@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Resmi onay bugun sisteme dustu. Interviewdan 11gun sonra. Darisi bekleyenlerin basina. Mesakatli bir surec, kolayliklar diliyorum.
@Merve-Candemir, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Arkadaslar esimin F2A basvurusu bugun onaylandi. 2023 mayis ayinda baslayan bu surec bugun sonuclandi sukur. Ilk interview Seattle da olmustu, aradan cok zaman gecmisti, tasindigimiz icin ikinci interview Omaha’da oldu. Gayet guzel sekilde gecti. Buradaki herkesin umarim gonlunce olur her sey. Surec zor ve yorucu farkindayim, biz herhangi bir avukat ile calismadik her sey ile ben ilgilendim. Pes etmeyin. Guzel olacak her sey.
-
Merhabalar, aranızda Subat - Mart - Nisan 2025 basvuru sahiplerinden dosyası "Case Is Being Actively Reviewed" statüsüne gecen var mi ?
-
Merhaba evrakları ceac’a yükledikten sonra ne kadar süre sonra formlar incelenip geri dönüş yapılıyor. Bilgisi olan varsa ve cevap verebilirse çok seviniriz
-
-
Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
-
Merhaba, K-1 vizesiyle Amerika’ya gelip 2 yıllık şartlı Green Card aldıktan sonra 10 yıllık Green Card (I-751) başvurusu yapan var mı? Süreciniz ne kadar sürdü ve nasıl ilerledi? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@seda-2 Merhabalar, normalde tüm süreçten tam olarak emin olmayı bekliyordum anlatmak için ancak sorunuza istinaden 221g sonrası süreci anlatayım. Öncelikle inşallah kimsenin bu bilgilere ihtiyacı olmaz temennisi ile başlamak istiyorum

Öncelikle mülakatta 221g aldığınızda bir kağıt veriyorlar ve yapmanız gerekeni söylüyor ve işaretliyor kağıt üzerinde. Sponsora ihtiyacınız varsa benim gibi işte I-864 formu, tax formlarını gönder diyor. Kağıt üzerinde bir web sitesi adresi var orada nasıl göndereceğiniz yazıyor diyor. O siteyi aşağıda paylaşıyorum;
https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents
Bu siteye girdiğinizde çok net olmayan bilgiler göreceksiniz ancak ben daha netlemek adına anlatayım. Öncelikce Ankara'da yaşıyorsanız, VFS ofisine elden ücretsiz teslim ederseniz pasaportunuzu, onlar büyükelçiliğe iletiyorlar. Yani bu aşamada sakın ola pasaportunuzu PTT ile veya farklı bir kargo şirketiyle direkt olarak büyükelçiliğe ulaştırmaya çalışmamalısınız.
Türkiye'nin farklı bir şehrinde yaşıyorsanız, o zaman premium drop off hakkınız var onu kullanacaksınız benim gibi. O da ne diyorsanız, şuan ki fiyatı 1260 TL olan premium bir cargo diyelim. Aşağıdaki görüntü, yukarıda verdiğim sayfadan bir görüntü oradaki page yazan linke tıklıyorsunuz ve size atanan UID number kullanarak bir kayıt oluşmanız gerekiyor.

UID number ne diyorsanız da, o da siz mülakattan önce bir adres kaydı yapmıştınız ya ustraveldocstan o sayfada uıd number var. Ayrıca zaten bu numarayı büyükelçilikteki memura göstermiş olmanız lazım. Yani bu numarayı biliyorsunuz

Sonra sisteme numaranızı girdikten sonra Ankara'yı seçiyoruz, 221g ile başlayan bir seçenek var onu seçiyoruz ardından ödemeyi yapıyoruz. Şimdi bundan sonrası size özgü olmakla birlikte genellikle istenilen evrakları CEAC sistemine yükleyin oradan işte pasaportunuzu bize yollayın derler. Bir zarf buluyoruz, pasaportumuzu ve bize verilen 221g sarı kağıtı içerisine düzgünce yerleştiriyoruz. Ardından zarfın üzerine IV UNIT DIKKATINE yazıyoruz. Bunları yaptıktan sonra aynı sitede premium teslimat noktaları var oradan UPS kargo teslimat noktalarına bakıyoruz size yakın olan birine gidip kargoyu teslim ediyoruz.
Şimdi burada bir parantez açmak istiyorum. Burada benim deneyimlemediğim bir husus var. Sanırım bu premium drop off kısmında kargo şirketi evinizden alıyor kargoyu ancak ben zaman kaybı olmasın diye sabahtan gittim kendim vermiştim. Yani evinizden teslim alıyor olabilirler ancak ben bu kısmı bilmiyorum.
Kargoya verdikten sonra ise ilk önce VFS Ankara'ya gidiyor pasaportunuz, ardından onlar büyükelçiliğe veriyor. Bundan sonrasını CEAC Visa Status aracılığı ile takip ediyoruz.
Burada vizeniz onaylanırsa, tekrar bir ödeme yapmanız gerekiyor sanırım ya da Ankara VFS'den ücretsiz alabilirsiniz pasaportunuzu. Herkesin zamanında vizesini almasını temenni ediyorum, eğer alamazsanız da bu yolu takip edebilirsiniz 
-
Arkadaşlar müjdemi isterim, benim vizem de issued olmuş
Acayip mutluyum, herkeşe benden çay 
-
@Seyduna ooo memoooo burasıı new yorkkk amerikaaaaa evler karıştııı bulutlaraaaa
🪩 
-
@Refiks O kadar inanamadım ki, iki kere kontrol ettim, iki kere gözlerimi sildim baktım, çizgi filmlerdeki gibi bir andı yani

-
@Seyduna çok sevindim, gerçekten hep sizden aldığım bilgilerle yol aldım. Allah yolunuzu açık etsin


-
@gokcesak Amin çok teşekkür ederim, buradaki herkesle çok bağ kurduk gerçekten, umarım herkesin bu şekilde güzel haberlerini alırız

-
Merhaba arkadaşlar kazananlar kulübüne bende katıldım bugün darısı randevu bekleyen arkadaşlara olsun dile kolay yaşanan o kadar şey bugün benim için son buldu. Ayrıntılı yazmak isterdim (sonra yazarım) ama uykusuzum tüm gece gozume uyku girmedi burada Bilgi paylaşan herkese çok Teşekkür ederim.sizler sayenizde burada avukatsiz ve hızlı bir şekilde yaptım. Sadece şunu söyleyebilirim rahat olun ve dürüst olun kazanacaksınız






-
@Seyduna hayirli ugurlu olsun insallah cok sevindim sizin adiniza
️ zorluklarla mucadele ederek buralara kadar geldiniz yolunuz bahtiniz acik olsun 
-
@Seyduna hayırlı olsun tebrik ederim



-
@yeşim-yıldırım Amin, çok teşekkür ederim
Hepimiz birçok zorluk atlattık 2 sene az zaman da değil, sizin pasaport ne oldu ? En son kargoya vermediler demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam? Issued sonrası süreci hiç bilmiyorum. green card fee tüm kartlar ile ödeniyor muydu? -
@Seyduna Dostum uzun zamandır bekliyorsun tebrikler! Darısı basımıza :))
-
Arkadaşlar bilmeyenler için küçük bir hatırlatma sağlık kontrolüne gittiğiniz gün aşı kartlari e-mail olarak geliyor onun çıktısını almayı unutmayın.Amerikaya girişte bunu isteyebilirler.
-
@Seyduna amin inşallah

-
@Burak-0 @zeynep1212 Çok teşekkür ederim

-
@karemkuzey bana öyle bir mail gelmedi ama sadece fatura gönderdiler.
-
@gokcesak bugun de bekle gelmezse mail atarak talep edebilirsin.
-
@Refiks tamamdır teşekkürler bekleyeceğim
-
@gokcesak kusura bakma uykusuzum ara ara dalıyorum şimdi gördüm. Mail gönder onlar mutlaka gönderecektir.
-
@Refiks böyle bir saçmalık yaşamadım ama güncel yüklediğim halde bunu görüşmede sordular mutlaka yanınızda bulundurun
-
Bu ileti silindi!
Benzer Başlıklar
124
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
534.0k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum