Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gigi25 Teşekkür ederim, sizin de kutlu olsun 😊 🎄
    @uniquenessO Merry Christmas & Happy Holidays to you too ☃

• @PhantomRaven Dininize ve size karşı saygı duyuyorum. Şahsım olarak bir çok dinden ve hemen hemen dünyanın her ülkesinden arkadaşalara sahibim. Fakat bizi güzel kılan şey sadece davranislarimiz ile kalbimizi yansitmamiz. Çünkü davranışli tesvikin olmadığı her yer ayrımcılığa ve yanlış anlaşılmaya musait bir durum oluşturur. Tıpkı şu anda olduğu gibi. Yazdığım yazıda her hangi bir düşmanca ifade yer almadığı gibi sadece bu tarz konuların konusulmamasi gereken bir platform olduğunu belirttim. Müslüman bayramlarina gelince bunlar Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından kutlanmistir tıpkı Peygamberimiz tarafından kutlanilmayan ve İslam dininde yer almayan Kandiller gibi. Ayrıca basta 4 buyuk din olmak uzere cogu dini kitaplari okumus ve arastirmis birisi olarak soyluyorum ki hiç bir yerde Hz. Isa'nin kendi doğum gününü kutladigina denk gelmedim ve doğum tarihi net degildir. Dediğim gibi bu bir Pagan kutlamasını ve sonradan Hristiyanlık dinine eklenmiştir veya eklenmeye calisilmistir (Cunku bazi Hristiyanlar bu gunu kutlamazlar) Peygamberinizi örnek alıyorsanız onun yaptıklarını yapın, yapmadıklarını yapmayın, dininize sonradan bir seyler eklemeyin. Ben kendi peygamberimi örnek aldığım için Kandilleri de kutlamıyorum. Uzun lafın kısası, gerçekler kiricida olsa gerçektir. Kabul edip etmemek sizin tercihinizdir. Sahsinizla hiç bir tanisikligimiz bulunmamakta olduğu gibi yazdıklarımı sizi kırmak adına yazmadım, sadece burasının yeri olmadığını belirtmek adına yazdim. Anlayışınız için tesekkurler.

• Ben burada dinlerle ilgili paylaşımlar görmekten büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu düşüncede olan tek kişi olmadığıma da eminim.
    Lütfen bu tarz konuları özelden konuşun.

• Arkadaşlar burada herhangi bir dini görüşün belirtilmesi yada aslında doğru bilinen yanlışlar adı altında dini bir bilgi verilmesi ve buna verilen yanıtların tamamının yanlış olduğu düşüncesindeyim.

Burası sonuçta din siyaset yada futbol konuşulacak bir alan değil bu başlıkta biz süreçlerimizi takip ediyoruz ben her foruma girdiğimde bu tarz tartışmalar görmek istemiyorum açıkçası ve forumun huzurunu kaçırdığı düşüncesindeyim.

Herkese ve her görüşe saygım olmakla beraber doğru yada yanlış konu başlığıyla uyuşmayan herhangi bir görüş burada belirtilmemeli diye düşünüyorum. Belirtildiği takdirde şuanki gibi muhabbetin uzamasına sebep olmakta. 🙏🏻

• Arkadaşlar kim din ile alakalı nasıl araştırıp inanıyorsa inansın, bilgi sahibi olmak isteyen Google girer sorar araştırır öğrenir. Kimseye birşey öğretmek dayatmak bilgi vermek güzelleme yapmak zorunda değilsiniz. Tekrar diyorum bende Müslümanlık ile alakalı buraya yazı yazsam dini bilgi versem bana göre yalnış. Din hassas bir konu herkesin inancı kendine, burada yönetici yok mu burada asıl yardımlaşma sebebi vize süreci, ilk giriş, oradaki resmi yapılacak işlemler, iş vs sosyal hayat ile alakalı. Türk olup istediğiniz dine inanabilirsiniz saygımız sonsuz. Benim karım bile bana bilgi verirken ben duymak istemiyorum dinine saygı duyuyorum diyorum. Kimse duymak dinlemek zorunda değil. Duymak isteyen birbiriyle özelden arkadaş olsun konuşsun. Sizdende aynı saygıyı bekliyoruz.

• @erncndr Ben şahsen futbolla ilgili bir yorum görseydim, tekrarlanan bir davranış olmadığı sürece, bunun hakkında yazılar yazıp forumda konunun uzamasına neden olmazdım. Özellikle de bazı yorumların tepki beklediği açık ne yazık ki. Naçizane fikrime göre yorumunuzun duruma karşı yazılmış olanlar arasında en mantıklısı olduğunu dile getirmeliyim ve artık yanıt yazmayacağım

• @Bircan Doktorun ofisinde yapılan bazı aşılardan (MMR gibi) sonra hamile kalmadan önce birkaç ay beklenmesi gerektiği yazıyordu (detayları hatırlayamadım). Yakın zamanda böyle bir planınız varsa ve aşı olacaksanız doktorunuza danışın isterseniz. Orijinal ve güvenilir olan aşı kartları kabul ediliyor fakat son bir ay içinde yapılan aşıların kabul edilmediği belirtilmiş

• Bu ay sonunda sanki biri mülakata girecekti bizimle mülakat deneyimini paylaşırsa giren kişi seviniriz heyecanla bekliyoruz

• Arkadaşlar tekrar merhaba, bu fotoğraf albümünü nasıl yapacağız trendyoldan bir arkadaş yapmıştı ama ben göremedim yanıtı tekrar bir sorayım istedim. Eğer görüyorsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim 🙂

• @gigi25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bizim sponsorumuzun da geliri tek başına yeterli olduğu için i864a doldurmadık. (Tax aynı şekilde eşiyle joint olarak yapmış ama kendi geliri yeterli) Sponsorun tek başına olan geliri yeterliyse gerek yok diye yazıyordu her yerde. Eğer ek gelir olarak household member geliri de eklenecekse o zaman dolduruluyor diye biliyorum. Biz herhangi bir household member belirtmedik.

Evet bizde bu bilgiye dayanarak i864 doldurduk A olani doldurmadik. Esim kendisi sponsor oluyor ins yanlis yapmadik

• Have anyone DQ on July got their interview letter?

• Bugun Unganlara doktor muayenesi icin gittim. Randevum 09.30 daydi 9 da direk doktorun oraya ciktim pasaportumu alip (aşı kartı vs vermedim) fotografimi cekip beni ust kata ,Duzen laboratuvar a kan alimi ve akciger filmi icin yonledirdiler ve 2031₺ ödemeyi oraya yaptım.
    Daha sonra tekrar unganların ofisi döndüm 11 gibi gelin dediler(1 saat sonra). Geri döndüğümde içtiğim ilaçları istediler ve muayene icin iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup önlük giyip ve maske takmamı istediler (neden böyle birşey yapıldı hala anlamadım) . Doktor sadece karnıma vurup tansıyonumu ölçtü. Tansıyon hastası oldugum ıcın neden tansıyon hastası oldugumu sordu:) Psikolojik rahatsızlıgım varmı diye sordu. Sag kolumdan 2 adet aşıyı vurup, aşılar ateş yapmaz dedi ve gitti. Ödeme olarak 18.800₺ yaptım. Özel saglık sigortası geçmiyor. Neden böyle bir fiyat alıyorlar anlamadım cunku doktor herhangi bir kontrol yapmadı bu kadar parayı sadece aşı icin mi ödedim bilmiyorum. Ne aşısı yapıldı diye sordum mail gelcek orda görürsünüz dediler. Kendimi koyun gibi hissettim bütün gün.
    200$ muayene ücretiymis geri kalanı da aşıymıs. Ortalama 440$ yapıyo heralde. Kart ile tl ödeme yaptım. Sonucları onlar konsolosluga iletecekmis.

• @esraozz trendyola fotoğraf baskı yazın satıcılar çıkıyor ordan bakabilirsin aldıktan sonra whatsaptan fotoğrafları atıyorsunuz adresinize kargo yapıyorlar. Ben 50 adet çıkardım.

• Arkadaşlar ocağın ilk haftası randevu dağıtımı yapılıyor mu daha önceden buna denk gelen var mı? Bu aralar thanksgiving noel yılbaşı vs tatillerinden dolayı dağıtılmadı diye düşünmek istiyorum

IV tool temmuz gösteriyor ama hala randevu alabilen yok ortada galiba

• @erncndr daha önce ocağın ilk haftası randevular verildi bence ocak ayinda randevularımızı alırız diye ümit ediyorum

• Arkadaşlar bana sporsor olan Amerikalı eşim iş ve adres değişikliği yaptı randevu maili bekliyorum ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

• @erncndr henüz almadık mailleri 🙏🏻

• Selamlar herkese, mülakata 10 gün kala CEAC'tan mesaj geldi joint sponsora ihtiyacınız olabilir diyor, böyle bir mesaj alan var mı? Joint sponsor arıyorum şuan

• @Seyduna, Sponsor geliri sinira yakinsa otomatik geliyor o mesaj. Bana da gelmisti, mulakatta bir sorun olmadi. Sponsorunuzun geliri sinirin altinda degilse sorun olacagini sanmiyorum.

• @ahmetZ son çalıştığı yerdeki pay stublarını ve transcriptlerini alıp ek belge olarak yükleyebilirsiniz. Mülakata giderken de fiziki belge olarak yanınızda tutmanızda yarar var. Hiç bir şey değiştirmeniz gerekmez bu şekilde yaparsanız.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 16
  • 22
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |