IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@dnzzzsvr merhaba.NVC size e-mail yoluyla ulsşacak.Bize öyle olmuştu.Ancak USCIS onayından tam 3 ay sonra NVC bize bilgi e-mali gönderdi ve DS-260 formunu doldurup dökümanları CEAC sistemine yüklememizi istedi.İstenileni yaptıktan 13 gün sonra evraklar onaylandı ve mülakat tarihi için haber beklememiz gerektiğini ilettiler e-mail yoluyla.Yine 15 gün sonrasında mülakat tarihini içeren e-mail geldi.Süreç toplamda 14 ay sürmüş oldu.
-
@berry Merhaba hızlı yanıt için çok teşekkürler, o halde hiç adres değişikliği vs. yapmakla uğraşmaya gerek yok. Bu bilgi içimi rahatlattı. Bir de siz önceki yazılarınızda NVC ekstra evrak istedi yazmıştınız, eksik olan neydi acaba? Mülakatınızda şimdiden başarılar.
-
@dnzzzsvr teşekkür ediyorum ben de.Eşimin tax transcribini istediler ekstradan.Yani ilk istedikleri evraklar arasında olmadığı için sisteme yüklememiştik.Size de bol şans diliyorum.

-
@dnzzzsvr finansal belgeler ve bir de iliskinizi gosteren belgeleri oldukca kapsamli hazirlayin, bunun disinda istenilen belgeleri hazirlamaniz yeterli.
-
Slm arkadaşlar acil yardım lazım.kanadada kaldım fakat oradan adlî sicil kaydı almam gerekiyor fakat eşim Amerika dan arıyor 6 ay diyorlar nasıl erken alabilirim lütfen yardım edebirmisiniz
-
@cooper1524 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Slm arkadaşlar acil yardım lazım.kanadada kaldım fakat oradan adlî sicil kaydı almam gerekiyor fakat eşim Amerika dan arıyor 6 ay diyorlar nasıl erken alabilirim lütfen yardım edebirmisiniz
Su konuyu okumalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak -
@crazycells okudum fakat canada,dan alan yok siteyede baktım
-
@cooper1524 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells okudum fakat canada,dan alan yok siteyede baktım
Bu surec ve bilgilerin yine de yukarida linki verilen konuda paylasilmasi gerekiyor.
-
Merhaba forum ailesi.Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok iyi olur.Benim mülakatım sabah 8:30 ‘da.Sizce saatinde mi içeri alınıp mülakata başlanıyor ve ne kadar sürüyor? Yani dönüş biletini 16:25’e alsam uçağa yetişir miyim diye soruyorum.
-
@berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba forum ailesi.Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok iyi olur.Benim mülakatım sabah 8:30 ‘da.Sizce saatinde mi içeri alınıp mülakata başlanıyor ve ne kadar sürüyor? Yani dönüş biletini 16:25’e alsam uçağa yetişir miyim diye soruyorum.
Konsolosluktaki yogunluga gore degisebilir ama genelde oglene kadar islemler bitmis oluyor. Konsoloslar tum gun vize islemlerini yapmiyorlar. Butun belgeleriniz tamamsa, bir sorun cikmadigi takdirde 16:25'teki ucaga yetisebilmeniz lazim.
-
Slm arkadaşlar büyük bir sorunum var evliyim 2 çocuk var eşim başvuru yaptı I-130 onaylandı sonra da 260 doldurdum eşimle beraber fakat daha önce 10 yıl sınırdışı almıştım ona rağmen her şey ok dediler 2 gün önce avukat aradı NVC benim sınırdışı ile ilgili araştırmak istiyormuş fakat ben I-130 doldurduğumuzda bütün her şeyi verdik ama niye araştırmak istiyorlar başına gelen varmıdır yada bilgi verebilecek lütfen
-
Slm arkadaşlar büyük bir sorunum var evliyim 2 çocuk var eşim başvuru yaptı I-130 onaylandı sonra da 260 doldurdum eşimle beraber fakat daha önce 10 yıl sınırdışı almıştım ona rağmen her şey ok dediler 2 gün önce avukat aradı NVC benim sınırdışı ile ilgili araştırmak istiyormuş fakat ben I-130 doldurduğumuzda bütün her şeyi verdik ama niye araştırmak istiyorlar başına gelen varmıdır yada bilgi verebilecek lütfen
Neden arastirdiklarini bilemeyiz sanirim; ama eger baska suc islemediyseniz bir sorun olmamasi lazim. 10 yillik ban suresi resmi olarak bitti mi?
-
Evet 3 sene geçti aradan ama niye araştırılması isteniyor anlamıyorum
-
Evet 3 sene geçti aradan ama niye araştırılması isteniyor anlamıyorum
NVC'nin takdiri yapacak bir durum yok. USCIS, NVC ve konsolosluk her basvurunun farkli bolumlerine bakiyorlar. NVC bu surecte baska ne olmus bitmis diye bakacak sanirim.
Konsolosluk, 10 yillik ban bitmedigi icin dosyayi gecici olarak reddedip sizi I-601 waiver'a yonlendirebilir, bilginize:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2040/i-601-waiwer/2 -
@crazycells slmlar, benm esim icin yapmis oldugum basvuru kabul edildi. Ve interview ile alakali mail gondereceklerini soyleyen bir mail de geldi. Ve martin 3 de fakat hala interview tarihini vermediler. Ne kadar surr? MArt 3 ve suan nisan 3 tam bir ay oldu. Acaba eksik belge mi var tammlanmasi gereken. Tesekkrler...
-
@aydin1150 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells slmlar, benm esim icin yapmis oldugum basvuru kabul edildi. Ve interview ile alakali mail gondereceklerini soyleyen bir mail de geldi. Ve martin 3 de fakat hala interview tarihini vermediler. Ne kadar surr? MArt 3 ve suan nisan 3 tam bir ay oldu. Acaba eksik belge mi var tammlanmasi gereken. Tesekkrler...
Hayir, problem degil; bu emailin gelmesi birkac ayi bulabilir. Sadece beklemelisiniz.
-
@crazycells benim sınırdışı bitmiş olalı hemen hemen 3 sene geçti fakat NVC bakmak niçin ister birde daha önceden I-130 doldurduğumuzda bütün evraklar ve benim sınırdışı numarası veya ne istedilerse temin edilmişti avukat istemişti benim anlamadığım kendilerinde bütün benim sınırdışı numarası veya herşey var hala niye istediklerini anlamıyorum
-
@crazycells benim sınırdışı bitmiş olalı hemen hemen 3 sene geçti fakat NVC bakmak niçin ister birde daha önceden I-130 doldurduğumuzda bütün evraklar ve benim sınırdışı numarası veya ne istedilerse temin edilmişti avukat istemişti benim anlamadığım kendilerinde bütün benim sınırdışı numarası veya herşey var hala niye istediklerini anlamıyorum
NVC background search'u yapan kurum, dolayisiyla istedikleri butun dokumanlari kendilerine gondermelisiniz. Eger NVC vizeye uygun olmadiginiza kanaat getirirse, konsolos istese de size vize veremez. Bilginize.
-
@crazycells teşekkür ederim

-
@ayse23 merhaba evlilik öncesi ne kadar süredir tanışıyordunuz bu konu hakkında kimse bilgi vermemiş
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum