Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @koci tüm güzel dileklerimiz sizinle 🙂 umarim vizenize kavusursunuz.

• @Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist Merhabalar, maalesef öğlen 2. kez mail yollamamıza rağmen dönüş yapılmadı. Bu akşam ve yarın farklı bir mail başlığıyla tekrar mail yollayacağız.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/arşiv-dv2023-mülakat-deneyimleri/2961?_=1734031180285

Bu deneyimde dosyanın açılması için başvuru yapıldıktan 3 iş günü sonra açıldığı bilgisi verilmiş.

Mailde subject kısmına : M33 - UNLOCK CASE - FULL NAME

Mail içeriğine aşağıdaki bilgileri girerek [email protected] adresine mail attınız değil mi?

Last Name :
    First Name :
    Case Number :
    Passport Number :
    Date of your interview :
    A description of your request :

@bravist Merhabalar, maalesef öğlen 2. kez mail yollamamıza rağmen dönüş yapılmadı. Bu akşam ve yarın farklı bir mail başlığıyla tekrar mail yollayacağız.

@gucarslan Bey'in şu mesajında form üzerinden başvuru yapılması bilgisi verilmiş.

https://yesilkartforum.com/forum/post/512566

Aşağıdaki linkten başvuru yapmayı deneyin. Yukarıdaki mesajımda yazdığım mail içerik bilgileri ile eşinizin, sizin pasaport bilgisi ve evlilik cüzdanınızı eklemeyi unutmayın.

https://tr.usembassy.gov/tr/contact-form-immigrant-visa-section/

Formda konu kısmında "Göçmen vize dosyamın durumu nedir" seçilebilir veya "Göçmen vizesi hakkında genel bir sorum var".

Kısa ve öz olarak aşağıdaki gibi bir talep girmeniz yeterli.

Dear Consular Officer,
    We need to make some changes in my wife's and my ds 260 forms.Please unlock my wife's and my DS-260 forms.
    Thank you very much.

Utku bey şöyle bir mesaj atıldı (bireysel bir durumdur umarım)

https://yesilkartforum.com/forum/post/523979

Bu konuda tecrübeli forum kullanıcılarının düşüncelerini duymak fayda sağlayıcı olacaktır (yakın tarihte ankarada mülakat alanlar ne yapmalıdır).

Utku bey'e ve diğer arkadaşlara destek talep ediyorum, sizce ne yapılmalı böyle bir durumda ?

@gucarslan @ATS16 @Serapp @emre-kurtulmuş

• @Ceyda-Altun, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhabalar,7 ocakta mülakatımız var 14 aralıkta evlendik.Bizim gibi current olduktan sonra evlenip eşini dosyaya eklemek icin mail atanlar kac günde dönüş maili aldi bilgisi olan bilgilendirebilir mi. Biz cuma saat 15.30 gibi mail attık fakat hala dönüş alamadık

Merhaba, okuduğum mesajlardan 2 işgünü ile 4 iş günü arasında yanıt aldıklarını gördüm.

@utku-pehlivan 'da sizinle aynı durumda yanıt bekliyor.

• @bravist dogrulugu kesin degil derken ne demek istediniz ?

• @bravist Selamlar öncelikle yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Aynı bu mail başlığını ve içeriğini kullanarak 2 kez mail gönderdik fakat geri dönüş alamadık.

• Su anda bilgisini aldigim bir deneyimi sizinle paylasmak istiyorum . Bahsi geçen DV26 talihlisi ve Esi Forumda değiller , fakat kendilerine link göndererek üye olmalarini , tecrübe ve gelişmeleri burada paylasimlarini rica ettim . @Akrap
    3 Aralik tarihinde Ankara'da asil talihli ( Turk vatandasi ) olan Eşi ile mülakata giriyorlar . Mulakat gayet olumlu geciyor ve sözlü olarakta onay verildiği bilgisini aliyorlar . Bu esnada B1/B2 vizelerinin iptal olup olmayacagini soruyorlar . Göçmenlik vizesi basilacağından iptal edilecegi bilgisini aliyorlar . Dosyalarında E devletten alınan belge olup , Boşanmaya ait Mahkeme karari eksik oldugu icin , Mahkeme kararını da alip , orjinalini ve Pasaportlarini beraberce vizeyi basmak üzere göndermelerini istiyorlar . Talihli Çift Pasaportlari ve istenen evrakı kisa surede hazırlayarak gönderiyor . 12 Aralıkta Evraklar ve Pasaportlar Konsolosluga ulasiyor . Aradan yaklasik 8-9 gun sonra , bugun , Konsolosluk tarafından telefon ile aranarak DV durdurma karari nedeniyle Vizelerinin basilmayacagi bilgisi veriliyor . Pasaportlarinin ise geri gönderileceği , eger bir değişiklik olursa kendileri ile irtibata gecebilecegi söyleniyor . Yani bahsi geçen USCIS durdurma kararından önce mülakata girilmiş , sözlü olarak da olsa onay verilmis ve fakat vizesi fiili olarak basılmamış olan bu Case , DV durdurma karari sebep gösterilerek su an itibari ile basılmıyor . Biliyorum beklentiler bu konunun biran önce çözülmesi yonunde , amacim da asla moral bozmak degil fakat , cozume ulastirilmasi beklenen konu kisa surede halledilecek bir konu gibi görünmüyor . Özellikle de DV yolu ile AOS bacaginda . Konsolosluklarin da , USCİS in genel tutumuna ve kararina aykırı olarak ilerleyeceğini de pek düşünmüyorum . Umarim yanilirim .
    Bunca sayfada hemen hemen herkesin söylediği gibi biran önce fiziki olarak kartinizi elinize almanızda fayda var .
    P.S : Bu hafta ici mulakat randevusu olanlar , onay alip , vizesi basilanlar olur ve guzel haberi paylasirlar umud ediyorum .

• @Utku-Pehlivan @bravist utku eşim oluyor benim ilk gönderim olduğu için gönderimin onaylanması zaman almış

• @bravist Birazdan bu formu da gerekli bilgilerle dolduracağım. umarım yarın hemen dönüş alabiliriz zira sonrasında konsolosluklar tatile girecek. Biz normalde aynı süreçten geçmiş talihlilerin deneyimlerine göre hareket ettik onlar mail atarak açtırdıklarını söylüyorlardı böyle bir yol olduğunu bilmiyordum. Artık ne varsa deneyeceğiz.

• @koci umarım siz ve yarin ve diğer gunlerde girecek herkes vizesini alir inşallah. Dualarımız hayallerinin pesinden koşanlarla

• @Figen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist dogrulugu kesin degil derken ne demek istediniz ?

Herkesi kapsayıp kapsamayacağından emin değiliz anlamında dedim. Yanlış anlaşılmayı gidermek adına "bireysel bir durumdur umarım" olarak düzeltiyorum.

• @B_E_L_G_I_N tebrikler yollariniz acik olsun.Mutluluklar yeni hayatinizda

• @Figen yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim öncelikle.

Evet bugün tam vizemizin basılacağını beklerken telefon geliyor ve basılamayacağını söylüyorlar. Nedeni geçen hafta Presidential Proclamation olarak söylediler. APPROVED olan bir vize neden bu aşamada basılamayacağını anlam veremedik.
    İlerleyen zamanda değişiklik olursa bize ulaşın dediler. Bu nedir ve nasıl bir durum? USCIS bu kounuyu bu kader genişletti mi? Yoksa başka bir durum mu var. Bu arada ben İran doğumluyum ve TC pasaport yaklaşık 20 yıldır TC pasaprortum var. Yani Banned country with second non-banned nationality. Ancak viz İranpasaposrtuma basılacaktı. Sone 15 yıldır da Amrikaya iş için yılda en az 2 kere giriş ve çıkışım var.

• @Figen teşekkür ederim Figen Hn.
    Arkadaşlar bu durum nedir. Nasıl bir APPROVED case son an vize basım aşamasında değişir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bravist Ilgili talihli ailenin durumunu biliyorum.
    konsolosluk sırf bu duruma dayandırarak vizeleri basmamazlik yapmamalı ama elbette bunu dinleyeceklerini zannetmiyorum.

yakin zamanda mülakat giren arkadaşlar konsolosluktan gelecek geri bildirimleri beklesinler lütfen. bireysel olarak konsolosluk ile, onlar sizinle iletişime geçmeden kesinlikle geçmeyin.

herhangi bir bildirim alırsanız lütfen bizimle paylaşın.

yarın ve ilerleyen günlerde mülakata girecek arkadaşlarimizin durumları da bize fikir verecektir.

• @Mert-Ab, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

20251221_203225(1).png

Abd ye yeni giris yaptim. normal ilk girisin son tarihi 20 mayis 2026 bitiyordu el yazısı ile dv1/lpr yazip altina ilk girisin son tarihi ile aynı olan 20 mayis 2026 yazdı. damgada ise bugunun giris tarihini yazdi damga da ortadaki tarih yazisi haric baya sönük olmuş. Elimde greencard olmadan son tarih 1 yil sonra olmasi lazim ama ozelliklemi bu tarihi yazdı normalde 1 yıl ama sana 5 ay verdim mi demek istedi?

Ucuşumun ertesi günü ilk giris mührü yapılan yerin yanında CBP Deferred Inspection a gittim. Onemli olan damga dedi bu tarihten itibaren 1 yıl eksi 1 günün var dedi. Kısacası problem yokmuş 🙂

• Herkese selamlar , kcc ‘ gidişat ve mülakat için current olanların bu olan olaylardan etkilenip etkilenmeyeceği ve aynı şekilde DV 2026 kazananlarından mülakatları askıya alınacak mı diye sordum ve aldığım cevap , ayrıca bu olaylardan önce de yazdım yine aynı kelimeler ile dönüş yapmışlardı ;

Thank you for your inquiry.

The information you provided will be forwarded to the appropriate department.

Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

• @Mert-Ab, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mert-Ab, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

20251221_203225(1).png

Abd ye yeni giris yaptim. normal ilk girisin son tarihi 20 mayis 2026 bitiyordu el yazısı ile dv1/lpr yazip altina ilk girisin son tarihi ile aynı olan 20 mayis 2026 yazdı. damgada ise bugunun giris tarihini yazdi damga da ortadaki tarih yazisi haric baya sönük olmuş. Elimde greencard olmadan son tarih 1 yil sonra olmasi lazim ama ozelliklemi bu tarihi yazdı normalde 1 yıl ama sana 5 ay verdim mi demek istedi?

Ucuşumun ertesi günü ilk giris mührü yapılan yerin yanında CBP Deferred Inspection a gittim. Onemli olan damga dedi bu tarihten itibaren 1 yıl eksi 1 günün var dedi. Kısacası problem yokmuş 🙂

Hayırlı olsun, bilgilerinizi DV2026 Excel Takip Listesine (buraya tıklayıp) en alt beyaz alana ekleyin lütfen.

• @kemal85 siz 11000 üzeri bir dosya numarasına sahipseniz dosyanız henüz aktif olmadığı için bu maili almış olmanız normal. Süreçte tıkanma olmazsa ocak ayında açıklanacak bültende current olursunuz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |