ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Satarer çok teşekkürler, yorucu kısmı geride kaldı diye düşünüyorum ben de, tez zamanda hepimizin süreçleri olması gerektiği gibi ilerler umarım
-
Arkadaşlar green card çekilişleri askıya alınmış bu durum konsoloslukları kesin olarak etkileyecektir. Umarım bizim katagorimizde mülakatlar da daha fazla sorguya sebep olmaz.
-
@caner1245 Bahane olarak bir üniversitedeki saldırganın greencardlı olduğu gösterilmiş. Bizim kategorimiz farklı fakat denetimlerin artacağını ben de düşünüyorum. Bence tamamen golden card satılsın diye yapılan işler bunlar.
-
Merhaba hocalarım, Green Card (DV) çekilişinin askıya alınmasıyla birlikte DV programı ile vize alıp henüz ABD'ye giriş yapmayanlar da risk altına girmiş oldu. Sizce aynı risk EB-2 NIW gibi kategorilerde vize alanlar için de geçerli mi?
-
@saydogan EB vizesi olduğumuz için doğrudan etkileneceğimizi düşünmüyorum. Ancak girişlerin daha fazla sıkılaşması muhtemel.
-
@caner1245 biraz araştırınca ve forumdan da bilen birine sorunca EB kategorisini etkilemediğini öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim yanıtınız için.
-
@Gokturk-GMD NVC sureci icin avukatla calismaniza gerek yok. Forumda bu konuda cok fazla bilgi mevcut. Onceki sayfalara bakarsaniz karsilasabileceginiz pek cok sorunun cozumunu bulabilirsiniz. Ozetleyecek olursak;
-DS260 doldurabilmek icin odeyeceginiz ucreti Amerika da bulunan bir tanidik araciligiyla yapabilirsiniz.
-DS260' i kendiniz ve aileniz icin rahatlikla doldurabilirsiniz.- Dokumanlari fiziksek olarak gondermelisiniz.
Genel olarak istenen dokumanalar; - Evlilik cuzdani (cevirisine gerek yok)
- E devletten alacaginiz vukuatli nufus kayit ornekleri (siz ve esiniz icin ayri ayri, bunlari ingilizceye cevirip asillari ile gondermelisiniz)
- E devletten askerlik durum belgesi (ingilizce cevirisi)
- Adli sicil kaydi (E devletten igilizce halini indirebilirsiniz)
- Pasaportlarinizin biometrik sayfalarinin fotokopileri.
Ben bu belgeleri gonderdim ve DQ oldum. Avukata $8000 vermenize gerek yok. Kendiniz yapabilirsiniz.
- Dokumanlari fiziksek olarak gondermelisiniz.
-
@botanist Çok teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için.
Müsaadenizle birkaç husus daha danışmak isterim.
Welcome Letter email ile avukatıma "To"; bana "CC" yapılarak gonderildi. Hemn sonrasında Ceac sayfasına girdim. Bu sayfada ilk bulunan sekmede sadece bir defa DS-261 dolduruluyor ve burada sanırım bilgi verilecek kişi olarak Avukat veya Başvuran seçiliyormuş.
Bundan emin olamıyorum, çünkü muhtemelen buraya avukatım benden once giris yapmış ve Avukat seçeneğini isaretleyerek süreci başlatmış çünkü DS-261 girilen sekme bende başından beri pasif durumda.
Welcome Letter geleli 3 gün kadar oldu ve hala DS-260 için Pay Now butonuna bastığımda açılan pencerede ödenecek miktar veya ödeme seçenek veya yolları görünmüyor. Avukatıma artık tek ilerlemek istediğime iliskin bir email gönderdim. Bu noktada belirli bir süre bekledikten sonra ödeme aktif olacak mıdir acaba?Bir yandan da sizin de beirttiğiniz belgeleri hazırlamaktayım. Ben ve eşim için vukuatli nufüs kayıt örneĝı edevletten aldım ve çevirisini bir yetkili çevirmene yaotıracağım. Ancak 15 yaşından küçük 2 cocuğumuz var. Onlar adına e-devlet açılamıyor. Onlar adına kendi edevletimizden alacağımız, onların doğumlarını da gosteren vukuatlı nufus kayıt orneklerini (aynı belgeleri) mi gondereceğim?
Son olarak henüz DS-260 dolduramamış olmam (payment seceneginin aktif olmamıs olması) nedeniyle sonraki asamaları ve yonergeleri bilmiyorum. Bu fiziki belgeleri hamgi adrese göndereceğiz acaba? Bu Ceac sayfasında gösterilecek mi?
Sabrınız ve değerli vaktiniz için çok teşekkürler.
Saygılarımla
EB-1A Applicant
1-140 approved
NVC provessing
Case number: ANK202584XXXX
invoice ID number: 464XXXXX -
@Gokturk-GMD rica ederim. Forumda herkes bir sekilde tecrubelerini paylasiyor.
-DS260 odeme ekrani Welcome letter geldikten bir kac gun sonra aktiflesir. Sizin de odeme ekraniniz yakinda aktif olur. Odeme yaptiktan birkac gun sonra da form aktiflesir.
-Cocuklar icin Nüfus mudurlugune gidip her cocuk icin ayri ayri vukuatli nufus kayit ornegi aliniz (islak imzali ve kirmizi muhurlu olacak). Bu belgeleri de ingilizceye cevirmelisiniz ve asillari ile bilikte Nvc'ye gondermelisiniz.
-Avukat ile devam etmeyeceginizi NVC inqury sayfasindan gerekli kisimlari doldurun ve mesaj kismina da dosya numaranizi yazarak artik avukat ile calismayacaginizi belirtin. Size geri dosyanizdan avukat cikarildigi ile ilgili donus yapacaklardir.- Ben ingilizce cevirilerini kendim yapip Ingiliz dilinde ogretim uyesi olan bir arkadasima kontrol ettirdim. Arakdasimin kasesi vardi onu basip imzaladi ve o sekilde gonderdim.
Forumda onceki sayfalari incelerseniz her asama da isinize yarayacak cok bilgi bulacaksiniz.
- Ben ingilizce cevirilerini kendim yapip Ingiliz dilinde ogretim uyesi olan bir arkadasima kontrol ettirdim. Arakdasimin kasesi vardi onu basip imzaladi ve o sekilde gonderdim.
-
@botanist Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerle bana ve aileme cok destek oldunuz. Çok sağolun. Umarım bir gün forum dışında, örneğin abd veya Turkiye'de karşılaşırız ve bizzat teşekkür etme sansım olur.
Doğrusu ben de çevirileri kendim yaptım. Bugünlerde kontrol edip mühürlemesi için Ankara'da bir yetkili tercuman arayacağım. Siz kırmızı muhürlü ve islak imzali olmasının uygun olacağıni belirttiğiniz için, internetten aldığım Türkçelerinin yerine Nüfüs idaresinden islak imzalılarıni kendim eşim ve çocuklarım için temin edeceğim.
Avukat ile ikgili de belirttiğiniz prosedürü gerçekleştireceğim.
Sağlıcakla KalınEB-1A Applicant
1-140 approved
NVC provessing
Case number: ANK202584XXXX
invoice ID number: 464XXXXX -
@botanist Merhaba, bende bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
EB-2 başvurumu 1 yıl once avukat aracılığıyla yapmıştım ve I-140 onayımı aldım. Konsolosluk sürecini seçtiğim için dosyam NVC’ye taşındı. Bu aşamadan sonra sürece avukatsız, bireysel olarak devam etmek istediğimi avukatıma ilettim. Kendisi, bunun için ayrıca NVC’ye inquiry açmama gerek olmadığını; I-140 onayından sonraki sürecin ayrı bir başvuru gibi değerlendirildiğini söyledi.Şunu merak ediyorum: Avukatla artık devam etmediğimi belirtmek için NVC’ye ayrıca bir inquiry açmak gerekiyor mu? Yoksa dosyasını bireysel yürütenler genelde herhangi bir bildirim yapmadan sürece devam mı ediyor?
-
@Gokturk-GMD ostime yakınsanız ben ivogsan tercüme aş de yaptırdım sorun çıkmadı. Sonrasında da DHL İvedikköy, 1492. Sk 15/B, 06378 Yenimahalle/Ankara şubesinden
DOS VISA
44132 MERCURE CIRCLE
PO. BOX. 65446
20166 STERLING VA 20166 VIRGINIA USA
gönderdim. 24.06.2025 de yolladım 3 günde ABD ye ulaştı. Kolaylıklar dilerim. -
@scholarway Dosyalar NVC'ye USCIS tarafindan gonderildigi icin NVC avukata da emailleri veya bilgilendirmeleri yapar. Avukat ile devam edilmeyecekse bu durum bilgi guvenligi icin risk olusturabilir. Dolayisiyla avukat ile devam edilmeyecekse mutlaka NVC inqury sayfasindan bildirmelisiniz. Ben oyle yaptim ve NVC'den dosyanizdan avukat cikarilmistir diye email de geldi.
-
@Gokturk-GMD rica ederim. kendiniz ve esiniz icin e devletten aldiklariniz yeterli olur. Cocuklar icin islak imzali almaniz gerekiyor.
-
@Gokturk-GMD istenilen dokümanların hepsini e-devletten alabilirsiniz. Sadece çocuklarınız için vukuatlı nufüs kayıt örneğini nüfus müdürlüğünden alacaksınız. Onuda ister sizin edevletten aldığınız formatta isterseniz kırmızı kaşeli alabilirsiniz. Ben bizim formatta aldım imzalı felan almadım sorun çıkmadı.
Ayrıca çeviriler konusunda kimse riske girmek istemiyor çeviri yaptırıyorlar, hatta noter onaylı yaptıranlarda oluyor. Bu tercih meselesidir, ben çeviri yaptırmadım, edevletten alınan türkçe-ingilizce olanları sadece bu şekilde yolladım.
Evlilik cüzdanı içinde baştan 6 sayfa sondan 6 sayfa (sayı tam hatırlamıyorum bilgi olan sayfalar yani) çektirmeniz yeterli çevirisi kendi içinds var zaten.
Dikkat etmeniz gereken bir konuda, hangi doküman hangi case nunarasına aittse o dokümanın üzerine mutlaka yazınız, mesela vukuatlı nüfus kayıt örneği için sol üst köşesine case number, ad soyad, birth certificate vb. gibi.
Arkadaşlarında dediği gibi bu süreci kendiniz yürütebilirsiniz bir çok kişi o şekilde yapıyor. Zaten DS dokümanında size ait bilgiler var avukatta yapsa size sorarak ilerleyecektir. -
@Mcngz Kendimiz icin nufus kayit ornegi alirken e devletten, sadece kendimizi mi seciyoruz acaba yoksa burda da cocuk bilgisinin gorunmesi gerekiyor mu acaba? Cok tesekkur ederim paylasiminiz icin
-
@botanist Teşekkürler hocam.
-
@shinriyeon tüm aileyi seçmelisiniz.Çocuklarda siz ,sizde de çocuklar görünmeli
-
Sevgili @mukavemeth ve sevgili @botanist arkadaşlarım.
Ben belgeleri hem fiziken posta yoluyla hem de upload etmek için hazırlanıyorum. Ancak Travel.state.gov websitesinde
"Only mail documents to NVC if instructed. Submitting documents by mail when not instructed to will delay the processing of your case." ifadesi mevcut. Kendim, eşim ve çocuklarım için vize ücretini yeni (abd'deki yakınımın hesabıni kullanarak) ödedim henüz payment "In Progress" asamasında. "Paid" gorunmeye başlamadığı için DS-260 doldurma asamasıma geçmedim. Şu ana kadar bana "Civil dokümanları posta yoluyla, şuraya göndereceksiniz" seklinde bur instruction gelmedi. Böyle bir istruction ile DS-260 Formlarıni doldurduktan sonra muhtemelen mi karşılasacağım, yoksa son zamanlarda herkesten fiziken istedikleri için mi posta yoluyla göndermem gerekeceğini belirtiyorsunuz? Yani hangi yoldan göndereceĝim (Upload mu yoksa Postal service mi olacağı) kesin olarak ifade edilecek mi sonraki asamalarda?Teşekkürler
Sevgiler
EB-1A Applicant
1-140 approved
NVC processing
Visa payment in progress
Case number: ANK202584XXXX
invoice ID number: 464XXXXX -
@Esra01 dosyanız ve durumunuz uygunsa şayet pp yapabilirsiniz. Biz vize bülteni epey geride oldugu için pp yapmamıştık nasıl olsa ı140 onaylansa bile bekleyeceğiz o yüzden gerek yok diye düşünmüştük. Biraz daha bekleyip olmadı current olması durumunda belki pp yapabiliriz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
