Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,
    kizim icin Agustos 2024'de basvurdugumuz Re-entry permit, 9 Aralik 2025 tarihinde onaylandi. Onay tarihinden sonra 21-30 gun arasinda Ankara Konsolostuktan alinmasi gerekiyormus. Surec hakkinda bilgi.
    Saygilarimla.

• Ekim 2024te yaptigim re entry permit basvurum 28 aralik 2025te onaylandi ancak su anda amerikada oldugum icin daha onceden konsolosluga teslim edilmesini istedigim evragi amerikadan teslim alabilir miyim bilmiyorum. Check status`tan adres degisikligi sayfasina yonlendiriyor ama buradan normal posta adresimi degistirmem re entry permitin gidecegi adresi de degisitirir mi bilgisi olan var mi?

• Herkese merhabalar, Ocak ayi icerisinde LA den giris yaparak tekrardan re entry permit basvurusu yapacagim. Ilk basvurum maalesef basvuru ucretini yanlis gonderdigim icin kabul edilmedi. Suan arastirma yaparken 1 ocak itibariyle artik kargo ile gonderilen money order yada is/kisisel ceklerin kabul edilmedigini sitelerimde belirtmisler sizlerle de paylasmak istedim. Sizin de bildiginiz degisiklikler varsa ve yazarsaniz cok sevinirim. Bu yil 1 ocak itibariyle basvuru surecini deneyimleyen arkadasimiz varsa ve yazarsa harika olur, tesekkurler.

• Merhaba. 27.09.2024'te başvurduğum reentry permit 08.01.2026 itibariyle basılmış. Ben teslimatı Ankara olarak seçmiştim. Haftaya US'e kalıcı taşınıyorum. Bu permit'i teslim bu durumda nasıl teslim alabilirim?

• @Fuat-1 merhaba, eşimle bizde re-entry permit yapmak istiyoruz iş durumumuzdan dolayı. İşten maksimum 21 gün izin alabiliyoruz bu süre içerisinde yetiştirebilmemiz lokasyona bağlı değişiyormuş öğrendiğmiz kadarıyla. Sizin öneride bulunanilceğiniz bir lokasyon var mı çünkü ilk girşimiz olacak ve ilkinde hemen parmak izini verip çıkmamız gerekli

• @vitruvius cevap alabildiniz mi

• @umitbircan merhaba süreciniz çok hızlı ilerlemiş başvurunuzu nereden yapmıştınız

• @Meliha-Yalın Slm,
    ben Myrtle Beach/SC' de yasiyorum. Kizim icin re-entry basvurusunda bulundum. Tum evraklari kendim doldurdum. Evrak gonderimini ve money order'i burdaki USPS'den yaptim. Basvurumuzdan 25 gun sonrasina, Charleston/SC'ye biometrik randevusuna cagirdilar. Bilginize.

• @Fuat-1 bizim daha ilk girişimiz yapılmadı ancak yaptıktan sonra işlerimizi halledemedik diyelim çıkış yaptıktan sonra bizim adımıza arkadaşımızda başvuru yapabilir mi parmak izi için o zaman tekrar giriş yapsak oluyor mu ki

• @Meliha-Yalın pratikte sizin adiniza basvuru yapabilir ama evraklarda sizin imzaniz gerekecektir. Bu konuyu nasil asarsiniz bilemiyorum. Eger basvuruyu bir avukat yardimi ile yapmak isterseniz; buyuk bir ihtimalle basvuru harci haric sizden 2000-2500 dolar arasinda bir ucret taleb edeceklerdir. (Benden oyle istemislerdi)

• Merhabalar, dun LA’den giris yaptim. 2026 itibariyle sanirim pasaporta damga basma olayi kalkmis. Fiziki olarak re entry permite basvurdugumzda burda oldugumuzu ispat etmemiz gerektigi icin I-94 almaya calisiyorum. Ama bilgilerimi dogru girmeme ragmen kayit bulunamadi diyor. Nasil bir yol izleyebilirim bilgisi ve tecrubesi olan var mi?
    Tesekkurler

• @Erdoğan-0 I-94 formu non-immigrant kişilerin kayıtlarını tutmak içindir, siz green card sahibi olduğunuz için orayla işiniz yok. Zaten ülkede değil misiniz, fiziken Amerika’da olduğunuzu ayrıca nasıl ispat etmeniz gerekiyor?

• @erenotti evet kesinlikle cok haklisiniz sacmalikta burda basliyor. Greencard sahibi oldugum icin travel historyim yok ama benden bu belgeyi gostermemi bekliyorlar. Uscis live agent ile gorustum bana attigi mesajda bu belgeyi iletin yazmis cevap bile yazamadim chatten ayrildi maalesef. Cbp ile gorustum eger ofislerine gidersem belge verip yada damga basip basamayacaklarini sordum maalesef dediler oyle bir uygulamalari yokmus. Bana ulkeden cikip tekrardan girmemi onerdi. Kanadayi dusundum ama ucak biletleri pahali maalesef. Uscis aradim ama asla baglanamadim birine acikcasi cok can sikici bir hal almaya basladi benim icin. 2026 itibariyle damga basmiyorlarmis giris yapacak herkese damga talep etmelerini oneririm. En ufak tavsiye bile cok yardimci olur akliniza gelen birsey olursa lutfen paylasin.
    Tesekkurler

• @Erdoğan-0 rica edilir edilmesine ancak basmıyorlarmış ki

• @Meliha-Yalın hayir eger sinir polisine soylerseniz ve durumu izah ederseniz talebiniz uzerine bir ihtimal basabilirlermis. Cbp ofisindeki hanimefendi damga basma gibi bir uygulamalarinin cbp ozelinde olmadigini soyledi.

• @Erdoğan-0 Yanlış anlaşılan bir konu olabilir. USCIS sizden travel history’nizi isterken continuous residency bozup bozmadığınızı görmek istiyor diye düşünüyorum, lakin bunu illa bir belge olarak istediklerini ben sanmıyorum. Formda aklınıza gelen giriş çıkış tarihlerini yazınız. Emaillerden, uçak biletlerinizden, eğer Türkiye’ye gidip geldiyseniz, e-devletten bu bilgileri çekebilirsiniz.

Ayrıca chatGPT’ye de sorduğumda başvuran kişinin seyahat geçmişi çok complex ise böyle bir belge isteyebilirler ama gerekli değil diyor. Eğer belge zorunlu deniyorsa, CBP FOIA sitesinden ayrıntılı ve gerekçeli, for full history talebinde bulunmanız gerekiyormuş. İlgili belge elektronik olarak bir hafta içerisinde iletiliyormuş.

https://chatgpt.com/s/t_69685fb099dc81918560f0b6f358e48e

• @erenotti desteginiz icin cok tesekkur ederim. Su anki ikamet yerim ingiltere oldugu icin e-devlet kaydim yok ama suan amerikada banka islemi yaptim onun statementini koyabilirim diye dusundum. Arkadasim bir doktor kontrolune gidip onun kaydini koymami onerdi onu yapabilirim. Eger red almayacagimdan emin olursam ilerlicem. Simdi de SecureRelease Portalı uzerinden hesap olusturup 2026 icin travel gecmisi istedim umarim 1-2 gun icinde gelir haftaya cuma gunu ucusum var oncesinde herseyi deneyecegim sanirim.

• @Erdoğan-0 sınır polisi ile hangi aşamada karşılaşıyorum sınırda demeyin lütfen 🙂

• @Meliha-Yalın havaalaninda polis kontrolunden geciyorsunuz ya pasaportunuzu veriyorsunuz, parmak izi alabiliyorlar orda size hosgeldiniz demeden once bakip damga basip basmadiginizi goruyorsunuz pasaportunuzu verince basmadiysa durumunuzu anlatip damga basmasinin mumkun olup olmadigini sorun😊

• @Erdoğan-0 🙂 çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |