Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Herkese Merhaba,
    EB-1A kategorisinde employment gerektirmeyen I-140 dilekçem bundan 2 sene önce onaylanmiştı. USGIS sisteminde y"our case was sent to the department of state" yazıyordu. Ancak ne yazık ki belgem postada kayboldu ve DoS NVC'ye ulaşmadı. Sonrasında premium processing ile baslattığım case'imin 4 senesinde daha once I-140 belgemin onaylandiğının kanıtları RFE ile benden ve avukatımdan tekraren istendi, pek çok ekstra masraf ve kaçan heves sonrasında nihayet kabul edikmis case'im 4. Yilda tekrar kabul edildi ve bu kez çok şükür NVC'ye kazasız belasız ulaştı. Bu asamada Welcome Letter denioen belge avukatima "To" bana "CC" ile gönderildi. Belgede hazırlanilması gereken belgeler listesinin bulunduğu "Document Cover Sheet" başlıklı bir sayfa var. Burada aşağidaki belgeler istenmiş.
    Document Cover Sheet.
    2. Photocopies of Supporting Documents:
    Valid, unexpired passport
    Birth Certificate with translation
    Adoption Documentation
    Marriage Certificate with translation
    Marriage Termination with translation
    Court Records with translation
    Military Records with translation
    Police Certificate(s) with translation
    3. Signed Affidavit of Support(s)
    Proof of U.S. Status
    Proof of Domicile
    Petitioner's Civil Documents
    Proof of relationship (only for I-864A)
    Evidence of Income
    IRS Tax Transcript
    Federal Income Tax Returns
    Social Security Earnings Statement
    Proof of Assets
    4. Other Supporting Documents

Karşılarındaki kutucuklara sirasıyla enclosed, unavailable veya Not Applicable oluşlarıma göre isaretlenmeli denmiş.

3.Signed Affidavit of Support(s) ve alt başlıkları benim case'im Employment gerektirmediği için gereksiz (Not Applicable) sanırım. Bilen bir degerli arkadaşımız bunu teyit edebilir mi?

Bir de NVC sürecini takio etmek için avukatlik firması ben eşim ve 2 cocuğum için toplam 8000 USD talep etti. 4 yıldır yaptığım masraflarım haddi hesabi olmadığı için ben bu süreci kendim avukatsız yürütmek istiyorum. Sizce avukatsız devam etmeli miyim? Yoksa indirim konuşmamı mi onerirsiniz?

Bu belgelerin pekçoğunu zaten hazırlayabilecek durumdayım. Bunları DS-260'ı da pekala kendim doldurabilirim. Sonrasinda bu belgeleri yüklemem gerekiyorsa, bu belgeler önden avukatıma neden soruluyor?

Bir aşamada zaten Ds-260 sonrası civil documents olarak yüklenecekler ise bunların postal service ile biryere gonderilmesi ayrıca gerekecek mi?

Yoksa Civil documents upload etmem gereken NVC surecinde upload ederek sonrasında asillarını konsolosluk görüşmesine mi göturmem gerekir?

Son olarak bu belgelerin hangilerinin tercume edilmesi gerekiyor ve tercümeler boter onayı gerektiriyor mu?
    Çok uzattım biliyorum ancak anlayışınıza sığınarak desteklerinizi bekliyorum.
    Saygılar

• @user007 Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. NVC'gelen bazı yanıtlar genel olduğu için kafa karıştırıcı olabiliyor. Bugün DQ olduğuma dair bir ileti aldım. Bu aşama da geçmiş oldu

• Merhaba hocalarım, gördüğünüz üzere pp yapmadan sabırla bekleyen küplerden biri de benim 🙂 Bu süre zarfında, hayatın içinde az da olsa iyi şeyler de oluyor ve bu iyi şey aslında dosyaya eklense dosya daha güçlü hale gelirmiş diyeceğimiz nitelikte ise:
    Sorum şu,
    I-140 henüz sonuçlanmamışken dosyayı güçlendirecek kanıtlar ekleme şansımız oluyor mu?
    Destekleyici ek kanıt veya kanıtlar sunan hocalarım oldu mu? Süreç nasıl etkilenir/etkilendi?
    Şimdiden çok teşekkür ederim. Şans sizinle olsun.

• @dandanakan01 Tebrik ederim. DQ tarihinden sonra 1,5 Ay içinde İnterview Letter almıştık. Umarım sizde yakın zamanda randevu tarihinizi alırsınız.

• @Satarer çok teşekkürler, yorucu kısmı geride kaldı diye düşünüyorum ben de, tez zamanda hepimizin süreçleri olması gerektiği gibi ilerler umarım

• Arkadaşlar green card çekilişleri askıya alınmış bu durum konsoloslukları kesin olarak etkileyecektir. Umarım bizim katagorimizde mülakatlar da daha fazla sorguya sebep olmaz.

• @caner1245 Bahane olarak bir üniversitedeki saldırganın greencardlı olduğu gösterilmiş. Bizim kategorimiz farklı fakat denetimlerin artacağını ben de düşünüyorum. Bence tamamen golden card satılsın diye yapılan işler bunlar.

• Merhaba hocalarım, Green Card (DV) çekilişinin askıya alınmasıyla birlikte DV programı ile vize alıp henüz ABD'ye giriş yapmayanlar da risk altına girmiş oldu. Sizce aynı risk EB-2 NIW gibi kategorilerde vize alanlar için de geçerli mi?

• @saydogan EB vizesi olduğumuz için doğrudan etkileneceğimizi düşünmüyorum. Ancak girişlerin daha fazla sıkılaşması muhtemel.

• @caner1245 biraz araştırınca ve forumdan da bilen birine sorunca EB kategorisini etkilemediğini öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim yanıtınız için.

• @Gokturk-GMD NVC sureci icin avukatla calismaniza gerek yok. Forumda bu konuda cok fazla bilgi mevcut. Onceki sayfalara bakarsaniz karsilasabileceginiz pek cok sorunun cozumunu bulabilirsiniz. Ozetleyecek olursak;
    -DS260 doldurabilmek icin odeyeceginiz ucreti Amerika da bulunan bir tanidik araciligiyla yapabilirsiniz.
    -DS260' i kendiniz ve aileniz icin rahatlikla doldurabilirsiniz.

• Dokumanlari fiziksek olarak gondermelisiniz.
      Genel olarak istenen dokumanalar;
    • Evlilik cuzdani (cevirisine gerek yok)
    • E devletten alacaginiz vukuatli nufus kayit ornekleri (siz ve esiniz icin ayri ayri, bunlari ingilizceye cevirip asillari ile gondermelisiniz)
    • E devletten askerlik durum belgesi (ingilizce cevirisi)
    • Adli sicil kaydi (E devletten igilizce halini indirebilirsiniz)
    • Pasaportlarinizin biometrik sayfalarinin fotokopileri.
      Ben bu belgeleri gonderdim ve DQ oldum. Avukata $8000 vermenize gerek yok. Kendiniz yapabilirsiniz.

• @botanist Çok teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için.
    Müsaadenizle birkaç husus daha danışmak isterim.
    Welcome Letter email ile avukatıma "To"; bana "CC" yapılarak gonderildi. Hemn sonrasında Ceac sayfasına girdim. Bu sayfada ilk bulunan sekmede sadece bir defa DS-261 dolduruluyor ve burada sanırım bilgi verilecek kişi olarak Avukat veya Başvuran seçiliyormuş.
    Bundan emin olamıyorum, çünkü muhtemelen buraya avukatım benden once giris yapmış ve Avukat seçeneğini isaretleyerek süreci başlatmış çünkü DS-261 girilen sekme bende başından beri pasif durumda.
    Welcome Letter geleli 3 gün kadar oldu ve hala DS-260 için Pay Now butonuna bastığımda açılan pencerede ödenecek miktar veya ödeme seçenek veya yolları görünmüyor. Avukatıma artık tek ilerlemek istediğime iliskin bir email gönderdim. Bu noktada belirli bir süre bekledikten sonra ödeme aktif olacak mıdir acaba?

Bir yandan da sizin de beirttiğiniz belgeleri hazırlamaktayım. Ben ve eşim için vukuatli nufüs kayıt örneĝı edevletten aldım ve çevirisini bir yetkili çevirmene yaotıracağım. Ancak 15 yaşından küçük 2 cocuğumuz var. Onlar adına e-devlet açılamıyor. Onlar adına kendi edevletimizden alacağımız, onların doğumlarını da gosteren vukuatlı nufus kayıt orneklerini (aynı belgeleri) mi gondereceğim?

Son olarak henüz DS-260 dolduramamış olmam (payment seceneginin aktif olmamıs olması) nedeniyle sonraki asamaları ve yonergeleri bilmiyorum. Bu fiziki belgeleri hamgi adrese göndereceğiz acaba? Bu Ceac sayfasında gösterilecek mi?

Sabrınız ve değerli vaktiniz için çok teşekkürler.

Saygılarımla

EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC provessing
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX

• @Gokturk-GMD rica ederim. Forumda herkes bir sekilde tecrubelerini paylasiyor.
    -DS260 odeme ekrani Welcome letter geldikten bir kac gun sonra aktiflesir. Sizin de odeme ekraniniz yakinda aktif olur. Odeme yaptiktan birkac gun sonra da form aktiflesir.
    -Cocuklar icin Nüfus mudurlugune gidip her cocuk icin ayri ayri vukuatli nufus kayit ornegi aliniz (islak imzali ve kirmizi muhurlu olacak). Bu belgeleri de ingilizceye cevirmelisiniz ve asillari ile bilikte Nvc'ye gondermelisiniz.
    -Avukat ile devam etmeyeceginizi NVC inqury sayfasindan gerekli kisimlari doldurun ve mesaj kismina da dosya numaranizi yazarak artik avukat ile calismayacaginizi belirtin. Size geri dosyanizdan avukat cikarildigi ile ilgili donus yapacaklardir.

• Ben ingilizce cevirilerini kendim yapip Ingiliz dilinde ogretim uyesi olan bir arkadasima kontrol ettirdim. Arakdasimin kasesi vardi onu basip imzaladi ve o sekilde gonderdim.
      Forumda onceki sayfalari incelerseniz her asama da isinize yarayacak cok bilgi bulacaksiniz.

• @botanist Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerle bana ve aileme cok destek oldunuz. Çok sağolun. Umarım bir gün forum dışında, örneğin abd veya Turkiye'de karşılaşırız ve bizzat teşekkür etme sansım olur.
    Doğrusu ben de çevirileri kendim yaptım. Bugünlerde kontrol edip mühürlemesi için Ankara'da bir yetkili tercuman arayacağım. Siz kırmızı muhürlü ve islak imzali olmasının uygun olacağıni belirttiğiniz için, internetten aldığım Türkçelerinin yerine Nüfüs idaresinden islak imzalılarıni kendim eşim ve çocuklarım için temin edeceğim.
    Avukat ile ikgili de belirttiğiniz prosedürü gerçekleştireceğim.
    Sağlıcakla Kalın

EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC provessing
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX

• @botanist Merhaba, bende bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
    EB-2 başvurumu 1 yıl once avukat aracılığıyla yapmıştım ve I-140 onayımı aldım. Konsolosluk sürecini seçtiğim için dosyam NVC’ye taşındı. Bu aşamadan sonra sürece avukatsız, bireysel olarak devam etmek istediğimi avukatıma ilettim. Kendisi, bunun için ayrıca NVC’ye inquiry açmama gerek olmadığını; I-140 onayından sonraki sürecin ayrı bir başvuru gibi değerlendirildiğini söyledi.

Şunu merak ediyorum: Avukatla artık devam etmediğimi belirtmek için NVC’ye ayrıca bir inquiry açmak gerekiyor mu? Yoksa dosyasını bireysel yürütenler genelde herhangi bir bildirim yapmadan sürece devam mı ediyor?

• @Gokturk-GMD ostime yakınsanız ben ivogsan tercüme aş de yaptırdım sorun çıkmadı. Sonrasında da DHL İvedikköy, 1492. Sk 15/B, 06378 Yenimahalle/Ankara şubesinden
    DOS VISA
    44132 MERCURE CIRCLE
    PO. BOX. 65446
    20166 STERLING VA 20166 VIRGINIA USA
    gönderdim. 24.06.2025 de yolladım 3 günde ABD ye ulaştı. Kolaylıklar dilerim.

• @scholarway Dosyalar NVC'ye USCIS tarafindan gonderildigi icin NVC avukata da emailleri veya bilgilendirmeleri yapar. Avukat ile devam edilmeyecekse bu durum bilgi guvenligi icin risk olusturabilir. Dolayisiyla avukat ile devam edilmeyecekse mutlaka NVC inqury sayfasindan bildirmelisiniz. Ben oyle yaptim ve NVC'den dosyanizdan avukat cikarilmistir diye email de geldi.

• @Gokturk-GMD rica ederim. kendiniz ve esiniz icin e devletten aldiklariniz yeterli olur. Cocuklar icin islak imzali almaniz gerekiyor.

• @Gokturk-GMD istenilen dokümanların hepsini e-devletten alabilirsiniz. Sadece çocuklarınız için vukuatlı nufüs kayıt örneğini nüfus müdürlüğünden alacaksınız. Onuda ister sizin edevletten aldığınız formatta isterseniz kırmızı kaşeli alabilirsiniz. Ben bizim formatta aldım imzalı felan almadım sorun çıkmadı.
    Ayrıca çeviriler konusunda kimse riske girmek istemiyor çeviri yaptırıyorlar, hatta noter onaylı yaptıranlarda oluyor. Bu tercih meselesidir, ben çeviri yaptırmadım, edevletten alınan türkçe-ingilizce olanları sadece bu şekilde yolladım.
    Evlilik cüzdanı içinde baştan 6 sayfa sondan 6 sayfa (sayı tam hatırlamıyorum bilgi olan sayfalar yani) çektirmeniz yeterli çevirisi kendi içinds var zaten.
    Dikkat etmeniz gereken bir konuda, hangi doküman hangi case nunarasına aittse o dokümanın üzerine mutlaka yazınız, mesela vukuatlı nüfus kayıt örneği için sol üst köşesine case number, ad soyad, birth certificate vb. gibi.
    Arkadaşlarında dediği gibi bu süreci kendiniz yürütebilirsiniz bir çok kişi o şekilde yapıyor. Zaten DS dokümanında size ait bilgiler var avukatta yapsa size sorarak ilerleyecektir.

• @Mcngz Kendimiz icin nufus kayit ornegi alirken e devletten, sadece kendimizi mi seciyoruz acaba yoksa burda da cocuk bilgisinin gorunmesi gerekiyor mu acaba? Cok tesekkur ederim paylasiminiz icin

Benzer Başlıklar

• 1522
  • 5
  • 4
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |