Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Burak-0 ve @umayy çok teşekkür ederim arkadaşlar 🙂 En kısa zamanda her şeyi atlatıp, gelmeniz dileğim ile 🙂

• Arkadaşlar merhabalar. Eksik belgesi olup Ankara'da elden belgeleri teslim eden arkadaşlara bir sorum olacaktı. Benim sonunda mailim geldi, pasaportumu VFS ye teslim etmem gerekiyor ancak şehir dışındayım. Verirken parmak izi okutuyor muyuz? Benim yerime başkası teslim etse sorun olur mu?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @Ekto-Oktan trackmyvisada bizm icin de nisan 10-20 arasi gozukuyor , ben de bu hizlanisa sasirdim temmuz sonu gibi bekliyordum
    Umarim en erken sekilde aliriz onaylari

• @Ekto-Oktan Merhabalar paylastiginiz icin çok tesekkur ederim. Gecen gun biri sormuştu duyum alan var mi diye ama cevap görmeyince kimse oyle bir duyum almadı diye üzülmüştüm. Daha sonra kendim bir araştırmaya girdim ama doğruluk payi yuksek olmayabilir ve kimseyi umitlendirmemek adına bir sey yazmadım. Sadece arastirmalarima gore ellerine gecen dosyalardan vize yasağı olmayanlara öncelik veriyorlar diye okudum. 75 ulkenin vizesi hold edildiği icin onlara bakmayacaklarını aciklamis USCIS ocakta. Yani ben o sekilde anladım. Kaynağı asagiya bırakıyorum. I-130 onay sureci sitelerinde hala 13.2 ay yazıyor ama kendim günlük onay / bekleyen toplam dosya sayisini oranladigimda onay 8-10 ay arasına denk geliyor. Bizim basvurali 3 ay oldu , amerikada avukatımız da surecin 7-10 ay arasina düştüğünü söyledi. Umarım bu soylentiler doğrudur.

• Herkese selam, 12 saatlik uçuş sonrası Amerika’ya geldik. Thy ile uçuş sağladık keyifli ve rahat bir yolculuktu bizim için. Klasik sorular yanınızda ne kadar dolar var, adres teyidi, gıda getirdiniz mi gibi. Eşim bir hafta Türkiye’de kaldıktan sonra beraber döndük ve green card işlemlerini birlikte yaptık.
    Darısı tüm haber bekleyenlerin başına

• @Turhan-0 tebrik ederim zorlu bir süreçten geçip günün sonunda kendinizi Amerika’ya atabildiniz nihayetinde 🙂 Size ve ailenize bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim darısı bizim başımıza inşallah 🙏🏻

• @erncndr Sizin ve sabırla bekleyen herkesin güzel haberlerine hep birlikte okuyacağımıza inanıyorum🙏

• Bu arada eşi İngilizce bilmeyen veya dil bilgisi az olan arkadaşımız vardı ismini hatırlayamadım. Amerika’ya giriş yapıldıktan sonraki green card işlemleri için endişelenmişti. Biz eşimle birlikte geldik girişte vatandaşlar ve vatandaş olmayanlar diye ikiye ayrılan yerde eşim görevlilere durumu izah etti bizle beraber geldi tercümana vs gerek kalmadan kısa zamanda hallettik. Yaklaşık 5 dakika içinde bitti.

• @Turhan-0 Hayırlı olsun. Bundan sonraki yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
    İngilizce konusunda soru sorup duran bendim. 🙂 Hatırladığınız için çok teşekkürler.
    Belki ben de aynı gün gidip beraber dönmeyi deneyebilirim o halde. Belki izin verirler bana da. Ama her havaalanından izin verirler mi acaba? Sonuçta biraz da görevliye bağlı. Eşim büyük ihtimal Dulles, Washinton DC den gelecek vize alabilirsek. Buradan da rica ederim, gitmeden de izin verirler belki önceden sorarsam ya da belki hafta sonuna denk getirmeye çalışır aynı uçakla gidip dönmeyi bile deneyebilirim. Bakalım ne olacak? Olsun, gelsin o gün de herşeye razıyız artık. 🙂
    Amerikaya ilk gelişiniz mi bilmiyorum ama eşinizin yanınızda olması herşeyi kolaylaştıracaktır. Aileler hep beraber olsun. 🙂

• @ecemustafa Merhaba hocam ben bu dosyayı yeni gördüm USCIS bunu ne zaman paylaştı inanın haberim bile yok ama bu gerçekse bugünlerde yaşadığımız hızlanma ile ilişkilendirilebilir yani doğrudan aha bu yüzden hızlandı demek doğru olmaz ama ilişkilendirilebilir çünkü belgenin gösterdiği böyle duruyor. Ama dediğim gibi Yinede kesin bir bilgimiz yok ne desek komplo teorisi 😕

• @bamboo Merhaba hocam sizinle benim Formu gönderme tarihlerimiz yakın bendede 20 nisan-30 nisan diyor yani yakın tarihlere sahibiz pek bir ala mümkün umarım böyle gider. Şuanda bariz bir hızlanma var ve USCIS hızlandı eğer böylede devam ederse muradımıza ericeğiz hepimiz ^^

• @Yuri-Spaky Çok teşekkür ederim Amerika’ya ilk gelişim Denver havaalanından giriş yaptık eşimin yanımda olmasını görevliler anlayışla karşıladılar. Hakkınızda hayırlısı olsun, sorunsuz bir şekilde giriş yaparsınız umarım

• Merhabalar arkadaşlar

Ben de 11 yıldır USA vatandaşı ile evliyim ve iki çocuğumuz var. Çocuklar vatandaş. İstanbul’da evlendik ve uzun yıllar Tr de yaşadık. Ama ülkenin durumu malum, gitmeye karar verdik çocuklar için.

Şuan NVC aşamasındayız. Geçtiğimiz hafta yüklediğim dosyaların çoğu onaylanmış ama birth certificate ve marriage certificate i tekrar yüklememi istemişler. E devletten aldığım Vukuatlı nüfus kayıt örneği ni ve evlilik cüzdanını çeviri yapmadan yüklemem sorun olur mu? Mülakat Ankara’da yapılacağı için türkçe evrakların çevirisine ihyiyaç olmadığını okudum bir kaç yerde.

Bu arada tekrar yükleme yapmamı istedikleri evraklar tercüme ettirdiklerimdi.

Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır ve yol gösterebilirseniz çok memnun olurum.

• Arkadaşlar aktarma bildiğiniz uçuşlar var mı uygun fiyatlı

• Yeşil pasaportum var Avrupa üzeride olabilir

• Thy yeterince ödeme yaptım birde bu şekilde deneyeyim uygun bilet varsa

• @ahmetZ Ahmet Bey, esiniz 2025 donemine ait W2 belgelerini almistir muhtemelen, mulakatta yaninizda bulundurun. Ya da oncesinde ceac sistemine yukleyin bence. Bahsettiginiz aylik maas ($11.000) gayet yeterli diye biliyorum. Muhtemelen onceden yuklenen belgelerde gelir sinirdaydi. Yine de elbette ben bilirkisi degilim ama fikrimi soylemek istedim.

• Mülakatım ne kadar harika geçtiyse, pasaport sürecim de o kadar kötü geçiyor...
    bugün tam 12. gün ne sistem de pasaport durumum görünüyor ne mail ya da bildirim hala yok...
    ceac visa status check'te bilgileri giriyorum veri bulunamadı diyor.
    ustraveldocsta ki iletişim bilgilerini aradım görüşme yaptım pasaport numaramı girdiler ama dosyayı görüntüleyemediler.
    ankara konsolosluğuyla iletişime geçin dediler.
    mail attım dönüş gelmedi.
    Inquiry form gönderdim ona da dönüş gelmedi.
    konsolosluğu 50-60 kez aradım açan olmadı...
    ben şu an ne yaşıyorum en ufak bir fikrim yok.

• @Refiks umarım en kısa zamanda haber gelir sonuçta pasaport onlarda daha önce böyle sorunla karşılaşan oldumu acaba

• @Refiks valla bende eksik belge için pasaportlari yolladım hala issued yazmıyor hergun vaka güncelleme tarihi değişiyor ama vizeyi basmadilar beklemekten başka yapacak biseyimiz yok

Benzer Başlıklar

• 1
  • 9
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |