Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar her şey çok güzel sadece sorduğuna kısa cevap verin

• Uzun hikayeyi anlatacağım

• @kasım-doğan tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar 🍀

• @Yuri-Spaky Teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için

• @kasım-doğan Çok sevindim tebrikler 🙂

• @ceen Tşkler

• @kasım-doğan Tebrikler, yeni kıtada eşinizle birlikte başarılar dilerim 🙂

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar hiç tedirgin olacak bir şey yok girişten çıkışa kadar herkes saygılı ve nazik davrandı sadece biz vize başvurusu yapanlar sorunuz

• @kasım-doğan Tebrik ederim, eşinizle birlikte güzel günler sizi bekliyor 🎉

• @kasım-doğan harika bir haber🥳🥳🥳

• @kasım-doğan Harika bir haber, deneyimlerinizi bekliyoruz sizin adınıza çok sevindik darısı diğer mülakata girecek arkadaşımızın başına. 🙂

• 29 ocak perşembe günü mülakata girdim...
    tüm günleri sayarsak 6 gün
    iş günlerini sayarsak 3 gün oldu...
    visa status checkte bilgileri girince hala ''arama sonuç vermedi'' diyor.
    ayrıca ne konsolosluktan ne de VSF'den hala mail almadım.

• @Refiks hocam yarın falan bilgi alırsınız en geç bence

• @erncndr aslında acelem yok, sadece reddit ve bu forumda okuduğum tecrübelere göre bir sorun olabileceğini hissettiğim için endişe ettim... 3.gün de kargonun gelip teslim edilmesini beklemiyorum tabii ama diğerlerinin de olmaması garip geldi, cuma ya kadar bekleyeceğim bakalım.

• @Refiks 29 ocak’da ıssued oldu dün pasaportumu teslim aldım, belki fikir olur. Birkaç güne kadar teslim aldım haberinizi alırız inşallah

• @ceen Bir an önce sizin de bizim de işlemlerimizin sorunsuz sonuçlanması umuduyla. Yakın zamanlarda görüşmelerimiz. Ben de sizin gibi eşim için bakınıyorum. Biz vize alırsak pasaportun elimize ulaştığı gün ilk bileti almaya çalışacağız artık.
    Wise bilgisi için teşekkürler. Öyleyse işime yarayacak. Çok sevindim.
    Evrak yığını gerçekten sorun. Güncellerini toplamaya biz de başladık. Kolay gelsin.

• Merhaba değerli yol arkadaşlarım diyerek başlasam bir yanlışlık olmaz şu anda burada bulunanların en eskisiyim.

• Bu platform bana çok şey kattı aslında bir nevi iki yıldan fazladır hergün kontrol ediyorum yeni bir gelişme var mı yok mu diye ayrıca hepimizin çevremizdeki tuhaf insanların taciz edici sorularına cevap olması can kurtarıcı yönü vardı benim açımdan çünkü benim yalnız olmadığımı bu sürecin böyle işlediğini başka türlü izah edemezdim köşeye sıkışınca buradaki yorumları gösterip kendimi temize çıkarıyordum.
      Arkadaşlar ben Bursa’dan Ankara’ya özel arabamla saat 12 de çıktım sabah 5-6 gibi oradaydım trafik cezası yememek için çok yavaş gitim
      Hava soğuk değildi fazla o saatlerde konsolosluğun ve iş merkezinin arasındaki yolda eczaneni hemen önündeki üç dört araçlık park yerine park ettim çünkü avm nin park ücreti gerçekten çok yüksek defalarca çeşitli sebeplerden ödeme yaptıktan sonra akıllandım. İnsanlar ve insanımız her yerde olduğu gibi yine oradada kuyruk cambazlıklarına şahit oldum bu biraz can sıkıcı oluyor ve benim piskolojim biraz daha bozuldu Spartacus filmindeki köle pazarındaymışım gibi hissediyordum neyse
      1: saat tam 7:30 da kapı açıldı konsolosluk bahçesine doğru bir koşuşturma oldu ezilmemek kirlenmemek daha fazla tramva yaşamamak için kenara çekildim en sonda girdim bahçeye zaten randevum 7:30 da idi ilk girmem gereken olduğum için bende hiç kimseye sormadan sakince yürüyerek ilk ona girdim saat saat çağırıyorlar herkes kibar çalışanlar olarak neye göre kibar bizim davranışlarımıza göre kibarlar tabiki
    1. Passport teslim için sırayla aldılar
    2. İsimlerimizle çağırdıdılar havaalanında olduğu gibi içeri alındık
    3. Büyük binaya girdik aynı numarayı taşıyan bankalardaki sıra bekleme fişi verdiler
    4. Biz green kartlılar sandalyede oturarak bu bankoların açılmasını bekledik bir dakika çünkü tahminim saat 7:45 olmuştu Türkiyeli memurlar burada çalışıyor numaram yandı oraya gittim
      BENDEN İSTENEN BELGELERİ VERMEK İÇİN
      ÖNEMLİ
    5. Pasaport
      2.nüfus kayıt örneği (e-devlete)
      3.adli sicil kaydı (e-devlete)
      3.askerlik belgesi (e-devlete)
      4.boşanma belgelerimiz benimki e-devlete
      Başkada bişey benden istemediler
      YANİ CEAC SİSTEMİNE YÜKLEDİĞİNİZ BELGELERİNİ ORJİNALLERİ

Sol tarafta bizler için ayrılan bankoların olduğu bir yere geçtim oturabileceğim kadar yeterli sandalyelerin olduğu hatta küçük çocuklar için ana okulunda olan küçük masalar ve oyuncaklar bile vardı orada beklerken bir vatandaş e-devleten bir belge çıkarması gerekiyordu bilgisayar kullanmayı bilmediği için orada kullanmak için bir bilgisayar ve yazıcı vardı tam ona yardım edeyim derken siteyi açtım ismim söylendi yardımcı olamadan memurun karşısına gittim memurda ayakta bende ayakta camın arkasında konuşmaya başladık. Memur genç Türkçesi benim yeğenimin Türkçesi gibiydi o yüzden çok iyi anlıyordum onu
    Memur İngilizce konuşmaya başladı İngilizce biliyormusun bende İngilizce biliyorum biliyorum ama çok iyi değilim dedim Türkçeye döndük
    Parmak izim alındı
    Belgelerim memurun önündeydi beş altı dakika nerede evlendiniz Houston dedim neden geldin kalsaydın memur olduğum için geri gelmem gerekiyordu dedim
    Başka ülkede yaşadınız mu hayır dedim
    Eşin ile yaşadın mı beşbuçuk ay Houston da yaşadım dedim
    Daha önce evlilik yaptın mı evet dedim
    Eşin yaptınız evet dedim
    İkinizin çocuğu var mı hayır dedim
    Askerlik yaptın mı evet dedim
    Evrakları tek tek kontrol ediyordu iki ekran vardı birinden kontrol edip karşılaştırıp diğerine yazı yazıyordu belgelerimi sırasıyla işi biteni bana veri veriyordu bütün belgelerimi almıştım tekrar bendeydi sadece pasaport ondaydı son soru ek sponsorun adını söyledi bu kim diye sordu ben aile dostumuz dedim dostun ne olduğunu bilmedi ben İngilizce yakın arkadaş ve Amerika da öğretmenlik yapıyor dedim iki üç dakika sessizlik birşey yazıyordu tebrik ederim vizeniz onaylandı teşekkür ettim ayrıldım hepsi a dan z ye bu

• İranlı insanlar vardı arkadaşlar biri sormuştu günler önce

• Merhaba ustravel girdim avukatımın verdiği adresten işlem başarılı yazdı ama yan kısımda ds160 yan bahsediyor IR2 için yapmıştım kızımın adına açtım ama burda barkottan bahsediyor ben barkod alamadım ödemeyide yaptım 1260 tl ve site kesinlikle ingilşzceye çevrilmiyor yardım edermisiniz sadece vfs den gelen fatura var elimde o olurmu

• @kasım-doğan çok teşekkür ediyorum bu ayrıntıyıda unutmadığınız için🙏bundan sonrası için umarım her şey gönlünüzce olur 🙏

Benzer Başlıklar

• 2
  • 965
  • 1
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |