Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.5k 770

• @Akrap inşallah sureci takip edicez

• @ATS16 Onda sorun yok, epey keyifli bir yaz geçirdim seve seve anlatırım :) Confirm etmek için maile cevap vermem yeterli midir?

• Bu ileti silindi!

• @Göktuğ-Yılbaşı Evet hocam her türlü AP'ye bırakacaklar zaten mülakat tarihine kadar bir gelişme olmazsa. Süreç açılırsa sağlık kontrolü için gitmişken gerekirse ek belge de teslim ederim. Ufak bir viyana tatili olacak benim için, bari mayısa falan denk gelseydi bu mevsimde çok soğuk oluyor oralar. Ha vize basılacağını bilsem gerekirse yürüyerek de giderim Viyana'ya mesele değil.

• @Hasan-Eren-Çolak hocam umarım bu süreç en kısa sürede tamamlanır, siz ve sizin gibi vizesini almayı bekleyen/hayal eden herkes bir an önce vizesine kavuşur

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Eren-Çolak, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Onda sorun yok, epey keyifli bir yaz geçirdim seve seve anlatırım :) Confirm etmek için maile cevap vermem yeterli midir?

Ilettikleri tarih ve saati onayladiginizi ve orada olacaginizi belirterek emaili ivedilikle cevaplamaniz yeterli. Listelenen evrak ve istekleri de birebir beyan etmeniz/takip etmeniz bekleniyor sizden. Viyana'da diger talihlilerin paylastigi deneyimlerini de DV2026 Mülakat Deneyimleri ve DV2025 Mülakat Deneyimleri basliklarinda okumaniz isinize yarayabilir hem konsolosluk islemleri hem de Viyana'daki yasanmisliklar ile ilgili.

• Selamlar herkese, belge hazırlama sürecinde kafamı karıştıran bir durum yaşıyorum. Ziraat bankası üzerinden almış olduğum dolar hesabımın son 6 aylık hesap dökümünü e imzalı bir şekilde verdiler. Yani imza sürkülü, ıslak imzalı bir belgem yok. Bu işlemin kalktığını söylüyor şube. Bugün tekrar gidip sormayı düşünüyorum. Bu nedenle mülakatda sorun yaşar mıyım? Tecrübesi olan var mıdır acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666

Arama butonu anahtar kelimeler: imza sirküsü, e-imza, barkod, karekod, Ziraat bankası, hesap hareketleri, hesap dökümü, Ankara

https://yesilkartforum.com/forum/post/494539
    https://yesilkartforum.com/forum/post/496353

• @Bugra0666 merhaba, Ankara'nın tecrübelerinde yazılanların aynısı, yine özetleyim: Tek kişi bekar erkek

• Pasaport
    • 2 adet fotoğraf
    • Doğum belgesi (Doğuduğunuz ülkeden alınır)
    • Nüfus kayıt örneği
    • Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (16 yaş ve üstü yaşadığınız ülkelerden)
    • Askerlik durum belgesi
    • Sağlık raporu
    • Diploma ve fotokopisi
    • Banka dokümanları

Benim durumuma özel belgeler, görevli istemeden kendimi verdim ve aldı:

• İsim denklik belgesi
    • Başka ülkenin pasaport fotokopisi

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Mülakatınızda bol şans

• @Bugra0666 Kendime eklemiş olayım, şimdi ziraat bankası ankara/keçiören/sanatoryum şubesinden çıktım. Konsoloslukla iletişime geçtiğimde imza sürkülü ve ıslak imzalı istediklerini dile getirdiğimde yardımcı oldular. Garanti olması açısından böyle bir yol izledim.

• @zakaria merhaba, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Doğum belgesi dediğiniz formul a belgesi değil mi?

• @Bugra0666 Mülakata giren diğer arkadaşlar Formül A alıyorlarmış.
    Benim doğum ülkesi Türkiye olmadığı için formül A'yı aldım ama istenmedi. Eğer doğumunuz yurtdışında ise oradan doğum belgesi almanız gerek.
    Buna odaklanıyorum çünkü görevli şu ülkeden doğum belgesi ibaresi kullanarak istedi.

• @zakaria verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

• @Hasan-Eren-Çolak ben maltada 4 ay kalmama rağmen polis belgesını ıstedım postayla beklıyorum bence bu surecte temkınlı olup almak ıyıdır dıye dusunuyorum

• Arjadaslar merhaba bizimde 13 ocakta mulakatimiz var ve malesef biz de saglik raporu almadik ve eksik evrak olursa gorusmeye olmayacagina dair bi mail aldik buna istinaden tekrardan randevu talep edebilir miyiz?

• @Yelez Eğer Unganlar dan müsait randevu bulamıyorsanız bunu mail ile konsolosluğa bildirin son mülakatlarda Ankara sağlık raporunu ısrarla istiyor.Şu dönemki politikalardan dolayı riske atmayın.

• @Yelez maili bizimle de paylasmaniz mümkün mü

• @Ceyda-Altun Tabi seve seve paylasirim.

• Selamlar, Viyana konsolosluğundan bilgilendirme maili geldi. Değişen bir şey yok, mevcut durumu izah eden bir mail. Bilgilendirmek amaçlı paylaşıyorum:

Dear DV applicant,
    Thank you for scheduling an interview at the U.S. Embassy in Vienna. Before you travel to Vienna, we wanted to highlight the current guidance about the Diversity Visa program. As you can see in the article on our website, Travel.State.Gov, there is currently a pause in visa issuances to diversity immigrant visa applicants. Please see the article here: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-issuance-updated-guidance.html
    Please continue to monitor the website for policy updates. You can still be interviewed on your pre-scheduled date, but we will not be able to issue the visa until guidance changes.

• @Yelez eğer imkanınız varsa unganlara gidip rica edin yardımcı oldular bize randevu olmamasına rağmen. Ama yanlış yönlendirmek de istemem daha önce gittiğimizde sadece randevu ile alıyoruz demişlerdi. Telefon numaraları var sitelerinde. cevap verdikleri saatler de yazıyordu arayıp sorabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k