka. Benim anladığım kızı sponsor olmuş, eşi değil. Eş dışında başka bir yakına sponsor olununca vatandaşlık ya da doğum belgelerinin aslını istiyorlar. IR5 vizesi diyor ya, ordan anlaşılıyor.

Ama gene de hızlı ilerlemişler. En başta ben de eşim için hem ben hem de oğlumuz sponsor olarak başvursun diye düşünmüştüm. Ama çocuk sponsor olunca daha uzun diye gereksiz demiştim oradan biraz aşinalığım var.
    Mülakata giren arkadaşlar gene cevaplasın, herkese faydası olur ama @peaceful un durumu farklı gibi. Bu arada her ikinize de bol şans. Bizlere de bol şans. 🙂

• @Yuri-Spaky Teşekkür ederim 🤗 evet aynen öyle başta sorduk sorun olmayacağını söylediler. Onun yanımda olması çok iyi oldu gerçekten

Benzer Başlıklar

• 77
  • 3116
  • 6
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |