Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @kasım-doğan teşekkür ederim :)


  • Arkadaşlar yaşadığımız sürecin en kolay kısmı konsolosluk sadece sorulana cevap verin extra bir şey söylemeyin örneğin ben şunuda getirdim bunuda getirdim demeniz işi uzatıyor istediğini berin extra birşey sunmayın düz mantık örneğin aile dostumuz dedim dostun ne olduğunu anlamadı yakın arkadaş olarak düzeltim.


  • Aklınıza takılan sorular olursa numaramı özelden yazarım


  • Arkadaşlar vizem ıssued oldu


  • @kasım-doğan hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim 🙏


  • Arkadaslar merhaba, 3 subatta istenilen orjinal evrak ile pasaportumu barkod ile UPS den gonderdim. 4 subatta VFS ye teslim edildi diye mail geldi. Fakat bundan sonraki asamayi nasil takip edecegim bilmiyorum. Konsolosluga yollayip yollamadiklarini gorebilcegim bi yer var mi?


  • Pasaportum ups e verilmiş email geldi


  • Değerli arkadaşlar 3 ünde mülakat 5 inde kargoya verildi amacım bilgi paylaşımı sadece


  • @seda-2 ceac vize statünüzü takip edebilirsiniz dosyanıza baktıkları zaman updated tarihiniz güncelleniyor


  • Selamlar arkadaşlar, 10 saatlik uçuşun ardından nihayet kutsal topraklara vardık :D Pasaport görevlisi yalnızca pasaportuma baktı bana bir adres verebilir misin yoksa şu adrese green cardını yollayabiliriz dedi ve adresi söyledi. Dedim lütfen ona gelsin. O ara işlemleri yaparken burada ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sordu. Bende dedim muhasebeciyim, yasaları öğrenip muhasebecilik yapabilirim. Ooo çok güzelmiş, hoş geldiniz, green cardın teslim edilmesi 6 ayı bulabilir. O yüzden vizenizi kullanabilirsiniz green cardınız gelene kadar. Sonra dedim ki polis sorarsa vizemi göstersem sorun olmaz değil mi diye sordum. O da dedi ki bir sorun olacağını düşünmüyorum dostum tiktok ta her ne gördüysen buralarda öyle şeyler yok dedi :) Gerçekten bütün görevliler çok nazikti, bende kırık ingilizcemle olabildiğince nazik olmaya özen gösterdim. Sonra valizimi aldım, kapıdaki görevli welcome do you have veggie or fruit on your lugguage sir diye sordular yok deyince geçtim, sanırım tohum falan taşımak yasak o yüzden sordu ama ben valizimin içerisinde sorun olabileceğini düşündüğüm şeyleri saymaya başladım onlara bir şey demedi öyle geçtim eşimle buluştuk :) Bu kadar, umarım herkes bu anın mutluluğunu ve tatlı yorgunluğunu yaşar :)


  • Herkese Merhabalar tekrardan ben ufak tefek I-130 için sağı solu kontrol ediyordum TMVN verilerine biraz baktım an itibariyle Discord sunucusunda kullanıcılar Yakın tarihli onaylar bildirmeye başlamış Şuanda 5 Şubat 2026'dayız en azından Burada öyle çünkü ben Meksikadayım anlık Türkiyeden geri geliyor tarih farklılığı olabilir hocam an itibariyle 31 Ocak 2025 tarihli dosyalara bakıyorlar yani Arkada kalan dosyaları (Backlog) ciddi şekilde eritiyor USCIS artık hızlanmayı geçtim süreyi çok hızlandırıyolar ben bu formu ilk doldurduğumda 4 Haziran 2025'de toplam onay süresi yaklaşık 14.5 ay idi. şuanda geldiğimiz noktada 31 Ocak 2025 onayları veriliyor ve biz 5 Şubat 2026 dayız bu da demektir ki şubat 2025 ile aralarındaki gün farkı 4-5 güne kadar düşmüş yani 14.5 aylık bekleme süreleri Anlık 12 Ay'a düştü şuanki durumda şu dakika dosya dolduran biri ortalama onayını 12 ay içinde tam 1 senede alabiliyor ki 2.5 aylık bir zaman kazanmışız. Ve USCIS hala arkadaki dosyaları eski dosyaları (backlog) eritiyor böyle giderse süre 12 ay'ın bile altına düşücek.

    @can-bolatbaş Sizin açınızdan baktığımda I-130 tarihiniz 12 Şubat 2025 ve şuanda anlık olarak 31 ocağa bakıyorlar özetle şunu diyebiliriz ki sizinle USCIS arasında sadece 15-20 gün kaldı bir sorun olmazsa şubatın 12-16'sı Arası Ses çıkmasını bekliyorum ben sizin dosyanız için ki bu olursa zaten elimizdeki veriler bu incelemelerimiz doğru demektir ki gerçekten mutlu olurum sizin için yakında onay gözüküyor hocam ^^

    Ve bir diğer konuda TrackMyVisa'nın kendi websitesi onların sitesinde anlık olarak benim için onay beklentisi Nisanın 20-30'u arası gözüküyor tabiki şuanki güncel statüye göre değil USCIS'in şuanki hızı koruyup daha fazla eski dosyayı eriticeğini yani (backlog) eriyeceği için hızlanacağını hesaplayarak böyle bir tahmin yapıyorlar ki eğer zaten bu hızda giderse bu dedikleri mümkün ve bende nisanda Can hocamdan 2 ay sonra onay alabilirim ama şu hız kesilmeden devam ederse kesilirse garanti olarak Mayıs-Temmuz arasına kayıcaktır benimkisi. Şu geldiğimiz noktada günün sonunda ben çok heyecanlıyım çünkü I-130 bu sürecin en çileli kısmı ve vizesini alan arkadaşlarımızın bizi bu konuda anladığını ben çok iyi biliyorum ve bunu aşıcağımıza inanıyorum.

    Günün sonunda herkese bol şans dilerim ben sadece güncel durumları paylaşmak istedim şuanda I-130 için işlem hızları iyi gitmekte ve burada dikkat ettiğim bir diğer şey mülakat tarihleri yanlışım varsa düzeltebilirler Haziran DQ'lı arkadaşlarımız yaklaşık 7 ay kadar bekledi fakat geldiğmiz noktada yanlışım yok ise 3-4 ay içerisinde mülakat dağıtıyorlar artık DQ sonrasında gördüğüm kadarıyla. Ha yanlışım varsa düzeltin çünkü bu noktada çok bilgim yok sürecin içine dahil değilim fakat izlenimlerim bu yönde.

    Velhasıl kelam günün sonunda USCIS için I-130 bekleyen herkese diyebiliceğim şey bir tık şanslı olduğumuza inanıyorum USCIS şuanda hızlandı burada 14-15 ay bekleyen çok fazla arkadaşımız var ve çok ciddi bedeller ödediler ve bizim dönemimiz USCIS'in hızlandığı bir döneme geldi bence bu da mutlu olmamız gereken bir şey tekrardan vizesini almış alacak veya I-130 Bekleyen herkese bol şans diliyorum ^^


  • @Seyduna hocam hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim, bu tarz hikayeleri daha sık görmek istiyoruz forumda keşke herkes sizin gibi amerikaya girişten sonra da yazsa buraya 3-5 bişey :)


  • @erncndr aslında bu zaman a kadar giriş deneyimi yazan kişiler oldu burada... buraya herkesin yazmamasının sebebi ''göçmez vizesiyle ABD'ye ilk giriş'' isimli başka bir bölüm var genelde bu oraya yazılıyor.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3929?_=1770355379909


  • https://ibb.co/4whyQDNS

    arkadaşlar bi kaç aydır böyle technical issue yazıyor request de gönderdik fakat düzelme olmadı. böyle bir sorunla karşılaşan var mı?


  • @Refiks Evet hocam bu konuyu takip ediyorum zaten ama burada sürecin tüm adımlarını konuştuğumuz arkadaşların günün sonunda amerikaya giriş yaptık diye bu başlıkta paylaşmaları daha farklı hissettiriyor çünkü buradaki çoğu kişiyi en azından isim olarak tanıyoruz “vay be bir kaç ay önce bu aşamadaydı şimdi amerikaya giriş yapmışlar” diye düşündürtüyor insanı ve güzel hisler uyandırıyor bizde :) aslında sürecin A’sından Z’sine kadar tüm adımları yazılmış oluyor bu başlıkta, diğer başlıktaki çoğu kişiyi tanımıyorum o yüzden çok farklı gelmiyor bana :) mesela sizde buraya amerikaya giriş yaptım diye yazdığınız gün sizin de sürecinize hakim olduğum için hangi zorluklardan geçerek oraya ulaştığınızı bilmiş olacağım ve motivasyon sağlayacak aslında bir nevi, ne bileyim farklı bir his uyandırıyor belki heyecanımızdan dolayı böyledir :)


  • @erncndr evet dediğin gibi bir süredir beraberiz hepimiz, birbirimizin abd'ye girdiğine şahit olunca güzel hissettiriyor gerçekten buraya yazılmasında bir sakınca görmüyorum tabiki de :) ama havaalanları konusunda detaylı ve teknik durumlar için diğer sayfa daha sağlıklı oluyor bazı havaalanlarında girişte 1 saat bekleniyor bazıların da 5 dakika sürüyor, bazıların da çok soru soruluyor bazıların da hiç sorulmuyor gibi durumlar var :)


  • @Refiks O konuda haklısınız hocam 🫡


  • Merhaba ceac sistemine girdim ve şöyle konulu mesaj geldi ‘’ may you need joint sponsor ‘’ sponsor mu bulmam gerekiyor anlamadım mesajın içeriğine baktim “The Sponsor's I-864 form may not meet the minimum requirements to overcome poverty guidelines. You may wish to find a Joint Sponsor and upload their I-864 form and financial evidence via CEAC before your visa interview. A final determination of your eligibility will be made by a consular officer following your visa interview. Yazıyordu eşim formları doldurduğunda ailesiyle yaşıyordu ve ailesindeki üyeler çalışmıyordu eşim şu an aylık 11000 dolar maaş alıyor ve tek başına çalışıyor mülakatta sorun olur mu sponsor bulmam mı gerekiyor anlayamadım gelen mesaj belirsiz sizin düşünceniz nedir ne yapmam gerekiyor?


  • @ahmetZ hocam aslında mesajda açıkça her şey yazıyor, sponsor geliriniz ya yetersiz ya da tam sınırda olarak görülmüş. Bu şekilde de mülakata girebilirsiniz ancak memur değerlendirecek durumu ve onun inisiyatifine kalmış kısacası vakit varken sponsor ekleyin garanti olsun demek istiyor mesaj.


  • @Refiks esim şu an ailesinden farklı bir eyalete taşındı ve 1 yıldır tek başına yaşıyor normal şartlarda geliri fazla bile bu durumu memura söylesem anlayış gösterir mi ?


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum