Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @zeynep1212 merhaba benim sponsorumun w2 geliri yani kendi başına 49,bin küsür. Ve önerilen sınırın tek başına üzerinde. Dependent’i de yok tertemiz bir sponsor. 1040 ya da tax transcript değil W2 tek başına kazanılan tutarı gösteriyor herkesin bu belgeyi kesinlikle yanında da götürmesini tavsiye ediyorum. W2 çok çok önemli bir belge. Bu arada bize gelen o uyarı mesajı sanırım w2 belgesini sonradan yüklediğimiz için oldu yani ek dosyalarımıza bakmadılar ve sadece tax return yükledik sandılar o yüzden ben de elimdeki tüm dosyaları götüreceğim muhtemelen biraz stresli bir durum olacak ama inşallah halledebiliriz.

• @umayy Çoook teşekkürler, sizlere de aynı şekilde musmutlu bir hayat dilerim 🙂

• @seda-2 Çok teşekkürler, size de mülakatınızda başarılar diliyorum. Tabii ki yazarım, devam eden süreci de buradan paylaşıyor olacağım.

• @gokcesak Gökçe hanım teşekkürler size de mülakatınızda başarılar 🙂

• @Beyza-Nur-Çakal teşekkür ederim 🙂

• @Refiks Ben annemle geldim büyükelçilik binasının karşısında besa kule adlı binanın altında cefeler var orada beni bekledi. Biz 7'de gittik o saatte Starbucks daha açılmamıştı ama açık 3-4 tane cafe vardı. Ek olarak farklı bir gözlemimden bahsedeyim, ben sırada beklerken Eşi ABD vatandaşı kendisi de benim gibi türk olan bir hanımefendi ile tanıştım. Hanımefendi pasaport teslimi yapana kadar eşi yanında dışarıda bekledi ancak pasaportu verdikten sonra eşini içeri almadılar. Sanırım yalnızca yaşlılar ya da ciddi sağlık problemi olan kişilerin yanında eşlik edecek biri olmasına izin veriliyor ama eminim bunun da bir prosedürü vardır o konuda bilgi sahibi değilim.

• @lastvect Mülakata başlamadan önce belgelerle birlikte pasaportu alıyorlar, mülakat anında onay alırsanız size pasaportunuzu geri vermiyorlar. Mülakattan önce https://www.ustraveldocs.com adlı siteden adres kaydını tamamlıyoruz ve mülakata giderken mutlaka aynı siteye giriş yaparak 'Transaction Complete' sayfasının çıktısını alın çünkü yanınızda mı diye soruyorlar.
    Vizenin onaylanması halinde pasaportumuzu tercih ettiğimiz teslimat şekliyle bize geri veriyorlar.

• Merhaba, süreci tamamlayan herkese yeni hayatında başarılar dilerim 🙏🏻emanet bırakabileceğimiz bir yer var mı mülakata giren arkadaşlar bilgi verebilirse memnun olurum.

• @Seyduna Hocam öncelikle merhaba stresinizi anlıyorum ve yazdığınız şeyleri anlamak hiç zor değil ama bence iyi tarafından bakalım yani bir çok insan turist vizelerinden J1 gibi vizelerden geri dönüşü olmayacak şekilde red yiyorlar bizim tünelimizin sonunda ışık var

Hemen yeterliliği olan bir sponsor bulup gerekli işlemleri tamamlayıp süreci bitirmeniz gerekiyor yani ufak bir gecikme diyelim umarım en kısa sürede vizeyi alırsınız lütfen moralinizi bozmayın size bol şans diliyorum Seyduna hocam ve gerçekten o sıra bekleme konusunda yazdıklarınız az suratımı düşürdü ama olsun yinede olsun yapıcak hiçbir şey yok sizinde dediğiniz gibi biz göçmeniz çok konuşma hakkımız yok şimdilik nihayetinde tekrardan bol şanslar 🍀

• @Ekto-Oktan Sıra bekleme konusunda dün güvenlikler 10 yıl sonra bugün çalışanlara vize günü yapıldı bu nedenle çok karmaşıklık ve yoğunluk var bizde şuan bunu yönetemiyoruz şeklinde birkaç kez konuştular. Belki de şansa bize denk gelmiştir sizin gününüzde böyle bir durum olmayabilir çünkü bizden önce mülakata girenler mülakat saatine yakın alındıklarını söylemişti.

• @serdil Daha önce binanın yakınında emanet var diyen kişiler olmuş ancak ben görmediğimden bilmiyorum.

• @Beyza-Nur-Çakal Şuanda anladım bu arada sizin içinde hayırlı olsun üstteki mesajda gördüm vizeniz hayırlı olsun bakalım bizim için daha çok var Mayıs ila Temmuz arasındaki 3 aylık süreçte USCIS'den mektup bekliyorum ondan sonra ancak NVC ile muhattap olabilceğim ben daha yol çok uzun 😅

• Bu ileti silindi!

• @Seyduna hocam çok geçmiş olsun her şeyin üstesinden geldiniz eminim ki bunu da atlatacaksınız sadece çok az bir sabır daha istenileni verip artık bitirin tekrardan geçmiş olsun🙏🏼🙏🏼

• Eşimizin geliri yeterli olsa dahi mi sponsor bulmamız gerekecek? Anlamadım

• @Derya-Akbaş Hayır, sponsoru eşinizin geliri yeterli değilse bulmanız gerekiyor.

• Benimde haftaiçi randevu var bana orijinal belgeleri getirin diye mail attılar 2 3 gün önce. Herkesin dosyasına göre mi atıyorlar acaba. Yoksa sizede aynı mesaj geldi mi. Lütfen orijinal belgeleri yanınızda getirin.

• @burak2344 merhaba, bizim randevumuz cuma günü herhangi bir mail gelmedi.

• @Turhan-0 anladım teşekkür ederim, bana özellikle geldi o zaman..

• @serdil Konsolosluğun hemen karşısındaki binanın dışından yürüyen merdivenle aşağı doğru inen bir yer var. Emanet için oraya bırakabilirsiniz. Binanın tam köşesinde, Starbucksa gelmeden solda kalıyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |