IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Beyza-Nur-Çakal Numaranin sistemde aktif olmasi birkac gune surebiliyor diye hatirliyorum.
-
@Yuri-Spaky yine de teşekkür ederim
Peki adres beyanı nasıl yapıyoruz türkiyedeki adresimi değiştirmek istiyorum -
@kadargo benim mülakatım 9 ocaktaydı aslında. 14 ocakta da pasaportum bana teslim edildi üzerinden bir miktar vakit geçmişti ama reddit’te de okudum yaşayanlar olmuş sanırım benzer sorunları. USCIS ile iletişime geçeceğiz mecburen.
-
@Beyza-Nur-Çakal doc numberı önce yazın daha sonra alien numberı yazın o zaman kabul ediyor bende de ilk başta alien yazınca kabul etmedi bir de doc number sonunda 01 yazıyor onu yazmayacaksınız
-
@Beyza-Nur-Çakal, Eger sorun cozulmez, yada cozum sureci uzersa belki Ulkeye giris yapip yasadiginiz yerin USCIS ofisinde yuzyuze sorunu cozmeyi dusunebilirsiniz. Umarim kisa surede cozulur.
-
@Seyduna merhaba evet bu siteden yönlendirmeleri takip ettik ama eşim Amerikan kartıyla ödeme yaptığı için Türk kartları kabul ediliyor mu bilmiyorum
-
@rock Sanıyorum çok farklı durumlardayız. Gerçekten bilmiyorum. Neden Türkiyedeki adresi değiştireceksiniz ki anlam veremedim? E devletten değiştirebilirsiniz ya da işiniz düştüğünde TC konsolosluğuna gidince de sormasanız bile değiştiriyorlar hemen TR deki adresi. Ikamet adresimiz ABD de görünüyor bizim TR e-devlettekiler bile.
Onemli bir hatırlatma, Türkiyedeki telefon numaralarına ihtiyacınız olabilir. Edevlete girerken mesaj gönderiyorlar ya da başka bazı işlemlerde çakılıp kalmayın. Kartınızı yurt dışında açtırın. Hemen roaming yapın diyecek Turk Telecom. Aldanmayın günlük 500 TL fatura gelir. Roaming yapmadan SMS alabiliyorsunuz. Hattınızın tarifesine göre ayarlarsınız.
Bir hatırlatma daha. Bu hafta sonu ve ilerleyen zamanlarda doğu ABD de fırtına bekleniyor. Çok kar yağacak. Seyahat etmeyi planlayan olursa uçaklar iptal edilebilir veya seferler zorlanabilir.
Biz tabii o günleri görelim de.
Ama yakın zamanda pasaportuna kavuşup bileti hemen alacaklar dikkatli olsun. Seferler iptal olabilir ya da talep az olabilir. -
@gigi25 tekrar tekrar denedik sonunda oldu
teşekkürler 

-
@kadargo sorun çözüldü ama yardımınız için teşekkür ederim

-
@Beyza-Nur-Çakal rica ederim halletmenize sevindim

-
Arkadaşlar bugün ban email geldi herhangi birşey yüklemem istenmiyor sadece orijinal belgeleri getirin diyor. Zannedersem Ankara konsolosluğu dosyayı biz gitmeden inceliyor ve böyle bir email atıyor doğru mu düşünüyorum acaba
-
@Yuri-Spaky Harika info, teşekkürler

-
@Beyza-Nur-Çakal Sormamda sakınca yoksa Türk kartıyla mı ödediniz yoksa Amerikan kartlarıyla mı? Ben de ona göre ödeme yapacağım, sanırım Türk kartları sıkıntı olabiliyor
@gigi25 Teşekkür ederim info için
-
@karemkuzey sorun değil maili bugün 17.00 gibi gönderdiler
-
@kasım-doğan evet bana da mail gelmişti eksik evrak ihtimaline karşı istiyorlar elinizde ne varsa götürmeniz tavsiye ederim
-
Bu ileti silindi! -
@Alternative12 kardeş Allah senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin ve Allah seni kimseye muhtaç etmesin olurda birgin çaresiz kalırsan iyi ve yardımsever insanlarla karşılaştırsın çıkarcı insanlarla değil.
-
....................
-
@Alternative12 sözümü tekrarlıyorum özelden dediğim gibi başka bir söyleyecek sözüm yok sana. Düşüncen ve fikirlerine saygı çerçevesinde Allah sponsor meselesi ile alakalı senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin. Olurda birinin Bi gün bir işi düşer kendisi olmasa bile akrabası çoluğu çocuğunun, İnşallah yardımsever iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi. İster sayfalarca yazı yaz ister hesabı sil. Küfür etmedim argo kelime kullanmadım bende kendi dilek ve temennimi söyledim. Bu benim son cevabım sana.
-
@burak2344 @Alternative12 @Seyduna
Sakin olalım arkadaşlar, hepimiz şu an stresliyiz, burak sponsor krizi yaşıyor benim de mülakatta red alma durumum var bu yüzden bence hiç birimiz sağlıklı düşünemiyoruz şu an.
Hepimizin penceresinden bakınca hepimizi haklı görüyorum, o yüzden şu konuda hepimiz birbirimizin penceresinden bakıp yumuşasın. Kimse hesabını silmesin.Çok önceki bir paylaşımım da henüz USCIS sürecinde olan arkadaşlar için bu durumun zaman geçtikçe ne kadar psikolojik olarak yıprattığını insanları gerdiğini yazmıştım, o arkadaşlar görsünler işte

Hadi hepinizi öpüyorum bu akşamı hepimiz unutalım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum