Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş anladım teşekkür ederim. Yine de case ler arasındaki boşluk Ankara için ilerleyen sayılarda daha fazla olabilir bekleyip görmek lazım

• Sanirim 8500 ile 9000 mail atti ankara 17 subat 18 subat tarihine belki ilerleyen gunlerde de atabilir

• Yasaklı

@excan 8500-9300 arası gördüğüm kadarıyla

• @Arthur-Morgan Bangkok +10400 üstüne mülakat tarihi atamış

• @tyln11 hocam selamlar tekrar gelmeniz gerek yok mu dediler bu enteresan ? Siz canada ikamet mi ediyorsunuz adresiniz orada ise kargolayin derler belki

• Hong Kong'un mülakat dağıttığını görmeyi çok istiyordum ama yine olmadı galiba...

• @Mert-A Maalesef onu görebilmek için sıradaki bültenin 15k civarında açıklanması gerekiyor önceki aralıktaki talihliler dosyalarını ankaraya geri taşıdılar. Yeni current olacaklar ankaranın tüm mülakatları dağıtmamış olmasına dayanarak taşımaktan vazgeçer mi bilemem ama sonraki bülten istediğimiz artış olursa belki öğrenebiliriz hk nın tutumunu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P caseler arasındaki boşlukla tekrar mülakat dağıtımı olabilir mi bağlantınızı anlayamadım.
    şu andada gidişatı gayet iyi baktığımız zaman 11k açıklanan bültende vize basamayacağını bilen ankara 9300lere kadar mülakat verdiğini hesaba katarsak

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş hayır case ilerleme hızını kastettim bir sonraki aylar için. Geçen aylarda 2NL ler tek bir günde gelmemiş sanırım bir de. Bu hafta o da belli olur

• @Emre-Kurtulmuş bence halen insanlara sağlık muayenesine girmemeyi önererek hata ediyorsunuz...
    Şöyle söyleyim tekrardan, eğer ki süreçte ilerleme olursa sağlık raporu ile mülakata girmiş bir kişi rahatlıkla vizesini bastırabilecekken, sağlık muayenesine girmeyen kişi tekrardan muayeneye girip belge teslim etmek zorunda kalacak. Bu hiç mantıklı gelmiyor bana. Bir tarafta eksik dosyadan AP var, diğer tarafta bürokratik süreçten AP kalmak var. İkisi bambaşka şeyler...

• Yasaklı

@Bugra0666 evet eğer sağlık muayenesi yapıldıktan 6 ay sonra vize yanmıyorsa ve tekrar yapılabiliyorsa yaptırmak fazladan para kaybettirse de (issuance belirsizliğinden dolayı) daha mantıklı görünüyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş bence halen insanları sağlık muayenesine girmemeyi önererek hata ediyorsunuz...
    Şöyle söyleyim tekrardan, eğer ki süreçte ilerleme olursa sağlık raporu ile mülakata girmiş bir kişi rahatlıkla vizesini bastırabilecekken, sağlık muayenesine girmeyen kişi tekrardan muayeneye girip belge teslim etmek zorunda kalacak. Bu hiç mantıklı gelmiyor bana. Bir tarafta eksik dosyadan AP var, diğer tarafta bürokratik süreçten AP kalmak var. İkisi bambaşka şeyler...

Kişinin maddi ve manevi tercihine kalmış.

Senaryo 1: Mevcut konjonktürde (suspension) talihli ve varsa diğer aile üyeleri mülakatın gerçekleşeceği konsolosluğun yetkilendirdiği sağlık kuruluşunda sağlık muayenesine katılır, sağlık muayenesi ücretini öder, herhangi bir sağlık sorunu (TB testi, psikolog görüşme vb) yok ise sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay geçerli raporu ile mülakata katılır, AP’ye kalır, AP’ye kalmasına neden olan başka bir sebep (suspension hariç) yok ise pasaportu kendisinde kalarak konsolosluktan ayrılır (yurtdışı konsoloslukta mülakata girdiyse Türkiye’ye döner), gündemi takip eder, olası değişiklik doğrultusunda (değişiklik olursa süreçte 30.09.26 mesai bitimine kadar vize basımı gerekiyor) mülakata katıldığı konsolosluk ile iletişime geçer, konsolosluğun bildireceği yol doğrultusunda (ustraveldocs veya Bangkok gibi konsolosluğun üçüncü bir şahıs aracılığıyla elden ulaştırılan AP’ye kalmış talihlilerin pasaportlarına vizeyi bastığını ve yine pasaportu üçüncü şahısa teslim ettiğini biliyoruz deneyimlerden) pasaportunu konsolosluğa iletir ve vizesi basılır. Konjonktürün düzeldiği tarihte talihlinin sağlık muayenesi raporunun süresi bitti ise tekrar o ülkeye veya Ankara’ya seyahat eder, tekrar ücret ödeyerek raporunu yeniler ve yeni rapor ile pasaportunu konsolosluğa ulaştırır. İlk muayenede TB durumu ortaya çıkar ise ve tekrar rapor yenilemesi gerekir ise TB balgam kültür ve yayma testi süresinin 8 hafta süreceğini de düşünmek gerekir.

Senaryo 2: Mevcut konjonktürde (suspension) talihli ve varsa diğer aile üyeleri sağlık raporu olmaksızın mülakata katılır, AP’ye kalır, pasaportu kendisinde kalarak konsolosluktan ayrılır, gündemi takip eder, olası değişiklik doğrultusunda (değişiklik olursa süreçte 30.09.26 mesai bitimine kadar vize basılması gerekiyor) mülakatının gerçekleştigi konsolosluğun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile irtibata geçer, sağlık kuruluşundan en yakın tarihe muayene müsaitliği bulmaya çalışır (yurtdışında mülakata girdiyse talihli o ülkeye tekrar seyahat eder ve raporunu almayı bekler), muayene ücretini öder, herhangi bir sağlık sorunu (TB testi vb) yok ise sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay geçerli raporu ile pasaportunu konsolosluğa ulaştırır, talihlinin diğer evrakları da dikkate alınarak sakıncalı bir durum yok ise vizesi basılır.

Sağlık muayenesine girmeden mülakata katılan talihlinin durumun (suspension) düzeleceği tarihte, süreli bir vize olan DV vizesi sürecine uygun sağlık kuruluşundan istenilen tarihe muayene müsaitliği bulmak, olası bir TB balgam kultur ve yayma test sürecine kalarak sürecin uzayacağını hesaplamak, muayene ücretini ikinci defa ödemek, kaç defa/kaç kişi seyahat edileceğine bağlı olarak ulaşım & konaklama gibi seyahat masraflarını hesaplamak her bir talihlinin kendi alacağı risk ve karar.

Süreçte unuttuğum atladığım bir husus var ise diğer forum kullanıcılarının alıntılayarak katkı sunmasından memnun olurum. Sabırlar ve kolaylıklar 🙏🏻

• Bize de mülakat planlanmamış, marta kaldık gibi düşünüyorum ben

• @ATS16 çok net özetlemişsiniz, teşekkürler.

• @Serapp çok teşekkür ederim Serap Hanım 🙂

• Merhaba @Serapp Hanım, sağlık randevusunu sizce hangi tarihe almalıyım ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 herkesin durumu özelinde değerlendirebileceği bir şey bu bir kişi için ekstradan çıkacak bir miktar çok sorun olmayabilir ancak 4 kişilik bir aile bunu düşünmek isteyebilir. Bu fikrim ağustos ayında mülakata giricek bir talihli için aynı olmaz ancak şu anda sürecin gidişatını biraz daha görmek isteyen kalabalık nüfuslu talihliler için bence gayet mantıklı bir hamle

• Merhabalar, eşimi eklemek için yolladığım soru formuna cevap geldi, dosyamı açtılar fakat add applicant seçeneği gözükmüyor. Dosyamda medeni halimi güncelledim ve eşimin bilgilerini ekledim. Eşiniz de sizinle amerika'ya göçecek mi diye bir seçenek vardı onu da işaretledim fakat submit etmedim formu daha. Eşim için DS 260 formu oluşturulması için konsolosluğun mail adresine yazdım ve soru formu da oluşturdum fakat dönüş alamıyorum. Formu submit edince add applicant açılır mı bilen var mı? forumda geçmiş deneyimleri okudum fakat mail yoluyla ulaşılmış hep. Bu durum için farklı bir çözüm var mı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim çok az vaktimiz kaldı.

• @ATS16 O halde eylüle 6 aydan az süre kala mülakata girecek olan talihlilerin, sağlık muayenesi almama gibi bir trick oynamasına gerek yok değil mi?

• @Scythep evet, doğrudur. Zaten 6 ay geçerli olduğu için durum bu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |