Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @erncndr henüz almadık mailleri 🙏🏻


  • Selamlar herkese, mülakata 10 gün kala CEAC'tan mesaj geldi joint sponsora ihtiyacınız olabilir diyor, böyle bir mesaj alan var mı? Joint sponsor arıyorum şuan


  • @Seyduna, Sponsor geliri sinira yakinsa otomatik geliyor o mesaj. Bana da gelmisti, mulakatta bir sorun olmadi. Sponsorunuzun geliri sinirin altinda degilse sorun olacagini sanmiyorum.


  • @ahmetZ son çalıştığı yerdeki pay stublarını ve transcriptlerini alıp ek belge olarak yükleyebilirsiniz. Mülakata giderken de fiziki belge olarak yanınızda tutmanızda yarar var. Hiç bir şey değiştirmeniz gerekmez bu şekilde yaparsanız.


  • @gigi25
    İ864A formunu doldurmanızı tavsiye ederim , mülakata kısa bir süre kala bununla ilgili mail alabilirsiniz


  • @Ronn Hukuki olarak joint sponsorun geliri yıllık belirtilen gelirin üzerindeyse ve bu W2 formu, tax transcript, 1040 formlarıyla kanıtlandıysa, joint sponsor I-864 formunu doldurduysa housholdmember ın I-864a formunu doldurmasına gerek yokmus. Uscis in kendi resmi sitelerinde bu şekilde yazıyor. Mülakatı yapan memur joint sponsorun gelirini ucu ucuna yetiyor gibi görürse veya tatmin olmayip daha fazla detay isterse o zaman bu evrağı isteyebilir-miş.


  • @kadargo Teşekkür ederim cevabınız için, şimdi baktım limitin 20 k üzerinde gelir göstermişim ek gelirler ile birlikte tüm sponsorlarımızın, yani 3/2'sini alsa bile yeterli olur diye düşünüyorum, yani böyle bir mesaj gelince artık herkes daha ne göstereceğiz ki oldular


  • @yeşim-yıldırım doğrudur ama yasal olarak 26k geliri olan bekar biri bille sponsorluk şartını yerine getiriyor ama konsolosluk daima daha yüksek miktarda isteyebilir, joint sponsor olarak tax return yapan sponsorunuzun geliri tek başına yetse bile evli olduğundan dolayı sponsorun olan kişinin eşinin geliri olmazsa dahi i864A isteyebilirler . Siz yinede hazırlıklı olun ne olur ne olmaz . Hatta görüşmeye giderken yanınınzda bulundurun bazen geç yüklenirse o form sisteme görüşme günü memur göremeyebilir.


  • @erncndr Merhabalar. Ben Ağustos ayında dq olmuştum ve ocak ayının 2'sinde randevu mailimi almıştım.


  • @Zeyno-0 darısı bizim başımıza inşallah 🙏🏻


  • Herkese merhaba, nvc asamasında bır konu hakkında bılgı rıca edecektım.Su an ıslemlerım nvc de ds 260 ve i864 formu ve dıger evrakları yukledık,sonra bızden Abd de kalacagımız adresı ıstedıler onu da gonderdık. Bugun tekrar maıl gelmıs ıkametgah adresı ıletın olarak ama yukledıgımız evrakların karsından kabul edıldı yazıyor.hıc bır sey yapmadan bekleyeyım mı ya da bılemedım mukerrer bır maıl mı acaba.konu hakkında tecrubesı olan var ıse yardımcı olursa cok sevınırım.herkese bol sans ve kolaylıklar cok amın :)


  • @Seyduna joint sponsor isteniyorsa sanırım sizin housoldmember daha önceki bana da öyle mesaj gelmişti ben yine de joint sponsor da ekledim işimi garantiye aldım


  • @Fatma-Antalya Mesajı İngilizce olarak (özel bilgileri silerek) paylaşmanız mümkün mü?


  • @gigi25 cok tesekkur ederiz degerli bilgileriniz icin. Mulakatinizda sonsuz basarilar dilerim.


  • Hepinizin yeni yilini kutlarim. Hersey gonlumuzce olsun insallah. Rabbim tez zamanda yuvalarimizi kurmayi nasip etsin.


  • @PhantomRaven cok tesekkur ederiz bilgilendirmeleriniz icin.


  • @rock Evet, yani aynı evde yaşadıkları için ikisini de sponsorum gösterdim, bende yeni bir sponsor buldum, işimi garantiye almak için evraklarını hazırlıyrum, teşekkür ederim :)


  • @Seyduna anladım bende öyle yapmıştım daha sonra joint yine de ekledim bana da sana gelen mesajtan gelmişti uzun zaman önce


  • Herkese Mutlu yıllar. Hepimizin dosyalarının tek seferde onay alacağı ve mülakat tarihi bekleyenlerin hemen yarın mülakat maili alacağı, sevdiklerimizle, beklediklerimizle hızlıca kavuşacağımız bir yıl olmasını diliyorum.


  • @rock aaa öyle mi? Ya bana şimdi gelmesinin nedeni sponsorun geliri olmayabilir mi o zaman? @kadargo arkadaşımız bana da gelmişti demişti, yani son 10 gün kalmış biraz zor ama hallederim yani, garanti bir sponsor daha eklerim


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    997 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum