Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Manushaqe merhaba hayırlı olsun ne kadar beklediniz bizim 2018 de çıktı hala bekliyoruz

• @gulderen_28 benim ailem 2010 yilinda basvurdu bizim icin. 2024 basinda cikti ve 2024 aralikta vizemizi aldik. 2025 martta ilk girisimizi, 2025 wylulde de kesin girisimizi yaptik.

• @Manushaqe merhaba. Doğum beşgeniz apostillimi, İngilizce tercümelimiydi acaba

• @Cavidan dogum belgemi Arnavutluktan alip cevirtirip noterde onayladim.

• Merhaba, nişanlım babası vasıtasıyla EB2 vizesi ile Amerika'ya gitti ve green card sahibi oldu. Benim de evlilik yoluyla green card almak ile alakalı 2 adet sorum olacak:
    1- Önümüzdeki ay nikahı kıyıp I-130 formunu doldurup başvurumuzu yapsak ortalama ne kadar sürede sıra gelir?
    2- Nikahı kıymadan önce turist vizesini alıp ABD'ye gidip orada evlenerek süreci hızlandırabilir miyiz? Bu mümkün mü? Mümkünse bir sakıncası var mı?

• @celilemrednsmnt Merhabalar,
    Başvurunuzu Turkiye'den baslatirsaniz 2 yıl veya daha uzun sürer tabi kisa suren istisnalar haric. Başvuru süreci ve evraklar için bu formun bir çok paylaşımında yararlanabilirsiniz.

Amerika'ya gidip başvurunuzu baslatirsaniz bu da aynı sürece denk gelecektir ama en azından bir birinizde ayrı kalmamış olacaksiniz.

Bilgiler %100 netlik içermez, tahminidir. Çünkü oturma iznine sahip ve vatandas olanlarin dosya süreçleri farklı ilerliyor.

• @Zeyno-0 Geçtiğimiz ekim ayındaki 17 aylık sıçramanın pandemideki yığılmanın büyük oranda eridiğine işaret olduğunu söylüyorlar, sizce de öyle mi?

Turist olarak gidip daha öncesinde Türkiye'de tanıdığım green card sahibi biriyle evlenmem USCIS tarafında şüpheli bir hareket değil mi? Birçok yerde bu şekilde okudum da riskli bir durum diyorlar.

• @celilemrednsmnt Açıkçası bu konuda net bir fikrim yok çünkü bir çok kuralı değiştirdiler ve artık hiç umulmadık noktalarda kişileri gözlatina alıyorlar. Bu yüzden size tavsiye vermem sizi yanlış yonelndirmem demek olur. Onceden bu dediğiniz çok rahat yapilabiliyordu ama şimdi vatandaşları dahi ülkeden göndermeye çalıştıkları için sizin durumunuz ne olur bilemiyorum. Tabi denemekte fayda da var, orası ayrı. En kötü ihtimal orada evlenip işlemleri baslatirsiniz ve aksi bir durum olursa da Turkiye'ye döner ve işlemlerinizi bitmesini Turkiye'de bekleyebilirsiniz. Ama bu adımı atmadan önce son 2 yil icerisinde bu tarz basvuru yapanların yorumlarını okuyup, videolarını izlemekte fayda var diye dusunuyorum.

• Merhaba; 2019 yılında kardeşim (şuanda vatandaş oldu) benim için F4 başvurusu yapmıştı. F4 başvurusu yapan kişilere B1/B2 turist vizesi almada problem oluyor mu? Başından böyle bir şey geçen oldu mu? teşekkürler

• @ogermen Turkiye ile olan baglarinizi kanitlayabiliyorsaniz sorunsuz alirsiniz. Bende annemden dolayi F3 prosesi suresince universite ogrencisiyken basvurdum ve alamadim. Turkiye ile guclu baglariniz yok , Amerikaya gidip de donmeme riskiniz var demislerdi. Sonra evlenip is sahibi olduktan sonra yeniden denedim. Birkac yildir kurumsal bir firmada calisiyor olmam, esimin memur olmasi, evli cocuklu olmam vize almam icin yeterli sayildi. Ailecek bjr 10 yillik vizeyi bitirip ikincisini bile almistik.

• @Manushaqe Çok teşekkürler, birkaç soru cevap forumunda da sorduğumda sizin gibi aynı yanıtı aldım. Şimdi turist vizesi yenileme sürecindeyim. Biliyorsunuz posta ile yenileme yapılabiliyormuş. DS-160 formunu doldururken bu konuda bir soru soruyorlar ve açıklama istiyorlar. Burada tamamen durumu net olarak belirtmek yeterli olur sanırım değil mi?
    Bir de vize sürecinde bir danışman ile ilerlemek gerekir mi ?

• @ogermen hic danismana gerek yok bence. Aslinda surecler cok basit kendiniz de yapabilirsiniz. Bosuna ucret odemeyin. Butun sorulara net ve dogru cevap verin yeterli olacaktir. Birseyi saklamayin cunku onlar zaten biliyorlar. Daha sonra yalan beyanda bulundugunuzu fark edilirse gocmenlik sureciniz de tehlikeye girer.

• Merhabalar doğru forumda mıyım bilmiyorum ama sormak istediğim bir şey var Californiada yaşıyorum Green card başvurusu yapalı 180 günden fazla çalışma izini başvurusu yapalı 60 gün civarı oldu son zamanlarda bunun süreleri hangi durumda acaba bir haber olmak çok stresli oluyor gerçekten bu konuda deneyimi olan yakın zamanda veya bu süreçte olan birileri yardımcı olursa çok sevinirim iyi forumlar

• Arkadaşlar merhaba
    Ailem ile birlikte 2023 green card’lı olarak Amerika ya giriş yaptık.Eşim babasının kanser tedavisi sürecinde yanında olmak istemesi nedeniyle 2024 Ağustos ta çocuklar ile birlikte Türkiye’ye gitmişti.Ben işim dolayısıyla tatil dönemlerinde kısa periyotlarla Türkiye ye git geller yaptım.6 ay süresini aşmadığım için benin giriş çıkışlarda herhangi bir problem yaşamadım.

Şimdi eşimin tekrar giriş yapabilmesi için sürece nereden başlamalıyız.6 ay ek süre için zamanında başvuru yapmadık.Giriş yapıldığında muhtemelen green kartı iptali için form imzalatmak isteyecekler diye düşünüyorum.

Benzer bir süreci tecrübe eden var mı?

• Merhaba , abd doğan amerikan vatandaşı çocuk 21 yaşına geldiğinde anne babasına green card alması için gerekli belgeler nelerdir , cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Bayram hediyesi erken geldi arkadaşlar F1 kategorisinde 8 ay ilerleme var😇

• merhabalar
    Mayis 2025 te Amerikan vatandasi oglum uzerinden I-130 formunu gonderdik. ama su ana kadar bir cevap gelmedi. tahmini ne kadar sure icinde cevap gelir?
    brde oglumun dogum kagidini bulamiyoruz ama pasaportu var bizden orjinalini istiyeceklermi birth certificate in?

• @ATA-1 merhaba, bizim surecimizde I-130 icin 2024 Haziran sonu gibi basvurmustuk, 2025 Eylul basi gibiydi kabul geldi. Yani 14 ayin biraz uzerindeydi sure. Birth certificate'in de orijinali istendi, hatta ilk fotokopisini goturmustuk randevumuz olmadi tekrar randevu alip 2.de yanimizda goturduk.

• Yeni bülten açıklandı. F1 kategorisinde yine yüksek ilerleme var. A tablosu 4 ay, B tablosu 7 ay ilerledi😇

• merhabalar herkese

Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |