Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gigi25 tekrar tekrar denedik sonunda oldu 🙏🏼 teşekkürler 🙏🏼🤗

• @kadargo sorun çözüldü ama yardımınız için teşekkür ederim🙏🏼

• @Beyza-Nur-Çakal rica ederim halletmenize sevindim😇

• Arkadaşlar bugün ban email geldi herhangi birşey yüklemem istenmiyor sadece orijinal belgeleri getirin diyor. Zannedersem Ankara konsolosluğu dosyayı biz gitmeden inceliyor ve böyle bir email atıyor doğru mu düşünüyorum acaba

• @Yuri-Spaky Harika info, teşekkürler 🙂

• @Beyza-Nur-Çakal Sormamda sakınca yoksa Türk kartıyla mı ödediniz yoksa Amerikan kartlarıyla mı? Ben de ona göre ödeme yapacağım, sanırım Türk kartları sıkıntı olabiliyor

@gigi25 Teşekkür ederim info için

• @karemkuzey sorun değil maili bugün 17.00 gibi gönderdiler

• @kasım-doğan evet bana da mail gelmişti eksik evrak ihtimaline karşı istiyorlar elinizde ne varsa götürmeniz tavsiye ederim

• Bu ileti silindi!

• @Alternative12 kardeş Allah senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin ve Allah seni kimseye muhtaç etmesin olurda birgin çaresiz kalırsan iyi ve yardımsever insanlarla karşılaştırsın çıkarcı insanlarla değil.

• ....................

• @Alternative12 sözümü tekrarlıyorum özelden dediğim gibi başka bir söyleyecek sözüm yok sana. Düşüncen ve fikirlerine saygı çerçevesinde Allah sponsor meselesi ile alakalı senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin. Olurda birinin Bi gün bir işi düşer kendisi olmasa bile akrabası çoluğu çocuğunun, İnşallah yardımsever iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi. İster sayfalarca yazı yaz ister hesabı sil. Küfür etmedim argo kelime kullanmadım bende kendi dilek ve temennimi söyledim. Bu benim son cevabım sana.

• @burak2344 @Alternative12 @Seyduna
    Sakin olalım arkadaşlar, hepimiz şu an stresliyiz, burak sponsor krizi yaşıyor benim de mülakatta red alma durumum var bu yüzden bence hiç birimiz sağlıklı düşünemiyoruz şu an.
    Hepimizin penceresinden bakınca hepimizi haklı görüyorum, o yüzden şu konuda hepimiz birbirimizin penceresinden bakıp yumuşasın. Kimse hesabını silmesin.

Çok önceki bir paylaşımım da henüz USCIS sürecinde olan arkadaşlar için bu durumun zaman geçtikçe ne kadar psikolojik olarak yıprattığını insanları gerdiğini yazmıştım, o arkadaşlar görsünler işte 🙂
    Hadi hepinizi öpüyorum bu akşamı hepimiz unutalım.

• Pazartesi görüşmem var ve bende aşırı gerginim 😂 turist vizemle 180 günden fazla overstay yaptıgm icin ve 3 yıllık amerikaya giriş yasagı dolmadıgı icn yüksek ihtimal ret yicem ve waiver isticekler. Waiver sonuclanması 2 yıl surebılıyormus . Bunları yeni öğrendim avukat bize süre ile ilgiili birşey söylememişti kafamız rahattı hemen waiver yapıp gecerız gibi dusunuyorduk fakat yenı ögrendımki cok uzn suruyormus. Tek umudum temmuz 2026 ya kadar dosyamı dondurmaları ve benımde 3 yılımın dolduktan sonra tekrar gorusmeye cagirmalari olacak. Bu konuda bilgisi olan var mi? Overstay yapan ve vize alabilen? Yada dosyasini belli bi tarihe kadar donduran?

• @Turhan-0 sizede cok kirildim valla sebebinizi yazmadiniznher gun neden olumsuz sonuc aldiginiI dusunuyorum ve daha da geriliyorum kendi gorusmem icin. Ozelden bana sorular sordugunuzda elimden geldigi kadar yardimxi olmaya calistim size fakat ben size ozelden yazip sebebinizi sordugumda gormediniz bile. Ins hakkinizda hayirlisi olur

• Şimdi dikkat ettim Bu Alternative yazan arkadaşımız beni engellemiş şahsının yazıları gözükmüyor burada acaba canını sıkıcak ne yaptım 🥴

• Merhaba kızım için başvurdum 2023 yılında nvc den 02.12.2025 te DQ oldu bekliyorum mülakat tarihini TC vatandaşıyız eşim ABD vatandaşı ben green cartlıyım kızım 18 yaşında IR2 statüsünde üvey çocuk olarak baş vurduk sıra bize ne zaman gelir Ankara mülakat tarihi veriyormu cevap alabilirsem sevinirim

• @Seyduna Cok tesekkur ederim 😊

• Sonunda pasaportum issued statüsüne geçti en kısa sürede herkesin bu süreci tamamlamasını diliyorum 🙏🏻

• Günaydın arkadaşlar, endişelerimiz, korkularımız, umutlarımız kısaca bütün duygularımızın birbirine karıştığı bir dönemden geçiyoruz. Nasip-kısmete inanıyorum. Derler ya yiyecek ekmeği içecek suyu varmış diye olanlar yerlerine ulaşıyor. Ben bunu başaramasam da telaş etmeyin akışına bırakmaya çalışın. Olacak olan bir şekilde tamamlanıyor ama olmayacak demeyim de zor olacak olanda her ne kadar tam belgeylede gitseniz olmayabiliyor. Gerçekten hiçbir şey garanti değil.
    Refiks arkadaşımız bir yazısında Amerika’ya gidip evime ulaşana kadar hiç birşeye garanti diyemeyeceğim gibi söz yazmıştı o kadar haklı ki gerçekten.
    Benim mülakatım geçen haftaydı ve bütün evraklarım tam olmasına rağmen 221g ile geri döndüm.
    Çok uzatmadan gelelim esas meseleye herkes gibi güvenlik kontrollerinden geçip sıranın gelmesini bekledim ve Türkçesi az yabancı uyruklu konsolos bir beyle mülakata başladık. İlk etapta istenen bütün evraklarımı inceledi ama sanki bir şeylerden memnun değilmiş gibi bir tavır içindeydi sürekli ekrana bakıp bir şeyler yazıyordu bu durumda beni inanılmaz gerdi. Sorduğu bütün soruların cevapları yanlıştı
    ( eşin Türkiye’de mi yaşıyor hayır
    Eşinin iki çocuğumu var hayır
    Eşinle boşanıp tekrar mı evlendin hayır vb birçok soru)
    Açıkçası doğruluğu test ediyor diye düşündüm. Eşimin boşanma kâğıdına bakıp eski eşinin ben olduğumu bile iddia edip sonra özür diledi. Benim Türkçem az deyip yanımda tercüman bir bayan getirdi o gerçekten bize çok faydalı oldu. Yani beyefendi gerçekten ya okuduklarımı tam kavrayamıyor yada başka bir sorun vardı. Çoğu yanlış anlaşılması tercüman sayesinde düzelttik. Bu süreçte birkaç defa beni yalnız bırakıp gitti geldi. Korku filminin içine düşmüş gibi hissedip neler olduğunu gerçekten anlayamadığım stresten geberdiğim anı yaşıyordum. Sonra tekrar geldi ve eline sarı bir kâğıt aldı hiçbirşey demeden sadece yazıyor çiziyor. İçimden bu kadar eksik evrağımız ne olabilir diye soruyorum kendi kendime.
    İstediklerini anlatmaya başladı vergi kâğıtlarını gönder dedim yanımda istemediniz ki aldı baktı üstünü çizdi
    Evliliğe dair kanıtlar dedim onlarda yanımda
    Güncel doğum kâğıdının başka örneği var mı evet dedim ceac yüklediklerimiz eski tarihlilerde yanımdaydı ben eksikleri verdikçe biraz bozuldu ve benden o saçma belge dediğim belgeyi istedi. Boşanma belgemin hem adliye hem valilik apostili noter onaylı yanımda elinde olmasına rağmen. Dini boşanma belgesi var mı dedi. Ben daha önce kimseden böyle bişey istendiğine şahit olmadım. Bu formu 2 seneye yakındır takip ediyorum. Yok dedim bu kâğıdı bize alıp pasaportla göndereceksin dedi. Ben stres yönetimi zayıf biriyim ellerim buz kesti bütün vücudum titriyor çıktım. Açıkçası konsolos mağduru olduğumu düşünüyorum. Milyonda bir bile böyle bir belge isteneceği aklıma gelmezdi. Hemen otelden eşyalarımı alıp yola çıktım. Bir belge peşindeyim ama ne olduğunu bilmiyorum bi çare.
    Nitekim resmi bir kurum belgesi aldım. Tercüme ve noter onaylı bir şekilde gönderdim. Salı günü teslim edildi. Seyduda arkadaşımızında bu arada belgeleri Salı günü teslim edilmişti onay almış. Ama benim dosyama bakılmadı henüz.
    Ben bu süreçte şunu daha iyi anladım ki her birimizin hikayesi, hayatı bir diğerininkinden çok farklı. Birimizden istenen bir başkasından istenmiyor. Aynı gün teslim edilen evraklarda bile birine bakılırken diğeri bekleyebiliyor.
    Biz o kadar garanti gözüyle bakıyorduk ki avukatımız dahil hepimiz şok olduk. Benim eşim bazen her ay bazen iki ayda bir gelir gider. Aralık ayı sonunda geldiğinde kişisel eşyalarımın çoğunu nasılsa bir ay sonra gidiyoruz diye götürdü. Ona göre planlar yaptık. Şuan sanki Herşey bitmiş gibi hissediyorum. Mülakat sonrası birkaç günüm ağlama krizleriyle geçti. İsyan etmekle, kabul etme arasında gidip geliyorum. Ne yemek ne uyku hiçbir şey kalmadı sadece belirsizlikten kurtulmak istiyorum.
    Bu arada ben vergi kâğıtlarımı orda teslim etmeme rağmen yoldayken mail geldi ceac yükleyin diye onuda yükledik.
    Hâlâ eksik birşeyler çıkarda süreç
    Daha da uzar diye ister istemez endişeleniyorum.
    Dilerim bekleyen herkes bir an önce evine eşine kavuşur🙏

Benzer Başlıklar

• 9
  • 77
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |