Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@kemal85

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 16 ncı maddesi uyarınca:
    Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;

• Aile birliği içinde yaşama,
    • Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
    • Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama şartları aranır.

Talihlinin esi ile resmi evlilik suresi uc yili doldurmamis olabilir bebekleri de henuz 11 aylik olarak dusunuldugunde veya vatandaslik basvuru sureci devam ediyor olabilir.

• @bayuzayli Hong Kong’un oturum belgesi isteyip istemediğine dair net bir bilgim yok fakat 1 Kasım 2025’te gelen dosya taşıma kısıtlamasından sonra maalesef oturumunuz yoksa dosyanızı Bangkok’a taşıyamıyorsunuz. Şu anda yalnızca Ankara’ya geri taşımak mümkün; sürecin durumuna göre bu hakkı değerlendirebilirsiniz. Ancak dosyanızı Ankara’ya aldıktan sonra, oturumunuz olmayan ülkelere yeniden taşıyamayacağınızı unutmayın. Forumdaki gelişmeleri takip edin ve özellikle “DV2026 Mülakat Deneyimleri” başlığındaki paylaşımlara göz atın.

• Herkese merhaba. Ceac sayfasında invalid case number uyarısı alıyorum bunun nedeni ne olabilir?

• @MusaAtakan CEAC sayfasi DV2026 talihlileri icin 1 Ocak'tan sonra aktif oluyor.

• @ATS16 Dediklerinizin hepsi de yazdığınız şekilde vizemiz basılmış

[email protected]
    Ve de CONTACT IMMIGRANT VISA SECTION sayfasından soru kısmı ile sorunumuzu bildirdik. Mail işini de navigator kısmından ilerleyerek oluşturduk

• ⭐⭐⭐⭐

@bahadir90s en geç 15inde açıklanıyor.

• @aysegul teşekkürler umarım yüksek açılır. Moraller iyice bozulmaya başladı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın aklıma başka iletişim kanalı gelmiyor benim de, üzerinden belli bir süre geçtiyse her iki yoldan da talebinizi tekrar yineleyin isterseniz. Kolaylıklar 🍀

• @ATS16 teşekkür ediyorum

• @kemal85 su an durum @ATS16 nin detayli cevabında belirtildiği gibi. Bizim de henuz uc yilimiz dolmadı maalesef, doldugunda basvuru yapacagiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz

DV2026 mali yılının bitiş tarihi olan 30.09.26 tarihine kadar eşinizin TC vatandaşlık hakkını kazanma ve TC pasaportunu alma ihtimali var mı?

• @ATS16 Yok gibi görünüyor, zira üç yılımız Ocak 2027'de doluyor :(. Bir avukatla konuşacağız, çocuk var, ek olarak evlenmeden önce de burada yaşadığı/çalıştığı yıllar da var. Bunlar destekleyici olabilir mi öğrenmek istiyoruz.

• @mhmtkz Mehmet Bey, eşiniz, kesintisiz 5 yıl Çalışma İzniyle Türkiye'de ikamet ettiyse, doğrudan başvuru yapma hakkına sahiptir. Eğer ikamet süresi Turistik İkamet İzni ile geçirildiyse, maalesef bu vatandaşlık almak için dikkate alınmaz. Bu durumda, evliliğin 3 yıllık süreyi doldurması şartını yerine getirmek lazım. Vatandaşlık başvurusunun incelenmesi ve sonuçlandırılması süresi genellikle 1 - 1,5 yıl sürüyor.

• @TRP Teşekkürler detay bilgi için. Ben de detay vereyim size, ilk 4 yıl turist vizesi, sonra 5 yıl çalışma vizesi, sonra iki yıl ise evlilik şeklinde Türkiye'de bulundu.

• @şeymaaaa Geçmiş yıllardaki ankaranın performansını göz önünde bulundurarak sıra numaramın yüksek olması sebebi ile karardan önce dosyamı hong kong a taşımıştım. Şu anda kasım sonrasında oturum isteyip istemediğini bir yerden öğrenmemin bir yolu var mıdır?

• @mhmtkz Bu durumda, ikamet ettiğiniz bölgedeki Nüfus Müdürlüğü'ne gidip, eşinizin yasal ikamet süresinin (gün sayımının) resmi olarak tespit edilmesini talep etmelisiniz. Vatandaşlık başvurusu için gerekli olan yasal süreyi doldurup doldurmadığını ve başvurunun uygun olup olmadığını en net şekilde orada öğrenebilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. En son açıklanan bültende avrupa kotası 750 artarken afrika ve asya inanılmaz derecede arttı. Bunun ne gibi sebebi olabilir? Yani bu yıl asya ve afrikadakiler all current olacak ama avrupadakileri arttırmamalarının sebebi nedir sizce?

• @ATS16 evet 45 gün oldu ds260 formunu doldurduktan çok sonra oldu hala burdayım sağlık bakanlığı görevlendirilmesi ile geldim

• mülakatta askerliğim 2029 a kadar erteli üniversite okuduğumdan dolayı bir sıkıntı çıkar mı

• ⭐⭐⭐⭐

Vizelerini alıp ABD’ye gidiş hazırlığı sürecine giren arkadaşların, aşağıdaki başlığı mutlaka okumalarını tavsiye ederim.
    Bu başlıkta, ilk girişten önce ve sonra yapılması gereken resmi işlemlerden pratik önerilere kadar pek çok yararlı bilgi bulunuyor.
    Hazırlık yaparken gerçekten işinizi kolaylaştırabilir.

"ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar"

Kolay gelsin 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |