Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Metellica merhaba bizim California da

• @Oguz-Talan hayırlı olsun ne güzel 🙏 darısı başımıza.bundan sonraki süreç için de kolaylıklar dilerim

• Merhaba 29.10.2025 I 130 başvurum ortalama ne kadar sürede onay gelir tahmini birşey söyleyebilecek birisi var mıdır süreç hızlandı diyorlar ama

• @Oguz-Talan merhaba acaba süreçte bir ilerleme mi oldu ,ailem 2024 kasımda greencard ile yerleştiler amerikaya ben 21 yaş sınırından dolayı gidemedim henüz ı-130 doldurmadım çok uzun sürer diyorlar sizin bilginiz var mı ne kadar sürede gidebilirim doldurursam şu an da 23 yaşındayım

• @Buse-Şahin merhaba, sizin kategorinizin ne kadar surdugunu bilmiyorum ama Uscis teki processing time sayfasinda gordugum kadariyla 4 yil civarinda onay geliyormus. Tabi ilerleyen zamanda ne olur onu bilemeyiz. Ben esime basvuru yaparken 18-20 ay suruyor diye gosteriyordu i-130 onayinin gelmesi. Ama biz 37 ayda aldik. Burdan fikir yurutebilirsiniz.

• @Oguz-Talan merhaba biz siz sizden iki hafta önce başvurmuşuz. Dediğiniz gibi gelmesi yakındır bizimde ama birşey soracağım siz beklerken herhangi bir işlem yaptınız mı senatör ya da avukat kanalıyla dilekçe vs gibi? Birde sizin hangi eyaletteydi başvurunuz

• @ipekaykit bizim 3 yıl 2 hafta doldu 🤷🏻♀️süreler kısaldı diyemeyiz şuan için

• F2B vizesi bekleyen var mi ?

• Merhabalar esi icin basvuru yapanlar sureci nasil yonetiyorlar 30-36 ay bunlar cok uzun sureler. Nasil yonetiyorsunuz bu sureci sik sik turkiyeye gidip gelerek mi? cok zor bir surec cunku. Beni kara kara dusunduruyor acikcasi.

• @misha90 Biz 2022 Temmuz’da evlendik ve bu süreci en ağır haliyle yaşayanlardan biriyiz. İlk başlarda eşim bir haftalığına bile olsa sık sık geliyordu ama zamanla hem maddi yük hem de manevi yorgunluk bu sıklığı ister istemez azalttı. Üstelik şimdi bir de çocuğumuz var; mesafe ve zaman farkı bir noktadan sonra gerçekten bel büküyor.
    ​Ben başlarda çözümü, eşimin müsait olduğu saatlerde uyanık kalabilmek için işi bırakmakta buldum. Her gün görüntülü de olsa görüşebilmek tek tesellimiz oldu. İşin en zor kısmı ise dışarıdaki insanların bitmek bilmeyen 'Neden gidemiyorsun? Seni niye almıyor?' şeklindeki baskısı ve merakı. Türkiye’de bu durumu insanlara anlatmaya çalışmak, süreci beklemekten bazen daha yorucu olabiliyor.
    ​Evet, evliliğimizin en güzel yılları böyle sınanıyor ama bu yolun sonundaki o kalıcı kavuşmaya odaklanmaktan başka çaremiz yok. Hepimize sabır ve güç diliyorum 🙏

• @efsun merhaba size katılıyorum gerçekten zor bir süreç. Neyseki görüntülü görüşme var. Ayrıca evet etraftaki insanların meraklı soruları herhalde en zor kısmı 😕 sizin 2022 Temmuz mu ve hala uscis onayınız gelmedi mi :(( hangi eyalette dosyanız? Bizim aralık 2022 California

• @efsun Gerçekten yazdıklarını okurken o çaresizliği ben de hissettim. İnsanın sevdiğinden ayrı, her işi tek başına göğüslemek zorunda kalması çok yıpratıcı bir süreç. Bu belirsizliğin ve uzun bekleme sürelerinin bir an önce sona ermesini, en kısa sürede sevdiklerine kavuşmanı yürekten diliyorum. Umarım her şey beklediğinden çok daha hızlı çözülür, sabırlar dilerim

• @beso Merhaba, bizim surecimiz boyunca bir cok sey denedim ancak olumlu bir donus almadim. Senator ile 2 kez expedite request, congressman ile 1 kez case inquiry yaptim ancak bunlarin hicbirinden olumlu bir donus alamamistim. Bizim dosya California daydi ama bir ara Vermont a transfer olmustu.

2022 Ekim den Aralik ayina kadar yapilan neredeyse tum basvurular 3 yil 1-2 ay icerisinde onaylanmis. Umarim sizinkide 1 aya kadar onaylanacaktir.

• @Oguz-Talan merhaba California ve texas arasındaki süreç hızı farkı var mıdır

• @beso iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bizim bazı sebeplerden ötürü 2023 Eylül ayını buldu başvurumuz. Bizimde dosyamız California da ...

• @efsun anladım umarım çabucak ve kolaylıkla onaylarımız gelir 🙏

• Sürece yeni başlayacak arkadaşlar için sadece şunu söylemek istiyorum. İşinizi ve sosyal hayatınızı amerikaya gitmeyecek gibi yapılandırmanız gerekiyor. @efsun hanımın yazdıklarını gerçekten boğazım düğümlenerek okudum. Süreç o kadar yıpratıcı ve kimi zaman eşler arasında çatışmalara yer veriyor ki artık gitmeye orada bir hayat kurmaya hevesim bile yok. Halen daha beni oraya iten iki şey var 1. Eşimle birlikte kurduğumuz hayaller 2. İnsanlardan artık ''noldu ya gidemedin mi xd '' sorusunu duymamak. İnsanlar tarafından tek bir konu dahilinden hatırlanılmanız içsel olarak çok üzücü. Evet abicim gidemedim henüz rahatladın mı?

• Merhaba. Son flaş haberi görmüşsünüzdür, 75 ülkenin immigrant vizeleri durdurulmuş.. Bu bizim dosyalarımızı hızlandırır mı sizce?

• Bence hızlandırır personelin yoğunluğunu bizim tarafımıza çekebilir ayrıca geçen sene itibariyle abd 50 yıl sonra ilk kez göç vermesi göç almasının önüne geçti. Bu durumda iş kaybı ve vergi eksikliği olarak nitelendiriliyor bir avukattan dinlemiştim. Bu eksiği kapatmak için yasal göçmenlik faaliyetlerin hızlandırılması anlamına gelebilir. En sağlıklı bilgiyi iyi bir avukattan dinleyebiliriz tabii eğer bir bilgi alırsam paylaşacağım tekrar.

• @Can-Akyol merhaba 1 ocak 2024 te i30 doldurdum ama o kadar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |