Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Burak-0 ustraveldocs hayatımda gördüğüm yazılımsal olarak en kötü sistem. Ben biraz uyanıklık yapıp hemen o esnada ödeme yapmadım. Vizeniz onaylanırsa büyükelçilik VFS ofisine veriyor, onlar da size mail atıyor. Bu aşamada ödeme yaparak, yine bulunduğunuz adrese gelmesini sağlayabilirsiniz

• @can-bolatbaş Merhaba hocam teşekkür ederim tekrardan evet dediğiniz şey benimde dikkatimi çekiyor dikkatli baktığımızda sanki I-130 Bekleyen insan sayısı çok ufak bir grup gibi ben bir sizi biliyorum bir ben varım El turco diye bir hocamız vardı yanlış hatırlamıyorsam başka görmedim şimdilik veya varsa bile bekliyorlar sizinde söylediğiniz gibi

Ama kimseyi suçlayamam I-130 gerçekten lanet bir aşama zaten başvuran kış uykusuna yatıyor USCIS'den cevap gelene kadar NVC aşaması bile USCIS aşamasından daha hızlı ilerliyor gerek cevapları olsun gerek DQ alma süreci olsun Mülakat Mektubu beklemeyi tabiki dahil etmiyorum o ayrı bir konu

Umarım iyi olur herkes onayını alır ben şuanki durumdan memnunum USCIS çok hızlı gidiyor önceki yıllara göre hızlanma bariz var umarım böyle kalır ^^

• @Burak-0 uid numarasını görüyorsanız problem yok , barcode lu sayfa transaction complete e basınca çıkar çıkmıyorsa dilini ingilizceye çevirmeniz gerekiyor ki barkodlu sayfa olmasada oluyor 🙂

• @Ekto-Oktan Ben de varım, ben de varım ama arkadaşlar şuan gerçekten gözden kaçılırmaması gereken entryler girdikleri için kalabalık yapmak kabalık gibi geliyor.

• @ozcancavus Merhaba hocam mesajınız için teşekkürler evet anlıyorum ama günün sonunda bekleme stresini azaltan başka bir şey yok ben zaten sabırsızın önünde gideni olduğumu düşünürsek konuşmazsam kendi kendimi yerim bir köşede sanırım buna dayanabilmekte ayrı bir yetenek vallahi 😅 Sizin içinde en iyisini diliyorum en yakın zamanda anlık sayı arttı umarım sizde yakında onay alabilirsiniz Bu arada PD tarihiz Ağustos 2025 mi yoksa Aralık 2025 mi yani geçen yılbaşında mı doldurdunuz yoksa geçen yıl ağustosta mı tekrardan sağ olun ^^

• https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/

usvisascheduling.com sitesinde hata alan arkadaşlar giriş yaptıktan sonra direkt bu linke tıklarsa barkodlu confirmation page açılacaktır.

Bende de hata veriyordu unknown tag diye ancak bu linke tıklayınca açıldı ve çıkan sayfayı print yaptım.

Belki bazı arkadaşlarımızın işine yarar. 🙏🏻

• Register online de kayıt yapmak istiyorum ama kullanıcı adı ve veya e posta ya kayıtlı mevcut bir hesap var diyor kabul etmiyor ama yok hiç giriş yapmadım ilk kez kayıt olmaya çalışıyorum bir bilgisi olan varmıdır yada başka bir e posta adresi yazsam olur mu? Nvc de ki e postayı yazıyorum

• @erncndr cansın cözüldü sıkıntı. Teşekkürler!

• @Burak-0 rica ederim 🙂

• @Bircan, I am a Pakistani national, and my husband is a US citizen. I know there is a pause on my nationality as well, but I was DQ in early August, which all of the people here got their IL earlier this month. The pause doesn't affect IL, but I think there are batches by which the embassy gives out IL. I see no foreign national here who received IL. The same is the case on Reddit. Probably, we'll have to wait till they start processing other nationalities.

• Arkadaşlar bir sorum olacak, ben amerikan vatandaşı olmama rağmen evlendiğimizden beri türkiyede eşimin yanındayım. Annesini kaybettiği için ona destek olmak adına bir süre türkiyede kalmaya karar verip sonrasında i-130 sürecimizi başlattık.

Mülakat esnasında bunun bir sıkıntısını yaşar mı eşim bu süreçte türkiyede yaşadığım için? Sonuçta burada yaşadığım süreçte de Amerikada taxlarımı yaptırdım ve Amerika ile bağlantımın hala devam ettiğini kanıtlayan telefon faturalarım ve en önemlisi de mortgage var üzerimde annem ile beraber ödediğimiz.

Bu süreci eşiyle beraber türkiyede tamamlayan arkadaşlar varsa cevaplarını beklerim mülakatın nasıl geçtiğiyle ilgili. Eşim biraz bu konuyla ilgili stres yaptı acaba bir sorun çıkartırlar mı diye o yüzden sormak istedim sizlere.

• Arkadaşlar merhaba. Bizim de 17 Mart ta görüşmemiz var fakat police certificate hakkında bir sorum olacaktı. Eşim geçen yıl Kanada da 7 ay kaldı sonra Türkiye’ye geldik 5 ay Türkiye’de kaldıktan sonra Kanada’ya tekrar geldik ve şu anda kendisi 8 aydır Kanada’da. 3 ekimde nvc ye yüklemek için police certificate aldık. Şubat sonunda mülakata katılmak için Türkiye ye dönecek. Bu sürede police certificate aldıktan sonra 5 ay daha Kanada’da kalmış olacak. Tekrardan bu evrakı almamız gerekir mi ? Normalde 2 yıl geçerlilik süresi var bunu biliyorum fakat bu evrakı aldıktan sonra 5 ay daha kalmış olması farklı bir durum oluşturur mu ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

• @erncndr merhaba , eşim abd vatandaşı.Orda doğmuş 4,5 yaşında türkiye ye dönmüşler ve bir daha da abd ye gitmemiş.Ne adres ne banka hesabı ne ehliyet var 🙂 sadece her yıl foreign tax formlarını doldurmuş.Bize domicile ile ilgilide hiç belge sorulmadı.Ayrıca eşinizle beraber yaşıyor olmanız bence bir artı.Yani birşey olmaz merak etmeyin …

• Arkadaşlar doktor randavusu tamam kargo ödemesi falan tamam sayfa barkoduda hazır. Geriye sadece dosyaları organize etmek ve beklemek kalıyor sanırım , sıranın bize gelince böyle heyecan ve stresi aynı anda yasamak bir garip oldu ama güzel telaşlar. 🙂

• @Ekto-Oktan Yavaş yavaş bizim de vaktimiz gelecek, Aralık 2025 başvuru tarihimiz. Gün geçtikçe bizim de heyecanımız artıyor sessizliğimizi bozarız diye düşünüyorum

• @seda-2 inş en kısa zamanda evraklarını ulaştırıp vizeni alacaksın🙏peki konsoloslukta dikkat ettinizmi yabancı uyruklu özellikle İranlı varmıydı acaba(21 ocakta 75ülkeye yasak başladıya acaba mülakata çağırıyorlarmı diye merak ettim 😔

• @umayy sağlık muayenelerin hepsi İranlı dolu, son zamanlar da mülakata giren herkeste İranlı dolu demişti.

• @Refiks Hocam konudan bağımsız bence bu 75 Yasaklı ülkeye mülakat dağıtmaları bile mantıksız. Yani bencilce gelicek ama sonuçta vize vermeyecekler boşuna vize alabilicek insanlar için bekleme süresi yaratıyorlar. Yani bence mantıklı olan nedir derseniz bu insanların mülakatı sağlık muayneleri herşey durdurulur boşalan yer içinde bekleyen ve vize alabilicek kişilere mülakat verilir hızlı işlem için

O Yüzden ben bu İran vatandaşı muhabbetini acayip saçma buluyorum gerçi bazı iranlıların tc pasaportu var diye biliyorum ama Genel olarak İran Suriye bu tarz insanların yasak kalkana kadar tüm işlemleri durdurulsa şundan çok daha mantıklı olur en azından bekleyen ve ve vize almaya uygun ülkelerin vatandaşları açılan kotadan yararlanır işlemler hızlanır şu hamle ile sadece sistemi tıkıyor o adam geliyor vize yerine yasaklı olduğuna dair bilgilendirme kağıdı veriyorlar sonra bekle haber ediceğiz diyorlar ee madem bunu yapıcaksın verme direkt mülakat at bir mail yasak kalkınca dağıtıcağız diye geç boşuna o adamı oraya yormaya gerek yok ve boşuna kota doldurmaya gerek yok bence yani

• @ozcancavus Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun ben şimdi anladım geçenki yorumda siz dediniz ya bende varım diye sizi görmemişim ben çünkü siz yeni başvurmuşssunuz sanırım ondan ötürü şimdi denk geldim tekrardan hayırlı olsun süreciniz sayılı gün çabuk geçer diyelim 💯

• @Ekto-Oktan sorunun cevabı soruda gizli Ektocum onlar Türk vatandaşı hepsin de türk pasaportu var, o yüzden herhangi bir durdurma ya da iptal etme gibi bir durum olamaz bence.

Benzer Başlıklar

• 6
  • 3116
  • 1
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |