Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.6k 770

  • @emirkaanrecberr yanlış hatırlamıyorsam tercüman emre idi adı geçen yıl bi mülakat deneyiminde okumuştum umarım doğru hatırlıyomdur o şekilde aramayı denerseniz sonuç alınabilir belki

    Edit: buldum aşşagıda kopyaladım
    DV2025 Mülakat Deneyimleri
    "Emre bey de tavsiye ederim arkadaşlar yani ben çok memnun kaldım Emre Bey'in iletişim numarasını da sizlerle paylaşmak istedim Bangkok Tercüman Emre bey +66 83 936 8849"


  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar , ds260 formunda asıl talihli olan eşimin kızlık soyadı sorulmuştu bunu ispat eden bir belge sunmuyoruz okuduğum deneyimlerde vukuatlı nufus orneklerinde de çıkmıyor sadece annesinin formul a belgesinde anne kızlık soyadı sunabileceğimiz resmi belge olarak var bunu çıkarıp veren oldumu ? yada hiç böyle bir talepte bulundumu konsolosluklar? belki forumda yanıtı vardır ben büyük bölümünü okudum forumun halada anlık takip edip okuyorum cevapları paylaşımları bu ayrıntı kafama takıldı pek yanıtını göremedim siz kıymetli arkaşlarıma sormak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. en yakın zamanda vizelerimize sorunsuz olarak kavuşmak dileğiyle


  • @CARL-COX iyi akşamlar. Biz de eşimle dün e devletten istenilen evrakları çıkartmıştık, şimdi de kontrol ettim. İstenilen belgelerde özel olarak kızlık soyadı istenmemiş fakat eşimin formül a belgesinde(doğum sertifikasında) evlendikten sonraki değil, kendisinin kızlık soyadı yazıyor. Bu belge de yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bangkok özelinde gereken başka bir durum varsa orada mülakata giren arkadaşlar yardımcı olacaktır.


  • @CARL-COX Evlilik cüzdanı da yeterli olacaktır ama e devlet ten evlilik belgesi de çıkarın ne olur ne olmaz


  • Mart ayı için bülten açıklandı, sayılar 11 binde aynı kaldı. Avrupa, Asya ve Afrika da aynı kaldı. Açıkçası bu yıl için pek umudum kalmadı.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2026/visa-bulletin-for-february-2026.html


  • @bkaraca konsolosluklardan gelen geri bildirme göre bülteni arttırıyorlar diye biliyorum, moral bozmaya gerek yok 🙏🏼 daha current olanların çoğu mülakat maili alamadi.


  • @Ceyda-Altun Evet bülten olayını doğru yorumlamak lazım. Bültenler bir anda sıçrayabiliyor. Hiç oynamayan bülten öbür ay 4-5k ilerleyebiliyor. Bülten şu an için süreçle ilgili bir ipucu vermez.


  • @Umut-P Konsolosluklar şu an geçen yıldan bile daha yavaş vize vermeye başladı. Artış için daha hızlı çalışmaları gerekiyor. Bu da demek oluyor ki Nisan’a kadar sadece 11 bine kadar vize verilecek. Buradan siz başka ne çıkarıyorsunuz?


  • @bkaraca Geçen sene yavaştık bu sene daha da yavaşlayalım diye bir mantık yok. Bülten sabit bir hızda ilerlememiş hiçbir zaman geçmiş seneleri kontrol edin. Bültenin nereye gideceğini şimdiden söylemek mümkün değil. İstedikleri zaman daha fazla arttırabiliyorlar konsolosluk talebine göre.


  • @mesut57 ds260 doldururken talihlinin değil annesinin kızlık soyadını sordukları bölüm vardı onu demek istiyorum yoksa talihli kızlık var evllk czdnnda


  • @Umut-P Görünen köy kılavuz istemez. Hükümetin kullandığı dile bakarsak sürecin iyi ilerlemesi için hiçbir sebep yok. Keşke ilerlese keşke herkes vizesine kavuşabilse fakat şuanda ne yazık ki görünen durum bu.


  • @Umut-P 7750den 8500e oradan 11bine çıkmıştı şimdide sabit kaldı son bültenlerdeki artışlar zaten çok yüksek değildi, genelde bültenin sabit kaldığı durunlar bir önceki ayların çok yüksek açıldığı durumlarda görünür. Yani şu an bültenin sabit kalması çok normal ve iyiye bir işaret değil. Şu anki gösterge konsoloslukların elini rahatlatacak bülten ilerlemediki mülakat verelim diyebilecekler


  • @Emre-Kurtulmuş Doğru fakat taa şubat bülteninden “sene x yerde bitecek” tahmini yapmak çok tutarlı olmaz benim demek istediğim bu


  • Yorum yaparken kişi sayısı olarak değil CN olarak bakıyorsunuz. Şu an kişi sayısı olarak geçen yılların çok çok gerisinde kaldı EU bölgesi. Geçen sene Mart bülteninde yaklaşık 17K kişi açılmışken, 2024'te 18K kişi açılmışken, şu anda 12K kişide sabit kaldık. Akıllıca ilerliyorlar şu an, hukuken kendilerine sorun çıkarmayacak şekilde ayar çekerek ilerletiyorlar bu Pause işini. Binlerce kişiden 330$ para alıp başvuruyu sonuçlandırmamak başlarını çok ağrıtacaktı, böyle bir çözüm yolu buldular kendilerince. Bundan şüpheleniyordum zaten.

    Şu anda imkânsız görmüyorum ama vize alma şansım %10 kendi gözümde. Artık pasif olarak takip edeceğim.

  • ⭐⭐

    @excan Aslında bazı davalar kazanıldı ve hakimler binlerce vize numarasını "rezerv" ettirdi. Ancak teknik ve bürokratik engeller nedeniyle, vize basım süresi (mali yıl sonu olan 30 Eylül) dolduğu için bu vizelerin çok azı sahiplerine ulaşabildi. Hukuki süreçler yıllarca sürdü ve sonunda yüksek mahkemelerden net bir "kazanım" çıkmadı. Birçok insan vize alma hakkını yasal süre dolduğu için kaybetti.

  • ⭐⭐

    @Arthur-Morgan Veriler dediğin gibi pek iç açıcı değil ama yine de süreci tamamen kapatmış saymıyorum. Bu yaptıkları Hukuki riskleri azaltmak için yapılıyor olabilir ama sonuçta binlerce başvurunun belirsizlikte bırakılması ciddi bir sorun. “Akıllıca” olup olmadığı tartışılır. İstatistikler umut vermese de hak aramaktan vazgeçmek de doğru değil. Beklentiyi düşük tutup izlemek şu an en mantıklısı gibi.


  • @Ramazan Akıllıca derken kendi açılarından. Yoksa bizim açımızdan bakınca keşke akılsızca olsaydı :)

  • ⭐⭐

    @Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ramazan Akıllıca derken kendi açılarından. Yoksa bizim açımızdan bakınca keşke akılsızca olsaydı :)

    😇


  • @Arthur-Morgan Mahkemeler bir hareketin akıllıca veya akılsızca olduğuna mı bakıyor yoksa hukuken ihlal olup olmadığına mı? Buna verdiğin cevaba göre süreci kendi içinde kapatabilirsin


  • @Umut-P Mahkemede kendilerini zor duruma sokmamak için hukuken akıllıca hareket ediyorlar. Mülakatlar devam ediyor, süreç iptal olmadı deyip arka kapıdan ilerleyişi de aksatıyorlar böyle. Aksatmasalar binlerce plantiff olabilirdi, sayıyı çok düşürüyorlar böylece.

    Söylediğim yeterince açıktı bence.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 33 Oy
    11k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum