Herkese Merhaba,
EB-1A kategorisinde employment gerektirmeyen I-140 dilekçem bundan 2 sene önce onaylanmiştı. USGIS sisteminde y"our case was sent to the department of state" yazıyordu. Ancak ne yazık ki belgem postada kayboldu ve DoS NVC'ye ulaşmadı. Sonrasında premium processing ile baslattığım case'imin 4 senesinde daha once I-140 belgemin onaylandiğının kanıtları RFE ile benden ve avukatımdan tekraren istendi, pek çok ekstra masraf ve kaçan heves sonrasında nihayet kabul edikmis case'im 4. Yilda tekrar kabul edildi ve bu kez çok şükür NVC'ye kazasız belasız ulaştı. Bu asamada Welcome Letter denioen belge avukatima "To" bana "CC" ile gönderildi. Belgede hazırlanilması gereken belgeler listesinin bulunduğu "Document Cover Sheet" başlıklı bir sayfa var. Burada aşağidaki belgeler istenmiş.
Document Cover Sheet.
2. Photocopies of Supporting Documents:
Valid, unexpired passport
Birth Certificate with translation
Adoption Documentation
Marriage Certificate with translation
Marriage Termination with translation
Court Records with translation
Military Records with translation
Police Certificate(s) with translation
3. Signed Affidavit of Support(s)
Proof of U.S. Status
Proof of Domicile
Petitioner's Civil Documents
Proof of relationship (only for I-864A)
Evidence of Income
IRS Tax Transcript
Federal Income Tax Returns
Social Security Earnings Statement
Proof of Assets
4. Other Supporting Documents
Karşılarındaki kutucuklara sirasıyla enclosed, unavailable veya Not Applicable oluşlarıma göre isaretlenmeli denmiş.
3.Signed Affidavit of Support(s) ve alt başlıkları benim case'im Employment gerektirmediği için gereksiz (Not Applicable) sanırım. Bilen bir degerli arkadaşımız bunu teyit edebilir mi?
Bir de NVC sürecini takio etmek için avukatlik firması ben eşim ve 2 cocuğum için toplam 8000 USD talep etti. 4 yıldır yaptığım masraflarım haddi hesabi olmadığı için ben bu süreci kendim avukatsız yürütmek istiyorum. Sizce avukatsız devam etmeli miyim? Yoksa indirim konuşmamı mi onerirsiniz?
Bu belgelerin pekçoğunu zaten hazırlayabilecek durumdayım. Bunları DS-260'ı da pekala kendim doldurabilirim. Sonrasinda bu belgeleri yüklemem gerekiyorsa, bu belgeler önden avukatıma neden soruluyor?
Bir aşamada zaten Ds-260 sonrası civil documents olarak yüklenecekler ise bunların postal service ile biryere gonderilmesi ayrıca gerekecek mi?
Yoksa Civil documents upload etmem gereken NVC surecinde upload ederek sonrasında asillarını konsolosluk görüşmesine mi göturmem gerekir?
Son olarak bu belgelerin hangilerinin tercume edilmesi gerekiyor ve tercümeler boter onayı gerektiriyor mu?
Çok uzattım biliyorum ancak anlayışınıza sığınarak desteklerinizi bekliyorum.
Saygılar