Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @bkaraca Bu adamı 2026 sürecinin en başından beri takip ediyorum ve genel olarak söylediklerini çok mantıklı buluyorum. Ama burada kafamı kurcalayan bir nokta var. Dava açılır da süreç DV’nin sonuna yetişmezse ne olacak? Zaten diğer videolarında da bu pause durumunun bir şekilde kalkacağını söylüyor her zaman o da değişik. O yüzden insan ister istemez şunu düşünüyor: Dava açıp ekstra stres ve belirsizlik mi, yoksa bülteni takip edip gidişata göre beklemek mi? Benim düşüncem bu durumda dava açmak ya da beklemek falan değil bülten sonrasıni beklemek ona göre artık herkesin alabileceği risk kapasitesine bağlı durum ne yapacağımız

• @bketcrsur merhaba. Bu bir yıldan daha uzun süre başka bir ülkede yaşadınız mı sorusuyla kastedilen tek seferde kesintisiz 1 yıl mı yoksa parça parça da olsa toplamda 1 yıl mı acaba? bu konuda bir bilginiz var mı?

• @Arthur-Morgan sizin 2020’de bir yazınızı okumuştum yine böyle bir askıya alınma durumuyla alakali baslikta, Trump yeniden seçilirse DV yi kaldirmaya çalışacaktır yazmışsınız. Cidden amacı artık bence de o başka bir şey aklıma gelmiyor, tek beklememiz gereken bülten umarım 15bin civarı açılır biz de o zaman dava konusunu yeniden konuşuruz yoksa bir anlamı kalmayacak zaten

• @bkaraca "dava açanlar vize alır" açmayanlar havasını alır da çok adil bir yaklaşımmış doğrusu, peki issued olanlar ne olur yada dava açtık kazanacağımız belli ama gittiler herkese son ay pause kalktı ve görüşmeler oldu ve herkes red aldı ama mahkemeyi kazandık o zaman ne olacak. Honey Trump mıydı trap mıydı tam da o şeye benziyor bu dava, birde daha ülkeye bile girmeden davalık olmak da tam bir ironi.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @tumra davayı takip etmeye çalışıyorum telegram grubunda elimden geldiğince avukatlar hazirana kadar karar alınabileceğini mali yıl bitiminde olacak bir davaya onlar da ümitsiz bakıyor erkenden bitirimeye çalışcaklarını söylüyorlar (telegram grubunda gördüklerim ve anladığım kadarıyla emin olmak isterseniz bakabilirsiniz belki ben yanlış yorumlamış olabilirim kimseye yanlış bilgi vermek istemem yanlışım varsa düzeltin lütfen )tahminleri haziran ayı olduğunu belirtiyorlar önceki davalaradan dolayı rezerve vize olaylarına girmeyebilirler belki ya da önceki davalarda da bu vaatleri bulunmuş olabilirler emin olamıyorum ben davaya girip girmeme konusunda kararsızım çünkü elimizden en fazla bu gelebilir

-bir de ap ye kalıp davaya katılan var mı forumda aramızda?

• @süleyman-Turgut Telegram vs. takip etmiyorum,doğrudan avukatların kendi açıklamalarını dinledim internet sitelerinden. Kendim de bir avukat olarak müvekkillere her zaman dosyayı mümkün olan en erken aşamada sonuçlandırmak için elimden geleni yapacağımı söylerim. Ama ne var ki yargı her zaman böyle işlemiyor. Bu nedenle süre tahminleri ve “şu tarihe kadar biter” söylemleri konusunda temkinliyim. Geçmiş yıllardaki örnekler nedeniyle verilen sözlere de güvenemiyorum. Bülten açıklansın sonrasinda bir karar vereceğiz mecbur

• @tumra Davaya katılım için maalesef son tarih 28 Şubat. Dava 14 Mart’ta açılacak ve kararın Haziran ayında açıklanması bekleniyor. Ben şahsen bu bültenden sonra kararımı vereceğim. Şu ana kadar 33 kişi davaya katılmış durumda. Dava kazanılırsa rezerv vize talep edilmeyecek, çünkü mahkemelerin artık rezerv vize verme yetkisi bulunmuyor (Goodluck v. Biden, rezerv vizeler iptal edilmişti).

• @kemal85 Davalar 2020 ve 2021'de işe yaramadı söylemi doğru değil tam olarak. Kendisi vize alamayanlar işe yaramadı deyip geçiyor. Fakat 2020 ve 2021'de davalar sonucu Eylül ayında 6 bin kadar vize basıldı dünya genelinde fakat sıkıntı sonucun çok geç çıkmış olması. 1 ayda ancak o kadar vize basılabiliyor.

Class Action olmamasının sebebi, Class Action olmasının davayı karmaşıklaştırdığını ve süreci uzattığını söylüyorlar @bkaraca mesele tam olarak para değil yani. Curtis bizzat dedi ki o süreçten dersler aldım, davayı olabildiğince basit tutmak lazım o yüzden davacı olmayanları karıştırmayacağım diyor. Britsimon ise pause bazıları için kalkıp diğerleri için kalkmasa hükumeti sürdürülemez bir duruma sokar, altından kalkamazlar diyor. Bülten sabotajı ise tarihte ilk kez görülen (hala kesin konuşmamak lazım du' bakalım) bir şey olduğu için avukatlar o topa girmek istemiyorlar gibi geliyor, istememeye devam ederlerse de bizler için davanın ne anlamı olacak meçhul.

• @bkaraca evet internet sitesinde gördüm türkçe bile video yüklemişler ödeme bilgileri bile hatta orada var, aynı şeyi söyledim sizinle aslında bültene göre hareket edeceğim 28 şubata kadar zaten bülten açıklanır.

• @bkaraca

Merhaba, forumda bu zamana kadar bu sahislarin reklamlari olmamasi adina bu linklerin paylasimlarina izin verilmedi, bundan sonra da verilmeyecegi kanaatindeyim, ancak ben @gucarslan ‘dan bir ricam eger forumda hatri sayili kadar kisi ilgili davalara katilim sagliyor/sagladiysa ki oyle gorunuyor, bunu baska yeni bir baslik acilarak ilgili basligin altinda konusulmasi gerektigini dusunuyorum, bu baslik adi altinda degil.

Guncel olarak ilgili davaya hazirlik yapan Red Eagle Law adli hukuk firmasinin kurusucu olan Curtis Lee Morrison’un bir diger hukuk sirketi olan Morrison Urena ekibinin 2022 yilinda acmis oldugu bir davaya katilmis biri olarak davalar konusundaki dusunculerimi bircok kez eski gonderilerimde paylastim. Ancak uzatmadan birkac sahsi dusuncemi beyan etmek isterim.

Kimseye katilin veya katilmayan demek haddime degil, sizlerin bireysel arastimalari ve imkanlariniz dogrultusunda karar almaniz en saglikli olan yoldur. Benim ilgili ekibin davasina katilmis olmamdaki motivasyon, vizemizi alabilmek icin tum yollari deniyor oldugum zamanda ya bu yolu da kapatmayalim, bu davada biz de yer alalim, daha sonra keske demeyelim kaynagindan gelmekteydi ancak surecin ilerliyen zamanlarinda bu kisilerin gercekten surec hakkinda yeteri kadar bilgili olmadigini ve sureci siki siki takip eden insanlari yanlis yonlendirebilecegini bizzat deneyimledim, bu konuda profilimde bulunan daha once paylasmis oldugum mulakat deneyimime goz atabilir ilgili kisimlari okuyabilirsiniz.

Burada kimsenin kararini etkilemek gibi bir niyetim yok, lutfen yazdiklarimin tamamen sahsi dusunceler barindirdigi dikkate almaniz rica ederim, Morrison ekibi DV2020’den beri ne hikmektse her sene cesitli sebeplerle grup ya da solo davaci toplamis, davalar acmis, kazanmis gibi gorunseler de hatta DV2021’de vizelerin ayrilma karari cikmis olsa da daha sonra bu kararlara itiraz edilerek iptal edilmis ve gercek anlamiyla somut bir basari elde etmemislerdir. Bu konuda DV2021 kazanani olan ve benzer bir davaya katilan sayin @gucarslan sayisiz hearingler dinlemis, gece gunduz ilgili davalarin mahkemelerine katilmis birisidir, bu konuda kendisinin fikirlerini ilgili yillarin ilgili basliklari altindan gorebilirsiniz.

Hali hazirda pause karari sebebiyle AP surecinde olan arkadaslarimizin boyle bir grup davaya katilma dusuncesi varsa bunu birkac kere daha dusunmesini ve gerekirse dava acacak avukatlara gercek sorular sormasi gerektigini dusunmekteyim. Yine benim sahsi gorusum, her ne kadar davaya katilan kisilere vize talep edecegiz gibi bir algi olustursalar da hali hazirda surecin sadece pause kismina takilan kisilerin bu grup davalardan herhangi bir beklenti icerisine girmemeleri, eger ki ilerleyen zamanlarda bir aksiyon almayi dusunurseniz bu ilgili dosyalar ozelinde bir grup davasindan ziyade, imkanlar dogrultusunda mandumus, apa veya gecikme temeline dayali solo secenekleri dusunup ilerlemek daha yerinde olacaktir, ancak bunun cok daha masrafli olacagini bilmeli ve bu ilgili avukatlarla calisip calismama konusunda cok derin arastirma yapmaniz gerektigi yonundedir ancak yine de cok buyuk belentiler icerisinde olmamanizi oneririm.

Temennim, surecin dugumlerinin bir an once cozulmesi ve bu kisir donguden kurtulup, mumkun olan en kisa surede Amerika’ya gelip buradaki hayatlariniza baslamanizdir. Bu sacmaligin bir an once sonlanmasi dilegiyle, sizlere sabirlar diliyorum.

• @Arthur-Morgan Bultenler aciklanirken, bircok etkenin goze alindigi farkli bir algoritma kullandiklarini dusunuyorum.

Aciklanacak olan bultenin ilgili oldugu ay dikkate alinarak, mesela Avrupa bolgesinde approve olmasi beklenen o kategorideki toplam vize sayisi, basvurulardan ne kadarinin vize islemleri icin yoluna devam edip etmeyecekleri uzerine istatistik tahminler, ABD icindeki adjustment status yoluyla ayni kategorideki basvuru ve dosya sayisi, tum bunlarin mali yil icinde verilebilecek ayni kategorideki toplam vize sayisina orani, ilgili bolgedeki konsolosluklarin is yuku, gecmisteki ayni ay icin gecerli istatistik bilgiler ve daha bazi faktorlerin bu algoritmaya dahil oldugunu dusunuyorum.

Bu yil, farkli olarak bir de pause durumu var. Bu algoritmaya bu da etki edecektir. Iyimser yaklasim, pause durumunun bahar aylarinda kalkmasi halinde, yil sonu itibari ile Avrupa icin cutoff 20-22 bin olabilir. Daha kotumser yaklasim, pause yaz aylarinda kalkarsa, cutoff 15 binde kalabilir. En kotu senaryo ise pause bu mali yil kalkmazsa, hic kimse surecini tamamlayamaz.

• @MySea Pandemi zamanı kapasite 0 iken ve hiç vize basılamıyorken bülteni current yapmışlardı. 2024'ün son ayında kotanın dolmayacağını anladıklarında son ayda çok yüksek sıçrama yaptılar ki kota dolsun. Normalde bülten kotanın aşılmadan doldurulması ve yükün yıla eşit dağılması için kullanılan bir araçtır.

Fakat bülteni arttırmayarak sistemi tıkıyorlar. Normalde vize alan 7000 kişi + 221g'ye kalanlar üzerinden hesap yapıp 52k'ya kademeli yaklaşılması gerek. Bunu yapmıyorlarsa pause kalktığı herhangi bir zamanda direkt "current" yapmaları gerekir çünkü yetişmeyeceği garanti olur. Bülteni arttırmamak şu aşamada sistemi öldürmekle eşdeğer çünkü artmazsa kimse süreçte ilerleyemez en başta.

• @ugursway evet hem bu başlığı dava konusuyla yormamış oluruz, rica etsek bu 2026 davası için yeni bir grup kurulabilir mi ?

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @ugursway Evet, maalesef yetersiz zaman nedeniyle birçok kişi vize alamamış, ancak bu ekip yine de binlerce kişiye vize aldırmayı başarmış. Zaten önemli olan da bu, değil mi? 10 bin kişiden sadece 1000 kişi bile vize alsa, asıl mesele o 1000 kişiden biri olabilmek. İnsanlar da zaten bu yüzden davalara katılıyor; hangi firmanın açtığı çok da önemli değil. Fakat nedense bu konuda Red Eagle Law öne çıkıyor. Eğer başka başarılı bir firma duydaysanız, paylaşırsanız seviniriz.
    Mandamus tipi davalara gelince, bunun çok daha pahalı olabileceğini (yaklaşık +5000$) düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• mandamus davası tam olarak ne oluyor nerden ulaşabilirim?

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 728
  • 16399
  • 83
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |