DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@kemal85 Eşi Türkmenistan vatandaşı.
-
Arkadaşlar merhaba. Bülten en geç ayın kaçında açıklanır?
-
@ATS16 Her yerden ulaşmaya çalıştık cevap bekliyoruz. Cevap gelmeyip böyle kaldığı takdirde giriş yapabilir miyiz
-
Oncelikle bu hususta yazdiginiz gecmis iletilerinizde vize ve pasaport kelimelerini yanlis yerde kullandiginiz icin bence ben dahil forumda iletilerinizi okuyan kisilerde kavram karisikligi olustu. Konsoloslugun pasaportlariniz ile isi olmaz, pasaport icerisine bastigi gocmen vize ile ilgili islem yapar sadece.
Sizin durumunuz ile alakali da, asil kazanan talihli icin basilan vizenin uzerinde "IV category" altinda "DV1" yaziyorsa, beneficiary talihli es icin basilan vizenin uzerinde "IV category" altinda "DV2" yaziyorsa, beneficiary talihli es icin basilan vizenin uzerinde "Annotation" altinda "Valid only if Acc/FTJ Spouse" ibaresi bulunuyorsa ABD'ye birlikte seyahat edebileceginizi ve sorunsuz bir sekilde giris yapabileceginizi dusunuyorum. Birebir tecrube ettigim veya benzer okudugum bir durum degil, tercih sizin. Mulakata girdiginiz Ankara konsolosluk ile her yerden ulasmaya calistik yazmissiniz, hangi iletisim kanallari araciligiyla iletisime gectiniz?
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
@kemal85 Eşi Türkmenistan vatandaşı.
Ayşegül hanım haklısınız ama evlendiğinizde Türk vatandaşlığı da alınmış olmuyor mu, onu anlamadım ben. Çünkü evlilik ile birkaç ayda tamamlanıyor diye duymuştum vatandaşlık süreci.
Başka bir vatandaşlığınız olsa da sırf Türkmenistan vatandaşı olduğunuz için banlanıyor sanız çok kötü bir uygulama gibi geldi bana ondan dolayı yazmıştım.
-
@kemal85 sizin bahsettiginiz kalici oturum izni olabilir. vatandaslik icin tam olarak kac yil oldugunu bilmemekle beraber birkac yil evli kalmaniz gerekiyor. daha sonra basvuru vs vatandaslik alabiliyorsunuz. birkac ay icinde tamamlanabilir bir sey oldugunu zannetmiyorum
-
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 16 ncı maddesi uyarınca:
Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;- Aile birliği içinde yaşama,
- Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
- Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama şartları aranır.
https://www.nvi.gov.tr/turk-vatandasliginin-kazanilmasi
Talihlinin esi ile resmi evlilik suresi uc yili doldurmamis olabilir bebekleri de henuz 11 aylik olarak dusunuldugunde veya vatandaslik basvuru sureci devam ediyor olabilir.
-
@bayuzayli Hong Kong’un oturum belgesi isteyip istemediğine dair net bir bilgim yok fakat 1 Kasım 2025’te gelen dosya taşıma kısıtlamasından sonra maalesef oturumunuz yoksa dosyanızı Bangkok’a taşıyamıyorsunuz. Şu anda yalnızca Ankara’ya geri taşımak mümkün; sürecin durumuna göre bu hakkı değerlendirebilirsiniz. Ancak dosyanızı Ankara’ya aldıktan sonra, oturumunuz olmayan ülkelere yeniden taşıyamayacağınızı unutmayın. Forumdaki gelişmeleri takip edin ve özellikle “DV2026 Mülakat Deneyimleri” başlığındaki paylaşımlara göz atın.
-
Herkese merhaba. Ceac sayfasında invalid case number uyarısı alıyorum bunun nedeni ne olabilir?
-
@MusaAtakan CEAC sayfasi DV2026 talihlileri icin 1 Ocak'tan sonra aktif oluyor.
-
@ATS16 Dediklerinizin hepsi de yazdığınız şekilde vizemiz basılmış
[email protected]
Ve de CONTACT IMMIGRANT VISA SECTION sayfasından soru kısmı ile sorunumuzu bildirdik. Mail işini de navigator kısmından ilerleyerek oluşturduk -
@bahadir90s en geç 15inde açıklanıyor.
-
@aysegul teşekkürler umarım yüksek açılır. Moraller iyice bozulmaya başladı.
-
@Meliha-Yalın aklıma başka iletişim kanalı gelmiyor benim de, üzerinden belli bir süre geçtiyse her iki yoldan da talebinizi tekrar yineleyin isterseniz. Kolaylıklar 🍀
-
@ATS16 teşekkür ediyorum
-
-
DV2026 mali yılının bitiş tarihi olan 30.09.26 tarihine kadar eşinizin TC vatandaşlık hakkını kazanma ve TC pasaportunu alma ihtimali var mı?
-
@ATS16 Yok gibi görünüyor, zira üç yılımız Ocak 2027'de doluyor :(. Bir avukatla konuşacağız, çocuk var, ek olarak evlenmeden önce de burada yaşadığı/çalıştığı yıllar da var. Bunlar destekleyici olabilir mi öğrenmek istiyoruz.
-
@mhmtkz Mehmet Bey, eşiniz, kesintisiz 5 yıl Çalışma İzniyle Türkiye'de ikamet ettiyse, doğrudan başvuru yapma hakkına sahiptir. Eğer ikamet süresi Turistik İkamet İzni ile geçirildiyse, maalesef bu vatandaşlık almak için dikkate alınmaz. Bu durumda, evliliğin 3 yıllık süreyi doldurması şartını yerine getirmek lazım. Vatandaşlık başvurusunun incelenmesi ve sonuçlandırılması süresi genellikle 1 - 1,5 yıl sürüyor.
-
@TRP Teşekkürler detay bilgi için. Ben de detay vereyim size, ilk 4 yıl turist vizesi, sonra 5 yıl çalışma vizesi, sonra iki yıl ise evlilik şeklinde Türkiye'de bulundu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum