Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.7k 685

  • Merhaba; bizde de aynı durum geçerli şu an Türkiye’deyiz fakat usciste hala ödeme yaptığımız tarih ve ödeme alındı şeklinde gözüküyor. İlerleme yok şu an için. 11 days ago.
    @zeynepebe



  • @Kübra-Kırmacı Bu arada Tampa'nin neresindesiniz?


  • @MySea çok teşekkür ederim


  • @MySea merhaba, westshore tarafındayız


  • @Kübra-Kırmacı Havaalanina yakinsiniz o zaman. Biz de 5 aydir Tampa'dayiz. Sorulariniz olursa, cevaplamaya calisirim.


  • merhabalar ben greencard vizem onaylandı. 27 mayıs 2026 tarihine kadar giriş yapmam gerekiyor fakat, eşim öğretmen olduğundan temmuzun ilk haftası okullar kapanınca gitmek istiyoruz bu sebeple mart yada mayıs ayında tatilde 2 haftalık bir giriş çıkış yapmayı planlıyoruz . bu bir sorun yaratırmı. 2 hafta kalıp greencard basım sürecini başlatıp geri dönüp 1 ay v sonra tekrar giriş yapmak istesek girişte çok sorun olurmu.


  • @Berat-İlbaş Hiç sorun olmaz, nitekim bu başlıkta da onlarca örneği vardır. Biz de çocukların okulları bölünmesin sebebiyle aynı yönteme başvuracağız. Martta 2 haftalık giriş çıkış yapacağız, temmuz başı yerleşeceğiz. Yalnız kurban bayramı da mayıs sonu diye hatırlıyorum, son günlere bırakmak riskli olabilir, armudun sapı üzümün çöpü diye uçuşları iptal ederler, girişleri kapatırlar bilmem ne olur Allah korusun. Marttaki ara tatili kullanabilirseniz daha iyi olabilir sanki, sadece bir tavsiye :)


  • @Berat-İlbaş, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    merhabalar ben greencard vizem onaylandı. 27 mayıs 2026 tarihine kadar giriş yapmam gerekiyor fakat, eşim öğretmen olduğundan temmuzun ilk haftası okullar kapanınca gitmek istiyoruz bu sebeple mart yada mayıs ayında tatilde 2 haftalık bir giriş çıkış yapmayı planlıyoruz . bu bir sorun yaratırmı. 2 hafta kalıp greencard basım sürecini başlatıp geri dönüp 1 ay v sonra tekrar giriş yapmak istesek girişte çok sorun olurmu.

    Sorun olmaz hatta gayet iyi olur. Çoğu talihli böyle yapıyor zaten. Pasaportlarınıza 1 yıl geçerli greencard yerine geçen damga basılacak. Tekrar gittiğinizde rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.
    Sömestrde güzel bir tatil yapar dönersiniz. Gitmişken banka hesabınızı da açın. Şimdiden hayırlı olsun.


  • @aysegul çok teşekkür ederim sizide tebrik ederim yeni yaşamınızda başarılar.


  • @Serapp Banka hesabini ilk girdigimiz eyaletten acmak sorun olmaz herhalde? Giris yapilan eyalette yasamayacagim icin merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @meke, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Serapp Banka hesabini ilk girdigimiz eyaletten acmak sorun olmaz herhalde? Giris yapilan eyalette yasamayacagim icin merak ettim.

    Hayır sorun olmaz. Yerleşeceğiniz yerdeki şubesine gidip işlem yapabilirsiniz.


  • @MySea çok teşekkür ederim, daha önce size birkaç sorum olmuştu, sanırım siz de Mersinden gelmiştiniz. Ben de Mersinliyim, ordan geldik. Şuan ehliyet yazılı sınavı bizi çok düşündürüyor, eşim ingilizce çok bilmediği için. Onun dışında çok büyük bir sıkıntımız yok. Düşündüğünüz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. 🙏


  • Greencard ve ssn i alanlar ne kadar zamanda aldilar paylaşabilirsiniz


  • @Nacrumates, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba; bizde de aynı durum geçerli şu an Türkiye’deyiz fakat usciste hala ödeme yaptığımız tarih ve ödeme alındı şeklinde gözüküyor. İlerleme yok şu an için. 11 days ago.
    @zeynepebe

    Merhaba, ABD’ye giris yapmadiginiz surece GC’niz basim asamasina gecmez. Giris yaptiktan sonra da bir aksilik olmaz ise 4-6 hafta icerisinde elinizde olur.


  • Merhaba; teşekkürler geri bildiriminiz için. 25’inde amerikaya giriş yaptık. Ssnlerimiz arkadaşımıza gelmis greencarddan şu an için ses yok bekliyoruz.
    @deebee


  • Merhaba,

    25/11/2025 tarihinde ADB-IST-DTW uçuşumuzu tamamladık ve ABD'ye giriş yaptık. Bagajlarımızı İzmir'den verdik İstanbul'a indiğimizde tekrar bagajları almak gerekmedi. ABD'de alacağımız söylendi. İki kişi toplam 4 büyük bagaj ve birer tane sırt çantası verdik. Sırt çantalarını kabin içine alabilirdik ama ağırlardı ve almak istemedik İzmir'deki görevliden onları da uçak altına vermeyi rica ettik kabul ettiler. 23 kg olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim valiz başına. Biz o konuda biraz sorun yaşadık ama neticede çözümledik. Yine de havaalanının ortasında valizleri tek tek açıp tekrar tekrar tartmak, gereksiz şeyleri tespit edip çöpe atmak vs. yorucu oldu. Elinize aldığınızda valiz anormal ağır geliyorsa o valiz size sorun yaşatabilir diyebilirim. İstanbul'da kapıda Gözen birçok ek güvenlik kontrolü gerçekleştiriyor. Eşimi yanlarına çağırıp aradılar bana siz oturup bekleyebilirsiniz dediler. Çantalara vs. bakılabiliyor üst araması yapılıyor ama çok zor bir prosedür değil. Sadece biraz bekliyorsunuz. Tüm bu süreçte en çok yorulduğum kısım İstanbul'dan uçağa biniş oldu.

    Değinmek istediğim bir nokta da yurt dışı çıkış harcı. Göçmen vize olduğu için denemek istedik şansımızı. Polis harç ödediniz mi diye sordu vizeyi gösterdik göçmen vize olduğu için ödemedik dedik. Tamam bir sorayım dedi danıştı ama olumsuz cevap aldı ödemeniz gerekiyor dedi. Sıranın başında ATM gibi yurt dışı çıkış harcı ödeyebileceğimiz bir cihaz vardı. Oraya gidip kartla ödeme yapıp tekrar geldik ve geçtik.
    Sigara içenler için İstanbul'daki DutyFree'ye gittik kafamız karışıktı. İnternette baktığımızda yasal sınırın kişi başı 1 karton sigara olduğunu gördük. Bu yüzden iki karton sigara aldık. Daha fazla mıdır bilmiyorum ama risk almak istemedik.

    Uzun bir uçuşun ardından Detroit'e vardık. Bizde tek bir sıra vardı. Turist ya da vatandaş ayrımı yoktu. İnsanları takip ederek sıraya ilerledik. Uzun bir sıraydı. 1 saat civarı bekledik sanıyorum sıramızı. Dört beş polis görev yapıyordu ortalama. Sıranın en başına geldiğimizde polislerden biri bizi masasına çağırdı. Sarı zarfları görünce anladı konuşmamıza bile gerek kalmadı. Zarfları yırttı ekranda işlemler yaptı. Adresi teyit etti, biz adres değişikliğinde bulunmadık. Pasaportumuza damga bastı ve bitti. 2-3 dk içinde tamamlandı. Hemen arkası bagaj alanıydı bagajlarımızı aldık ve çıkışa ilerledik. Orada ayakta duran bir polis memuru daha vardı. Yanınızda et getirdiniz mi gibi bir şeyler sordu biz hiçbir gıda ürünü getirmemiştik. Sadece bunları getirdik diye aldığımız sigaraları gösterdik. OK dedi geçirdi bizi. Ve dışarıdaydık. :)

    Detaysız bir yazı gibi gelebilir ama gerçekten bu kadar kolaydı ve bundan ibaretti. Umarım bizden sonra gelecek olanlar da bizimki gibi rahat bir yolculuk ve giriş süreci geçirirler.


  • herkese merhaba, Amerika'ya ucarken Istanbul aktarmali olarak ucmayi planliyorum. Istanbul'da 18-20 saat gibi bir aktarma suresi olunca havaalani disina cikip, Amerika ucagi icin geri donmem mumkundur degil mi? Tek bilet olarak kesilecek ve bildigim kadariyla 24 saate kadar bagajlari tutuyorlar. Fakat tek bilet oldugu icin cikip tekrar geri girmekte bir problem olur mu diye merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ucangeyik

    24 saate kadar bagajinizin baglanti ucusunuz icin muhafaza edildiginden eminseniz, Istanbul havalimani disinda zaman gecirebilirsiniz. Ilk binis noktasindan Istanbul - ABD ucusunuza ait boarding kartinizi ve bagaj etiketlerinizi aldiginiza emin olun. ABD ucusunuzun kalkis saatinden en az 2.5-3 saat once Istanbul Havalimani kontuara ugramaksizin guvenlik ve pasaport kontrolden gecmek uzere hazir olmaniz yarariniza olacaktir. Tek bilet olarak duzenlenmis olmasi havalimani terminal binasindan cikisinizi kisitlayan/engelleyen bir durum degil.


  • @ATS16 tesekkurler


Benzer Başlıklar

  • ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    355 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • ABD'ye İlk Giriş

    Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

    Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum