Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

13 günde hallettiklerimizin de güncellemesini yapayım bağlanmışken. Austindeyiz. Ev tuttuk. Biz de Ferda Hanım vasıtasıyla bulduk evi. kendisi gerçekten çok tatlı ve ilgili biri. Airbnb den taşındık. ilk aşamada lazım olacak yatak masa gibi öncelikli eşyaları ikeadan eve sipariş ettik. Elektriğimizi açtırdık. su ve gas siteye bağlı. Internet açtırma konusunda da tıkandık biraz. telefondan halletmeye çalışıyorum çünkü merkeze epey uzağız ve kısa süreliğine kiraladığımız aracı teslim ettik ve araç alana kadar evdeyiz 🙂 Uber cep yakıyor 🙂 Bu sebepten AT&T den sitenin sağladığı sistemden bir internet bağlatmaya çalışıyorum. ama bir türlü bağlanması için geri dönüş call u alamadım. paket plan herşey seçildi bilgiler girildi ama bağlantı yok henüz. Bu süreçte bir de bank of america dan banka hesabı açtık. pasaportlar ve üzerinde isim yazan bir kredi kartımız yeterli oldu. 2 kimlik doğrulaması gerekliydi. kartlarımız da adresimize geldi. Şimdilik SSN ve GC bekliyoruz. Bu hafta belki fırsat bulursak araba bakacağız

Ben bu süreçte ağır bir grip geçirdim. yeni toparlanıyorum. o sebepten korkudan sağlık sigortalara baktım. Healthcare gov dan başvuruyu yaptım. henüz gelirimiz olmadığı için financial aid için qualified oldunuz sağlık planı seçin diye geri döndüler ama bu financial aid durumu sonradan greencard ve vatandaşlık sürecinde bir sıkıntı yaratır mı bilemedim. nasıl devam etmeliyim. Deneyimli arkadaşlar belki yol gösterbilir. aylık kaç dolarlık bir sigorta uygun olur. temel ihtiyaçları karşılar vs. Daha önce konuşulduğu bir başlık varsa oraya da yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum. telefondan sitede çok kolay bulamıyorum bazı şeyleri arayüz tam sağlıklı görünmüyor. @ATS16

Konu ile ilgili aşağıdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/post/267191
    https://www.aetna.com/health-guide/hmo-pos-ppo-hdhp-whats-the-difference.html

Ödeyeceğiniz pay period bazında veya aylık bazda premium miktarı kişinin genel sağlık durumu, hastalıklar karşısında ne kadar doktora gitmeye alışık olduğu, seçeceğiniz sigorta özelinde (HMO: Sadece kendi ağındaki doktorlar (Az doktora giden, bütçe odaklı I PPO: Serbest doktor seçimi (Sık doktora giden, esnek isteyen), seçeceğiniz Deductible tutarı (sigortanın devreye girmesi için önce sizin ödemeniz gereken tutar) - Copay tutarı (Doktora gidince ziyaret esnasında sizin ödeyeceğiniz vizite ücreti) - Coinsurance oranı (Masrafın ödenme yüzdesi (örn. %20 siz, %80 sigorta) - OOP (Out-of-Pocket) Max tutarına (bir yılda cebinizden çıkabilecek maksimum tutar) göre değişir. Her bir kişinin kendi özelinde durumu değerlendirmesi doğru olur. Ayrıca satın alacağınız sigortanın bölgenizdeki antlaşmalı olduğu klinik ve doktorları da satın alma öncesi incelemeniz yararınıza olacaktır.

Bu kavramlara göre Health Insurance Marketplace‘da filtrelemeler ve aramalar sonucu karşınıza çıkacak kıyaslamalı tekliflere göre satın alabilirsiniz.

• @denizezgi deniz hanım austinde ssn gelmeden elektriği nasıl hallettiniz acaba 🙂 online ssn istiyor ofis hiç bağlamıyor, arayınca da olmadı 🙂

• @melisbasdurmus Pec in telefonundan arayarak SSN siz kayıt yapabiliyorsunuz. telefondaki görevli ile halletim ben de. Diğer şirketlerde nasıl bilmiyorum ama PEC te SSN yoksa arayarak kaydoluyorsunuz.

• @denizezgi pecti aslında aradık konustuk son noktada otomatik ödeme oluşturmam gerektipini aöyledi hesap numarası istedi olmadıgı için sonlandırdı 🙂 tekrar deneyeyim

• @melisbasdurmus bana ödeme kısmında 2 seçenek sundu. autopay hatırlamıyorum ama kendim depositoyu kartla ödeyeceğim dediğimi hatırlıyorum. o zaman sana bi link gelicek oradan depozito ödemesini yaparsın dedi. 250 dolarlık ilk kayıt ödemesinin 200 dolarını o linkten ödedim. 50 dolar lık kısım da sanırım ilk faturaya yansıayacak imiş

• Herkese merhaba
    7 ocak günü Miami havalimanından ilk girişimi yaptım.İstanbul’da pasaport kontrolünden geçerken göçmen vizem var çıkış harcı ödemeyeceğim diye biliyorum dedim görevliye.Green kardınız geldikten sonra ödemezsiniz şimdi ödemeniz gerekiyor deyince polemik yaşamak istemediğim için gittim ödedim.Miami havalimanına girişte ilk pasaport kontrolünde bir yıl geçerli immigrant vizemi gösterdim beni arka ofise aldılar.Orada sarı zarfı ve pasaportumu verdim.İlgili polis çok güleryüzlü ve yardımseverdi.Stresli olduğumu görünce relax rahat ol dedi.İşlemlerim on dk civarı sürdü.Adres teyidi istedi.Bugün de SSA ofisten ssn için randevum var.2 şubat tarihinde bu defa köpeklerimi getirmek için tekrar giriş yapacağım Abd’ye.Hepinize kolaylıklar dilerim.

• Herkese merhabalar, SSN’lerimiz bugün geldi, 28 Aralıkta giriş yapmıştım ülkeye. Greencardlarımız için de “Immigrant Visa Fee Payment Received” hala aynı yerdeyiz, inş oda sorunsuz gelir.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E elbruz 

• merhabalar herkese, bizim de SSN lerimiz ilk verdiğimiz arkadaşımızın adresine gitmiş dün haber verdi. Biz girdikten sonra adres güncellemesi yapmıştık hem uscis hem usps ten ama oraya gitmiş. Greencard larımız hala ödendi aşamasında duruyor. umarız o da bir an önce basılır

• @mhmtkz aynı durum bende de var 27.11.2025 girdim hala ne Ssn ne de card dan bi haber yok. My uscis de de bişey görünmüyor. My case in içinde de herhangi bişey görünmüyor. Daha once ekledim aslınd ama yeniden eklemek istediğimde Onlie acses code istiyor

• @levent07 Noel ve yeni yıl tatili yüzünden gecikmiş olabilir

• @Dilan-Yalçın merhaba, ssn kontrollünü hangi siteden yapıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Hmt-0, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Dilan-Yalçın merhaba, ssn kontrollünü hangi siteden yapıyorsunuz?

SSN kontrolü/takibini yapabileceğiniz bir site/uygulama yok.

• @Selimdiskaya52 aralık 21 de ve 27 sinde giriş yapanların bile gelmiş. Acaba uscisde case görünmüyor o yüzden olabilir mi

• @levent07 Bizim SSN’imiz de gelmedi henüz. 21’inde giriş yapmıştık.

• @levent07 24ünde girdik bizim de gelmedi henüz

• @levent07 onu ben de yasadim maalesef, odemeyi yaparken uye olmadan odeme yaptigimiz icin diye dusunuyorum. Siz de uye olmadan mi yapmistiniz?

• @Selimdiskaya52 aynı tarihlerde, hatta daha sonra girenlerin gelmeseydi ben de oyle dusunurdum 🙂 haftaya randevu alacagim vermezlerse walk in yapacagim, zira uc hafta olacak...

• @mhmtkz Ben de 31 Aralıkta girdim henüz hala gelmemiş, umarım sorun yaşamadan ulaşır..

• @mhmtkz Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama San Diego’daki SSA ofisleri hiçbir şekilde walk in kabul etmediler. Biz de biraz daha beklemek istedik, şubatta ikinci girişimizin ardından gelmemişse tekrar ilgileneceğiz. Ancak bildiğim kadarıyla SSN normalde de geç gelebiliyor/gelmeyebiliyor. Aciliyet yoksa biraz daha bekleyebilirsiniz.

• Merhaba,

Karar açıklandıktan 1 gün sonra, @gucarslan ‘ın tavsiyesine uyarak, tüm işlerimi erteleyip en azından vizemi greencard’a çevirmek için 21 Aralık Saat 09’00’a Houston’a bilet aldım. Normalde gideceğim yer Minnesota/Rochester’dı ama minnesota’da hava şartları -20 derecelerde olduğu için Houston’a arkadaşımın yanına gitmeye karar verdim.
    13 saatlik uçuş sonrası Houston’a iniş yaptım. İndiğimde havalimanı sakindi. İlk olarak pasaport kontrol noktasına doğru diğer tüm yolcular ile beraber ilerledim. Sıra bana gelince güleryüzlü bir polis ile görüşmeye başladım. Pasaportumu teslim ettikten sonra sarı zarfı istedi, verdim. Nereye gideceğimi sordu, ‘ilk önce arkadaşımın yanına gideceğim daha sonra minnesotaya geçeceğim, greencard’ımında dosyada yazılı olan minnesotadaki adrese gönderilmesini istiyorum’ dedim. (Kafamda tüm soracakları sorulara çok çalıştığım için istemsizce onlar bir şey sormadan açıklama gereksinimine girdim.)
    Yanımda yiyecek içecek var mı, alkol veya tütün var mı diye sordu. Yanımda 8 paket sigara var diye cevap verdim. Üzerimdeki nakit miktarını sordu cevap verdim. 1 dakikalık bir süreç boyunca bilgisayarda bazı işlemler yaptı, daha sonra başka bir polis memuru çağırdı. Diğer polis memuru ile başka bir yere gittik ve bana siz burada bekleyin sesleneceğim dedi. 3-4 dakika sonra adımı seslendi ve yanına çağırdı. Valizin var mı diye sordu ‘hayır kabin bagajı ile geldim’ dedim. Tamamdır işlemlerin tamam tebrikler gidebilirsin dedi ve çıkış yönünü gösterdi. Aşağı kata çıkış için indim fakat her şey bu kadar çabuk bittiği için bazı şeylere ikna olmamıştım, belki de İngilizceme güvenmeyip acaba bir şeyleri yanlış mı anladım endişesine girdim. Çıkış kapasının orada polis topluluğu vardı, onlara beni aşağıya yönlendirdiler acaba bir şeyleri yanlış mı anladım, emin olamadığımı dile getirdim. Polis memurunun birisi pasaportumu alıp kontrol etti ve pasaportumdaki I-551 ve memur stamp’larını gösterdi, sorun yok çıkabilirsin dedi. Nihayet Amerika serüvenimi resmi olarak başlatarak havalimanından ayrıldım.

Şu an Türkiye’ye geri döndüm. Ben döndükten sonra, giriş tarihimden 17 gün sonra SSN’im Minnesotadaki adresime teslim edildi. 21 gün sonra ise Greencard basım durumum ‘ücret alındı’dan, ‘kart üretiliyor’a çevrildi. Greencardımda geldiğinde, greencard ve SSN’imi kargo ile Türkiye’ye postalatacağım, diğer girişimi plastik kart ile yapmayı düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |