Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gigi25
    İ864A formunu doldurmanızı tavsiye ederim , mülakata kısa bir süre kala bununla ilgili mail alabilirsiniz

• @Ronn Hukuki olarak joint sponsorun geliri yıllık belirtilen gelirin üzerindeyse ve bu W2 formu, tax transcript, 1040 formlarıyla kanıtlandıysa, joint sponsor I-864 formunu doldurduysa housholdmember ın I-864a formunu doldurmasına gerek yokmus. Uscis in kendi resmi sitelerinde bu şekilde yazıyor. Mülakatı yapan memur joint sponsorun gelirini ucu ucuna yetiyor gibi görürse veya tatmin olmayip daha fazla detay isterse o zaman bu evrağı isteyebilir-miş.

• @kadargo Teşekkür ederim cevabınız için, şimdi baktım limitin 20 k üzerinde gelir göstermişim ek gelirler ile birlikte tüm sponsorlarımızın, yani 3/2'sini alsa bile yeterli olur diye düşünüyorum, yani böyle bir mesaj gelince artık herkes daha ne göstereceğiz ki oldular

• @yeşim-yıldırım doğrudur ama yasal olarak 26k geliri olan bekar biri bille sponsorluk şartını yerine getiriyor ama konsolosluk daima daha yüksek miktarda isteyebilir, joint sponsor olarak tax return yapan sponsorunuzun geliri tek başına yetse bile evli olduğundan dolayı sponsorun olan kişinin eşinin geliri olmazsa dahi i864A isteyebilirler . Siz yinede hazırlıklı olun ne olur ne olmaz . Hatta görüşmeye giderken yanınınzda bulundurun bazen geç yüklenirse o form sisteme görüşme günü memur göremeyebilir.

• @erncndr Merhabalar. Ben Ağustos ayında dq olmuştum ve ocak ayının 2'sinde randevu mailimi almıştım.

• @Zeyno-0 darısı bizim başımıza inşallah 🙏🏻

• Herkese merhaba, nvc asamasında bır konu hakkında bılgı rıca edecektım.Su an ıslemlerım nvc de ds 260 ve i864 formu ve dıger evrakları yukledık,sonra bızden Abd de kalacagımız adresı ıstedıler onu da gonderdık. Bugun tekrar maıl gelmıs ıkametgah adresı ıletın olarak ama yukledıgımız evrakların karsından kabul edıldı yazıyor.hıc bır sey yapmadan bekleyeyım mı ya da bılemedım mukerrer bır maıl mı acaba.konu hakkında tecrubesı olan var ıse yardımcı olursa cok sevınırım.herkese bol sans ve kolaylıklar cok amın 🙂

• @Seyduna joint sponsor isteniyorsa sanırım sizin housoldmember daha önceki bana da öyle mesaj gelmişti ben yine de joint sponsor da ekledim işimi garantiye aldım

• @Fatma-Antalya Mesajı İngilizce olarak (özel bilgileri silerek) paylaşmanız mümkün mü?

• @gigi25 cok tesekkur ederiz degerli bilgileriniz icin. Mulakatinizda sonsuz basarilar dilerim.

• Hepinizin yeni yilini kutlarim. Hersey gonlumuzce olsun insallah. Rabbim tez zamanda yuvalarimizi kurmayi nasip etsin.

• @PhantomRaven cok tesekkur ederiz bilgilendirmeleriniz icin.

• @rock Evet, yani aynı evde yaşadıkları için ikisini de sponsorum gösterdim, bende yeni bir sponsor buldum, işimi garantiye almak için evraklarını hazırlıyrum, teşekkür ederim 🙂

• @Seyduna anladım bende öyle yapmıştım daha sonra joint yine de ekledim bana da sana gelen mesajtan gelmişti uzun zaman önce

• Herkese Mutlu yıllar. Hepimizin dosyalarının tek seferde onay alacağı ve mülakat tarihi bekleyenlerin hemen yarın mülakat maili alacağı, sevdiklerimizle, beklediklerimizle hızlıca kavuşacağımız bir yıl olmasını diliyorum.

• @rock aaa öyle mi? Ya bana şimdi gelmesinin nedeni sponsorun geliri olmayabilir mi o zaman? @kadargo arkadaşımız bana da gelmişti demişti, yani son 10 gün kalmış biraz zor ama hallederim yani, garanti bir sponsor daha eklerim

• @Seyduna bence de ekleyin işinizi garantiye alın zaten süreç çok uzun sürüyor ayrıca sponsorlarımın geliri istediklerinin 10x ama eşimin geliri hiç olmadığı için gönderildiğini düşündük ama onu da garantiye alıp joint ekledik

• @yeşim-yıldırım @Ronn Evet ben de aynı şekilde joint sponsor geliri yeterliyse gerek yok diye okudum özellikle yabancı platformlarda. Tax eşiyle joint yaptıysa da W2’da açık olarak gelirinin yeterli olduğu gözüküyor. Ancak burada eski mesajları okuduğumda bir iki kişiye eksik evrak olarak işaretlemişler o yüzden sponsorumuzun eşine i864a doldurttuk ne olur ne olmaz diye ancak NVC’ye yüklemedik. (Zaten orada da böyle bir şey talep edilmemiş.) Bence istemeyecekler ama o anda officer böyle bir şey isterse hazırlıklı olmak adına yanımda götüreceğim. Umarım hiçbirimiz herhangi bir pürüz yaşamayız 🙏🏼

• Bugün il gelir mi

• @kasım-doğan günlerdir saatte bir foruma girip güncelleme var mı diye kontrol ediyorum inşallah gelir bugün 😄

Benzer Başlıklar

• 16
  • 1589
  • 3116
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |