Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.0k 279

  • @Gokturk-GMD rica ederim. Forumda herkes bir sekilde tecrubelerini paylasiyor.
    -DS260 odeme ekrani Welcome letter geldikten bir kac gun sonra aktiflesir. Sizin de odeme ekraniniz yakinda aktif olur. Odeme yaptiktan birkac gun sonra da form aktiflesir.
    -Cocuklar icin Nüfus mudurlugune gidip her cocuk icin ayri ayri vukuatli nufus kayit ornegi aliniz (islak imzali ve kirmizi muhurlu olacak). Bu belgeleri de ingilizceye cevirmelisiniz ve asillari ile bilikte Nvc'ye gondermelisiniz.
    -Avukat ile devam etmeyeceginizi NVC inqury sayfasindan gerekli kisimlari doldurun ve mesaj kismina da dosya numaranizi yazarak artik avukat ile calismayacaginizi belirtin. Size geri dosyanizdan avukat cikarildigi ile ilgili donus yapacaklardir.

    • Ben ingilizce cevirilerini kendim yapip Ingiliz dilinde ogretim uyesi olan bir arkadasima kontrol ettirdim. Arakdasimin kasesi vardi onu basip imzaladi ve o sekilde gonderdim.
      Forumda onceki sayfalari incelerseniz her asama da isinize yarayacak cok bilgi bulacaksiniz.

  • @botanist Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerle bana ve aileme cok destek oldunuz. Çok sağolun. Umarım bir gün forum dışında, örneğin abd veya Turkiye'de karşılaşırız ve bizzat teşekkür etme sansım olur.
    Doğrusu ben de çevirileri kendim yaptım. Bugünlerde kontrol edip mühürlemesi için Ankara'da bir yetkili tercuman arayacağım. Siz kırmızı muhürlü ve islak imzali olmasının uygun olacağıni belirttiğiniz için, internetten aldığım Türkçelerinin yerine Nüfüs idaresinden islak imzalılarıni kendim eşim ve çocuklarım için temin edeceğim.
    Avukat ile ikgili de belirttiğiniz prosedürü gerçekleştireceğim.
    Sağlıcakla Kalın

    EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC provessing
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX


  • @botanist Merhaba, bende bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
    EB-2 başvurumu 1 yıl once avukat aracılığıyla yapmıştım ve I-140 onayımı aldım. Konsolosluk sürecini seçtiğim için dosyam NVC’ye taşındı. Bu aşamadan sonra sürece avukatsız, bireysel olarak devam etmek istediğimi avukatıma ilettim. Kendisi, bunun için ayrıca NVC’ye inquiry açmama gerek olmadığını; I-140 onayından sonraki sürecin ayrı bir başvuru gibi değerlendirildiğini söyledi.

    Şunu merak ediyorum: Avukatla artık devam etmediğimi belirtmek için NVC’ye ayrıca bir inquiry açmak gerekiyor mu? Yoksa dosyasını bireysel yürütenler genelde herhangi bir bildirim yapmadan sürece devam mı ediyor?


  • @Gokturk-GMD ostime yakınsanız ben ivogsan tercüme aş de yaptırdım sorun çıkmadı. Sonrasında da DHL İvedikköy, 1492. Sk 15/B, 06378 Yenimahalle/Ankara şubesinden
    DOS VISA
    44132 MERCURE CIRCLE
    PO. BOX. 65446
    20166 STERLING VA 20166 VIRGINIA USA
    gönderdim. 24.06.2025 de yolladım 3 günde ABD ye ulaştı. Kolaylıklar dilerim.


  • @scholarway Dosyalar NVC'ye USCIS tarafindan gonderildigi icin NVC avukata da emailleri veya bilgilendirmeleri yapar. Avukat ile devam edilmeyecekse bu durum bilgi guvenligi icin risk olusturabilir. Dolayisiyla avukat ile devam edilmeyecekse mutlaka NVC inqury sayfasindan bildirmelisiniz. Ben oyle yaptim ve NVC'den dosyanizdan avukat cikarilmistir diye email de geldi.


  • @Gokturk-GMD rica ederim. kendiniz ve esiniz icin e devletten aldiklariniz yeterli olur. Cocuklar icin islak imzali almaniz gerekiyor.


  • @Gokturk-GMD istenilen dokümanların hepsini e-devletten alabilirsiniz. Sadece çocuklarınız için vukuatlı nufüs kayıt örneğini nüfus müdürlüğünden alacaksınız. Onuda ister sizin edevletten aldığınız formatta isterseniz kırmızı kaşeli alabilirsiniz. Ben bizim formatta aldım imzalı felan almadım sorun çıkmadı.
    Ayrıca çeviriler konusunda kimse riske girmek istemiyor çeviri yaptırıyorlar, hatta noter onaylı yaptıranlarda oluyor. Bu tercih meselesidir, ben çeviri yaptırmadım, edevletten alınan türkçe-ingilizce olanları sadece bu şekilde yolladım.
    Evlilik cüzdanı içinde baştan 6 sayfa sondan 6 sayfa (sayı tam hatırlamıyorum bilgi olan sayfalar yani) çektirmeniz yeterli çevirisi kendi içinds var zaten.
    Dikkat etmeniz gereken bir konuda, hangi doküman hangi case nunarasına aittse o dokümanın üzerine mutlaka yazınız, mesela vukuatlı nüfus kayıt örneği için sol üst köşesine case number, ad soyad, birth certificate vb. gibi.
    Arkadaşlarında dediği gibi bu süreci kendiniz yürütebilirsiniz bir çok kişi o şekilde yapıyor. Zaten DS dokümanında size ait bilgiler var avukatta yapsa size sorarak ilerleyecektir.


  • @Mcngz Kendimiz icin nufus kayit ornegi alirken e devletten, sadece kendimizi mi seciyoruz acaba yoksa burda da cocuk bilgisinin gorunmesi gerekiyor mu acaba? Cok tesekkur ederim paylasiminiz icin


  • @botanist Teşekkürler hocam.


  • @shinriyeon tüm aileyi seçmelisiniz.Çocuklarda siz ,sizde de çocuklar görünmeli


  • Sevgili @mukavemeth ve sevgili @botanist arkadaşlarım.

    Ben belgeleri hem fiziken posta yoluyla hem de upload etmek için hazırlanıyorum. Ancak Travel.state.gov websitesinde
    "Only mail documents to NVC if instructed. Submitting documents by mail when not instructed to will delay the processing of your case." ifadesi mevcut. Kendim, eşim ve çocuklarım için vize ücretini yeni (abd'deki yakınımın hesabıni kullanarak) ödedim henüz payment "In Progress" asamasında. "Paid" gorunmeye başlamadığı için DS-260 doldurma asamasıma geçmedim. Şu ana kadar bana "Civil dokümanları posta yoluyla, şuraya göndereceksiniz" seklinde bur instruction gelmedi. Böyle bir istruction ile DS-260 Formlarıni doldurduktan sonra muhtemelen mi karşılasacağım, yoksa son zamanlarda herkesten fiziken istedikleri için mi posta yoluyla göndermem gerekeceğini belirtiyorsunuz? Yani hangi yoldan göndereceĝim (Upload mu yoksa Postal service mi olacağı) kesin olarak ifade edilecek mi sonraki asamalarda?

    Teşekkürler

    Sevgiler

    EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC processing
    Visa payment in progress
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX


  • @Esra01 dosyanız ve durumunuz uygunsa şayet pp yapabilirsiniz. Biz vize bülteni epey geride oldugu için pp yapmamıştık nasıl olsa ı140 onaylansa bile bekleyeceğiz o yüzden gerek yok diye düşünmüştük. Biraz daha bekleyip olmadı current olması durumunda belki pp yapabiliriz.


  • Merhaba hocalarım, aramızda önce consular seçip sonra USA giriş yapıp AOS yapan kimse varsa mı?

    Özellikle şunu merak ediyorum; hazırda B1/B2 vizesi olan birinin şu aşamada Amerika’ya gidip current olduğunda AOS yapabilir mi? Dünya kupasında current olma ihtimalim var ve sıra beklemek istemediğim için işlemlerime ordan devam edebilirim. Bunun riskleri nedir ve tavsiye ediyor musunuz diye sormak istedim.

    Note: daha önce defalarca ABD ye gir çık yaptım. PD: Aralık 2024, EB2


  • @scholarway I485 sürecinizin 6 ay icinde tamamlanması gerekiyor. I485 sonuclanana kadar da abd dısına cıkamıyorsunuz sanırım. Bunu yapmak baya riskli bir avukata danısmanız daha saglıklı olur.


  • @Gokturk-GMD
    Merhaba hocam, Buradaki ben dahil hemen herkesin tecrübesine istinadan, evrakları posta ile göndermeniz gerekiyor. Yüklemeniz gerekmiyor.


  • @caner1245 6 ay olayını bilmiyordum. Current olduktan sonra statü değişikliği başvurusu ile statü korunmuş oluyor diye biliyorum. B1/B2 vizesiyle giriş yapıp AOS yapan çok kişi var ama intent değişikliği olduğu için olası riskler de barındırıyor ondan aramızda bunu yapan birileri varsa bilgi almak isterdim.

    Malum yeni yönetimin her gün yeni bir karar çıkarıp bazı değişiklikler yapması beni bunu düşündürdü.


  • @Gokturk-GMD hocam dosyalari mail araciligiyla yollamaniz gerekiyor


  • @scholarway bunu ben de düşündüm ancak avukatım riskli oldugu için tavsiye etmedi.


  • @Gokturk-GMD Ds-260 formu doldurduktan sonra bizim belge yukleyebilecegimiz bir kisim acilmiyor. Belgeleri gondermek zorundayiz. NVC email ile bilgi ve yapman gerekenleri bildiryorsa verilen talimatlara gore belgeleri posta ile gonderin diye birsey okudugumu hatirliyorum.


  • Dünkü doktor muayene sürecini size ayrıntılı olarak yazmak istedim. Muayene merkezinde işlemlerimiz oldukça sakin ve düzenli ilerledi, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Öncelikle merkezin yeri çok kolay, Kıtır'ın hemen yanından ara yoldan da binaya giriş yapabilirsiniz. Binaya giriş yaptıktan sonra genel anlamda şunu söyleyebilirim. Çalışanlar ilgili, güler yüzlü ve oldukça nazikti, sorduğum tüm sorulara cevap verildi. Dr. Ungan da oldukça nazik ve bilgiliydi, tüm süreci bize anlattı ve bilgi verdi.

    Randevumuz saat 11:00'deydi, saat 10:40 gibi giriş yaptık. İlk olarak 4. kata çıkarak kayıt işlemlerimizi başlattık. Burada pasaportlarımız ve aşı kartlarımız (Covid-19 aşıları hariç) kontrol edildikten sonra fotoğraflarımız çekildi, bunun dışında bir evrak istenmedi. Ardından yönlendirildiğimiz 5. katta, yaklaşık 10 dakikalık bir bekleyişin ardından kişi başı 2985 TL tutarındaki ön ödemeyi gerçekleştirdik. 45 yaş üstü olduğumuz için bizden kan testi istenmedi. İşlemlerin devamında 3. kata inerek yaklaşık 15 dakika bekledik. Burada eşim ve benim göğüs röntgeni çekilirken, çocuğumuz için bu işleme gerek duyulmadı.

    Sonrasında saat 13:00'teki doktor randevumuza kadar merkezden ayrıldık. Belirtilen saatte döndüğümüzde yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı ve yarım saatlik bir bekleme süremiz oldu.

    Doktor muayenesi aşamasında boy, kilo ölçümü ile başlandı ve sonrasında Dr. Ungan geldi. Ameliyat geçmişi, psikolojik sorunlar, anksiyete, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi genel sağlık sorularını sordu. Gözlük kullanmamıza rağmen, bu konuda herhangi bir prosedür uygulanmadı. Muayene sonunda hepimize kızamık, kızamıkçık, Hepatit B, influenza dahil olmak üzere her iki koldan ikişer aşı yapıldı. Tüm ailenin işlemleri saat 14:05 itibarıyla tamamlandı. Çıkışta üç kişi için toplamda 1170 dolar ödeme yaparak süreci bitirdik. Tabi ki bu ödemeyi kredi kartı ile TL cinsinden de yapabilirsiniz. Ortam oldukça sakin ve ağırlıklı olarak Türk vatandaşlarından oluşuyordu, nadiren yabancı vatandaşları da gördüm.


Benzer Başlıklar

  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum