DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@CARL-COX, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar ustraveldocs kaydıyla ilgili bir ayrıntı sormak istiyorum elbette öncelikle forum deneyimlerini okudum ama tam bir yanıta ulaşamadım çünkü bu durdurma sürecinden sonra nasıl bir yol izleyelim bilemiyoruz.10 şubatta bngk ta randevumuz var o zamana dek duruklama kalkmazsa 221g ye kalacagımız ve duraklama kalktıgında pasaportlarımızı posta ıle gonderebılecegımız bılgılerıne ulastıktan sonra dogal olarak vıze basılma ıhtımalı olsa bangkokta bı adres yazmak daha mantıklıydı fakat sımdı adres olarak turkıyedekı adresımızı yazmak daha mantıklı gelıyor 221g sonrası postayla gonderılen ve sonrasında konsolosluk tarafından pasaportun gonderılecegı yer bangkok olursa bırdaha bangkoka gelmemek ıcın nasıl bır yol ızlemelıyız? Turkıyeye postayla gonderırlermı yoksa yok ıllakı bangkoktakı bır adres yada postane olmalımı ?? konuya hakım olmadıgımdan forum yonetıcılerım ve arkadaslarım benı aydınlatırsa cok mutlu olurum.cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler
Merhaba. Gördüğüm kadarıyla sağlık muayenesine mülakattan 7 gün önce, 3 Şubat tarihinde gireceksiniz.
Bu mülakat deneyiminde pasaportların teslim noktasının yalnızca Aramex olduğu ve tek bir şubelerinin bulunduğu belirtilmiş. İsterseniz oraya gidince Aramex ile görüşüp pasaportların Türkiye’ye gönderilip gönderilemeyeceğini sorabilirsiniz. Buna göre de ustraveldocs kaydınızı oluşturursunuz. Kaydı bugünden yapmanız şart değil, son gün bile yapılabiliyor.Ama bana sorarsanız bu kadar önemli bir evrakı kargo ile ne gönderir ne de alırım. Yolda kaybolursa ne olacak? Karar sizin.
-
@CARL-COX biz de bangkokta girdik orada postaneye istemiştik DHL şubesine oraya 2 Gunde gelmişti ama sanırım su an değişmiş süreç
-
@pearly sorun oradayken almak değil, mülakattan sonra ülkeye dönüp, sürecin normale dönmesi akabinde tekrar göndermek ve almak ile alakalı maalesef
-
ustraveldocs giriş yap sayfası bende engellendi uyarısı veriyor neden olabilir bilen var mı acaba?
-
@kemal85 tarayıcı değiştirin, bilgisayarı/cihazı değiştriin farklı bir cihazdan giriş yapın, wifi ise mobil veriye geçin, zaten mobil verinizi kullanıyorsanız atıyorum eşinizin mobil internetine geçin vs. bir de öyle deneyin, bloklamış sizi, olabiliyor bazen bu.
-
@Serapp cevabınız ıcın oncelıkle cok tesekkurler bende arafta kaldım pasaportu ıkıncıye vıze basılacak olursa talıhlı bır arkadasımızla gonderdık dıyelım o bır seklde cozulur belkı ama dedıgınız gıbı vıze basılmıs pasaportu aramex gonderırız dese bıle kargoya nasıl guvenebılcez? acaba aramex le gorusup baska bırı teslım alabılırmı pasaportumuzu ?? tr ye gelecek olan talıhlı bır arkadasımız yada bunların hıcbırı olmayacaksa yenıdenmı gıtmek gerekır ? bu duruklama olayı herseyı altust ettı ozellıkle bızım gıbı uzak lokasyonda mulakatı olanlar ıcın
-
@yunustg Merhaba barkodlu belgeyi alabildiniz mi? Bende şimdi doldurdum aynı hatayı alıyorum.
-
@burakcan @yunustg bu sayfanin ekran goruntusunu veya sayfayi PDF olarak kaydedip ciktisini alip mulakata katilabilirsiniz, ben otle katildim ve barkodlu olani alamadigimii soyledim elimde ki evraga bakip tamam dedi .barkodlu belge o kadar da onemli degil. onemli olan sisteme kaydolmus olmaniz ve kaydolmus olarak gozukuyorsunuz.
-
@DunyaVatandasi " Mülakatta sağlık muayenesi hakkında bilgi vereceğiz " kısmına takılıyorum ben de...İki olasılık düşünüyorum..
1- Pause olduğu için sağlık muayenesinin süresi dolabilir bu yüzden süreç açılırsa mail ile bilgilendiririz ve o zaman randevu alıp dosyanızı tamamlarsınız..
2- Risk alarak , isterseniz muayene randevusu alın evraklarınızı tam olarak teslim edin ..Süresi dolarsa biz mesul değiliz vb..
Birinci olasılık daha yüksek bir ihtimal gibi görünse de mülakat aşamasına gelebilirsem :)) ve ikinci alternatifi sunarsa sanırım ikincisini tercih ederdim...
Sürecinizde bol şans ve kolaylıklar dilerim... -
@winter-is-coming ikinci seçenek şu an için mümkün gözükmüyor çünkü bir arkadaşımız @yusufeymen38 sağlık muayenesi için randevu almaya çalıştı Viyana'dan fakat önce randevu verilmesine rağmen kısa süre içinde randevunun iptal edildiğini söyledi diye hatırlıyorum.
-
@winter-is-coming 2 aya muhakkak numaranız current olur bence 12bin e bişey kalmadı.
@moboz 'un dediğine de nazaran zaten randevu vermiyorlar sanırım bir kişiden daha duydum aynı olayı.
Bence seçenek vermezler mülakatta, mantıken de 1. seçeneği söyleyecekler diye tahmin ediyorum.Onun dışında viyanada mülakat için tercuman olayı hakkında bilgisi olan varmı orada ayarlanabiliyor mu?
-
@winter-is-coming bende böyle düşünüyorum, AP ye kalıp mali yıl bitimine kalırsan yeniden sağlık muayenesine giremezsin sağlık muayenesi alırsan da raporun tarihi geçerse yine kalırsın gibi bir duruma sokuyorlar.
-
@aysegul teşekkür ederim tavsiye için, mobilden girebildim.
(Mobilden de engellendi ve artık giremiyorum...) -
@DunyaVatandasi 2025-2026 mülakat deneyimleri başlıklarındaki Viyana deneyimlerini tarayın lütfen, genelde konsoloslukta çalışan Alize Hanım yardımcı oluyor talihlilere o konuda, yani tercüman bulmanıza gerek kalmıyor. Tedbiren mülakat tarihinizde Alize Hanım'ın orada olup olmadığını teyit etmek isteyebilirsiniz belki.
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@DunyaVatandasi 2025-2026 mülakat deneyimleri başlıklarındaki Viyana deneyimlerini tarayın lütfen, genelde konsoloslukta çalışan Alize Hanım yardımcı oluyor talihlilere o konuda, yani tercüman bulmanıza gerek kalmıyor. Tedbiren mülakat tarihinizde Alize Hanım'ın orada olup olmadığını teyit etmek isteyebilirsiniz belki.
Sn. @aysegul’ün tavsiyesini konsolosluğa email ile sorarken, konsolosluk çalışanını töhmet altında bırakmamak adına ismi ile değil, mülakatın gerçekleşeceği tarihte konsoloslukta İngilizce - Türkçe tercümede destek olabilecek Türkçe bilen çalışan olup olmadığını sormak hem işlemleriniz hem de konsolosluk çalışanı için daha uygun olacaktır.
-
Herkese merhaba.Haziran ayında hk ' a taşıdığım dosyamı mevcut gidişata göre tekrar Ankara'ya transfer etmenin saçma olduğu konusunda farklı fikirleri olan arkadaşlara danışmak istiyorum.sadece bana mı saçma geliyor.o kadar belirsizlik var ki önceki postlarda konuyla ilgili yazılanlar berlirsizliğimi daha da artırdı.Konuya yanlış mı bakıyorum acaba? Üçüncü gözle bakmanın zamanı şimdi sanki.Ankara'ya dosyayı taşıdıktan sonra sıra gelmeyecekse ki öyle görünüyor benim için ,ozaman hk kalmasında ne zarar olabilir diye düşünüyorum. hk da şansım varsayımsal olarak daha yüksek diye okuyorum.yanlış mı düşünüyorum?
-
Bu ileti silindi! -
@süleyman-Turgut öğrenciliğini bitirecek misin sorusuna ne cevap verdiniz? halihazırda okuduğunuz üniversitenin transkripti yeterli oldu mu lise diplomanızı istediler mi? lise diplomanızı istedilerse aslını mı götürdünüz, e devletten mi çıkarttınız? (dv26 talihlisiyim 4 martta mülakatım var , lise diplomamın aslını kaybettim e devletten çıkaracağım yeterli olurmu ,halihazırda okuduğum üniversitenin transkripti yeterli olur mu?) merak ettiklerim bunlar şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için
-
Herkese merhabalar, Unganlar dan sağlık randevusu almaya çalışıyorum Amerika da yaşayacağımız adresi yazınız diyor, böyle bir adres yok
tanıdıklar var onların adresini yazsam sorun olur mu çünkü o adreste yaşıyor bu insanlar, sağlık randevusu alırken bu adrese sizler ne yazdınız ? ( Bu arada yazışmaları takip ediyorum ama kaçırdıysam bu soru daha önce sorulduysa özür diliyorum ) -
@meral Hayır olmaz. Merak etmeyin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.