Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @seda-2 Merhabalar, normalde tüm süreçten tam olarak emin olmayı bekliyordum anlatmak için ancak sorunuza istinaden 221g sonrası süreci anlatayım. Öncelikle inşallah kimsenin bu bilgilere ihtiyacı olmaz temennisi ile başlamak istiyorum 🙂

Öncelikle mülakatta 221g aldığınızda bir kağıt veriyorlar ve yapmanız gerekeni söylüyor ve işaretliyor kağıt üzerinde. Sponsora ihtiyacınız varsa benim gibi işte I-864 formu, tax formlarını gönder diyor. Kağıt üzerinde bir web sitesi adresi var orada nasıl göndereceğiniz yazıyor diyor. O siteyi aşağıda paylaşıyorum;

https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents

Bu siteye girdiğinizde çok net olmayan bilgiler göreceksiniz ancak ben daha netlemek adına anlatayım. Öncelikce Ankara'da yaşıyorsanız, VFS ofisine elden ücretsiz teslim ederseniz pasaportunuzu, onlar büyükelçiliğe iletiyorlar. Yani bu aşamada sakın ola pasaportunuzu PTT ile veya farklı bir kargo şirketiyle direkt olarak büyükelçiliğe ulaştırmaya çalışmamalısınız.

Türkiye'nin farklı bir şehrinde yaşıyorsanız, o zaman premium drop off hakkınız var onu kullanacaksınız benim gibi. O da ne diyorsanız, şuan ki fiyatı 1260 TL olan premium bir cargo diyelim. Aşağıdaki görüntü, yukarıda verdiğim sayfadan bir görüntü oradaki page yazan linke tıklıyorsunuz ve size atanan UID number kullanarak bir kayıt oluşmanız gerekiyor.

5f908bfc-864e-4c3c-a199-825c774c9329-image.png

UID number ne diyorsanız da, o da siz mülakattan önce bir adres kaydı yapmıştınız ya ustraveldocstan o sayfada uıd number var. Ayrıca zaten bu numarayı büyükelçilikteki memura göstermiş olmanız lazım. Yani bu numarayı biliyorsunuz 🙂

Sonra sisteme numaranızı girdikten sonra Ankara'yı seçiyoruz, 221g ile başlayan bir seçenek var onu seçiyoruz ardından ödemeyi yapıyoruz. Şimdi bundan sonrası size özgü olmakla birlikte genellikle istenilen evrakları CEAC sistemine yükleyin oradan işte pasaportunuzu bize yollayın derler. Bir zarf buluyoruz, pasaportumuzu ve bize verilen 221g sarı kağıtı içerisine düzgünce yerleştiriyoruz. Ardından zarfın üzerine IV UNIT DIKKATINE yazıyoruz. Bunları yaptıktan sonra aynı sitede premium teslimat noktaları var oradan UPS kargo teslimat noktalarına bakıyoruz size yakın olan birine gidip kargoyu teslim ediyoruz.

Şimdi burada bir parantez açmak istiyorum. Burada benim deneyimlemediğim bir husus var. Sanırım bu premium drop off kısmında kargo şirketi evinizden alıyor kargoyu ancak ben zaman kaybı olmasın diye sabahtan gittim kendim vermiştim. Yani evinizden teslim alıyor olabilirler ancak ben bu kısmı bilmiyorum.

Kargoya verdikten sonra ise ilk önce VFS Ankara'ya gidiyor pasaportunuz, ardından onlar büyükelçiliğe veriyor. Bundan sonrasını CEAC Visa Status aracılığı ile takip ediyoruz. 🙂 Burada vizeniz onaylanırsa, tekrar bir ödeme yapmanız gerekiyor sanırım ya da Ankara VFS'den ücretsiz alabilirsiniz pasaportunuzu. Herkesin zamanında vizesini almasını temenni ediyorum, eğer alamazsanız da bu yolu takip edebilirsiniz 🙂

• Arkadaşlar müjdemi isterim, benim vizem de issued olmuş 🙂 Acayip mutluyum, herkeşe benden çay 🙂

• @Seyduna ooo memoooo burasıı new yorkkk amerikaaaaa evler karıştııı bulutlaraaaa 💃 🪩 🕺

• @Refiks O kadar inanamadım ki, iki kere kontrol ettim, iki kere gözlerimi sildim baktım, çizgi filmlerdeki gibi bir andı yani 😃

• @Seyduna çok sevindim, gerçekten hep sizden aldığım bilgilerle yol aldım. Allah yolunuzu açık etsin 🙏🏻😊

• @gokcesak Amin çok teşekkür ederim, buradaki herkesle çok bağ kurduk gerçekten, umarım herkesin bu şekilde güzel haberlerini alırız 🙂

• Merhaba arkadaşlar kazananlar kulübüne bende katıldım bugün darısı randevu bekleyen arkadaşlara olsun dile kolay yaşanan o kadar şey bugün benim için son buldu. Ayrıntılı yazmak isterdim (sonra yazarım) ama uykusuzum tüm gece gozume uyku girmedi burada Bilgi paylaşan herkese çok Teşekkür ederim.sizler sayenizde burada avukatsiz ve hızlı bir şekilde yaptım. Sadece şunu söyleyebilirim rahat olun ve dürüst olun kazanacaksınız 🍾🙈🍰🎉🎊🎉

• @Seyduna hayirli ugurlu olsun insallah cok sevindim sizin adiniza ☺️ zorluklarla mucadele ederek buralara kadar geldiniz yolunuz bahtiniz acik olsun 🙏

• @Seyduna hayırlı olsun tebrik ederim👏🏻👏🏻👏🏻

• @yeşim-yıldırım Amin, çok teşekkür ederim 🙂 Hepimiz birçok zorluk atlattık 2 sene az zaman da değil, sizin pasaport ne oldu ? En son kargoya vermediler demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam? Issued sonrası süreci hiç bilmiyorum. green card fee tüm kartlar ile ödeniyor muydu?

• @Seyduna Dostum uzun zamandır bekliyorsun tebrikler! Darısı basımıza :))

• Arkadaşlar bilmeyenler için küçük bir hatırlatma sağlık kontrolüne gittiğiniz gün aşı kartlari e-mail olarak geliyor onun çıktısını almayı unutmayın.Amerikaya girişte bunu isteyebilirler.

• @Seyduna amin inşallah 😊

• @Burak-0 @zeynep1212 Çok teşekkür ederim 🙂

• @karemkuzey bana öyle bir mail gelmedi ama sadece fatura gönderdiler.

• @gokcesak bugun de bekle gelmezse mail atarak talep edebilirsin.

• @Refiks tamamdır teşekkürler bekleyeceğim

• @gokcesak kusura bakma uykusuzum ara ara dalıyorum şimdi gördüm. Mail gönder onlar mutlaka gönderecektir.

• @Refiks böyle bir saçmalık yaşamadım ama güncel yüklediğim halde bunu görüşmede sordular mutlaka yanınızda bulundurun

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 965
  • 1177
  • 1589
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |