Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @can-bolatbaş çok teşekkür ediyorum 🙏🏻

• @Beyza-Nur-Çakal çok teşekkür ederim ☺

• @zeynep1212 konsolosluk son senenin tax transkripti üzerinde bulunan “Adjusted Gross Income” kısmına bakarlar. Burası tüm gelirlerin ( maaş, ek gelir vb.) vergisel olarak düzeltilmiş toplamıdır. W-2 sadece maaştan gelen geliri gösterir. W-2 destekleyici bir formdur. Benimde bildiklerim bu kadar.

• @Seyduna geçmiş olsun hocam, ama kapanan bir kapı yok. Bunu yaşayan birkaç arkadaş daha olmuştu 2 haftaya kadar halledilmişti. Umarım biran önce işleminiz tamamlanır

• Bu ileti silindi!

• @yeşim-yıldırım anladım, muhtemelen söylediğiniz gibi olmuş olabilir. Return olarak yüklediyseniz yanınıza alabiliyorsanız transcript olarak almaniz iyi olabilir.

• @Seyduna o kadar haklı bir sitem sizinki keşke böyle olmasaydı ama sonuçta çaresi olan birşey umarım en kısa zamanda sponsor işini halledersiniz ve bize vizem geldi haberini verirsiniz🙏bu arada iranlıların orada olduğunu unutmayıp yazdığınız için çok teşekkür ederim🙏🙏🙏

• Bu ileti silindi!

• @Beyza-Nur-Çakal merhaba henüz Kayiy oluşturmadım ben , merak ettim istediğiniz adres bilgisini verebiliyor muyuz ? Ya da başka ne seçenek var pasaport teslim almak ile ilgili?

• @gokcesak evet doğru , bu tutar toplam kişi sayısı tutarının ne kadar üzerinde olması yeterli acaba bilginiz var mı?

• Arkadaşlar mulakat 27 subatta
    Acaba 2025 vergisi istenir mi?

• @gokcesak sizin de şubatta mülakat tarihiniz ☺️ 2024 tax transcript ve w2 1099 ini alicaz mülakat için, acaba 2025 e ait vergisi yapılmasa da güncel gelir kanıtı olarak w2 ve 1099 eklenmeli mi? Yani güncel gelir kanıtı soruyorlar mı bilginiz var mı?

• @rock merhaba hayırlı olsun, tek tek soruyorum artık çünkü arada kaynıyor sorular. Mülakat giderken yanımızda (ya da ceac a yüklediniz mi)güncel gelir kanıtı görürdünüz mü?

• @gokcesak siz bunu yazinca 864 e baktim cunku Avukat dildurdu ve daha once bakmamistim. Esimle vergimiz ortak yaptik. Ama Oglum icin basvuruken Avukat sadece esikim vergisi Ile basvuravagimizi soyeldi Yani beni dahil etmeden. Ama simdi 864 e bakiyorum orada bahsettiginizbyerde Ben ve esimin birlikte olan geliri yaziyor. Sadece onun geliri ywzmasi getekmezmiydi?

• @zeynep1212 merhaba, evet zaten 3 seçenek çıkıyor. 1. Ankara’daki ofislerinden teslim almak, 2. Talep ettiğiniz adresten teslim almak (Premium Delivery seçeneği ücret ödüyorsunuz tam ücreti hatırlamıyorum bin ₺ üzerindeydi) 3. bulunduğunuz ildeki kargo şubesine giderek almak. Ben kendi adresimi verdim. Belge geldiğinde yine buraya yazacağım görebilirsiniz.

• @Seyduna Ya neden böyle oldu ya! Uzuldum. Aslında hepimiz biraz korkuyoruz o nedenle de hiç sorun çıkmasın diye kilolarca belgeleri toplamaya çalışıyoruz ne olur ne olmaz diye. Ama gene de bir yerde zayıflıklar kalıyor işte. Bizler için de hiçbir şey garanti değil daha, korkuyoruz ve bu korku onay alana kadar da devam edecek. İki sponsor olarak toplam 55K gerçekten çok az yaşamak için. Ama tabii ki insanın eşiyle olması hem kutsal hem de paranın ötesinde bir değer. Siz de gidince iş bulacaksınız zaten. Hatta öyle hazır bir iş varsa onun da belgelerini gösterebilirsiniz, ve hatta aramaya başlayabilirsiniz bile. Ya da sponsor arayacaksınız gene en başta. Sakın bırakmayın, doğru yere gidersenz, ABD gerçekten yaşamaya değer. Bunun bilinciyle devam ederseniz daha başarılı olursunuz ilerideki yaşamınızda. Sıkıcı ve olumsuz düşünceleriniz bence bu yaşadığınızdan kaynaklı geçici bir kırgınlık gibi. Sizi tanımıyorum ama burada herkese yardımcı olmaya çalışan bir insan olarak takdirimizi kazandınız. Umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer. Umut kesinlikle var hala.

• @zeynep1212 Ben yüklediğim ve yüklemediğim ama maddi kanıt sayılabilecek her şeyi götürdüm kesin sorarlar ya da sormazlar diyemeyiz ama götürmenizde fayda var bence.

• @Beyza-Nur-Çakal tesekkur ederim🙏 hangi belgeleri goturmustunuz guncel gelir kaniti olarak? Ben esim W2 ve 1099 W2 geliri dusk ama 1099 yuksek onu da cek Ile almiyor. Acaba is veren mektubu mu eklemiyim? Ya da sizinnoneriniz ne olur

• @Yuri-Spaky nasil bir sorun yasadilar oek anlayamadim. Yeterli degil Dennis. Ama USCIS e gore tutar yeterli. Belkide brut gelirdir bu tutar. Baska bir arkadasimiz da bir mail aldim soinsorlukla ilgili, Yani biraz korkuttu bu durum beni. Mesela Amerika icinde basvurularda net gelir tam sinirda bile olsa onaylaniyor. Arkadasim daha Yeni onay aldi.

• @zeynep1212 son 2 sene isteniyor biliyorum. Tabiki esinizin eline W2 su eline zamaninda ulasamazsa yapamayabilir. Bu durumuda boyle belirttirsiniz mulakatta. Bence hic kasmayin, bir cok insana w2 lari ikinci ayda geliyor. Tabi yinede siz bilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 16
  • 9
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |